Abimin kız arkadaşı

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
Günaydın arkadaşlar..

Direk konuya gireceğim çünkü günlerdir kendimi yedim,bitirdim. Arkadaşlar bir tanıdığımız abimi iş yerinden bir arkadaşıyla tanıştırdı evlenme amacıyla. İkisi de 30 yaşına gelmiş işinde gücünde insanlar diye düşünürken her şey tepe taklak oldu.
Baştan belirteyim, ne annem kayınvalidelik yapar ne de ben görümcelik. Ablam bilirim, annemde kızı bilir abimin eşini.
Şimdi olanları sıralıyorum;
6 aydır görüşüyor abimler ilk olay abimleri tanıştıran kişinin bizi arayıp “ben vesile oldum ama bu kızın annesi çok dengesiz hiç istemiyorum olmasını” demesiyle başladı vesile olan kişi kardeşimiz gibi beraber aynı yatakta yata yata büyüdük.
Bu konuşmadan sonra olaylar patladı kızın annesi her gün bize geliyor,annemle fotoğraf çekip “dünürüm” diye paylaşıyor daha isteme bile söz konusu değil. Annemde rahatsız oluyor, bize kahve içmeye geliyorsa çat kapı,kendine ertesi gün için kahvaltıya çağırıyor illa. Sürekli bize hediyeler falan alıyor ama samimiyetine en başından beri inanmıyoruz tabi ki.
2 ay önce annem yazlıktaydı(annem-babam ayrı ikisi de evli
ile durumumuzla ilgili üzerine vazife olmayan cümleler kurdu.) bunlar da yazlığın olduğu semte gitmişler anneme semte gelince haber vermişler annem yine de görüşüp yemek falan ısmarlamış o gece annem kalın diye ısrar etmediği için kıyameti kopardılar annem ilgilenmedi oldu.
Geçen hafta da abimi arayıp “ben biriyle karşılaştım annen hakkında çok kötü şeyler söyledi,annenler boşandığı için ben istemiyorum ayrıl kızımdan” demiş. Abimde kadını azarlıyor,kız da abimi arayıp ayrılırsan intihar ederim diyor.
Velhasıl abim ayrılamadı bir seviyorum diyor,bir sevmiyorum. Kızla konuşurken geçen gün annen benim için bir hiç demiş kız küsmüş. Ben artık bu evliliği istemiyorum çünkü sözde gelin orta yolu bulacağına hala kendi annesini savunuyor bir utanır insan.
Bu arada kız hiç çeyiz almamış,babasının borcunu ödüyor garanti bir işi de yok babasının borcu daha 5 sene sürüyor 1000tl her ay kız asgari ücretin biraz üstünü alıyor ama en son karşılaştığımızda abime kesin bir dille miamiye balayına gitmek istediğini söyledi abimde üzülüyor yetişemiycem diye,bir gün seviyorum diyorsa 3 gün kızı sevmiyorum diyor. Geçen gün kızın annesi iş yerinde kızına “o beğendiğin elbiseyi sevgiline aldıracaksın” demiş.

Çok uzun oldu biliyorum ana nasıl bir tutum sergilemem lazım benim bu kıza? Bir bizim başımıza mı geldi böylesine kötüsü

Arkadaşlar bende isterim abim en güzelini yaşayıp,en güzel tatillere gitsin. Zaten maddi olarak ondan bir beklentimiz yok borcu da kendisi ödeyecek. Kız maddi açıdan bir şey kenara koymazken ailesi bilezik konusuna bile girdi. Abim bir buhran içinde şuan bana fikrimi soruyor,evet sevmiyorum konuşacağım diyor. Kız ayılıp bayılınca hop barışıyor. Ben sadece sonunda üzülmesini istemiyorum o yüzden böyle bir konu açtım. Görümcelik yapmak asla değil niyetim:)

Ekleme; Arkadaşlar görümcelerinize allah sabır versin. Nasıl bir yol izlenmeli diye sordum alt tarafı aldınız bunu; abimin parasını kıskanan,kızın maaşını beğenmeyen,kendince fesatlanan kız ilan ettiniz.. Yahu kardeşim bu adam benim mutlu olamayacağını düşündüğüm konularda elbette onu incitmeden fikirlerimi söyleyeceğim. Anlatmadığım daha o kadar çok şey var ki ben eylül gibi evleneceğim o sırada onlar olursa nişanlı olacaklar.. benim ilişkim 2 yıllık bu kız her fırsatta bana “abinde zorlanacak senin düğünün masraf bizim ki masraf” tarzında cümleler kuruyor “düğünde harcayabildiğin kadar harcat en kalitelileri al çalışsın ödesin enişte” dedi evliliğe bakış açısı bu mu olmalı ?oysa ben 2 senedir hem okuyup hem çalışarak bir çok şeyimi tamamladım düğünüme abimden beklediğim tek bir katkı yok. Kim fesat? Kim para kıskanıyor?

Son düzenleme:
kıza ve ailesine karşı annen de sen de bir tutum takınmayın. 30 yaşına gelmiş abiniz hayatı ile ilgili doğru veya yanlış kararını verebilir bence. çünkü evlen dersiniz kötü olursunuz evlenme dersiniz yine kötü olursunuz o sebeple ben bu tür ilişkilerde karışmayıp kenara çekilip karar senin demenin en doğrusu olduğunu yaşadıklarımdan ve çevremdekilerden gördüm böyle de tavsiye ediyorum.

çok muhabbet tez ayrılık getirir gereksiz saçma samimiyet olmuş yüz göz olunmuş sağlıklı bir evl,lik olurmu ki

Tavırı siz değil abiniz sergilemeli.
Bu kişiyle sevmediği halde evlenirse geleceğini şu anlattıklarının 10 misli yaşayacağını anlaması lazım.
İntihar ederim diye tehdit ediyorsa etsin. Arasın kızın annesini "ben kızından ayrılıyorum intihar edeceğim diyor git kızına sahip çık" desin.

30 yasında insanlar kendi kararını kendi verir ama anlattığından biraz Kızın ailesi kızı yamamaya Çalışıyor gibi bir imaj çıkıyor .

Benim abim böyle bi durumda olsa oturup karşısına uzun uzun konuşurdum. Başını yakmasına engel olurdum.
Bu elbiseyi aldıracaksın falan ne saçma. O kız annesinin sözünden çıkmaz her zaman huzursuzluk olur.
Kendine bişey yapmaz kız abiniz bundan korkuyodur. Anlatın konuşun bence abinizle.

+++
Kiz hikaye yaziyor bence de. Hala bu intihar zirvasina inanan erkekler var mi yahu?? Ayrilirlarsa da kiz bir onsraki enayiye yonelir, o kadar.

Aman yol yakinken dönsün abin..yoksa bu analı kızdan çok çeker abin..kötü erkek anneleri oldugu gibi kötü kız anneleride var

sen karışma. sonra ailede adın kıskanca çıkar. abinin beyni var kendi yapsın yapacağını

Miamiye kv ve eşiyle gider artık.
Şimdi böyle intihar ederim diye tehdit ediyorsaa ohoo işi zor abinin.
Koskoca adam bırak kendi ipini çekmeye bu kadar meraklıysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…