ablam artik cok moralimi bozuyor!!! benmi abartiyorum yoksa?

benkimimki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
307
2
o kadar moralim ozulduki bugun yine hic yoktan yere..dusunuyorum benmi abartiyorum diyorum...
biz 3 kizkardesiz..ben en kucukleriyim.. en buyuk ablam burda yasamiyor.. onunla aram iyidir dertlesiriz anlasiriz.. ara sira ufak tefek seyler sorun olmaz genelde aramizda..ama ortanca bi ablam varki..yillardir bir turlu affedemiyorum artik..tamam evlendim anne oldum artik kenetlenelim seveyim ablami diyorum ama beni iyice sogutuyor kendinden..
cok ufak bi ornek..bugun olan sey.. ben annemlere 15 dakika mesafedeyim arabayla tabi..havalarda soguk bugun burda..ablamsa birsuru olaydan sonra yrilik vs annemlerle yanyana yasiyor..hergun birlikteler orda yer orda icerler..telefon ettim annem almadi ablami aradim..oglumun sesini dinlettim sonra aldim telefonu napiyosunuz dedim..napalim ev temizliyoruz dedi..annemler bi kac aylina yurtdisindaydi 3 hafta filan oluyor geleli..evde boya yaptilar..neyse bebegimle boya kokusuna gidemeyecegim icin..esimde aksamlari saat 8-9 da geldigi icin yardima gidemedim tabi..ev temizliyoruz dedi..annem banyoyu temizliyor bende cam iliyorum dedi..bende hmm dedim..ablamda dediki eger gelmek istersen buyur sana gorede bi is buluruz..bende valla bana gore is beim kendi evimde birsuru ama cocuk rahat vermiyor dedim..annemde arkadan diyorki..amaan cocu olmasada aynisin sen..bende dedim bana niye laf vuruyosunuz simdi..benim evde birsuru isim var cocukla napim dedim..ablamda hemen ayy ben ne dedim gelde is yap demedimkiii..sadece gelmek istersen sana gore is bulurum dedim..celiskiye bakin.. cok canim sikildi kapatiyorum dedim kapattim..
bu genelde her gorusmede olan ufak bir ornek..hap laf vurmalar filan..simdiki kocasida ayni oyl..her lafa karisir..kadin gibi laf vurur..buyuk ablamada yapar bunu..hep isleri reklamcilik..ostererek is yapmak ovgu almak.. ya sinir oluyorum..annemide dolduruyor..annemle kac defa konustum anlamiyor.. o kadar cok ayrimcilik varki..
bu ablam benim oglu var 7 yasinda oglu dogarken ayrildi kocasindan aldatma meselesi.. ayrildiktan sonra ailem ona hep full destek oldu ama o ailemi kandirip surekli eski kocasiyla gizli gizli gorustu..aldattigi kadinla arkadas oldu evie aldi gibi gibi birsuru sey.. cok kotu gunler yasadik..onun sikintisini ailem hep benden aldi..ben o yuzden hayata cok negatif bakmaya basladim.. cok sert bi yapiya sahip oldum..herseyimi kendim yaptim... o kadar cok sey varki yazacagim yani bilmiyorum buralara sigmaz..
dugun yapicaz mesela esimle ..biz 11. ay olsun istiyoruz.. annemle ablam tutturdular 6. ayda olcak..niyeymis..ablamgilde kucuk bi dugun yapcakmista (ikinci esiyle) memlekette olcakmis dugun..ee benim dugun olsunki hazir hemen gideriz tatil yapariz dugun yapar geliriz..ya diyorum..o bileti isteyince hep aliyosunuz..neolur siz yapin dugunu sonra tatil yapin gelin buraya benim dugunum olsun..yok sirf kendi rahatlari icin alel acele yaptik.. o 5 ay bizim icin cok onemliydi maddi acidan filan..ama yok olmadi.. yani her seyime muhalefet oldu..kaynanamin bana ilgisizligini reklam yapti annemi doldurdu..kendi kaynanasi annemin suratina bakmadi..bir kab yemek getirmedi ama yok onlar reklam yapilmaz.. yani surekli bunun gibi seyler.. kocasi olacak adamda ablami benim esime biz sevgiiyken yakistirdi..yok yanliz kalinmazmis ne isi varmis babasinin ogluna guvenmezmis..esim alttan aldi duymazdan geldi ama bircok olaydan sonra rtik onada tak etti gorusmuyorlar konusmuyorlar..bende ablamdir diyorum alttan aliyorum ama boyle yaptikca olmuyor artik yapamiyorum.. o esime yakistirma olayida kocasinin dengesizligi o ayri ama ablamin sucu..esime karsi cok yilisik davraniyor..esimi arayip biseyler istiyo yradim filan..ama benim haberim yok dusun artik.. o zaman sevgiliydik iste..sevgilim beni ariyor ablan sunu istedi arabasi bozulmus bilmem ney..ortalik karistirdilar sadece.. esimin uvey babasi var..neymis nikah gununde esimin uvey babasi ablami kesiyormus..kocasi diyor bunu..ya bunun gibi bircok sey..
en cok canimi acitanda annemin bunlara prim vermesi..yeter artik yaaaa...yeter
benmi abartiyorum..bunlar her ailede oluyormu..yoksa ne yapmam gerek..kaynana deriz geceriz demi..ama kaynanam bile bu gune kadar yardima gitmedim diye laf vurmus degil..bisey olunca derki aman kizim sen cocugunla ilgilen evinle ilgilen yeter sen daha ne yapabilirsinki der saolsun..ama kendi annem neden oyle demiyo..ablam dogumdan sonra ayrildi bebegine annemler bakti hep..ben he kendi basima baktim..dugunumun sikintilarini kendim cektim..onlar bi giyindi geldi..herseyi kendimiz hallettik..sadece dugun evi diye o gunku yapilan hazirliklari deyip dururlar neymis yemek filan yapmislarda..allahim yaaa...
bu arada ben karaciger hastasiyim..doktor genetik oldugunu soyledi..dna arastirmasi sonucu yani kronik bi hastalik..stress uzuntu pek gelmiyor..annem sadece henuz donmeden telefonda duymustu detaylarini bilmiyor bile..yani onlari sorup ilgilenecegine bu kadar bos isler icin neden canimi sikiyorlarki..
ben neden deger gormuyorum yaaa.ailem icin maddi manevi hep destek oldum..ablamin o sacma sapan zamanlarinda birsuru akliniza hayalinize gelmeyecek isler yaptigi zamanlarda hep ben cozmeye calistim..ailem ev aldi para verdim..eve en son lux tv aldim koydum.. ya tabi yaparim sorun degil..ama abla bi sey aldimi o hemen soylenir gorulur ama ben bisey yapmiyorum onlarin gozunde..kiyasladiklari ise devede kulak yani oyle dusunun..
kendimi cok yanliz hissediyorum..diger konumu hatirlarsiniz..hamileyken yasadilarimi esimle..annemlere gitmistimya..ablam o zamanda bana gittigimin ertesi gunu dediki..ee napcaksin simdi bosancakmisin gitcekmisin... dedim ne diyosun sen ya? bi gecedemi karar vercem buna hamile halimle ..yokta karar ver ona gore napcaksan yap gitcenmi kalcanmi..esyalarda kaldi burda filan..soruya bak yani..bunu diyen kiside ayrildiktan sonra yatagina baska bi kadin geldikten sonra defalarca esine donen bi kadin..
bilmiyorum yaa..diyorumya ben mi anormalim siz soyleyin..kendimi cok degersiz hissediyorum..hic kimseye guvenemiyorum..benim galiba kimsem yok!

Son düzenleme:
kimse bisey yazmadigina gore sanirim bende tuhaflik..ben abartiyorum demekki...oyle dusunmeye basladim..ama neden uzuluyorum bu kadar eger normalse..ne yapmam gerek nasil dusunmem gerek..neden kendimi dislanmis hissediyorum deger verilmedigini hissediyorum..neden insanlarin birazda olsa benim duygularimla ilgilenmedigini dusunuyorum..bana saygi gostermelerini bekliyorumki..:44:

Şaşırdım kaldım... Ablanızın ve eniştenizin yaptıklarına... Allah ıslah etsin ne diyebilirim, abladır yapar diyeceğim ama sizin ki abartmış. Yetmezmiş gibi birde tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş hesabı olmuş! Olabildiğince uzak durun...

daha oyle seyler varki yazmaya bile cekindigim..ailemde biliyor hepsini..hadi artik belki akillanmistir diyorum..unutmak istiyorum..yalan dunya hepimiz olucez kotu olmayalim diyorum..ama boyle laf sokmalar..kendini en vefali evlatmis gibi gostermeye caisip anneminde buna prim vermesi cok moralimi bozuyor...ben annemin bugun bari kizim onun cocugu var ne yapsin filan gibi demesini beklerken oda onunla bir olmus ...hayret ettim..halbuki kac defa dedim anne bak bunlar kari koca cok meraklilar milete laf atmaya kendileri cok iyi bisey gibi..helede kocasi kim oluyorki surekli bana ve ablama laf sokuyor..sende yeri gelince soyle diyorum ama 2 gun yapiyor sonra yine ayni..hatta yapmiyor bile..kocasina bazen der oyle deme filan ama ablama asla..o yonetiyor resmen evi..ayrica cokta kiskanclar kari koca hep herkes ne almiz e satmis..isleri gucleri maddi menfaat..uf yaaa nede boyle ki..insanin ablasindan baska en yakini kim olabilir..
surekli aklimda yaptigi seyler canlaniyor boyl laf sokmalarinda.. mesela dugun gunu odada bekliyorum kiz almaya gelcekler..ablam odaya geldi..dedimki sac spreyi assada kalmis galiba getirirmisin bi sikayim sacima son olarak cikmadan evden..bi azarladi beni sesini yukselterek yaaa iste ben nasil inicem bu kiyafetle merdivenden bilmem neyy..herkes kendini dusunuyoda falan filan...sasirdim kaldim..dusunun baba evinde son dakikalarim..ablam bana bagiriyor sprey istedim diye..halbuki gelin benim benim trip atmam lazim..herseyimin icine etti yani yillardir ..artik ne yapmam gerek bilmiyorum..annemlere gitsem kari koca hep ordalar..esimde gitmek istemyor o yuzden o adami gormemek icin..resmen annemgilin evi isgal altinda..anneme soyledim anne biz yemege filan gelmek istiyoruz ama onlar var olmuyo durumlari biliyosun.gerginlik oluyor bi kerede evlerine gitsin yesinler ayri diyorum...ay aman barissinlar nolcak diyo..isin ciddiyetini anlamiyo..arada kaliyorum..huzursuzluk oluyor..

Son düzenleme:
gidip gelmeyi, görüşmeyi bile kesin. kendnizi ezdirmeyin

ablanız çok şımarıkmış ve mutsuz bence...

şımarık ve kıskanç insanlara dünyayıda verseniz mutlu olmazlar.ablanız kimsenin mutluluğunu çekemeeyen biri bence

aileniz bile sizi mutsuz ediyorsa görüşmeyin.anneniz şikayetçi değil bence,sizde takılı kalmayın

en kötü siz olursunuz sonra

artık aileniz eşiniz ve çocuğunuz,siz yuvanızı kurdunuz.sizi mutsuz eden her şeyi çıkarın hayatınızdan

şoktayım. sanki ana kız abla değil, kaynana gelin görümce diyalogları.

bu öyle bir olaydan olacak bir şey değil. aranızda bir mukayese belki kıskançlık var. kardeş kıskançlığını anlayamıyorum. annenize de şaşkınım. evinizdeki sorunu yayması falan.

vallahi çok tuhaf bir durum. bu saatten sonra çözülür mü emin değilim.

siz iyisi mi evinize, kocanıza, çocuğunuza iyi tutunun. seyrek görüşün. iyi haberlerini alın yeter. derin şeyler konuşmayın. derdinizi söylemeyin. laf sokmalarını da duymamazlıktan gelin.

eşiniz nasıl bilmiyorum ama ailenizle zıtlaşırsanız yarın bir gün nasılsa gidecek yeri yok diyip ezebilir sizi. ya da eşinizin ailesi size bir haksızlık etse "sen kendi annenle ablanla geçinemiyon anneme ne suç buluyon" diyebilir. eşiniz nasıl bilmiyorum günahını almayım Allah dedirtmesin ama gene de önlem alın. bu sorunları anlatmayın bence eşinize. ben artık filmlerdeki gibi her derdinde karısına kanat geren kocalar olduğuna inanmadığım için naçizane sizin kendinizi korumanızı öneririm.

tesekkur ederim yorumlariniz icin..evet cozulurmu artik bilmem..cok kirildim artik..ailem diyorum ama yinede olmuyor..esime belli etmemeye calisiyorum..nolur nolmaz tabi..ama neden boyle yaaa..insan hayatta baska kime guvenebilirki..ailesinden baska..acaba dedim benmi abartiyorum..her abla yaparmi boyle ama yok yaa icten ice nefret bile duymaya basliyorum elimde degil..

ablan anladığım kadarıyla evin küçük şımarık kızı rolünü üstlenmiş durumda,ve psikolojisinin de pek iyi olduğunu düşünmüyorum.ama bence sen iyi davranan taraf olmalısın. ailen sonuçta,eşine de ablanla sorunlarını yansıtmasan daha iyi olur diye düşünüyorum.ben aile içi meselelerimizin çoğunu eşime anlatmam mesela.kol kırılır yen içinde kalır demişler. böyle olmalı gibi sanki,ilerde en ufak bir olayda ihtiyaç duyacağın insanlar yine ailen. sıkma canını alttan al. ama sinirlenmekte haklısın ama dediğim gibi büyüklük sende kalsın...ona en ufak bir şey olsa kendini nasıl hissedeceğini düşün affetmen kolaylaşır...tabi bunlar tavsiye,ne yapacağını en iyi sen bilirsin.

kocalara her şey anlatılmaz, en iyi koca bile ilk fırsatta başa kalkar

sizi çok iyi anlıyorum ama balık baştan kokar

bakın kk var anlatın derdinizi rahatlayın, komşularınızla gün düzenleyin,imkanınız varsa çalışın

psikiyatriste gidin

en önemlisi salğlığınız yerinde şükredin :92:

her aılede bırtane bed ve tutulan evlat cıkar hep onlar bas tacıdır onların doldurusu olur ama ınan bırseyı farkettınmı bılmem boyle ınsanlarda hep mutsuzdur kendı mutsuzlugunu baskalarının hayatına muadahele ıle orter ben senın yerınde olsam gorusmem ınan gorusmem hatta sımdıden dıyorum kı evleneyım sununla sununla gorusmeyecegım cunku huzur bırakmaz adamda sen gardını al mesafenı koy bırak ne hallerı varsa gorsunler allah ıyı etsın saglıkları daım olsunda senden uzak olsunlar

ablan kendi mutsuzluğunun acısını senden çıkartıyor. acayip kıskanç ve kötü biri. annen ablanı tuttuğuna göre kendine benzetiyor. belki o da babanla mutlu olmadı. nedenini bilemem ama o da seni çok kıskanıyor. ikisi de seni sevmiyor. boşuna çırpınma. sevmeyince sevmez insan. annen diye ablan diye sevecek demek değil. aynı aileden de olsak hepimiz ayrı insanlarız. ben olsam bir daha aramam. gitmem. onlar arasınlar bi zahmet. merak edip ararlar elbet. o zaman da sesinin tonunu bile ayarla. üzgün zavallı küçük kız gibi konuşma. güçlü, ' sizinle uğraşacak halim yok artık ne haliniz varsa görün' mesajı veren bir ses tonun olsun kısa kes konuşmayı ve telefonu ilk kapatan sen ol. bir daha da taviz verme. kendi gerçek ailenle meşgul ol. kocanla çocuğunla ilgilen. bunlar sizin mutluluğunuzu bile bozabilir. ablan kötü biri anneyle ittifak kurmuş. enişte de tekin değil. bu yüzden gözünü de aç. annenin mal varlığı falan varsa haberin olmadan senin hakkını bile ele geçirebilirler. belki de geçirmekteler. benden söylemesi.

Tam yorumuu okumadann hemenn şu konu içinn yazayımm seninn evinde işinde olsaa oraya gidipp azda olsaa bir işin ucundan tutabilirsinnn ,öyle heryerii temizlemk gibii değill bir vitrinn silsen meselaa burdaaa o laflarıı söylemeklee birazz sizz ayıp etmişsinizzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…