• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin Eşi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama istanbulda saatine de bağlı olmakla birlikte öyle hızlıca gelen taksi yok. Abisi 5 dakika uzaklıktaymış. Taksi evin önünden geçmiyorsa abisi daha hızlı gelir. Hem diğer çocuk var yanlarında. Abisi hastanede de yardımcı olur, taksici bırakıp gider.
Bir de bu tip durumlarda annede geriliyor. Onunda deateğe ihtiyacı olabilir. Ailesinden birini çağırmak en mantıklısı bence.
Kocasının yeğenini acil hastaneye götürmesinden dolayı böyle mesaj atan biri haklı değildir, olamaz.
Yani ilk kez bole bısey olduysa zaten atması dogru deil.Amagelin baya bi sert konuşmuş.Bence bılmedımız eksik olan seyler var.Insan yan komsununu goturuo doktora.

Yani ilk kez bole bısey olduysa zaten atması dogru deil.Amagelin baya bi sert konuşmuş.Bence bılmedımız eksik olan seyler var.Insan yan komsununu goturuo doktora.
Bence konu sahibi bildiği herşeyi yazmıştır. Eksikler varsa o da o kadarını bilmiyordur. Gelinle abi arasındaki sorunları kimse bilemez, anlatılmadıkça.
Hadi diyelim konu sahibi subjektif anlatıyor daha bir sürü şey yapmış olsun geline, zindan etain evliliğini, hiç yalnız bırakmasın eşiyle vs yine de böyle bir mesaj atılacaksa bu zaman o zaman değil.
Abi ben arkadaşımla buluşcam beni götürüp getirir misin konusunda atsın bu mesajı.

Yengenin haddini bildirmeniz gerektiğini düşünüyorum ben. Ya sizin abinize mesajları göstermekten çekineceğinizi düşünüyor -ki bunun sonu yok, öyle düşünüyorsa gittikçe arsızlaşacaktır- ya da gösterseniz de kendince kazanan tarafın kendisi olacağını düşünüyor - böyle düşünebiliyorsa da evde yeteri kadar ilgi görmüyor tezi çürümüş olur- Ayrıca beklediği ilgiyi görmüyorsa da bunun muhatabı siz değilsiniz. Acısını sizden çıkarmasının hiçbir haklı yanı yok.

Sizi kendine rakip görüyor büyük ihtimalle sevgi konusunda. Eşinin önceliği olmak istiyor ama tepkisini bu konuda göstermesi çok duyarsız biri olduğunu düşündürttü bana. Yedi kat el olsa lafı yapılmaz kaldı ki hastaneye götürdüğü kardeşinin çocukları. Anladığım kadarıyla bugüne kadar aranızda bir problem de yokmuş.

Evet gereksiz yere her şeyde görümcem eşimi çağırsa ben de sinir olurum ama acil bir durumda insan kardeşini çağırmayacak da kimi çağıracak?

Demekki kotu bı raddeye geldıyse .Yada inanmamışta olabılır.Yada sinirlerı bozuktur.Bıze gore atılmaması gerekıo ama ona gore ole degıldır belkı.Dıorum yabılemıyoruz işte .Bende çok yasadım evıme pazar alısverısı yapıcaz 1 gun ıznımız var gel pazara gıtcez gel markete gotcez benımde evım var.Yanı bılemeyız bunu

Böyle bi durumda ne abimi ne babamı aramam taksiye atlar giderim Evde iki çocuğa bakabiliyorsanız hastanede de bakabilirsiniz 1 saatliğine . Şehir dışında ailenizin yanında olmadığını düşünün o zaman kim gelecekti ? Gelin bana da böyle bi şey söylese bozulurum ama ona bunu söyletecek durumu yaratmam .

Sevgili yabanelma😊

Burda mesele çocuk veya yanık değil . Gelin ablamız birşeylere çok çok öfkeli. Ki benim de aklimda kalmıştı . Abimiz gelin hanima bayılmıyordu ve fakat çocuklar için bu evliliği münasip buluyordu. Bunu biliyoruz.

Gelin abla abimize aşık. Bu konuda da mutabıkız.

E ortada bir yangın varsa ( ben burdaki arkadaşlar gibi "söz konusu olan çocuk" görüşünde değilim. Önce çocuk kadın ve yaşlıları da kurtarmaya çalışma yanlısi da değilim. Mesele bir yetişkin de olabilir. Bir erkek de... Benim icin fark etmiyor. Mesele birisi yanmış ve panik ortami mevcut ).

Benim aklıma abi aramak gelmez. Taksi hiç gelmez. Sadece camı açıp cırlarım. Ve sokaktan geçen herkes bana koşar. Çünkü insanız biz. Kimse bu durumda kan bağı aramaz.

Vaziyet böyleyken gelin ablamız sırf bir yanik vakasi için abisini arayan bir kardeşe laf eder mi?. Ağır sorunlu değilse etmez.

Demek ki başka bir şey var. Ve bu birşey abinin eşine yeteri kadar ilgi alaka göstermemesinden başka ne olabilir.

Kadın durup dururken bu mesajı atamaz. Bu mümkün değil. Kimse kayınailesine bayılmıyor. Ama böyle mesajlar da atmıyor.

Sorun bana kalirsa abide. Eşine yeterince sevgi ilgi gösteriyor olsaydi bu mesaj kesinlikle atılmazdı.

Burda bir konu açılmıştı. Adam sürekli annesine ilanı aşk ediyordu . Ve eşi bundan sıkılmıştı. Çünkü ayni ilgi kendisinden esirgeniyordu.

Ben cevap yazmaman taraftarıyım. Gelin zaten gıcık kapmış belli ki. Yükseltmenin anlamı yok. zamana birakmak lazım.

Zamanla ya abi eşine ilgi gösterecek,onun bir bakıcı olmadığını kavrayacak... ya da gelin ablamız eşini böyle kabul edecek ve yaptığı evliliği gözden geçirecek. Ve o evrede senin bir parmağın olmamali. Sen olayların dışında kalmalısın.

Mesajı hiç görmedin. Okumadın. Zamanla her şey rayına oturacak.

Kızına çok acil şifalar diliyorum. Allah sağlıktan ayırmasın.

Burda bence yazmadigin yada gözden kaçirdigin seyler var. Niyese öylesine birden sivri dilli oldugunu inanmiyorum.
Evde bir küçük çoçuk daha varsa, taxi ilede gidebilirdin. Anneni çagirabilirdin. Annen küçüge bakip, sende taxi ile büyük ile hastaneye gidebilirdin.

Ki hiç acil bir durumda yokmus, sadece 1 saat kaldiginiza göre. Yani saglik durumu diyorsun da, öyle asiri bir saglik durumu yoktu.

Yani ne bilim ben gelini hakli buldum. Herseyde abine kosma. Önce sorunlari kendin çözmeye çalis. Bu sadece abi yada esinden dolayi degil, genel bir bakis açisidir.
Kesinlikle katılıyorum size..

Abim yok Ama böyle bir durumda ablamı arardım.
Eşimin de yeğenine gitmesine karışmazdım. Akşam gider bakardım geçmiş olsun derdim. Dünya meselesi değil netice de

Konu söyle açılsaydı
" kızlar 3 aylık evliyim eşimin 2. benim ilk evliliğimiz ve iki minik yavrusu var esimin
Sorun şu ki eşim ile kardeşi gün boyu telefonda konuşuyorlar ben eşim geldiğinde arama kayıtlarından görüyorum bilmiyorum bende yanında değilken hergün hergün bu kadar ne konuşulur anlamıyorum
Geçen de güya çocuğunun eli yanmış diye eşimi aramış hastaneye koşmuşlar halbuki önemli bir şeyde yokmuş demek ki artık böyle herşeye arayacak çağıracak öyle görünüyor
Biz daha eşimle birbirimize alışamadık çocuklar da dahil olunca bir anda bir düzen bir ritim olusturamadik ustune de bu hayatimiza hep dahil olmaya calisan gorumce ile ne yapacagim ben hic bilmiyorum"

Buyrun yorumları alalım

Mesafeliydik, mesafeliyiz.
5 yıllık evliler, evlerine 5 kere girmedim.
(20 dakika mesafede)
Kardeşimle gün aşırı konuşuruz. 2 haftada 1 annemde denk getirmeye çalışırız.
Yada bende toplanırız.
Ben başka bir şeyin sinirini benden çıkarttığını düşündüm açıkçası, cünkü akla mantığa sığmıyor o durumda böyle bir şey söylemesi.
Dahası, yine olsa yine kardeşimi ararım, yani keyfi bilir, kendine böyle bir şeyi yakistiriyorsa.
Heyy anamm. Aklıma geldi benim yengemde abimle kavga edip evde tv izleyen hçbrşeyden haberi olmayan bana 'Allah seni kahretsin' diya mesaj atmştı 😂😂😂😂 Sıkıntı da 1 yl sonra evlenmeleri benim yüzümdenmiş benim dünyadan haberim yok 😳😳😳 Evine 1 kera gittim kapı açmadı 😂 Neyse şuan iyiyiz Allahtan 🤗🤭🤭

Kadının zaten eşinin iki çocuğu var, üzerindeki yük hayli fazla bir de görümcenin işleri için çağırması hoş değil. İnsanlar kendi hastane işlerini kendinileri halledebilmeli bence. Ha yok o istediği mesajı atsın ben yine abimi çağırırım diyorsanız evet cagirirsiniz ama adamın evindeki huzuru da bozmuş olursunuz.

Kusura bakmayinda sizde cok iyi niyetli degilsiniz gelinin yerinde olsam bende sinirlenirim yeni evlenmisler kocasinin surekli kardesinin isleriyle ugrasmasini istemez ne var bunda? Sizde abiniz evlenmemis ikide cocugu varmis gibi davranin evlenmeden onceki davranislarinizi surdurmeye calismayin. Kendi ailenizi aramaliydiniz kiz hakli bence

Ben buradaki arkadaşlar gibi düşünmüyorum. Bu amanda evliliğin başı, abimden az ilgi görmüştür ondan yapmıştır diye hafife alınacak bir konu değil. Ortada kendini ifade edemeyen, ufacık bir tehditle bile kendisine yapılan şiddeti gizleyebilecek küçük çocuklar var. Adliyelerde kocişim bana kalsın, diye üvey çocuklarına zulmeden bir sürü üvey anne vakası var. Çoğu vakanında ortak özelliği, çocukların, tehdit sonucu senelerce bunu gizlemesi ya da sözlü şiddet ve baskıyı bile anlatamaması söz konusu. Ben burada iyi kalpli bir kadın görmedim. O kadın sadece evlenene kadar rol yapmış o kadar. Çünkü azıcık vicdan sahibi biri öyle bir mesaj atmaz. Bence mesajı açıkça abinize gösterin, karısının kumaşını bilsin, onların evliliği, küçük çocukların şiddet görme ihtimalinden daha önemli değil. Şahit olduğum bir adli vakada üvey anne senelerce üvey kızına psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamış ve kızı senelerce babana söylersen biz ayrılırız baban üzülür, sana imanmaz diye baskı altında tutmuştu. En son ilk okuldaki rehber öğretmen anlayana kadar, tam dört sene kimse fark bile etmemiş, çünkü kadın diğer insanların yanında kıza melek gibi davranıyormuş, annelerini küçük yaşta kaybeden çocukların psikolojileri normal olmuyor ve üvey anneyi öz annesi yerine koyup onu kaybetmemek için gerçekleri gizleyeme eğilimleri oluyor malesef, bence dikkatli olun.
Not; yazdıklarım bütün üvey anneler kötüdür olarak algılanmasın ama babası yanında olmayan küçük bir çocuğun sağlık sorununda, önemli olmasa bile bu mesajı atan kadının ben çok da merhamet sahibi olduğunu düşünmüyorum. Yoksa öz anneden iyi bakan üvey annelerde var.

Merhaba Hanımlar

Abim bir buçuk ay kadar önce ikinci evliliğini yaptı.

Abimle, çocukluğumuzdan beri yakın bir abi kardeş ilişkimiz var. İlk eşinin vefatından sonra ki süreçte de bu yakınlık daha da arttı. Sık sık telefonda konuşur, bir araya geliriz.

Bu yakınlığımız şuan ki eşini rahatsız etmiş olacak ki, bir keresinde ben annemle bu kadar sık konuşmuyorum ne buluyorsunuz konuşacak dedi. Konuşmalarımız genelde abim isteyken olur ve uzun konuşmalar değil ki olsa bile kime ne orası da ayrı. Bende herkesin ilişkisi farklı, kıyaslamanin bir manası yok diye kapatmıştım o konuyu.

Görünürde herhangi bir sorunumuz da yok kendisiyle, başından beri iyi niyetle yaklaşıp herhangi bir beklenti de olmadım kendisiyle ilgili.

Bugün akşam üzeri kızımın eli yandı. Eşim şehir dışında olduğu için ve evde kızımdan küçük bir çocuğum daha olduğundan abimi aradım bizi hastaneye götürmesi için. Hastane de bir saat kadar kaldık, çok şükur derin bir yanıgı yok.

Hastaneden geldikten bir saat sonra, abimin eşi mesaj atmış geçmiş olsun diye ve eklemiş ki baban dururken abini hastaneye çağırmana da şaşırdım, sonuçta yeni evliyiz, abin artık evli her derdine o kosamaz bu konularda daha ince düşünürsün sanmıştım demiş.

Mesajı okuyunca çok şaşırdım ve sinirlendim haliyle. Evli olduğu için sağlık gibi önemli bir konuda bile abimi çağırma hakkımın olmadığını düşünen bir insanla muhattap olacak olmak bile ciddi sıkıntı bundan sonra benim için.

Mesaja birkaç saat oldu cevap yazmadım. Yazsam mı yazmasam mı onda da emin değilim. Olayın uzamasını istemiyorum, bundan sonra da bir sorun olsa, eşim yoksa ve yardıma ihtiyacım varsa yine abimi arayacağım elbette ama bunu eşi nasıl kabul edecek onu bilmiyorum. Babamı aramıyorum çünkü babamın özel aracı yok. Böyle bir sebepten tatsızlık yaşamak bile çok saçma geliyor şuan.

Abime söylemeyi düşünmüyorum çünkü bu konu aralarında ciddi sorun olur biliyorum. Şuan böyle bir şeye sebep olmakta istemiyorum açıkçası, evlilikleri çok yeni olduğu için.

Böyle bir durumda abime söylemenin dışında ne yapmak daha doğru olur? Cevap yazmak mı, hiç cevap yazmayıp söylediği şeyi ciddiye almamak mı?
Evliliklerin ilk yılı genelde sancılı geçer. Siz abim o benim tabiki arayacağım düşüncesinde olabilirsiniz -ki evet abiniz, arayacaksınız- ama evlenmeden önceki alışkanlıklarınızi sürdürmeniz, abinizin evlilikte kendini ait hissetmesini zorlaştırıyor olabilir. Ve bence bu son olay ile ilgili yazmamış size. Yazı dilinde tam aktaramamis olabilirim demek istediklerimi. Aidiyet ile ilgili sıkıntı yaşıyorlar ilişkilerinde bence. Ve bu çerçeveden bakınca abinizin eşini anlıyorum. Abi kardeş ilişkiniz her zaman orada kalacak ama bence şu anda abinizin artık evlendiğini hatırlayıp, biraz alan açın.

Konu söyle açılsaydı
" kızlar 3 aylık evliyim eşimin 2. benim ilk evliliğimiz ve iki minik yavrusu var esimin
Sorun şu ki eşim ile kardeşi gün boyu telefonda konuşuyorlar ben eşim geldiğinde arama kayıtlarından görüyorum bilmiyorum bende yanında değilken hergün hergün bu kadar ne konuşulur anlamıyorum
Geçen de güya çocuğunun eli yanmış diye eşimi aramış hastaneye koşmuşlar halbuki önemli bir şeyde yokmuş demek ki artık böyle herşeye arayacak çağıracak öyle görünüyor
Biz daha eşimle birbirimize alışamadık çocuklar da dahil olunca bir anda bir düzen bir ritim olusturamadik ustune de bu hayatimiza hep dahil olmaya calisan gorumce ile ne yapacagim ben hic bilmiyorum"

Buyrun yorumları alalım
Biz milletçe eviliğin iki kişilik olduğunu, sorunların ancak evlilikte tek muhattap olan eş ile çözüleceğini ne zaman anlayacağız. Böyle bir sıkıntın varsa sorunu eşinle konuşur çözersin. Asıl muhattap eşinken , çocuğunun canı yanmış görümceye , laf sokma maksadı ile mesaj atmak neyin kafası. Bu sadece evliliğimi ben idare edemiyorum buyrun karışın bildirisidir bence. İki gün sonra o görümce kardeşiyle bu konuyu konuşunca kötü niyetli görümce kocamı doldurdu diye dövünür; aslında görümceye o hakkı o mesajı atarak kendi vermiştir farkında bile değildir.

Kadın evlenince kocanın tapusunu almıyor evet te kız kardeşler de elinde abilerinin tapularıyla doğmuyor...

Eşim yok diye hemen abiyi aramak ta doğru değil, sürekli telefonda konusmak ta...Sizin ne konustugunuzu bilemez ve merak eder...Bence o kadar sohbeti eşiyle yapmalı artık evlendiğine göre...
Ve gercekten katılıyorum, illa bir erkek çağırmak gerekmez kendi işinizi pekala görebilirdiniz, panik bi durum da değilmiş...
Her eşiniz olmadığında her işinizde abinizi mi çağıracaksınız?

Ve bence sen o mesajları kesin abine atarsın bugun olmasa yarın
Neden öz kardeşimle surekli konuşamıyorum? Kardeş olmak ne demek. Yemin ederim artık sizin gibi kocisim benim tapulu malım zihniyetinden tiksiniyorum aşırı CAHİLCE

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back