Bazen evlendigim için bile çok pişman oluyorum. Hem annemi kardeşimi öylesine bıraktığım için hem eşimin de günahına girdiğim için. Allahım yardım et artık gör bizi.Bencede patlar çünkü afedersiniz ama abiniz tam bir yiyici.. Sizi sömürmeden kendisinden kötü duruma getirmeden bırakmayacak. Belli ki annenizin de zaafları var. Eğer evliliğinize kendi hayatınıza odaklanmazsanız sonra pişman olursunuz.
O evi de siz mi aldiniz bir deAnnenize sizin aldığınız evi satıp abinize verirse hakkınızı asla helal etmeyeceginizi söyleyin. Etmeyin de zaten. O evi satarsa da gidip abinizde kalsın, sakın kızlarım var bana sahip çıkarlar diye düşünmesin, bunu da söyleyin lütfen.
Söz vermişti bana asla telefonunu acmayacagim diye. Dün gece 12den beri sürekli arıyormuş dayanamadım açtım dedi. Ben ve ablam adama demedigimizi bırakmadık ama sülük gibi yapıştı ille de para diye. Bu nasıl bir şey halen aklım almıyor kafayı yiyecek gibiyim
Evi annenizin üzerinden almaya çalışın, tapuya şerh koydurabilirsiniz, anne vefat edene kadar kullanım hakkı ona aittir diye. Ve lütfen annenizin abiniz için borçlanacağı parayı ödemesine yardım etmeyinBen de öyle düşünüyorum ama kimse beni dinlemiyor. Ablam da pes etti artık annenin bileceği iş ne yapıyorsa yapsın dedi. Galiba ben de pes edeceğim...
Evet bunun için çalışacağım hatta kabul ederse evi kendi üzerime yapmak istiyorumEvi annenizin üzerinden almaya çalışın, tapuya şerh koydurabilirsiniz, anne vefat edene kadar kullanım hakkı ona aittir diye. Ve lütfen annenizin abiniz için borçlanacağı parayı ödemesine yardım etmeyin
Annenizle başa çıkamayacağınız belli oldu, hiç değilse başlarını sokacakları evden olma ihtimalleri ortadan kalkmış olur
Sizin erkek versiyonlarınıza burda boşan bu adam ailesine bağımlı yazıyor herkes. Eşiniz eğer iyi biriyse hakkına girmeyin.Abiniz için zaten anneniz hayatını feda etmiş bide siz yapmayın. Şu bağımlılığınızı bir an önce sonlandırın.Bazen evlendigim için bile çok pişman oluyorum. Hem annemi kardeşimi öylesine bıraktığım için hem eşimin de günahına girdiğim için. Allahım yardım et artık gör bizi.
eşiyle konuşmuyor musunuz onun illaki bir fikri vardır bu borçlar hakkında illaki kötü birşey yapıyor o mağlum ama nedenine göre hareket etmelisiniz başına bela açacaksa tabiki abiniz satın hayatını kurtarın pişman olmayın sonra bir de kime borcun varsa biz götürüp borcunun olduğu kişiye parayı teslim edeceğiz falan diyin o parayı da yemesin. şart susunun sıkışır söyler benceMerhaba herkese
Konu çok uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım lütfen okumaya çalışın fikrinize çok ihtiyacım var.
Doğulu bir aileyiz. Babam 15 yıl önce başka bir kadınla yaşamaya başladı ve ondan 3 tane çocuğu var. Biz de 4 kardeşiz. Şu an sorunum abimle alakalı.
Annemin tam 30 yıl sonra kendine ait bir evi oldu. Öyle ucuz bir semtte ucuz bir ev. Babam maddi anlamda destek sağlamıyor. Annem ve 15 yaşındaki kardeşim beraber yaşıyor biz evliyiz. Ben yeni evlendim yoksa ben bakıyordum eve. Benden önce de ablam bakıyordu. Şu anda da faturalarini ben ödüyorum. Ben evlenince annem işkur üzerinden bir lisede temizlikçi olarak 9 ay çalıştı. Bunlari anlatıyorum ki az çok durumumuz gözünüzde canlansın. Annemin 70 bin birikmişi vardı bundan birkac yıl önce abim zorla ve kavgayla aldı onu elinden. ( Kendisi evli ve memur eşiyle birlikte aylık gelirleri 15 bin civarı) şu ana kadar bizim bildigimiz 400-500 bin civarı para kaybetti abim. Ama kimse ne yaptığı hakkında birşey bilmiyor asla ve asla söylemiyor. Akrabalar arkadaşlar herkesten borç almış. Son bir buçuk yıldır annemin evini satmasi için baski yapıyordu biz karşı çıkıyorduk. Ama gelelim ki son bir aydır kabus içinde yaşıyor gibiyiz. 400 bin TL borcu olduğunu söylüyor. Benden ve ablamdan birkaç bin TL aldı. Ki biz asgari ucretli çalışanlarız. Annemden keza aynı şekilde 12-13 bin TL aldı. Babam ve amcamdan yaklaşık 250 bin TL almış. Bunlar sadece bildiklerimiz. Sürekli sürekli para için bizi arıyor. Annem evini satmadigi için ondan nefret ediyor. Kirasını ödeyemediğini söylüyor, eşiyle bosanacaklarini söylüyor. Dün sabah bana mesaj atıp hattının kapandığını telefon faturasını ödememi istedi ödedim. Memurluktan istifa ettiğini borçları odeyemedigini söyledi. Ama kesinlikle bu borçların nerden kaynaklandigini bilmiyoruz söylemiyor. Onun için çok endişeleniyoruz ama bu evi satarsak annem ve kardeşim nerede yaşayacak zaten hiçbir gelirleri yok zar zor yaşadıkları bir hayatlari var. Abim ne yapmış olabilir nasıl batirmis olabilir düşüne düşüne kafayı yiyeceğim. Annem onun yüzünden hergun hastanede. Bana yazdığı son mesajları eklemeye çalışacağım şimdi. Bana parkta bankta yattığı bir fotoğraf yolladı ve altındaki mesajlar
Sakin haa, pes edipte eşşek kadar adamin keyfi borcuna annenizle kardesinizin evini yemesine izin vermis olacaksiniz. Anneniz ne borc toplasin ne iletisimde kalsin. Iletimisi koparsa bu kadar uzamayacak olaylar kardesin annenin telefonundan abine engeli bassin en fazla arama bildirimi düşer. Yahu bu kadin yanindaki genc kizinida mi dusunmuyor. Sanirim gencti abine 30bin verecegine kizinin egitimine falan harcar parayi essek kadar adamin ne oldugu belirsiz borca para mi verilir. Anneniz borc toplasa yine odeyecek olan sizsiniz evi satsa 3 gun sonra kardesinle annen sokakta yine ugrasacak sizsiniz. Olaylar o duruma girmeden ugrasin pes edip ortalik karistiktan sonra ugras dur ohoo.Ben de öyle düşünüyorum ama kimse beni dinlemiyor. Ablam da pes etti artık annenin bileceği iş ne yapıyorsa yapsın dedi. Galiba ben de pes edeceğim...
Gelin de işin içinde sanırım gelinin ailesi degelin hani masum birşeyden habersizdi ne oldu kızz yılan oldu orayı kaçırmışım
Ayy ben bu ayrıntıları okumamıştım anne kendini ve de kızları köle yapmış resmen abiyedaha oncede yazdim sizi bu hale getiren anneniz.
zaten bastan da sizi essek gibi calistirip abinizi el bebek gul bebek okutarak o ayrimciligi gostermisler cok net bir sekilde.
soyledim yine soyluyorum bunlari yasayan siz olsaydiniz kotu yola bile dusseniz kimse size 5 kurus para yollamazdi annenizde dahil.
sirf erkek oldugu icin bu musamaha buna emin olun.
anneniz ne hali varsa gorsun.
faturalarini falan da odemeyin.
kardesinize de annesiyle babasi baksin okulunu onlar dusunsun.
kucuk yastan beri butun evin sorumlulugu sirtiniza binmis.
ailenizde ustune bindikce binmis.
esinizle ilgilenin kendi aileniz icin calisin bundan sonra.
anneniz gitsin abinizle yasasin biraz da
Yapacağınızı yapmışsınız kuzum ama artık yeter annen yaşlı kardeşin daha genç hayatın ne getireceği belli olmaz sağlık giderse birde parası yoksa annen nasıl kira öder ev bulur , onun bir evinde de gözü varsa abinin ( içimden sayıyorum böyle abilere), her koyun kendi bacağından asılır unutma , ( anneannem kendi evini küçük oğluna hibe etti oda eşinin üstüne geçirdi şimdi istanbulda 5 katlı Evleri var) dayım borçlandı anneannem elinde kalan son Evi satıp borcunu kapattı teyzemlerde emekli aylıklarından borcunu ödüyorlar hala dayımın , teyzem anneannem kirada lar 5 katlı evden bir daire de oturtamıyorlar dayımla yengem , kaç yaşında adam size kol kanat gereceğine gerekirse 2 işte çalışıp ailesine bakacağına sülük gibi sömürüyor sizi Allah rızası için acımayın şöyle kardeşlere ( kusura bakma böyle erkeklere dayanamıyorum resmen işkence edesin geliyor öyle bir zamandayız ki neredeyse tüm erkekler eşlerinin ailelerinin sırtından geçiniyor ) biz yüz veriyoruz bunlaraMerhaba herkese
Konu çok uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım lütfen okumaya çalışın fikrinize çok ihtiyacım var.
Doğulu bir aileyiz. Babam 15 yıl önce başka bir kadınla yaşamaya başladı ve ondan 3 tane çocuğu var. Biz de 4 kardeşiz. Şu an sorunum abimle alakalı.
Annemin tam 30 yıl sonra kendine ait bir evi oldu. Öyle ucuz bir semtte ucuz bir ev. Babam maddi anlamda destek sağlamıyor. Annem ve 15 yaşındaki kardeşim beraber yaşıyor biz evliyiz. Ben yeni evlendim yoksa ben bakıyordum eve. Benden önce de ablam bakıyordu. Şu anda da faturalarini ben ödüyorum. Ben evlenince annem işkur üzerinden bir lisede temizlikçi olarak 9 ay çalıştı. Bunlari anlatıyorum ki az çok durumumuz gözünüzde canlansın. Annemin 70 bin birikmişi vardı bundan birkac yıl önce abim zorla ve kavgayla aldı onu elinden. ( Kendisi evli ve memur eşiyle birlikte aylık gelirleri 15 bin civarı) şu ana kadar bizim bildigimiz 400-500 bin civarı para kaybetti abim. Ama kimse ne yaptığı hakkında birşey bilmiyor asla ve asla söylemiyor. Akrabalar arkadaşlar herkesten borç almış. Son bir buçuk yıldır annemin evini satmasi için baski yapıyordu biz karşı çıkıyorduk. Ama gelelim ki son bir aydır kabus içinde yaşıyor gibiyiz. 400 bin TL borcu olduğunu söylüyor. Benden ve ablamdan birkaç bin TL aldı. Ki biz asgari ucretli çalışanlarız. Annemden keza aynı şekilde 12-13 bin TL aldı. Babam ve amcamdan yaklaşık 250 bin TL almış. Bunlar sadece bildiklerimiz. Sürekli sürekli para için bizi arıyor. Annem evini satmadigi için ondan nefret ediyor. Kirasını ödeyemediğini söylüyor, eşiyle bosanacaklarini söylüyor. Dün sabah bana mesaj atıp hattının kapandığını telefon faturasını ödememi istedi ödedim. Memurluktan istifa ettiğini borçları odeyemedigini söyledi. Ama kesinlikle bu borçların nerden kaynaklandigini bilmiyoruz söylemiyor. Onun için çok endişeleniyoruz ama bu evi satarsak annem ve kardeşim nerede yaşayacak zaten hiçbir gelirleri yok zar zor yaşadıkları bir hayatlari var. Abim ne yapmış olabilir nasıl batirmis olabilir düşüne düşüne kafayı yiyeceğim. Annem onun yüzünden hergun hastanede. Bana yazdığı son mesajları eklemeye çalışacağım şimdi. Bana parkta bankta yattığı bir fotoğraf yolladı ve altındaki mesajlar
Dayıma hiç bir şey olmadı iki arada bir kalp atakları oluyor hastaneye yatıyor alıyor bunlardan parayı 2 gün sonra gezme resimleri ,Biz de satmasin diyoruz ya sonra abimin başına birşey gelir de pişman olursak içimiz içimizi yiyor
Bankada çalışan bir tanıdığın varsa abinin tc sini ver bir baksın borcu var mı diyeBiz de satmasin diyoruz ya sonra abimin başına birşey gelir de pişman olursak içimiz içimizi yiyor
Keske teyzeleriniz evi hibe etti biz hakkimizi istiyoruz deyip dava acsa mutlaka kazanirlarDayıma hiç bir şey olmadı iki arada bir kalp atakları oluyor hastaneye yatıyor alıyor bunlardan parayı 2 gün sonra gezme resimleri ,
hiç acıma kuzum evine kocana bak , sen mi doğurdun yapacağını yapmışsın zaten fazlası ile birazda kendinin eşinin kıymetini bil hem annen hem abin iyiniyetini suistimal etmiş
Direk dayımın eşinin üzerine yapmışlar akıllılar teyzemler annem anneanne birşey istemiyor bende isteyemem çok şükür kendi evim var zaten dayım yengem sürekli kavgalı çocukları hayırsız kimseye kalmaz bu gidişleKeske teyzeleriniz evi hibe etti biz hakkimizi istiyoruz deyip dava acsa mutlaka kazanirlar
Tapu da hibe gosukuyorsa tabi mal kacirmayida kanitlarsaniz
Yok teyze anneanne birsey yapmazsa annen yoksa sende miras davasi acabilirsin