- 12 Ocak 2010
- 16.671
- 25.043
Malesef biz de toz konduramiyorduk gelinimizle. Boşanmak üzereydiler. Gelinin ailesi 150 bin yollamış sözde. İnsan bosanacagi adama niye para verir aklım halen almıyor
Abim ve ablam annem ve babamın üzerine değiller. Şu an sadece ben ve kız kardeşim görünüyoruz çocuk olarak. Yine de bir şey yapabilir miBence annenize soyleyin bir sartla ustundeki evi 3 kizinin ustune yaparsan deyin
Ileride abiniz imza alir o evi satar yine satar annenizi kandirir hic olmazsa tapu sizde olursa zorlasir
nasıl yani abin ve ablan baskasının cocugu mu görünüyorlar?Abim ve ablam annem ve babamın üzerine değiller. Şu an sadece ben ve kız kardeşim görünüyoruz çocuk olarak. Yine de bir şey yapabilir mi
Kumar falan oynuyor belli. Duygu sömürüsüne dönmüş iş. Ne hali varsa görsün. Aile herşey demiş madem öyle ailesine ne vermiş bu zamana kadar. Boş boş konuşmasında. Napıyorsa yapsın. Allah herkese akıl vermiş. Hiç kimse onun akılsızlığını çekmek zorunda değilMerhaba herkese
Konu çok uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım lütfen okumaya çalışın fikrinize çok ihtiyacım var.
Doğulu bir aileyiz. Babam 15 yıl önce başka bir kadınla yaşamaya başladı ve ondan 3 tane çocuğu var. Biz de 4 kardeşiz. Şu an sorunum abimle alakalı.
Annemin tam 30 yıl sonra kendine ait bir evi oldu. Öyle ucuz bir semtte ucuz bir ev. Babam maddi anlamda destek sağlamıyor. Annem ve 15 yaşındaki kardeşim beraber yaşıyor biz evliyiz. Ben yeni evlendim yoksa ben bakıyordum eve. Benden önce de ablam bakıyordu. Şu anda da faturalarini ben ödüyorum. Ben evlenince annem işkur üzerinden bir lisede temizlikçi olarak 9 ay çalıştı. Bunlari anlatıyorum ki az çok durumumuz gözünüzde canlansın. Annemin 70 bin birikmişi vardı bundan birkac yıl önce abim zorla ve kavgayla aldı onu elinden. ( Kendisi evli ve memur eşiyle birlikte aylık gelirleri 15 bin civarı) şu ana kadar bizim bildigimiz 400-500 bin civarı para kaybetti abim. Ama kimse ne yaptığı hakkında birşey bilmiyor asla ve asla söylemiyor. Akrabalar arkadaşlar herkesten borç almış. Son bir buçuk yıldır annemin evini satmasi için baski yapıyordu biz karşı çıkıyorduk. Ama gelelim ki son bir aydır kabus içinde yaşıyor gibiyiz. 400 bin TL borcu olduğunu söylüyor. Benden ve ablamdan birkaç bin TL aldı. Ki biz asgari ucretli çalışanlarız. Annemden keza aynı şekilde 12-13 bin TL aldı. Babam ve amcamdan yaklaşık 250 bin TL almış. Bunlar sadece bildiklerimiz. Sürekli sürekli para için bizi arıyor. Annem evini satmadigi için ondan nefret ediyor. Kirasını ödeyemediğini söylüyor, eşiyle bosanacaklarini söylüyor. Dün sabah bana mesaj atıp hattının kapandığını telefon faturasını ödememi istedi ödedim. Memurluktan istifa ettiğini borçları odeyemedigini söyledi. Ama kesinlikle bu borçların nerden kaynaklandigini bilmiyoruz söylemiyor. Onun için çok endişeleniyoruz ama bu evi satarsak annem ve kardeşim nerede yaşayacak zaten hiçbir gelirleri yok zar zor yaşadıkları bir hayatlari var. Abim ne yapmış olabilir nasıl batirmis olabilir düşüne düşüne kafayı yiyeceğim. Annem onun yüzünden hergun hastanede. Bana yazdığı son mesajları eklemeye çalışacağım şimdi. Bana parkta bankta yattığı bir fotoğraf yolladı ve altındaki mesajlar
Ay annenize de sinir olmaya başladım artık10 binlik altını var. Geri kalanı da borç bulmaya çalışır eşten dosttan...
Kimin ustune peki anneanne yada babaanne falan miAbim ve ablam annem ve babamın üzerine değiller. Şu an sadece ben ve kız kardeşim görünüyoruz çocuk olarak. Yine de bir şey yapabilir mi
şimdi bir insan anababasının nüfusuna kayıtlıyken evlat edinilirse hem eski hem yeni nüfus kaydı ile iki tarafın da altsoyu olduğundan hepsinin yasal mirasçısıdır, bildiğim kadarıyla.Abim ve ablam annem ve babamın üzerine değiller. Şu an sadece ben ve kız kardeşim görünüyoruz çocuk olarak. Yine de bir şey yapabilir mi
Annemin evi kendi üzerine evet. Bilmiyorum anneme bu teklifle gidersem ne der benim üzerime yapar mı inanın bir fikrim yok.Annenizin evi kendi üstüne mi? Sizin ve kardesinizin üstüne alabilirmisiniz? Altinlar gidiyorsada en azindan ev kalsin.
Cok cok sinir bozucu bir durum, lütfen pes etmeyin. Dilerim en kisa zamanda kurtulursunuz…
Söz vermişti bana asla telefonunu acmayacagim diye. Dün gece 12den beri sürekli arıyormuş dayanamadım açtım dedi. Ben ve ablam adama demedigimizi bırakmadık ama sülük gibi yapıştı ille de para diye. Bu nasıl bir şey halen aklım almıyor kafayı yiyecek gibiyimValla annende aglayip durmasin engelleyip hic acmicaktiniz bile. Simdi o 30bin icin sagdan soldan toplasa bile nasil odeyecek? Son kez bulcam falan diye zirlamasin, odeyebileceksen topla 30bini anne ama ben seni silerim de. Konu komsudan toplasinda birde annenin borcuyla ugras dur. Hele birde bulamazsa annen o evi satar ben sana diyim o hissi aliyorum. Kumar mi icki mi ne borcu bilmeden bu nedir ya, benim anam kardesime boyle musama gosterse sart olsun silerim.
HalamınKimin ustune peki anneanne yada babaanne falan mi
Ben de öyle düşünüyorum ama kimse beni dinlemiyor. Ablam da pes etti artık annenin bileceği iş ne yapıyorsa yapsın dedi. Galiba ben de pes edeceğim...Yengenizin ailesi gelecek demiştiniz onlara tatil parasıdır o …
Annenize sizin aldığınız evi satıp abinize verirse hakkınızı asla helal etmeyeceginizi söyleyin. Etmeyin de zaten. O evi satarsa da gidip abinizde kalsın, sakın kızlarım var bana sahip çıkarlar diye düşünmesin, bunu da söyleyin lütfen.Söz vermişti bana asla telefonunu acmayacagim diye. Dün gece 12den beri sürekli arıyormuş dayanamadım açtım dedi. Ben ve ablam adama demedigimizi bırakmadık ama sülük gibi yapıştı ille de para diye. Bu nasıl bir şey halen aklım almıyor kafayı yiyecek gibiyim
Açmayın abiniz olarak görmeyin bu insanı eşiniz birşey demiyor mu ya.. Benim eşimin abisi böyle musallat olsa sürekli ben kopamayan eşimden kopma noktasına gelirim. başka hayatınız yokmuş gibi anenniz ve abiniz sürekli odak noktanız. Anneniz de ağlıyacağına açmasın beslemesin artık oğlunu .. Sözde abi olan kişi için hayatınızı boşa harcıyorsunuz.Ben de öyle düşünüyorum ama kimse beni dinlemiyor. Ablam da pes etti artık annenin bileceği iş ne yapıyorsa yapsın dedi. Galiba ben de pes edeceğim...
Eşimle 10 aylık evliyiz şimdi sesini çıkarmıyor ama elbet bir gün patlar adam.Açmayın abiniz olarak görmeyin bu insanı eşiniz birşey demiyor mu ya.. Benim eşimin abisi böyle musallat olsa sürekli ben kopamayan eşimden kopma noktasına gelirim. başka hayatınız yokmuş gibi anenniz ve abiniz sürekli odak noktanız. Anneniz de ağlıyacağına açmasın beslemesin artık oğlunu .. Sözde abi olan kişi için hayatınızı boşa harcıyorsunuz.
Bencede patlar çünkü afedersiniz ama abiniz tam bir yiyici.. Sizi sömürmeden kendisinden kötü duruma getirmeden bırakmayacak. Belli ki annenizin de zaafları var. Eğer evliliğinize kendi hayatınıza odaklanmazsanız sonra pişman olursunuz.Eşimle 10 aylık evliyiz şimdi sesini çıkarmıyor ama elbet bir gün patlar adam.