- 10 Şubat 2019
- 4.350
- 5.607
-
- Konu Sahibi yasiyoruzsessizce
Siz de herkes aynıymış gibi genel yorum yapıyorsunuz .ona bakılırsa konu hicbirimizle alakalı degil.Kendi yaşadıklarımıza ,düşüncelerimize göre yorum yapıyoruz .Yahu sizin yasadiklarinizla ne alakasi var sanki konu sizle ilgiliymis gibi bir yükseldiniz.
Dogrudur! Ama siz baya kendi yasadiklarinizi konu sahibi görumceden cikaracak gibisinizSiz de herkes aynıymış gibi genel yorum yapıyorsunuz .ona bakılırsa konu hicbirimizle alakalı degil.Kendi yaşadıklarımıza ,düşüncelerimize göre yorum yapıyoruz .
Sorun abiniz ve sevgilisinin bu durumda, çözümde ikisinde ,sizin yapabilceğiniz bişey yok gibi gözüküyor kardeşiniz için endişelenmeniz tabii normal ama gidişata dur demesi gereken kişi abinizHerkese iyi mutlu geceler.
Abim 4 aydır nişanlı. Öncesinden de 8 yıldır devam eden bir ilişkileri var. Fakat kız gerçekten çok kıskanç. En basitinden bir örnek verecek olursam: abim ablam ve ben beraber gezmeyi çok severiz. Ne zaman üçümüz bir yere çıksak abimin telefonu susmuyor. Ne zaman kalkıyorsunuz diye soruyor resmen. Aradan yarım saat geçiyor tekrar ne yapıyorsunuz diye arıyor. Yada abimle ablama kalmaya gidiyoruz, abimin bütün gün suratı düşük oluyor. Anlıyoruz zaten. Bu sebeple de ablamla araları epey limoni, ablamda abime kızıyor ona bu haddi verdiği için.
Mesela arkadaşlarıyla buluşmak istediğinde zehir ediyor. Çıktığında da en az 10 kez arıyor. Teyit ediyor tahminimce. Normalde arkadaşlarında kalırdı bir iki gün arada, şimdi gidemiyor. Kız sorun çıkarıyormuş. Abim bunları çaktırmamaya çalışıyordu ama artık saklanacak durumda değil, hepimiz anlıyoruz suratından. Adam evden çıkamıyor artık kavga çıkmasın diye. Geçen de kolu dikkatimi çekti kan toplanmış gibiydi. Meğerse kız sinirden tırnaklarıyla kolunu sıkmış. Şok oldum bu raddeye nasıl geldi diye. Dinlemeyip bir yere gittiğinde kız küsüyor birkaç gün sonra yine kendisi arıyor, niye beni aramadın diye kızıyor bu sefer de
Çok üzülüyorum gerçekten. Abimle de çok konuşuyoruz ama onu kırıp kaybetmekten korkuyor. Normal olmadığının farkında. Kızla da konuştuk “ben böyleyim, değişemiyorum” diye sıyrılıyor. Başka açık saçık kızları görecek olması bile beni sinir ediyor ondan karışıyorum diyor. Bu hangi hastalık bi adı var mı bilmiyorum..
Göz göre göre abimin bu kişiyle evlenmesini istemiyorum ama vebalde almak istemiyorum. O yüzden çözüm arıyorum. Bir kadın neden böyle davranır. Abimde hiç öyle serseri tip de değil ki, ne yalanını yakalamış ne başka bir şey. Sizce ne yapmalı? Bu durum nasıl düzeltilir? Ayrılmadan da halledebilirler mi?
Evet doğru!Ben kabul ettim zaten.Cok sıkıntı yaşadığım için önyargılı yaklaşmış olabilirim yazdım sonrasında ..Neyse en azindan konu sahibi iyi bir gorumce.Benimki olsa kolları sıvamış nişanlımı doldurma seanslarına başlamıştı .Ben çok doluyum kapatayım en iyisi .Hayırlısı olsunDogrudur! Ama siz baya kendi yasadiklarinizi konu sahibi görumceden cikaracak gibisiniz
Bence sizin yapacağınız birşey yok.. Allah herkese akıl vermiş. Herkes kendi kararını verip sonucuna da katlanır.. Abiniz kocaman adam olmuş açsın gözünü bi zahmet ya da size yalandan bu durumdan şikayetçi gibi davranıyor..Herkese iyi mutlu geceler.
Abim 4 aydır nişanlı. Öncesinden de 8 yıldır devam eden bir ilişkileri var. Fakat kız gerçekten çok kıskanç. En basitinden bir örnek verecek olursam: abim ablam ve ben beraber gezmeyi çok severiz. Ne zaman üçümüz bir yere çıksak abimin telefonu susmuyor. Ne zaman kalkıyorsunuz diye soruyor resmen. Aradan yarım saat geçiyor tekrar ne yapıyorsunuz diye arıyor. Yada abimle ablama kalmaya gidiyoruz, abimin bütün gün suratı düşük oluyor. Anlıyoruz zaten. Bu sebeple de ablamla araları epey limoni, ablamda abime kızıyor ona bu haddi verdiği için.
Mesela arkadaşlarıyla buluşmak istediğinde zehir ediyor. Çıktığında da en az 10 kez arıyor. Teyit ediyor tahminimce. Normalde arkadaşlarında kalırdı bir iki gün arada, şimdi gidemiyor. Kız sorun çıkarıyormuş. Abim bunları çaktırmamaya çalışıyordu ama artık saklanacak durumda değil, hepimiz anlıyoruz suratından. Adam evden çıkamıyor artık kavga çıkmasın diye. Geçen de kolu dikkatimi çekti kan toplanmış gibiydi. Meğerse kız sinirden tırnaklarıyla kolunu sıkmış. Şok oldum bu raddeye nasıl geldi diye. Dinlemeyip bir yere gittiğinde kız küsüyor birkaç gün sonra yine kendisi arıyor, niye beni aramadın diye kızıyor bu sefer de
Çok üzülüyorum gerçekten. Abimle de çok konuşuyoruz ama onu kırıp kaybetmekten korkuyor. Normal olmadığının farkında. Kızla da konuştuk “ben böyleyim, değişemiyorum” diye sıyrılıyor. Başka açık saçık kızları görecek olması bile beni sinir ediyor ondan karışıyorum diyor. Bu hangi hastalık bi adı var mı bilmiyorum..
Göz göre göre abimin bu kişiyle evlenmesini istemiyorum ama vebalde almak istemiyorum. O yüzden çözüm arıyorum. Bir kadın neden böyle davranır. Abimde hiç öyle serseri tip de değil ki, ne yalanını yakalamış ne başka bir şey. Sizce ne yapmalı? Bu durum nasıl düzeltilir? Ayrılmadan da halledebilirler mi?
siz öyle düşünüp davrana bilirsiniz genelleme yapmasanız kendi adınıza konuşsanız akrabadan aileden kıskanmak da ayrı bir şey bizden önce hayatlarında onlar vardı istese akrabalarından yada çevresinden biri ile evlenirdi bu erkek içinde aynı kadın içinde aynı boş kıskançlık yaniher evlenen kız esini kendi tarafına cekmeye calısır bu bi gercek istemez kendi tarafıyla eskisi gibi görüssün
sahsen bende öyleyim burdaki cogu kız neden sıkayetci sürekli ablam annem halam teyzem diyen kocalardan kızın da etrafı böyleyse demistir simdidem mesafe koyıyım da evlenen kadar görüsmesin diye
hee belki sizi tanıyınca degisir orası sizin tavrınıza kalmıs kıza nasıl davranıyosunuz
Yoo kim olsa aynısını yapmıyor. Ben neden hasta ruhlu gibi herseye sorun çıkartayım?görümceligi bırak kim olsa aynısını yapar sende evlen görelim
Yooo sorunlu olmayan kimse bunu yapmazgörümceligi bırak kim olsa aynısını yapar sende evlen görelim
maalesef var böyle zihniyet annesini babasını yok saydığıklarinin da oğluyla evli kalmasınlar ozaman o istemedikleri annenin babanın evladi senin kocanda olsa kimse kimseyi sevmek zorunda değil evet ama eşini seven ailesine saygı duyarsın değil amaValla nasıl bir dünyası var nerde yaşıyor nasıl bir kocası ailesi var şaşırıyorum
Gerçekten böyle birimi ve kocasıyla cidden mutlumu anlamıyorum
Herkese bi akıl bi akıl kes sil sallama görümce değil mi kv değil mi çıkar hayatından ne kadar kolay bazılarına herşey
Kıskanmak farklı birşey, güvenmemek farklı birşey.görümceligi bırak kim olsa aynısını yapar sende evlen görelim
Kıskançlık tamamen kişinin kendine ve çevreye güven duygusuyla ilgili. Çocukluk ihmalleri en büyük sebep. Siz değiştiremezsinizHerkese iyi mutlu geceler.
Adam bir kadın bulup evlenebildiği için limoncu ne derse yapıyor. Limoncudan başka biri onunla evlenmezdi, bunun farkında.Sürekli kendi hayatınla ilgili örnekler veriyorsun ya olmuyor iste olmuyor geçen kanaryanın konusunda yazdim kimse sen olamaz herkeste senin kocan gibi ailesi gibi olamaz farklı farklı kültürler var yetiştirilme tarzları aileler var
Senin gibi olsak kocayi aldık bütün aileyi yok saydık olucak ama olmaz iste olmaz
Nasıl bir şans.mi yada nedir bilmiyorum kocaya düştünse maşallah ipler elinde her yöne çekip ayar yapiyorsun istedigini yaptırıyorsun bunu iste sen yapıyorsun başkası bunu yapamaz silsin ailesini kessin iletişimi kendine.kendi ailesine çeksin yok böyle dünya
Kıskanma duygusunun temelinde güvensizlik yatıyor. Özellikle 0-24 aylık temel güven döneminde bebek ne kadar yara alırsa ömür boyu o yaraları taşıyorKıskanmak farklı birşey, güvenmemek farklı birşey.
Güvenmediğiniz adamla evlenirseniz hayatı kendinize de eşinize de zindan edersiniz.
Evlenince kimse kimsenin kuklası olmuyor, zihniyetiniz berbat