• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimden kira almak acill

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bs34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bs34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
192
144
53
Merhaba herkese öncelik babadan öz anneler ayrı abim var yani iki kardeşiz. Annem vefat etti vefat etmeden öncede benim üstüme bir ev aldı ve biz ölene kadar (annem ve babam) bu ev bizim sonra senin dedi. Neyse annem vefat etti iki yıl evvel. Bu arada benimde kendime ait evim var. Annem vefat edince babam tek kalıcak diye babama bakmak erkeğe yakışır dedi annemin vafatinin üçüncü günü eve taşındılar. Ama bu sürede yapmadıklarını bırakmadılar beni evde istemediler oturmaya bile. Babam bana 300 400 lira veriyo diyo ona göz diktiler vermesin istediler. Evin zaten herşeyi babama ait abim bu sürede babama bakmaya diye geldiler ama karısı işe girdi babam yemeğini bile kendi ısıtıp yiyo 73 yasinda. Geliyorum asıl konu şu ben bunca şeye rağmen babam üzülmesin aman bişey olur vicdan azabı çekmeyim diye hep alttan aldım evimde huzursuzluk oldu. Eşim 3aydir issizdi kimse sormadı ne yersiniz faturalari ne yaptınız küçük bebeğiniz var bezini nasıl aldınız diye. Bu iki senede abim köye ev yaptırdı ve arabasını aldı. Ben zar zor geciniyorum şuan asgari ücretle zor durumdayım sizce evim için kira istesem ayıp edermiyim.

Umarım farkındasınızdir anneniz önce vefat ettiği için o evde abibizinde hakkı var yasal olarak yani o evin yarısi onun gelip yerleşme amacida zatwn babanıza bişi olursa o eve postu sermek geçmiş olsun simdiden ev uzerinizeysede kovun gitsin
Hayir abimin hakkı yok babam hiç para katmadi ev alınırken . Zaten öyle bişey olsaydı dediğiniz gibi hakkım var diyip çoktan alırdı evi ev benim ustume

Merhaba herkese öncelik babadan öz anneler ayrı abim var yani iki kardeşiz. Annem vefat etti vefat etmeden öncede benim üstüme bir ev aldı ve biz ölene kadar (annem ve babam) bu ev bizim sonra senin dedi. Neyse annem vefat etti iki yıl evvel. Bu arada benimde kendime ait evim var. Annem vefat edince babam tek kalıcak diye babama bakmak erkeğe yakışır dedi annemin vefatinin üçüncü günü eve taşındılar. Ama bu sürede yapmadıklarını bırakmadılar bana .beni evde istemediler oturmaya bile. Babam bana 300 400 lira veriyo diye ona göz diktiler vermesin istediler. Evin zaten herşeyi babama ait abim bu sürede babama bakmaya diye geldiler ama karısı işe girdi babam yemeğini bile kendi ısıtıp yiyo 73 yasinda. Geliyorum asıl konu şu ben bunca şeye rağmen babam üzülmesin aman bişey olur vicdan azabı çekmeyeyim diye hep alttan aldım evimde huzursuzluk oldu. Eşim 3aydir issizdi kimse sormadı ne yersiniz faturalari ne yaptınız küçük bebeğiniz var bezini nasıl aldınız diye. Bu iki senede abim köye ev yaptırdı ve arabasını aldı. Ben zar zor geciniyorum şuan asgari ücretle zor durumdayım sizce evim için kira istesem ayıp edermiyim.
anneleriniz ayrıymis abiyle, anneniz kendi parasıyla mi aldı evi, yani daha önceden birikmisi filanla mi, babanın katkısı oldu mu anneniz evi satın alirken

anneleriniz ayrıymis abiyle, anneniz kendi parasıyla mi aldı evi, yani daha önceden birikmisi filanla mi, babanın katkısı oldu mu anneniz evi satın alirken
Annem önceki birikmisiyle aldı. Babamın sadece eksik var diye 20 bin o zaman katkısı oldu

Hayir abimin hakkı yok babam hiç para katmadi ev alınırken . Zaten öyle bişey olsaydı dediğiniz gibi hakkım var diyip çoktan alırdı evi ev benim
cevap yazmışsınız.oyleyse nasıl kabul ettiniz böyle bir şeyi çok ilginç.ev sizin zaten tapuda sizin en başta izin vermeyecektiniz.Babanizin bakımını ustlenmemek için mi kabul ettiniz

biz ölene kadar (annem ve babam) bu ev bizim sonra senin dedi
Babanız ölmemiş ki o halde babanızın oturma hakkı var ne kirası?
Ayrica eli kolu tutan insanla yaşamak neyin nesi. Babaya bakma adı altında kira vermemek için böyle bisey yapılmış sanki. Sizinde işinize gelmiş.

cevap yazmışsınız.oyleyse nasıl kabul ettiniz böyle bir şeyi çok ilginç.ev sizin zaten tapuda sizin en başta izin vermeyecektiniz.Babanizin bakımını ustlenmemek için mi kabul ettiniz
Abim babama bakmak bana yakışır damadın yanında olmaz diyince. Babamda abimle kalmak istedi. Yoksa ben de bakardım öyle olunca ben bişey diyemedim

madem abiniz ev yaptırmıştı köye gitsin otursun, yani.Sizim durum iyi olsa veya gerçekten babaya çok iyi şartlarda bakilsa belki bir süre tolere edilebilinirdi üstelik sizi kendi evinize bile misafir olarak sokmak istememisler,ben olsam evi satardım zaten böyle de kötü olacaksınız öyle de kötü, ama babanizi yanınıza almanız lazım bu durumda.esinizle nasıl aranız babanızın sürekli sizde kalması, hastalığı yaşlılığı vs.kaldirabilecek misiniz

Ayrica eli kolu tutan insanla yaşamak neyin nesi. Babaya bakma adı altında kira vermemek için böyle bisey yapılmış sanki. Sizinde işinize gelmiş.
Hayır benim neden işime gelsinki benimde ihtiyacım var sonuçta. Ben beş kuruşunu istemeden babama zaten bakardım ama babam oğlumla kalmak istiyorum sen yeni evlisin olmaz dedi

Merhaba herkese öncelik babadan öz anneler ayrı abim var yani iki kardeşiz. Annem vefat etti vefat etmeden öncede benim üstüme bir ev aldı ve biz ölene kadar (annem ve babam) bu ev bizim sonra senin dedi. Neyse annem vefat etti iki yıl evvel. Bu arada benimde kendime ait evim var. Annem vefat edince babam tek kalıcak diye babama bakmak erkeğe yakışır dedi annemin vefatinin üçüncü günü eve taşındılar. Ama bu sürede yapmadıklarını bırakmadılar bana .beni evde istemediler oturmaya bile. Babam bana 300 400 lira veriyo diye ona göz diktiler vermesin istediler. Evin zaten herşeyi babama ait abim bu sürede babama bakmaya diye geldiler ama karısı işe girdi babam yemeğini bile kendi ısıtıp yiyo 73 yasinda. Geliyorum asıl konu şu ben bunca şeye rağmen babam üzülmesin aman bişey olur vicdan azabı çekmeyeyim diye hep alttan aldım evimde huzursuzluk oldu. Eşim 3aydir issizdi kimse sormadı ne yersiniz faturalari ne yaptınız küçük bebeğiniz var bezini nasıl aldınız diye. Bu iki senede abim köye ev yaptırdı ve arabasını aldı. Ben zar zor geciniyorum şuan asgari ücretle zor durumdayım sizce evim için kira istesem ayıp edermiyim.
Hem de çok ayıp edersiniz. Babanızı yanınıza alın hem onun maaşı hem sizin geliriniz derken biraz rahat nefes alırsınız. Üstelik babanıza bakmak gelinin değil sizin ya da abinizin görevi. Babanızı alın sonra o evin ya kirasını versinler ya da başkasına kiralayın.

Babanız hayatta olduğu müddetçe ev onundur. Öldükten sonra da eve ozaman koyduğu 20 bin tl' nin yarısı bugünkü değeriyle abinizindir. Anneniz para biriktiriyorken eve babanız bakıyorsa yine abinizin hakkı var aslında. Ev sizin üstünüze olduğuna göre o parayı verip vermemek vicdanınıza kalmış.
Eşinizle bu ev yüzünden kavga ediyorsanız eşinizi sorgulayın. Kendi para koymadığı bir ev üzerinde bu kadar söz sahibi olmasın.

Ayrica eli kolu tutan insanla yaşamak neyin nesi. Babaya bakma adı altında kira vermemek için böyle bisey yapılmış sanki.
ev konu sahibine ait babaninda hakkı yok 20bin sadece vermiş ( anne kendi parasıyla almis), tabiki babasıni çıkarmamali ama uyanık abi babaya bakacam ayağıyla gelip çökmüş eve ve konu sahibi de maddi olarak zor durumdaymis.Ama bu durumu başta kabul etmemeliydi.Simdi daha da pisleşecek işler.

Hayır benim neden işime gelsinki benimde ihtiyacım var sonuçta. Ben beş kuruşunu istemeden babama zaten bakardım ama babam oğlumla kalmak istiyorum sen yeni evlisin olmaz dedi
Kira konusunu eşiniz mi söyledi? Madem durumunuz kötü babanizi alın yaniniza (onuda anlamadım bakıma muhtaç mi?) abiniz ev yaptirmis oraya gitsin sizde evi kiraya verin.

ev konu sahibine ait babaninda hakkı yok 20bin sadece vermiş ( anne kendi parasıyla almis), tabiki babasıni çıkarmamali ama uyanık abi babaya bakacam ayağıyla gelip çökmüş eve ve konu sahibi de maddi olarak zor durumdaymis.Ama bu durumu başta kabul etmemeliydi.Simdi daha da pisleşecek işler.
Evet çok haklısınız. Daha kotu olucak babamla da aram acilicak. Bilmiyorum yinede susucam sanırım otursunlar ama babamda halimi goruyo eşim daha yeni işe girdi. Abimin arabasına destek oluyo ben bu yuzden kızdım birazda yoksa babamın oturduğu evden kira isticek kadar vicdansız degilim

biz ölene kadar (annem ve babam) bu ev bizim sonra senin dedi.
Annesi böyle soylemis. Demek ki babasının evi yok kocası kira vermesin diye böyle birsey söylemiş. Yasal olarak ev konu sahibinin üstünde olabilir ama sözel bir konuşma var.

Back
X