ablam ve sınav stresi her şey karman çorman

evet biraz öyleydi, kavgalarda genelde benim tarafımı tutar, annem de ablamın tarafını.

Evde değil kütüphanede çalışın, sabah 8 akşam 10. Zaten hazırlandığınız sınav ancak bunu kaldırır. Sabah işe gider gibi kalkın, kahvaltı edin gidin. Öğlen yemek için yanınızda bazen bir şeyler götürün, bazen orada yiyin. Akşama eve gelince de direkt yatarsınız, daha az vakit geçirmek zorunda kalırsınız.

evet biraz öyleydi, kavgalarda genelde benim tarafımı tutar, annem de ablamın tarafını.

Allah kolaylık versin canım sana bencede kütüphane gibi bir yerde çalışmalısın. Ya da seninle aynı sınava girecek kişilerle buluşabileceğin bir ortam yok mu. Çoklu çalışırsanız daha verimli olabilir.

ablamın laflarıdır da bu "yemek" meselesi o yüzden gerildim. sürekli bana para yiyorsun diyor da. elektrik ışığını açmama bile laf eder. biliyorum dışarıdan bakınca çok saçma görünüyor muhtemelen ben de 5 sene önce kendime sizin dediklerinizi derdim.

Kendi odan ayrı mı canım? Kapat kapını. Kimseyle konusma

evet ayrı. kapımı kitlediğimde bile kapıma gelip vurup bağırıyordu, o yüzden ben de kapımın önüne eski bir dolabı koydum kapağını açıp arkasına bir şey koyuyorum böyle olunca gelip kavga etmeyi kesti biraz.

evet aynen, öyle az bir odaklanmayı kaldırmıyor günde 10 saatten az çalışmamak lazım. bu ara koptum yine o yüzden yazdım. kütüphane olarak eski okulumu kullanmak istemiyorum bütün arkadaşlarım kazandı onlarla denk gelmek istemiyorum ama başka bir fakülte açıldı yakınıma onun kütüphanesini araştıracağım. teşekkürler.

sen ameliyat için hastaneye gidecekken, arabası olduğu halde minibüsle mi git diyor, ben böyle bi kıza kardeş diyemem, annene daha çok şaşırdım, anneni manipüle ediyor herhalde başka bi açıklama bulamadım
boşver sen sınavlarına konsantre ol, kurtulcayın günler yakın, fesat insanlar hiç bir zaman mutlu olamaz bu arada oturup üzülmene gerek yok, o kendi cezasını kendi kesiyor zaten

ameliyat olmadım ama ameliyat olma ihtimali olan bir hastalık çıktı, karın ağrım çoktu yürüyemiyordum bile. aynen ben de tüm kavgaları unutabilirim, hatta hakaretlerini bile şartlar değiştiğinde aramızdaki ilişki değişir diye düşünüp takmıyordum ama bu olaydan sonra ona asla güvenemeyeceğimi anladım.

evet annemi manipüle ediyor, ne zaman odasının önünden geçsem beni konuştuklarını duyuyordum içeride. annem hiç böyle bi kadın değildi, esas ona daha çok kırgınım aslında. neyse.

hayat uzun sana çook muhtaç oldukları zamanlar gelecek...

Boş ver karşılaşırsan ne olabilir ? Bu tarz şeyleri takıntı haline getirmemek lazım. Ne diyecekler ki, deseler ne olur ? Kütüphane ders çalışmak için çok verimli, hatta mümkünse yanında akıllı telefon yerine internete girmeyen bir telefon götür, çok faydasını görürsün.

hayat uzun sana çook muhtaç oldukları zamanlar gelecek...

evet. ama işte ben biraz safım sağlık konuları olunca yine onun gibi gaddar olamıyorum yardım ediyorum. ama diğer konularda tırnağımı oynatmam.

ne bileyim böyle okurken baya sosyaldim herkesle anlaşırdım popülerdim şimdi böyle ezik gibi hissediyorum öyle bakmasalar bile. eski arkadaşlarımla görüşüyoruz tabi hala onlar hiç değişmediler bana karşı ama tabi herkes o kalitede insanlar değil. ters bir laf tepeden bakma falan üzüyor insanı. çevrem de eskiden geniş olduğundan karşılaşınca konuşuyoruz mutlaka.

aynen ben de öyle düşünüyorum arada görmemişim yazdığınızı özür dilerim.

büyüdükçe olgunlaşır sanıyordum tam tersi oldu. hakaretler küfürler göz ardı edilmiyor 35 yaşında biri tarafından söylenince.

Reactions: KV_

aynen öyle. ve bende artık alttan almak istemiyorum çünkü yoruluyorum. ben bu kadar değersizim onun gözünde o zaman en iyisi uzak durmak.

ama sizin durumunuzda ne mümkün ne değil bilmiyorum

İlk okuduğumda yaşınızı küçük sandım ama ablanız 35 olduğuna göre siz de 29 sunuz yani neredeyse 30. Bu yaşa kadar hiç çalışıp para kazanmadıysanız gözlerine batmanız çok normal. Benim bildiğim doktorlar çalışırkende tusa çalışıp kazanabiliyorlar. Ben sizi biraz haksız buldum. Sanırım ablanız öğretmen siz doktor diye biraz kendinizi şımartıp üstün görmüşsünüz.

Senin yerinde olsam bu kadar soruna boyun eğeceğime atamaya girerdim hem ailemden uzaklaşırdım, hem üç beş kuruş para kazanırdım hem de işten arta kalan zamanlarda ders çalışırdım. Az çalışmayla olmaz deme,nasılsa bu şartlar altında da çalışamıyorsun kazanamıyorsun 3 yıldır hazırlanmaya devam ettiğine göre, en azından ruh halin iyi olarak girersin sınava. Zaten uzun süre kalitesiz çalışacağına, kısa sürede ciddi yüklenerek çalış, Tus için bu daha iyi.
Ayrıca 3 yıl gerçekten çok uzun bir süre, aileler de ister istemez okuttuk ettik hala bir işe yaradığı yok diye düşünebiliyorlar. Ebeveyn gözüyle baktığımda çok absürt bulmuyorum. Tabii seninkilerin dozu fazla olmuş.

Allah kolaylik versin size, sanirim 29 yasindasiniz bugune kadar calismadiniz mi? Siz mecburi hizmetinizi ne zaman yaptiniz? bir de ozel hastaneye girip pratisyen hekim olarak calisabilirdiniz bi taraftan da tus a hazirlanabilrdiniz.neden boyle bir sey dusunmediniz ki? benim enistem hem acilde calisiyordu hem de tus a hazirlandi ve dahiliye yi kazandi. bu arada tus tan kac almaniz gerekiyor istediginiz bolum icin?

Ablan 35 yaşında ise sen 29 olmalısın.24yaşında mezun olsan 3 ekle 27.Aradaki 2 yılda da lys'ye mi hazırlandın naptın?Bi de sürekli birinci olmana rağmen.
Tıp okuyan çok arkadaşım var hiçbiri tus için 3 sene hazırlanmadı.Mecburi hizmet var zaten bildiğim kadarıyla onu neden yapmadın?Hayır sınav için 3 sene dershaneye gittin diyelim 3 sene pratik yapmamışsın hangi doktor böyle bişey ister ki?
Kısaca konu bana aşırı sahte geldi.Sanırım gerçekte ablanı kıskanan sen olduğun için bize böyle bi hayalini yazdın ama pek inandırıcı değil,biraz daha çabala

Haha mesela 2013 de mezunum kpssye hazırlanıyorum demişsiniz tıp mezunları ne zamandır kpss ye giriyor

Wuu işler değişti şimdi tıp okuyanlar genelde çalışır çalışırken tus a girer en azından biraz pratik vs kazanir...
Bölüm gerçekten tıp diyelim ama 3 sene ne sınavına çalışıyorsun ilk sene okula girdim diyelim 24-25 yaşında mezun oldun kayıp 1-2 yil var ortada yani mezun olunca hiç çalışmadiniz mi mecburi hizmet vs

yanlış anlama ama kalacak yer ve yemek masrafın dışında her şeyini sevgilin ödüyor zaten neden evlenmiyorsunuz ? merak ettim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…