Abim için evi satmalı mıyız? :(

O kadar zeki bir adamdır ki onu tanisaniz siz bile kendi evinizi satmayı düşünürdunuz. İnsanın kanı canı olunca da konduramiyor. Kendisi kpss 300.sü salak da değil ayrıca delirecegiz
Zeki olduğu belli zaten. Benim tahminim borsada kaybetmiş olabilir veya tefeciye borcu var. İşyerinden neden atıldı acaba?Kamuda öyle kolay kolay işten çıkarılamaz. Para ihtiyacı duyduğu bu dönemde istifa etmesi de mantıklı değil? Zor durum, sizlere sabır diliyorum. Ev konusuna gelince satmayın, o ev kurtaracak değil onu.

Bazen evlendigim için bile çok pişman oluyorum. Hem annemi kardeşimi öylesine bıraktığım için hem eşimin de günahına girdiğim için. Allahım yardım et artık gör bizi.
Neden pişman oluyorsunuz?
Şuan bekar olsaydınız abinizin ve yengenizin nereden geldiği belli olmayan borçlarını ödeyen, onlar keyif çatarken ikinci işler yapıp kendini paralayan biri olacaktınız.
Bir anne babanın görevidir çocuklarına bakmak, kardeşleri yetiştirmek onların olmadığı, hasta olduğu kendine bakamayacak olduğu durumlarda bu iş çocuklara düşüyor.
Farkında değilsiniz büyük manipülasyon altında kalmışsınız.
Üstelik

İşten atılmamış ki...konu sahibi abisini kurumunun telefonundan aradı abisi açtı telefonu Tek atak üstünde kırk yalan söylüyorlar karı -koca

aile bağları kadar zarar bir şey yok cidden. her koyun kendi bacağından asılır, arkadaşım. hele ki bu konuda her şeyin sorumlusu kendiyken...
yetişkin, akli melekeleri yerinde koskoca çalışan adam için ev satmak ne demek. bırakın sürünsün. kendi kendine belini doğrultmayı de öğrensin.

Bazen evlendigim için bile çok pişman oluyorum. Hem annemi kardeşimi öylesine bıraktığım için hem eşimin de günahına girdiğim için. Allahım yardım et artık gör bizi.

Evlendiğiniz için kurtulmuşsunuz desem?

Şimdi yapılacak şey belli:

Anneyi oturtup “Anne biz bu evi sizler oturasınız güvende olasınız diye vermiştik. Madem ki bu parayı vermek istiyorsun, biz kardeşimizin sokaklarda kalmasını göze alamayız, onun güvenliği için tapuyu iade et” diyeceksiniz.

Affallayacaktır tabi.

Şimdi annenizin problemi şu: Kendisine zerre kıymet vermiyor.

Bu tip kişiler bir akrabanın peşine takılır, saçımı süpürge edeyim, öleyim biteyim ben hiçim der. Miyop gibi tek kişiye takılırlar, kendi etrafında olanlara da ciddi zarar verirler.

Böyle duygusal krizde olan bir kişiye mantık işlemez. O da biliyor sonuçta bu paranın kumara gideceğini.

Farkında olmadığı şey aslında feda ettiği kendisi değil küçük kızkardeşiniz. Evet bunun cidden farkında değil direkt birinin yüzüne demesi gerekiyor.

Duyguyu duyguyla vurursunuz.
En büyük korkusu “kötü anne” olmak.
Mantıklı konuşmalar yapıp uok diyince pısarsanız tapuyu devreder.

“Bu para yüzünden belki de kızkardeşim okuyamayacak. Evi versen kötü eve geçseniz bu kızın başına birşey gelse ne olacak? Sen öleyim diyorsun peki kız da mı ölsün?”

Tam bu kelimeleri kullanmayabilirsiniz ama korkularınızı açıkça söyleyin. Ne kadar açık o kadar iyi.

Sarsılıp bir kendine gelir. Kalbi kırılacak diye düşünmeyin zira ilginç bir şekilde böyle bastırılan duygular hatırlatılınca insanlar bir “ne yani ben kötü anne miyim?” diye bir yükseliyor, sonra hemen yatışıyorlar. Öfkenin yerini hemen vicdan azabı alıyor.

Telefondan abiyi mutlaka engelletin, bu konuşmanın sonunda engelletebilirseniz konuşma amacına ulaşmış demektir.

Zira para vererek “iyi anne” olmayacağını anlayınca saçıp savmamın da çekiciliği kalmayacak.

Son düzenleme:

Aynen.

Evlenmeseydi konu sahibinin elinde zırnık kalmazdı.
Zaten bu mesafeyi açabildiği için abi onu taciz etmiyor hatta abisinin ona karşı saygısı annesine duyduğundan çok daha fazla. Konuşma aralarında bunu görebiliyorsunuz. Anneye köpek muamelesi, konu sahibine insan muamelesi.

Anneye Şuan rest çekseler, hayır görüşmeyeceksin deseler bile gizli gizli yine görüşür ve para gönderir bence
Ben konu sahibinin yerinde olsam anneme bile yardımı keserim kadın öyle veya böyle geçiniyorki oğluşuna para verecek kadar biriktirebiliyor.
Böyle devam ederse kendi evliliğinin altına dinamit koyacak çünkü

Aslında benim önerdiğim rest çekmekten ziyade kötü anneymiş gibi yaklaşım yapmak ki bence bu anne için restten daha etkili. Eşek kadar evli oğlu için miniğin başını yakıyor, kendisinin sokakta kalmasını geçtim.
Fedakarlık bu değil görünüşte fedakar gibi görünüyor ama aslında bu yapılan vicdan azabı çekmemek adına yapılan savurganlık.

Sağlam bir silkelenmesi lazım ağla ağla nereye kadar? Konu sahibi tam sert olacağı noktada.

Konu sahibinin acilen para vermeyi kesmesi gerekiyor, o parayı küçük kardeşe burs yapsın.
Para verdikçe anne de rahatlıyor ki bu istediğimiz birşey değil. Konu sahibinin enerjisini bütçesini koruması gerekiyor ki miniğe sahip çıkılsın.

Biriktirme için dediğim gibi ölümüne parayı köşeye atarsanız o para birikir, hayırsız evlat da bar köşelerinde malibu yapar.

Abiniz ve eşinin 15 bin TL geliri varken sizden ve annenizden para almasına neden karşı durmadınız?ki bu zor şartlarda alınmış evini sattırmaya çalışması..annenize söyleyin satmasın lütfen sizler de abinize para falan vermeyin..erkek olmuşsa bir zahmet gidip bir işte çalışsın da sizlere ve annesine baksın

Bence anne ölürse miras alamaz diye simdiden sattirip butun parayi almak niyeti

abiniz sizi be kendisini düşünse zaten bu şekilde davranmaz. yaptığı vicdansizlik su dönemde kiraya çıkmak kolay mı. annenizin de zor yaşamı olmus ve bunun Allah gecinden versin elden ayaktan düşmesi de var hayatta. kendisi ne kadar şeffaf ki yarın bir gün yine aynı şeyi yapmayacağının da garantisi yok

Noldu sattınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…