Abimden kira almak acill

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bs34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Annesinin aldigi evi, annesinden olmayan kardeşi faydalanıyor babada ona maddi destek sağlıyor diye dolmus konu sahibi. Eşini işsiz sanıyordum isede girmiş yani problem tamamen abisinin hakkı olmayan evde bedavaya oturması.
Abisi o evde babası olmasa oturamazdi. Herkes çok kolay sanıyor bir yasli ile oturmayı . Oturma odanda ayak uzatarak oturamazsin , rahatça kavga edemezsin uzaktan görümce bile karışıyor kadının çalışıp çalışmamasina. Bu kadar babasına uzulduyse konu sahibi abisine söylesin artık ben bakacağım babama diye taşınsin yanina

Merhaba herkese öncelik babadan öz anneler ayrı abim var yani iki kardeşiz. Annem vefat etti vefat etmeden öncede benim üstüme bir ev aldı ve biz ölene kadar (annem ve babam) bu ev bizim sonra senin dedi. Neyse annem vefat etti iki yıl evvel. Bu arada benimde kendime ait evim var. Annem vefat edince babam tek kalıcak diye babama bakmak erkeğe yakışır dedi annemin vefatinin üçüncü günü eve taşındılar. Ama bu sürede yapmadıklarını bırakmadılar bana .beni evde istemediler oturmaya bile. Babam bana 300 400 lira veriyo diye ona göz diktiler vermesin istediler. Evin zaten herşeyi babama ait abim bu sürede babama bakmaya diye geldiler ama karısı işe girdi babam yemeğini bile kendi ısıtıp yiyo 73 yasinda. Geliyorum asıl konu şu ben bunca şeye rağmen babam üzülmesin aman bişey olur vicdan azabı çekmeyeyim diye hep alttan aldım evimde huzursuzluk oldu. Eşim 3aydir issizdi kimse sormadı ne yersiniz faturalari ne yaptınız küçük bebeğiniz var bezini nasıl aldınız diye. Bu iki senede abim köye ev yaptırdı ve arabasını aldı. Ben zar zor geciniyorum şuan asgari ücretle zor durumdayım sizce evim için kira istesem ayıp edermiyim.
Babanız hayattaysa istememelisiniz. Anne ve baba ölünce size ait olacak o ev. Şu an isteme hakkınız yok. Kira isterseniz elbette ayıp edersiniz. Bir de kim verecek kirayı? Babanızla bölüşsünler mi? Aile içinde böyle şeyler konuşulması çok üzücü.

Babanız yaşadığı eve harciyacak tabi ki parasını . Siz konunun başında yazmadiniz mi ? Ev annem ve babam öldüğünde benim olacak diye ? O zaman size çözüm önerisi madem abinizin edindiği mallardan bu kadar rahatsız oldunuz baba bizim durumumuz kötü senin yanına biz tasinacagiz abimgil gidebilir de. Bundan sonra siz bakın babanıza maaşı da siz alın
Ben rahatsız olmadım neden olayım Allah herkese versin daha çok versin. Peki yani babam torununa ayda 300 lira vermiş bu abimi ne ilgilendirir. Kadının çalışması beni ilgilendirmez ama eve girerken kendi zaten söylüyor ben babama bakarım hicbiseyini eksik etmem. Annemin vefatinin üçüncü günü eve taşındılar acimizi fırsat bilerek. Ev benim ama benim evimde beni istemediler neymiş babam beni ondan çok seviyomus benim oğlumu onun oğlundan çok seviyormuş

Merhaba herkese öncelik babadan öz anneler ayrı abim var yani iki kardeşiz. Annem vefat etti vefat etmeden öncede benim üstüme bir ev aldı ve biz ölene kadar (annem ve babam) bu ev bizim sonra senin dedi. Neyse annem vefat etti iki yıl evvel. Bu arada benimde kendime ait evim var. Annem vefat edince babam tek kalıcak diye babama bakmak erkeğe yakışır dedi annemin vefatinin üçüncü günü eve taşındılar. Ama bu sürede yapmadıklarını bırakmadılar bana .beni evde istemediler oturmaya bile. Babam bana 300 400 lira veriyo diye ona göz diktiler vermesin istediler. Evin zaten herşeyi babama ait abim bu sürede babama bakmaya diye geldiler ama karısı işe girdi babam yemeğini bile kendi ısıtıp yiyo 73 yasinda. Geliyorum asıl konu şu ben bunca şeye rağmen babam üzülmesin aman bişey olur vicdan azabı çekmeyeyim diye hep alttan aldım evimde huzursuzluk oldu. Eşim 3aydir issizdi kimse sormadı ne yersiniz faturalari ne yaptınız küçük bebeğiniz var bezini nasıl aldınız diye. Bu iki senede abim köye ev yaptırdı ve arabasını aldı. Ben zar zor geciniyorum şuan asgari ücretle zor durumdayım sizce evim için kira istesem ayıp edermiyim.
Valla evi satar gecerim. Uvey abimde ne halt yerse yesin.

Peki bu bilgi neyi değiştirecek anlamadım . İki insan evlenmiş ve kadının önceden olan bir evi varmış Anne baba öldükten sonra ev bana kalacak diye belirtilmiş . Babası da oğlunun yanına gelmesini istemiş . E malum yaşlı bir insanla yaşamakta zordur bilen ve yaşayan bilir. Hakkı önceden verilmiş tapu üstüne yapılmış . Konu sahibinin evde çalışan kadına karışmaya hakkı yok
Gelin istediğini yapar ona bir sözüm yok zaten. babasının üzüleceğini belirttim zaten başka bir yanıtta.
Ama bu kadını eve sokmuyorlarmış ve babasının kızına verdiği paradan rahatsız oluyorlarmış. Adamın bu durumunu kullanıyorlar.

Ben rahatsız olmadım neden olayım Allah herkese versin daha çok versin. Peki yani babam torununa ayda 300 lira vermiş bu abimi ne ilgilendirir. Kadının çalışması beni ilgilendirmez ama eve girerken kendi zaten söylüyor ben babama bakarım hicbiseyini eksik etmem. Annemin vefatinin üçüncü günü eve taşındılar acimizi fırsat bilerek. Ev benim ama benim evimde beni istemediler neymiş babam beni ondan çok seviyomus benim oğlumu onun oğlundan çok seviyormuş
Küçücük çocuklarını bırakıp insanlar ise gidiyor konu sahibi . Kadın sizin babanizi neden bırakıp calismasin ? Ayrıca bakması gereken kardeşiniz gelin değil . Yemeği ısıtıyor diye laf etmişsiniz. Anneniz ve babanız ince düşünerek evin tapusunu size vermişler. Sonradan abiye pay dusmesin diye. Anneniz yaşasaydı emin olun o evde kocasının oturmasını tercih ederdi . Size verilen paraya karismamalari gerekir bu noktada haklısınız . Ben sizin evde babanız yaşarken hak iddia etmeniz kısmını idrak etmekte zorlanıyorum . Kusura bakmayın abiniz ve eşinin niyeti neyse sizinki de bana ayni geldi.

Arkadaşlar baba sadece 20 bin katmış diye küçümseyen mesajlar gördüm de. Ev geçen sene alınmadıysa 20 bin de iyi paraydı. Çok değil 10 sene önce Ankara’da 100-150 bine ev alınıyordu.

Para işine girerseniz evi satın. İlk alındığında 20 bin evin yüzde kaçına denk geliyorsa satıştan kardeşinizin de payını verin o halde.

Evin tapusu benim üstüme anneme degil
Ödemeyi annenin yaptığını ve babanın da 20 bin lira katkı yaptığını abin ispat ederse şöyle olur;
Ev evlilik içerisinde alındığından baban lehine değer artış payı alacağı ve katılma alacağı doğar.
Ve annen vefat ettiğinden babanla arasındaki mal rejimi sona ermiştir.
Bu sebeple tasfiye yapılabilir durumda. Babanın vefatı halinde abin de babanın mirasçısı olarak ancak yalnızca babanın alacağının 1/2 si oranında alacak talebinde bulunma Hakkı var.
Yani abimin Hakkı olamaz diyip boş geçme. Kanuna göre de var.
Ayrıca sana demişler ki, biz yaşarken bizim sonra senin. Sen daha baban ölmeden babanın yaşadığı evden kira istemeyi düşünüyorsun? Bugün bir ev almak kolay bir şey değil. Herkese nasip olmuyor ailesinden ev gelmesi. Onlar seni düşünmüş aslında ama sana yetmemiş olacak ki babanın abine araba alırken yardım etmesi de dokunmuş? Neden?

Gelin istediğini yapar ona bir sözüm yok zaten. babasının üzüleceğini belirttim zaten başka bir yanıtta.
Ama bu kadını eve sokmuyorlarmış ve babasının kızına verdiği paradan rahatsız oluyorlarmış. Adamın bu durumunu kullanıyorlar.
Eve neden sokmuyorlar acaba ? Babam yemek ısıtıyor diye laf ederse konu sahibi tabi gıcık olurlar. Eli ayağı tutan yaşlı adam bir zahmet gün içinde yemeğini isitsin. Adamın parasına karismalarj evet iyi niyetli değil . Burada bir sıkıntı varsa karşılıklı iyi niyetli olmayan durumlar var. Ben babam ölmeden önce ev benim evim kira alayım kafasına girmezdim giremezdim.

Aktif üyesiniz konu silinince geri gelir bilmeniz lazım . Yalnızca ban yiyeceksiniz.

CAnım ama evlilik birliği içinde alınmış bir ev bu. Ve annenim vefatıyla bir kısmı babana kalıyor, bir kısmı sana. Babana kalan kısımdan da haliyle abine de hak düşüyor.
Ay niye anlamiyorsunuz evi direk kizin ustune lamislar ve annesi ilk evliliginden kalan parayla almis .okudigunuzu anlamak cidden bu kadat zor mu .baba da bisi katmamis kadin kendi kizina almis yani .

Ay bu mevzular çok karışık. Valla bence abiniz babanıza bakarak acaba bu ev benim hakkım babama ben baktım diyecek bir insan mı? Eğer öyleyse şimdiden geçmiş olsun.

Ay niye anlamiyorsunuz evi direk kizin ustune lamislar ve annesi ilk evliliginden kalan parayla almis .okudigunuzu anlamak cidden bu kadat zor mu .baba da bisi katmamis kadin kendi kizina almis yani .

İlk mesajında konuyu açarken bunu belirtmemiş, okuman yazman varsa ilk mesaja tekrar bakabilirsin. Kadın ilk mesajında bunu belirtmemiş. Sinirinden kaprisinden kelimeleri, harfleri yazamamışsın. Koskoca konuda bana ne diye çirkefleşip gerginlik yaratıyorsun, git bir papatya çayı iç.

Hayir annemle babamın ikinci evlilikleri ben o evlilikten tekim. Annemde önceki evliliginden ona takılan altınları bozdurmayip hepsini bankaya atmıştı o parayla aldi

Ben olsam durumu anlatır evimden çık yada kira ver derdim. Ama bunu babanız aracılığıyla yapın. İhtiyaç olduğunuzu söyleyin. Onlar çirkinleşirse sizde çirkinleşin.

Ev annenizin ve siz tek vârisi olduğunuz için kolay kolay bir şey yapamazlar sanırım. Ama iş mahkemeye giderse babanıza pay düşer mi önce bir avukata sormak lazım.

Hukuki olarak ev sizin üzerinize dahi olsa evlilik birliği içinde alındıysa yani anneniz ve babanız evliyken alındıysa evin yarısı babanızın oluyor yani %50 si. Bu %50 de sen ve abin iki çocuk olduğu için %25 hak ile abinin de üstünde oluyor. Senin üstüne olması neyi değiştirir ki? Onun yasal olarak hakkı olmuş oluyor. Bu arada sizi destekliyorum abiniz kendi kendine uyanıklık yapmıştır demiştir kira vermem babamla kalırım mis gibi yatırım yaparım. Uyanıklık yapmış

Hukuki olarak ev sizin üzerinize dahi olsa evlilik birliği içinde alındıysa yani anneniz ve babanız evliyken alındıysa evin yarısı babanızın oluyor yani %50 si. Bu %50 de sen ve abin iki çocuk olduğu için %25 hak ile abinin de üstünde oluyor. Senin üstüne olması neyi değiştirir ki? Onun yasal olarak hakkı olmuş oluyor. Bu arada sizi destekliyorum abiniz kendi kendine uyanıklık yapmıştır demiştir kira vermem babamla kalırım mis gibi yatırım yaparım. Uyanıklık yapmış
Abi dava açarsa muhtemelen mahkeme haklı bulup payını verecektir. Ancak hesap tam bahsettiğiniz gibi olmaz.

Ev annenin üstüne olsa idi vefatı halinde eşine %25 çocuklarına %75 pay verilir. Yani burda annenin tek çocuğu olduğu için konu sahibi yine evin %75’ine sahip olurdu. Baba vefat etmediği sürece erkek kardeş pay alamaz ancak vefatı durumunda babaya kalan payın %50’sini alır. Yani evin %12.5 kadarı abinin olur en iyi ihtimalle. Ama ev annenin üstüne değil zaten. Ancak abi baba öldükten sonra dava açacak da %12.5 için uğraşmaz bence kimse.

Merhaba herkese öncelik babadan öz anneler ayrı abim var yani iki kardeşiz. Annem vefat etti vefat etmeden öncede benim üstüme bir ev aldı ve biz ölene kadar (annem ve babam) bu ev bizim sonra senin dedi. Neyse annem vefat etti iki yıl evvel. Bu arada benimde kendime ait evim var. Annem vefat edince babam tek kalıcak diye babama bakmak erkeğe yakışır dedi annemin vafatinin üçüncü günü eve taşındılar. Ama bu sürede yapmadıklarını bırakmadılar beni evde istemediler oturmaya bile. Babam bana 300 400 lira veriyo diyo ona göz diktiler vermesin istediler. Evin zaten herşeyi babama ait abim bu sürede babama bakmaya diye geldiler ama karısı işe girdi babam yemeğini bile kendi ısıtıp yiyo 73 yasinda. Geliyorum asıl konu şu ben bunca şeye rağmen babam üzülmesin aman bişey olur vicdan azabı çekmeyim diye hep alttan aldım evimde huzursuzluk oldu. Eşim 3aydir issizdi kimse sormadı ne yersiniz faturalari ne yaptınız küçük bebeğiniz var bezini nasıl aldınız diye. Bu iki senede abim köye ev yaptırdı ve arabasını aldı. Ben zar zor geciniyorum şuan asgari ücretle zor durumdayım sizce evim için kira istesem ayıp edermiyim.
Babanızı yanınıza alıp evi satın.Adamcagiza yazık ya

Ben olsam evi satar geçerim, babamı da yanıma alırım. Baban gelmek istemezse kirada abinin yanında oturabilir, o zaman görürüz abiyi haklı görenleri. Kimse kusura bakmasın ama büyük şehirlerde en saçma kiralar 12-15 bin bandında. Abi hem kiradan yırtıyor, hem babasının maaşından nemalanıyor hem de konu sahibini eve almıyor.
Birde ben mi kacirdim, baba gelin yanıma dememiş, abi ve yenge biz bakacağız diye kendileri istemişler. Tamamen çıkarcılar bence.

Merhaba herkese öncelik babadan öz anneler ayrı abim var yani iki kardeşiz. Annem vefat etti vefat etmeden öncede benim üstüme bir ev aldı ve biz ölene kadar (annem ve babam) bu ev bizim sonra senin dedi. Neyse annem vefat etti iki yıl evvel. Bu arada benimde kendime ait evim var. Annem vefat edince babam tek kalıcak diye babama bakmak erkeğe yakışır dedi annemin vafatinin üçüncü günü eve taşındılar. Ama bu sürede yapmadıklarını bırakmadılar beni evde istemediler oturmaya bile. Babam bana 300 400 lira veriyo diyo ona göz diktiler vermesin istediler. Evin zaten herşeyi babama ait abim bu sürede babama bakmaya diye geldiler ama karısı işe girdi babam yemeğini bile kendi ısıtıp yiyo 73 yasinda. Geliyorum asıl konu şu ben bunca şeye rağmen babam üzülmesin aman bişey olur vicdan azabı çekmeyim diye hep alttan aldım evimde huzursuzluk oldu. Eşim 3aydir issizdi kimse sormadı ne yersiniz faturalari ne yaptınız küçük bebeğiniz var bezini nasıl aldınız diye. Bu iki senede abim köye ev yaptırdı ve arabasını aldı. Ben zar zor geciniyorum şuan asgari ücretle zor durumdayım sizce evim için kira istesem ayıp edermiyim.
Babaniz da ayni evde otuuyorsa kira istememelisiniz. Ev sizin adiniza olabilir ama o evin parasini babaniz ödemiş.

Abim babama bakmak bana yakışır damadın yanında olmaz diyince. Babamda abimle kalmak istedi. Yoksa ben de bakardım öyle olunca ben bişey diyemedim
Ev sizin üzerinizeymiş,Allah gecinden versin babanıza birşey olursa ancak satabilirsiniz şu an hicbirşey yapamazsınız.

Back
X