• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin eşine ismiyle hitap etmem uygun mu?

selvi2367

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2018
31
28
38
24
Merhabalar. Ben 19 yaşındayım, abim 28 yaşında eşi olacak kişi ise 25 yaşında. Yengem olacak kişi ile aramızda 6 yaş var ben ona yenge diye hitap etmeyi düşünüyordum ama annem biraz kafamı karıştırdı. Yenge dersem aramıza büyük mesafeler gireceğini, gelin-gorumce ilişkisi ortaya çıkacağını ve bundan dolayı birbirimize hep mesafeli olacağımızı söyledi. Oysa ki ben onunla yakın olmak istiyorum onun da kız kardeşi yok benim de. Ben de x abla derim o halde dedim annem bu sefer de onun bana ömür boyu hep ablalık taslayacagini yine aramıza bir mesafe gireceğini söyledi. İlk başta biraz garip karşılanır sonradan herkes alışır falan dedi. Kendisine çok değer veriyor ve saygı duyuyoruz ama bana küçük görümce olarak bakması hasebiyle o pek de saygı duymuyor diyelim. ( Ondan küçük olduğum için saygı duyması gerektiğini düşünmüyor)
Annemin dedikleri mantıklı geliyor o ikimizin de iyiliği için konuşuyor ama ben içime sindiremiyorum 6 yaş büyük birine ismiyle hitap etmeyi

Merhabalar. Ben 19 yaşındayım, abim 28 yaşında eşi olacak kişi ise 25 yaşında. Yengem olacak kişi ile aramızda 6 yaş var ben ona yenge diye hitap etmeyi düşünüyordum ama annem biraz kafamı karıştırdı. Yenge dersem aramıza büyük mesafeler gireceğini, gelin-gorumce ilişkisi ortaya çıkacağını ve bundan dolayı birbirimize hep mesafeli olacağımızı söyledi. Oysa ki ben onunla yakın olmak istiyorum onun da kız kardeşi yok benim de. Ben de x abla derim o halde dedim annem bu sefer de onun bana ömür boyu hep ablalık taslayacagini yine aramıza bir mesafe gireceğini söyledi. İlk başta biraz garip karşılanır sonradan herkes alışır falan dedi. Kendisine çok değer veriyor ve saygı duyuyoruz ama bana küçük görümce olarak bakması hasebiyle o pek de saygı duymuyor diyelim. ( Ondan küçük olduğum için saygı duyması gerektiğini düşünmüyor)
Annemin dedikleri mantıklı geliyor o ikimizin de iyiliği için konuşuyor ama ben içime sindiremiyorum 6 yaş büyük birine ismiyle hitap etmeyi
Anneniz daha yengeniz gelmeden ön yargılı konuşmuş yenge demeniz daha iyi olur çünkü sizden büyük

Yani annen de pek az değilmiş:)
en azından "abla"diye hitap etmelisin. Hem aramıza mesafe girmesin,Yakın olalım,deyip hem de onu söylersek böyle olur bunu söylersek böyle olur demeyin. Şahsen,bana saygı duymayan hiç bir insanla yakın olamam. 6 yaş küçüğümün de arada böyle bir akrabalık olacaksa, bana kesinlikle abla demesin isterim

Yenge kelimesini sevmiyorum, evlendigimde küçüklerin abla demesini istedim.
Böylesi daha iyi..
Sende bu gibi konuları bence direk muhattabı ile konuş

Anneniz tam bir kv örneği😂
Bunu gelin hanıma sorsanız, nasıl hitap etmemi istersin, yenge mi abla mı demeliyim diye?
Daha şık olmaz mı?
Bana eşimin yeğeni sormuştu, adımla hitap et dedim ki 13 yaş fark var ‘o da olmaz ayıp ama saymıyor gibi’ dedi.
Arada yenge, arada abla der, son zamanlarda küçük annem diyor😍

Annen çok fena ve çok fesatmış açıkçası. Annenin tavrı, söyledikleri hiç hoşuma gitmedi. Ablalık taslasa ne olacak, yenge desen ne olacak? Bende abimin eşine yenge diyorum ama aramızda asla annenin bahsettiği gibi bir mesafe yok, hatta yengemle ablam gibi ablamdan daha da çok samimiyiz ve birbirimizi çok seviyoruz, abla desem de birşey değişmezdi. Sen bu konuyu annenle değil abinin eşiyle konuş, bazı insanlar kendilerine isimle hitap edilmesini istemezler hele de arada yaş farkı varsa, benimde eltimle aramda 6 yaş var ama ben x abla diyorum ismiyle hitap etmiyorum. Sen annene bakma. Abinle veya yengen olacak kişiyle konuş, nasıl hitap edilmesini istiyorsa öyle edersin.

Bence anneniz yanlış düşünüyor. Benim görümcem benden 4 yaş küçük ama yenge diye hitap ediyor. Yenge diyemese abla dese de rahatsız olmazdım ama ismimle hitap etse rahatsız olurdum ego yaptığını düşünürdüm. Böyle şeyler düşünüp dolduruşa gelmeyin bence 6 yaş isimle hitap etmek için biraz fazla. Abinizin eşi de garipseyebilir bu durumu

Esimin tüm kuzenleri adimla sesleniyor. Bazi seylere hitaplar degilde davranislar belirler. Bizim kültürümüzde abi deriz abla deriz yenge deriz ama cogu kez bu insanlardan saygisizlik görürüz. 1 yildir ingiltere de yasiyorum 50 yasindaki insana da adiyla sesleniyorum yasitima da. 1 senedir hiç saygida kusur gormedim. Abinizin esinin de fikrini alabilirsiniz esimin abisinin esi ona adiyla hitap etmemi istedi ben abla diyordum böyle daha rahat edebiliriz dedi. Cok hosuma gitmisti mesela.

Annenu dinleme. Ve belli ki annen kötü kaynana olacak yengeni annene ezdirme.. O senin yengen.
2E4CAC8C-DF2C-481F-8358-B9514C15BC76.webp

O senin yengen deyince aklıma bu geldi 😂

Aradaki yaş farkı bayağı var, ismi ile hitap etmeniz doğru olmaz bence.
Yenge biraz mesafeli bir hitap şekli ama abla diyebilirsiniz.
Bu arada anneniz de tam bir kayınvalide olacak potansiyel var, bu kadar ince hesaplar tuhaf doğrusu...

Annenin doldurusuna gelme de, canın ne istiyorsa onu de.
Benim eniştemle çok az bir yaş farkım var ve adıyla hitap ediyorum (bazen bir şey uzatırken 'alir misin eniştecigim diyorum 🤪) Epey bir büyük olsaydı abi derdim heralde.
Bence icinden nasil geliyorsa onu söyle. Saygi göstermenin, iyi ilişkinin, büyüklük taslamanin falan feşmekan...abla ya da yenge demekle alakalı bir şey değil ki. Millet anne dediği eş anneleriyle düşman oluyor yeri geliyor

*Bana bebekligini bildiğim kuzenlerim hariç kimse abla demez, dokuz yaş küçük iş arkadaşım bile adimla hitap eder. Yani ha 30 ha 20 . O kadar da önemli yaş farkları değil ki

Back
X