- 18 Şubat 2022
- 735
- 994
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hukuki olarak ev sizin üzerinize dahi olsa evlilik birliği içinde alındıysa yani anneniz ve babanız evliyken alındıysa evin yarısı babanızın oluyor yani %50 si. Bu %50 de sen ve abin iki çocuk olduğu için %25 hak ile abinin de üstünde oluyor. Senin üstüne olması neyi değiştirir ki? Onun yasal olarak hakkı olmuş oluyor. Bu arada sizi destekliyorum abiniz kendi kendine uyanıklık yapmıştır demiştir kira vermem babamla kalırım mis gibi yatırım yaparım. Uyanıklık yapmış
Ev kiza annesinden miras kalmamis bu yuzden babaya hic bir sey dusmez .kadin hayyatayken parayi kizinin cebine koyup ustune ev almis .burada hukuksal olarak bisey cikmaz .Hukuki olarak ev sizin üzerinize dahi olsa evlilik birliği içinde alındıysa yani anneniz ve babanız evliyken alındıysa evin yarısı babanızın oluyor yani %50 si. Bu %50 de sen ve abin iki çocuk olduğu için %25 hak ile abinin de üstünde oluyor. Senin üstüne olması neyi değiştirir ki? Onun yasal olarak hakkı olmuş oluyor. Bu arada sizi destekliyorum abiniz kendi kendine uyanıklık yapmıştır demiştir kira vermem babamla kalırım mis gibi yatırım yaparım. Uyanıklık yapmış
Ev uzerinde olabilir de konu sahibinin annesi babasıyla evliyken alınan evi konu sahibinin uzerine yaparak onceki evlilikten olan cocuktan mal kaçırmış. Bu hak mi peki? Ayrica babama bakmiyorlar diye mizmizlanmasin ev sahibi. Yasli bir insanla beraber kalmak bile bir sorumluluk ister. Onu bile herkes yapamaz. Onlar yapiyor hala sikayet ediyor. İcinde babasi oturuyorken kira istememeli bence.Umarım farkındasınızdir anneniz önce vefat ettiği için o evde abibizinde hakkı var yasal olarak yani o evin yarısi onun gelip yerleşme amacida zatwn babanıza bişi olursa o eve postu sermek geçmiş olsun simdiden ev uzerinizeysede kovun gitsin
O kadar haklisin kiii Anası da boyle akilliymis Direkt diger cocuga mal kalmasin diye kızının uzerine yapmis evi Uuu cok fenaÇok akıllı buldum ben sizi ya. Kiralar artınca aklınıza geldi tabi kira almak . Anneniz ve babanız ortak bir mal edindiğinde biri ölse bile normalde diğeri yaşarken mal onun olacaktı. Sırf anneniz sizin için mali üzerinize yapmis.
Babanizi yanınıza alın da görelim sizin kocayı . İki gün sonra ne yapacak ? Kadın babanıza bakmak için çalışmasın mi birde? Allah evladın da hayırlısını versin
Önceki evlilikten kalan çocuk olduğunu ve annesinin ondan mal kaçırdığını nerden biliyoruzEv uzerinde olabilir de konu sahibinin annesi babasıyla evliyken alınan evi konu sahibinin uzerine yaparak onceki evlilikten olan cocuktan mal kaçırmış. Bu hak mi peki? Ayrica babama bakmiyorlar diye mizmizlanmasin ev sahibi. Yasli bir insanla beraber kalmak bile bir sorumluluk ister. Onu bile herkes yapamaz. Onlar yapiyor hala sikayet ediyor. İcinde babasi oturuyorken kira istememeli bence.
Tahminen abiniz zaten ev için geldi. Siz evi satarsanız bir anda ondaki erkek evlat babaya bakar sevdası da geçecek haberiniz olsun. Önce babanızla konuşun. Ona göre hareket edin. Çünkü mal mülk davalarında herkes çirkefleşiyor. Babanız içinde çok üzüldüm. Umarım 73 yaşında adam ortada kalmaz.Merhaba herkese öncelik babadan öz anneler ayrı abim var yani iki kardeşiz. Annem vefat etti vefat etmeden öncede benim üstüme bir ev aldı ve biz ölene kadar (annem ve babam) bu ev bizim sonra senin dedi. Neyse annem vefat etti iki yıl evvel. Bu arada benimde kendime ait evim var. Annem vefat edince babam tek kalıcak diye babama bakmak erkeğe yakışır dedi annemin vafatinin üçüncü günü eve taşındılar. Ama bu sürede yapmadıklarını bırakmadılar beni evde istemediler oturmaya bile. Babam bana 300 400 lira veriyo diyo ona göz diktiler vermesin istediler. Evin zaten herşeyi babama ait abim bu sürede babama bakmaya diye geldiler ama karısı işe girdi babam yemeğini bile kendi ısıtıp yiyo 73 yasinda. Geliyorum asıl konu şu ben bunca şeye rağmen babam üzülmesin aman bişey olur vicdan azabı çekmeyim diye hep alttan aldım evimde huzursuzluk oldu. Eşim 3aydir issizdi kimse sormadı ne yersiniz faturalari ne yaptınız küçük bebeğiniz var bezini nasıl aldınız diye. Bu iki senede abim köye ev yaptırdı ve arabasını aldı. Ben zar zor geciniyorum şuan asgari ücretle zor durumdayım sizce evim için kira istesem ayıp edermiyim.
Abi iste?? Evet mal kaçırmış. Konu sahibi annem kendi biriktirdi parasını diyor. SAÇMALIK. Kimse bir evlilik içinde alınan malın eslerden birinin kendi birikimi oldugunu iddia edemez. Cok cirkin. Mesela eşi ev hanimi olan erkek de çıkıp bu evi ben aldim benim bitun hakki benimdir desin o zaman?? Oluyo mu oyle? Konu sahibinin annesi babasiyla evliyken bir ev almis ve adamin onceki evliligindeki cocuga pay dusmesin diye dogrudan kizinin ustune yapmış. Kızı da kendisi kadar uyanik olduğu için hic "hakkını" yedirmeye niyeti yok masallah. Baba daha ölmeden kira derdine düşmüş. Abisiyle yengesine sürekli babama bakariz deyip eve coktuler , cenaze vakti acimizdan faydalanip eve yerleştiler demis, gelinin babasina bakmasini begenmemis ama kendisi evine alsin bakalim kendi eşi cok memnun olacak mi bu durumdan??Önceki evlilikten kalan çocuk olduğunu ve annesinin ondan mal kaçırdığını nerden biliyoruz![]()
Abi iste?? Evet mal kaçırmış. Konu sahibi annem kendi biriktirdi parasını diyor. SAÇMALIK. Kimse bir evlilik içinde alınan malın eslerden birinin kendi birikimi oldugunu iddia edemez. Cok cirkin. Mesela eşi ev hanimi olan erkek de çıkıp bu evi ben aldim benim bitun hakki benimdir desin o zaman?? Oluyo mu oyle? Konu sahibinin annesi babasiyla evliyken bir ev almis ve adamin onceki evliligindeki cocuga pay dusmesin diye dogrudan kizinin ustune yapmış. Kızı da kendisi kadar uyanik olduğu için hic "hakkını" yedirmeye niyeti yok masallah. Baba daha ölmeden kira derdine düşmüş. Abisiyle yengesine sürekli babama bakariz deyip eve coktuler , cenaze vakti acimizdan faydalanip eve yerleştiler demis, gelinin babasina bakmasini begenmemis ama kendisi evine alsin bakalim kendi eşi cok memnun olacak mi bu durumdan??
Konu sahibinin annesi, babasiyla evliyken almis evi. Evlilikten once falan degil. Baba da para koymus hatta.Kadının ikinci evliliği yapmadan önce edindiği mal varlığından,yeni eşinin çocuğuna ne ki ? Neden hakkı olsun,onunla hiç bir alakası yok.
Yalnız annenizin hatıralarını niye satmalarına izin verdiniz. Bakın evi satıyorum deyin ve satın! Madem sizi kendi evinize sokmuyor hay hay buyursun gitsin!!! Abiniz babaya bakmak erkek evlada yakışır derken o zaman babanızı yanına alsaydı keşke! Zaten ev satılınca biran önce baba sevgisi de bitecek!!!! Satın ve kendi önünüze kendi yolunuza bakın. Babacığınızı da ortalarda bırakmayın.Yani şöyle babama bakması derken. Bu eve girerken zaten kendi dedi ben seni utusuz gezdirmem yemeğini eksik etmem. Ben kendimde babama bakardım gül gibi hatta kaç kerede dile getirdim onlarin evi yok diye babam onlar gelsin dedi bende babam tek kalmasın diye kabul ettim. Sonuçta yaşlı adam ne kadar eli ayağıda tutsa eve girerken verilen sözler vardı hiçbiri tutulmadi. Yoksa ben gelin bakmak zorunda demiyorum asla onun görevi değil eve girerken yağlayıp ballayip insanların acısından yararlanmalarına kızıyorum. Bu zamana kadar çalışmamış ne oldu da buraya geldikten sonra çalıştın. Annemin daha cenazesi kapıdan kalkmadan biz babamı tek bırakmayız dediler o acıyla ne diyebilirsin ki vazgeçmeyelim diyede cenazeden sonra üçüncü gün evdelerdi annemin bütün eşyalarını satip evi baştan aşağı degistirdiler
Annesinin bir önceki düğün altınları ile alınmış baba da 20 bin koymuş. O zamanki 20 binin ederi ne kadardı bilemem tabiki. Şuan abisinin kardeşini eve sokmaması da ayrı bir konu. Baba ne durumda asıl. Memnun mu hayatından. Maaşına el koydular mı? Ev satılınca adam ne yapacak. Vallahi Rabbim herşeyin hayırlısını versin.Konu sahibinin annesi, babasiyla evliyken almis evi. Evlilikten once falan degil. Baba da para koymus hatta.
Evliyken almış olsa bile,kadının evlilik öncesinden kalan kendi birikimiymiş.Kadin parasıyla ister kızına ev alır,ister hayır kurumuna bağışlar,ne yapacağı tamamen onun tasarrufunda.Aksi olsa başta Baba ve oğlu itiraz eder "Durun bakalım,kimin parasiyla kime ev alıyorsunuz " derlerdi ve tapunun kızın üzerine olmasına asla izin vermezlerdi.Konu sahibinin annesi, babasiyla evliyken almis evi. Evlilikten once falan degil. Baba da para koymus hatta.
Herşeyi es geçersek abi dava açsa konu sahibi muhtemelen annesinin bir önceki evlilikten kalan altınlarını falan ispatlayamaz, mal kaçırma davası abinin lehine sonuçlanır. Abi kötü niyetli olsa bunu yapardı.Annesinin bir önceki düğün altınları ile alınmış baba da 20 bin koymuş. O zamanki 20 binin ederi ne kadardı bilemem tabiki. Şuan abisinin kardeşini eve sokmaması da ayrı bir konu. Baba ne durumda asıl. Memnun mu hayatından. Maaşına el koydular mı? Ev satılınca adam ne yapacak. Vallahi Rabbim herşeyin hayırlısını versin.
Kimin parasıyla alındığı önemli değil,isterse diğer eşin hiç katkısı olmasın,evlilikte alındıysa rahmetli annenin kocasıyla edinilmiş malı..anladigim kadarıyla anne,kız evladı bu şekilde güvence altına almış ..zaten baba yaşadığı için abinin şimdilik dava hakkı yok,ancak babanın vefatından sonra açabiliyor, ya da baba dava açabilir..ileride ne olacağını bilemeyiz..ama konu sahibi böyle bir hayattan memnun degilse babasıyla konuşmalı, ev üstüne ev olmaz,hepimiz huzursusuz,ben sana bakarım diyip babasından abisine gitmeleri için konuşmayı istemeli..zaten gelin kayınpederin bakımını üstlenmek durumunda değil..annenizin kendi parası mi diye sordum ama anneniz, nasıl bi birikimle almis evi bu da çok önemli,yani baba çalışıp o kendine birikim yaptıysa abinin de hakkı var tabi
Konu sahibi gitmiş, arkasından konuşmak gibi olacak ama bence tamamen mal kaçırmak için uydurulmuş.Bu tam dediğiniz gibi de olabilir ya da abinizden mal kaçırmak için uydurulmus bir şey de. 20 bin hangi yılın parası acaba bundan 10 sene önce iyi paraydi. Gelin çalışabilir evin temizliğini yemeğini yapıyorsa ki onun sorumluluğu değil kp bakmak abinizin sorumluluğu. sonuçta babanız yatalak değil sorun olduğunu sanmıyorum. Hem evde de yalnız kalmamis oluyor. Bence siz hep çekişmeli gitmissiniz. Abiniz üvey anne ile yaşamış kim bilir neler oldu kolay şeyler değil. Umarım hak yerini bulur.
Bana da mantıklı gelmedi. Evlenmeden alsaydı evi o kadar altınla alınıyorsa. Burada söylenenlerin hepsine hemen inanmamak gerekiyor. Bir de evi ne kadara almışlar babanin koyduğu 20 bin ne kadarını kapsıyor. Hepsi muamma.Konu sahibi gitmiş, arkasından konuşmak gibi olacak ama bence tamamen mal kaçırmak için uydurulmuş.
Bir kadın düşünün evlenip ayrılacak o evlilikten kalan altınları olacak, tekrar evlenecek çocuk yapacak aradan 20-30 yıl geçecek o evlilikten olan çocuk büyüyecek, önceki evlilikten kalan altınlarla bir ev alınacak ve çocuğun üstüne yapılacak. Kenarda altını parası dururken kadın 20-30 yıl kira ödeyecek. Hiç mantıklı değil.