ABLA SORUNSALI

Hay Allah ne ablalar var! Allah ona akil fikir vicdan versin. Sizin evde huzurunuzu bozmasi en son dert, zavalli cocuklarini babasiz buyutmek istemesi cokcok daha kotu! Parasiz pulsuz biraksin babaniz, eside destek cikmasin sadece cocugun ihtiyaclarini alsin bakalim, kac gun dayanabilecek.
sözleşmeli öğretmen kendisi ama şimdi sorsan kadrolu öğretmen tövbee tövbeee
geçen doğum gününde birsürü hediye aldım kendisine benim doğum günümde annem pasta almış üstüne prenses kızım yazdırmış ablam o günde hır gür çıkarttı beni hüngür hüngür ağlattı diğer ablamda kalmak zorunda kaldım pastama dokunamadım bile

kıskanç bütün ilgiyi kendinde istiyor demekki
babam annem bana ilgi gösteriyor bu doğru ama ben böbreğimin tekini kardeşime verdim kardeşimle bana yoğun ilgi var ablam o zamanıda boş geçmedi böbreğimi kardeşime para karşılığı vermişim sözde ki asla öyle bişey yok ben halen çalışıp eve bakıyorum çıtım bile çıkmıyor beş kuruş birikimim yok kendisi kocasından gizli 10 bin tl biriktirmiş şimdide bizde biriktiriyo beş kuruş katkısı yook

ya şu yazdıklarınızan mükemmel bir kardeşsiniz ama siz bence biraz kendi rahatınız kaçacak diye huzursuzsunuz.. işte ablan yine annenlerde çocuğu annemin üstüne atacak falan demişsiniz ya ondan yola çıkarak yazıyorum...

ya şu yazdıklarınızan mükemmel bir kardeşsiniz ama siz bence biraz kendi rahatınız kaçacak diye huzursuzsunuz.. işte ablan yine annenlerde çocuğu annemin üstüne atacak falan demişsiniz ya ondan yola çıkarak yazıyorum...
alakası yok zaten çocuk bizim oradaki okulda okuyor 7 yıldır annem bskıyordu

O evde yokmuş gibi davran ve ne derse desin aldırma, çok kıskanç bir şeye benziyor. Allah yardimcin olsun valla ben okurken irite oldum..

O evde yokmuş gibi davran ve ne derse desin aldırma, çok kıskanç bir şeye benziyor. Allah yardimcin olsun valla ben okurken irite oldum..
kıskanç ne kelime örneğin kendine birşey alırsın hemen yine koltuğa geçer ayaklarını altına katlar mazlum mazlum bakar aldığına alacağına pişman olursun parası yokmu varrr eve destekte olmaz babam bile dün sana mahçup oluyorum kızım dedi her zaman yetişiyorsun bize falan diye

kıskanç ne kelime örneğin kendine birşey alırsın hemen yine koltuğa geçer ayaklarını altına katlar mazlum mazlum bakar aldığına alacağına pişman olursun parası yokmu varrr eve destekte olmaz babam bile dün sana mahçup oluyorum kızım dedi her zaman yetişiyorsun bize falan diye
senin yerinde olsam çokta tın derdim öyle hareketler yapmasına. Ona bu terbiyesizliği yapma hakkını siz veriyorsunuz, ailecek bu davranışlarını görmezden gelirseniz bunu kullanamaz. Siz o böyle koştukça onu pışpışlarsaniz o hep böyle olacak. Ama hep birlikte olup görmezden gelirseniz taviz vermeden elbet bu davranışından vazgeçer. Bu davranışı genelde küçük çocuklar yapar ve psikologlar da benim dediğim gibi davranılması gerektiğini söylüyor

senin yerinde olsam çokta tın derdim öyle hareketler yapmasına. Ona bu terbiyesizliği yapma hakkını siz veriyorsunuz, ailecek bu davranışlarını görmezden gelirseniz bunu kullanamaz. Siz o böyle koştukça onu pışpışlarsaniz o hep böyle olacak. Ama hep birlikte olup görmezden gelirseniz taviz vermeden elbet bu davranışından vazgeçer. Bu davranışı genelde küçük çocuklar yapar ve psikologlar da benim dediğim gibi davranılması gerektiğini söylüyor
zaten ben kendisi ile konuşmuyorum dün annemle konuştuk kızım neden böyle yapıyor gitsin evine yuvasına kocası dövmüyor sövmüyor bu çocuğa yazık falan diye

Gitmesi o adamın ömrünü torpulemesi demek zaten. Ama dediğim gibi o yokken anneniz babanız ve diğer kardeşinle ve hatta enişteniz olabilir beraber ortak karar alın ve onun bu küsme ve sorun yaratarak bir şeyleri elde etme huyuna karşı ortak bir tepki belirleyin. Ama hepinizin tepkisi aynı olacak şekilde. El birliği yapmaz da biriniz taviz verirseniz o zayıf halkaya tutunup yine bir yolunu bulup istediğini yaptırır. Bu durum bence ancak böyle asılır. Ağlayarak her istediğini elde eden bir çocuk vardı çevremde çocuğun dediği ağlayinca dediğim oluyor cevabını verdiği gibi. İstediği kadar burun kıvırıp duygu sömürüsü yapsın takmayın o anda o yokmuş gibi davranın ve o davranışını UMURSAMAYIN. Kesinlikle çözümü bu. Bir yapar iki yapar üç yapar dördüncü de bu davranışın islemediğini anlayacaktır. Başka yollara sapar o zamanda başka çare düşünürüz. Ama el birliğiyle tek karar olmalı..

Kızlar merhaba
benim sorunum ablam olayları en başından anlatayım ablam 12 sene önce lise aşkı ile evlendi babam çok karşı çıktı ama ablama söz geçiremeyince tamam dedi evlendiler eniştem hafta içi konfeksiyonda çalışıp hafta sonuda ek iş yapııyordu yani cumartesi pazar sabah çıkıp gece geliyordu dayısının dükkanında çalışıyordu eniştemin birde ablası var yani ben kendim şahidim kadın poşetler dolusu erzak getirirdi evinde
ne varsa bölüp ablamlara getirirdi anneleride ölmüş ya kadın kendince annelik yapıyor ablam hamile kaldı kadın herşeyi ile ilgilendi ablamın eşyalarınıda unutmamak lazım hepsini özel yaptırdılar
ablam özel hastanede doğum yaptı ama ablam herzaman dedikoduyu sever milleti karalamayı sever
sonra ablam işe girdi çocuğa annem bakıyor ablam eniştemle tartıştığı bir zamanda senin kazandığın sana benimki bana demiş yataklarıda ayırmış (bu arada eniştem ablamı dövmez sövmez )zaten ablam her ortamda eniştemi terslerdi eniştemde sessiz zavallı abim olsa bukadar severim hatta ablam beni ameliyatlı halimle yatakta bırakıp gittiğinde eniştem gelip beni tuvalete götürmüştü sonra ablam geldi eve eniştem ben çıkıyorum seni öpeyim dediğinde adama defol demişti adamda afedersin ben barıştık sandım diyip kıpkırmızı oldu gitti geçenlerde eve tadilat gerekmiş kp ustayla gelmiş ablam yokmuş kp de evdeyken haber verin yaptırayım demiş bunun üstüne ablam kıyameti koparmış sabah babamı aramış ki babam boşanmasına karşı çünkü adamıda ablamıda bilir ablamın ne edepsiz dedikoducu olduğunu falan babama demişki ya oraya dönüp boşanırım yada polise gider kadın sığınma evide giderim diye zavallı babamda gel demiş babam aynen şöyle diyor kızım boşanma desem kadın sığınma evine gidecek. babamı öyle korkutmuş
haftasonu eniştem çocuğu aldı eve götürmüş gezdirmiş falan dün annem ablama barış evine git demiş
hayır barışmam demiş ama ben ablamın evde bana yaptığı entrikalardan çok yoruldum birgünden bir güne bize huzur vermedi ne yalanı bitti ne dedikodusu.çok bunaldım artık ben evlenmeyi düşünmüyordum ama artık düşünür oldum onunla aynuı evde kalamıyorum artık
o yokken herşey çok iyiydi.
Ablam olsa sevmem :KK66:

Gitmesi o adamın ömrünü torpulemesi demek zaten. Ama dediğim gibi o yokken anneniz babanız ve diğer kardeşinle ve hatta enişteniz olabilir beraber ortak karar alın ve onun bu küsme ve sorun yaratarak bir şeyleri elde etme huyuna karşı ortak bir tepki belirleyin. Ama hepinizin tepkisi aynı olacak şekilde. El birliği yapmaz da biriniz taviz verirseniz o zayıf halkaya tutunup yine bir yolunu bulup istediğini yaptırır. Bu durum bence ancak böyle asılır. Ağlayarak her istediğini elde eden bir çocuk vardı çevremde çocuğun dediği ağlayinca dediğim oluyor cevabını verdiği gibi. İstediği kadar burun kıvırıp duygu sömürüsü yapsın takmayın o anda o yokmuş gibi davranın ve o davranışını UMURSAMAYIN. Kesinlikle çözümü bu. Bir yapar iki yapar üç yapar dördüncü de bu davranışın islemediğini anlayacaktır. Başka yollara sapar o zamanda başka çare düşünürüz. Ama el birliğiyle tek karar olmalı..
haklısın ama babamı nasıl korkuttuysa artık annem mesela sofra kuruluyor bir defa sesleniyor kızım gel yemek yesene diye oda herzamanki gibi yok yemiyorum diyor annem hiççç üstelemiyor ama ablamın yolu yol değil halide hal değil
ders çalışıyorum diye benim odama kapanıyor kapıyı açıyorum tak diye cep telefonunu yan tarafa sallıyor
kitap elinde .
geçen bi baktım oynuyor yine ama kitap kucağında bir dk donra baktım ders çalışırken uyumuş sözde babam üstünü örtüyor kız daha 1 dk olmadı sen telefonla oynuyordun :KK57::KK57:

haklısın ama babamı nasıl korkuttuysa artık annem mesela sofra kuruluyor bir defa sesleniyor kızım gel yemek yesene diye oda herzamanki gibi yok yemiyorum diyor annem hiççç üstelemiyor ama ablamın yolu yol değil halide hal değil
ders çalışıyorum diye benim odama kapanıyor kapıyı açıyorum tak diye cep telefonunu yan tarafa sallıyor
kitap elinde .
geçen bi baktım oynuyor yine ama kitap kucağında bir dk donra baktım ders çalışırken uyumuş sözde babam üstünü örtüyor kız daha 1 dk olmadı sen telefonla oynuyordun :KK57::KK57:
Babanızla ayrı konuşup ikna etmeye çalışın yemezse yemesin çocuk değil açlıktan ölmez babanızı özellikle kontrol edin tam acıyacak olacaksa engel olun vs. Başka çözümü yok bunun, psikoloji dersi de aldın ve ilgi de duyuyorum yani Başka çözüm gelmiyor aklıma, babanıza bu yazdıklarımı açıklayın ve iyice anlamasını kavrayin ve takip kontrol edin

Babanızla ayrı konuşup ikna etmeye çalışın yemezse yemesin çocuk değil açlıktan ölmez babanızı özellikle kontrol edin tam acıyacak olacaksa engel olun vs. Başka çözümü yok bunun, psikoloji dersi de aldın ve ilgi de duyuyorum yani Başka çözüm gelmiyor aklıma, babanıza bu yazdıklarımı açıklayın ve iyice anlamasını kavrayin ve takip kontrol edin
aynen öyle yapıyorum zaten hemen araya giriyorum annemle konuşurken neden ayrıldı diye soruyorum
biri sorduğunda ne diyeceksin dövdümü yok sövdümü yok aldattımı yok eeeee
benim kız kocasını beğenmiyormuş diyeceksin onuda diyemezsin çünkü herkes biliyor senin bu evliliğe karşı çıktığını ablamı üniversiteye göndermek için uğraştığını ama o okumak yerine o zavallı adam ve o zavallı çocuğu mahvetti

Dediğim gibi kolay gelsin kontrolu bana ver ben yonlendiriyim sizi de babana ve ipleri sen eline al gerekirse babana sizde bu kadar emeğim var bunu ben halledeyim çok görme falan diye olaya girin, ne de olsa çocuğu kiyamayabilir babanız. Onun anladığı dilden konuşacaksın Bask yol yok ona zafer kazandirmayacaksiniz

X