Abim için evi satmalı mıyız? :(

Bence annenize soyleyin bir sartla ustundeki evi 3 kizinin ustune yaparsan deyin
Ileride abiniz imza alir o evi satar yine satar annenizi kandirir hic olmazsa tapu sizde olursa zorlasir
Abim ve ablam annem ve babamın üzerine değiller. Şu an sadece ben ve kız kardeşim görünüyoruz çocuk olarak. Yine de bir şey yapabilir mi

Valla annende aglayip durmasin engelleyip hic acmicaktiniz bile. Simdi o 30bin icin sagdan soldan toplasa bile nasil odeyecek? Son kez bulcam falan diye zirlamasin, odeyebileceksen topla 30bini anne ama ben seni silerim de. Konu komsudan toplasinda birde annenin borcuyla ugras dur. Hele birde bulamazsa annen o evi satar ben sana diyim o hissi aliyorum. Kumar mi icki mi ne borcu bilmeden bu nedir ya, benim anam kardesime boyle musama gosterse sart olsun silerim.

Bence kumara bulaşmış abiniz. Ama diyebilirim ki ne kadar borç verirseniz verin, ne kadar yardım ederseniz edin abiniz artık zor iflah olur. Anneniz evden olursa kardeşinizle kiralarda üç kuruş için bu yaşında çalışarak yaşam mücadelesi verir. Ve abiniz o süreçte de çok faydalı olamayıp yeni borçlarla kapılarınızı çalmaya devam edecektir. Sonuç olarak ya abinize evi satmayacağınızı kesin dille söyleyin ya da diğer bir seçenek evi anneniz satacak gibi görünüyorsa eğer, hayattayken tüm kardeşler arasında pay etmesini istediğinizi belirttin. Abinizin payını verin (hak ettiği bir şey olmasada evden ve annenizin yakasından düşmesi adına) kalan parayla diğer kardeşler toplanıp daha ufak bir ev alın ve evi annenizin üstüne yapmayın. Başka güveneceği bir şey olmayınca annenizin ve sizlerin üzerindeki baskıda kalkacaktır. Abinizi parayı verirken de uyarın bu son! diye. Aile bağları bazen korkutucu olabiliyor maalesef! Büyük sıkıntı. Allah yardımcınız olsun.
Not: Evin satılışı gerçekleşirse bu satım sürecine abinizi asla bulaştırmayın. Tüm parayı kaybedebilirsiniz. Demedi demeyin.

Abim ve ablam annem ve babamın üzerine değiller. Şu an sadece ben ve kız kardeşim görünüyoruz çocuk olarak. Yine de bir şey yapabilir mi
nasıl yani abin ve ablan baskasının cocugu mu görünüyorlar?
Zaten böyle ise hicbir yasal hakları yok ki

Kumar falan oynuyor belli. Duygu sömürüsüne dönmüş iş. Ne hali varsa görsün. Aile herşey demiş madem öyle ailesine ne vermiş bu zamana kadar. Boş boş konuşmasında. Napıyorsa yapsın. Allah herkese akıl vermiş. Hiç kimse onun akılsızlığını çekmek zorunda değil

10 binlik altını var. Geri kalanı da borç bulmaya çalışır eşten dosttan...
Ay annenize de sinir olmaya başladım artık
Ne erkek çocuk düşkünüymüş
Bence siz evi annenizin üstünden alın bir an önce
Yoksa arada ev de kaynayacak

Madem anneniz abinizle batmaya karar verdi
Batsınlar beraber
Sizin gibi biri naaıl yapar bilmiyorum ama
Ben olsam anneme de tavır koyardım
O parayı verirse bi süre ne yanına uğrardım ne yardım ederdim

şimdi bir insan anababasının nüfusuna kayıtlıyken evlat edinilirse hem eski hem yeni nüfus kaydı ile iki tarafın da altsoyu olduğundan hepsinin yasal mirasçısıdır, bildiğim kadarıyla.
biyolojik olanların kaydına hiç geçmemişse bile soybağı tespiti için dava açıp kazanabir bu kişi.
benim bu tip konularla hiç ilgim olmadı ama bunları bu yaşa gelene kadar sağdan soldan duydum. peki ama madem sizin bu kadar çetrefilli bir aileniz var niye hiç bu soruların cevabını öğrenmeye zahmet etmediniz? yoksa, eril şiddetin kıt akıllı kadınlar tarafından korunup kollandığını ve sonraki nesillere hayatın bir gerçeği olarak nasıl da dayatıldığını göstermek için mi bu cabanız? insan sormadan edemiyor.
not: topluma ilham vermek istiyorsanız hikayenin sonunda hiç değilse zarardan dönülsün ve haklarını bilen, akıllı kadınlar kazansın. böyle hep kahır hep acizlik ile 'atam, babam, ağam, anam anam garip anam' vs ile sürüp gidince insanın içi sıkılıyor.

Hikaye okadar tanidikki...Konunun sadece ilk sayfasini okudum.
Arkadasim da dogulu.
Onlarda sorun babasinin asla bitmeyen ve faizi surekli isleyen tefeci borcu.6 kiz kardesler ve calisan herkes calismaya basladigi gun solugu bankada kredi cekerek aliyor belki de 8 9 senedir.Evleri mi basilmadi,babalari mi kacirilmadi...Su anda babasi ulke disinda calisiyor.Belki boyle biseydir.Abinizin belli oldu mu borcu nedir bilmiyorum ama Allah yardimciniz olsun.

Annenizin evi kendi üstüne mi? Sizin ve kardesinizin üstüne alabilirmisiniz? Altinlar gidiyorsada en azindan ev kalsin.
Cok cok sinir bozucu bir durum, lütfen pes etmeyin. Dilerim en kisa zamanda kurtulursunuz…

Annenizin evi kendi üstüne mi? Sizin ve kardesinizin üstüne alabilirmisiniz? Altinlar gidiyorsada en azindan ev kalsin.
Cok cok sinir bozucu bir durum, lütfen pes etmeyin. Dilerim en kisa zamanda kurtulursunuz…
Annemin evi kendi üzerine evet. Bilmiyorum anneme bu teklifle gidersem ne der benim üzerime yapar mı inanın bir fikrim yok.

Söz vermişti bana asla telefonunu acmayacagim diye. Dün gece 12den beri sürekli arıyormuş dayanamadım açtım dedi. Ben ve ablam adama demedigimizi bırakmadık ama sülük gibi yapıştı ille de para diye. Bu nasıl bir şey halen aklım almıyor kafayı yiyecek gibiyim

Annenize sizin aldığınız evi satıp abinize verirse hakkınızı asla helal etmeyeceginizi söyleyin. Etmeyin de zaten. O evi satarsa da gidip abinizde kalsın, sakın kızlarım var bana sahip çıkarlar diye düşünmesin, bunu da söyleyin lütfen.

Ben de öyle düşünüyorum ama kimse beni dinlemiyor. Ablam da pes etti artık annenin bileceği iş ne yapıyorsa yapsın dedi. Galiba ben de pes edeceğim...
Açmayın abiniz olarak görmeyin bu insanı eşiniz birşey demiyor mu ya.. Benim eşimin abisi böyle musallat olsa sürekli ben kopamayan eşimden kopma noktasına gelirim. başka hayatınız yokmuş gibi anenniz ve abiniz sürekli odak noktanız. Anneniz de ağlıyacağına açmasın beslemesin artık oğlunu .. Sözde abi olan kişi için hayatınızı boşa harcıyorsunuz.

Eşimle 10 aylık evliyiz şimdi sesini çıkarmıyor ama elbet bir gün patlar adam.

Eşimle 10 aylık evliyiz şimdi sesini çıkarmıyor ama elbet bir gün patlar adam.
Bencede patlar çünkü afedersiniz ama abiniz tam bir yiyici.. Sizi sömürmeden kendisinden kötü duruma getirmeden bırakmayacak. Belli ki annenizin de zaafları var. Eğer evliliğinize kendi hayatınıza odaklanmazsanız sonra pişman olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…