Abim için evi satmalı mıyız? :(

Kızlar merhaba kuruma bağlandım bugün. Abime aktardılar oradaydı telefonu açtı alo alo dedi kapattım. İşten ayrılmamış
Belli birkaç kurum dışında kamu görevinden atılmak o kadar kolay değil. Yazık ya sizi o kadar endişelendirip strese sokup da hala hayatına normal bir şekilde devam ediyor olması. Sizin için şimdi daha çok üzüldüm.

Belli birkaç kurum dışında kamu görevinden atılmak o kadar kolay değil. Yazık ya sizi o kadar endişelendirip strese sokup da hala hayatına normal bir şekilde devam ediyor olması. Sizin için şimdi daha çok üzüldüm.
Ben sevindim işten ayrılmadığına veya atilmadigina

Gelismeleri okudum abi cefakar annesinin biriktirdigi 5 10 bini alıp rus kayinvalidesi ve kayinpederini tatile göturecek kadar fütursuz bir adam.

Şükür gözünüz acılmış abisinin ve cok sevdiği kayinailesinin sponsoru olup kendiniz surunmeyeceksiniz inşallah bundan sonra.

Kaç gündür yatıp kalkıp kardeşinizi düşünüyorsunuz. Bu stres üzüntü sağlığınıza da zarar veriyor. Bu şekilde insanları üzüp de rahat rahat yatıp kalkan insanların yatacak yeri yok gerçekten.
Valla çok haklısınız. Biz kötü durumda olsak bile ailemize söylemeyiz aman uzulmesinler diye. O bile isteye bizi üzüyormuş

Böyle bir tanıdık vardı
adam bir ukraynalıyla evlendi
iyi bir işi vardı adamın
kadın hamile kaldı gitti ülkesine doğum yaptı adam sürekli para gönderiyor dolar üzerinden
sonra kadın geldi hamile kaldı yine gitti
adamın işleri battı ki çook iyi yerlerdeydi kazancı muhteşemdi
ama hala para göndermeye devam ediyor
kadına diyorki bana ordan oturum alalım orda yaşayalım
kadın kabul etmiyor ama boşanmıyorda
orda kimlerle yiyor Allah bilir.
yine gelecekmiş gülüyoruz hamile kalmaya geliyor diye ama adamın hiç bişeyi kalmadı sattı evi arabayı
bakalım sonu ne olacak

kanmayın bunlara.
borç yaparken size mi sordu?
engelleyin heryerden parazit bunlar

Valla çok haklısınız. Biz kötü durumda olsak bile ailemize söylemeyiz aman uzulmesinler diye. O bile isteye bizi üzüyormuş
Abiniz gibi bir kardeşi evladı Allah kimseye vermesin :dua: :dua: Çok yazık yaa gerçekten bu kadar bencillik bu kadar insanları hem manen hem madden sömürmek... Pess doğrusu gerçekten ben yerinizde olsam öyle bir insana tırnağımı bile kesip vermezdim. Hiç vicdan yok gerçekten nasıl bi insanmışş hayret :bicak:

Abinizin iş yeri yakınsa yanına gitmeyi düşünmezmisiniz yada babanız müdürü arayıp bir yoklasa oğlunun bir sıkıntısı var mı diye? Çünkü abinize ne sorsanız yalan duyacaksınız belliki.

Ben sevindim işten ayrılmadığına veya atilmadigina

Ne güzel geliri var yani aç değil açıkta değil anneniz de sizler de rahatça uyuyabilirsiniz artık.

Sizler de burada günlerce üzüldünüz abim abim diye.
Az kalsın anneniz kardeşiniz sokağa düşecekti ucundan dönüldü.

Gerçeği biliyorsunuz artık, bu noktada uzun uzun görüşmenin de anlamı yok engelleyin geçin. Para gelmeyeceğini anlayınca sizleri rahat bırakacaktır zaten.

Siz yaşattıkları için sizlerden çok büyük özürler dilemesi gerekiyor, tabi yapar mı çok zor. Yapmazsa da sizler bu kalp kırıklığını not alıp ona göre mesafenizi ayarlarsınız.

Ne güzel geliri var yani aç değil açıkta değil anneniz de sizler de rahatça uyuyabilirsiniz artık.

Sizler de burada günlerce üzüldünüz abim abim diye.
Az kalsın anneniz kardeşiniz sokağa düşecekti ucundan dönüldü.

Gerçeği biliyorsunuz artık, bu noktada uzun uzun görüşmenin de anlamı yok engelleyin geçin. Para gelmeyeceğini anlayınca sizleri rahat bırakacaktır zaten.

Siz yaşattıkları için sizlerden çok büyük özürler dilemesi gerekiyor, tabi yapar mı çok zor. Yapmazsa da sizler bu kalp kırıklığını not alıp ona göre mesafenizi ayarlarsınız.
Aynen öyle artık ona göre davranicaz. Evet yine de mutluyum aç açıkta olmamasına. Herkes sağ salim evinde olsun varsın bizden nefret etsin görüşmesin. Çok teşekkür ederim hepinize

Merhaba herkese
Konu çok uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım lütfen okumaya çalışın fikrinize çok ihtiyacım var.
Doğulu bir aileyiz. Babam 15 yıl önce başka bir kadınla yaşamaya başladı ve ondan 3 tane çocuğu var. Biz de 4 kardeşiz. Şu an sorunum abimle alakalı.
Annemin tam 30 yıl sonra kendine ait bir evi oldu. Öyle ucuz bir semtte ucuz bir ev. Babam maddi anlamda destek sağlamıyor. Annem ve 15 yaşındaki kardeşim beraber yaşıyor biz evliyiz. Ben yeni evlendim yoksa ben bakıyordum eve. Benden önce de ablam bakıyordu. Şu anda da faturalarini ben ödüyorum. Ben evlenince annem işkur üzerinden bir lisede temizlikçi olarak 9 ay çalıştı. Bunlari anlatıyorum ki az çok durumumuz gözünüzde canlansın. Annemin 70 bin birikmişi vardı bundan birkac yıl önce abim zorla ve kavgayla aldı onu elinden. ( Kendisi evli ve memur eşiyle birlikte aylık gelirleri 15 bin civarı) şu ana kadar bizim bildigimiz 400-500 bin civarı para kaybetti abim. Ama kimse ne yaptığı hakkında birşey bilmiyor asla ve asla söylemiyor. Akrabalar arkadaşlar herkesten borç almış. Son bir buçuk yıldır annemin evini satmasi için baski yapıyordu biz karşı çıkıyorduk. Ama gelelim ki son bir aydır kabus içinde yaşıyor gibiyiz. 400 bin TL borcu olduğunu söylüyor. Benden ve ablamdan birkaç bin TL aldı. Ki biz asgari ucretli çalışanlarız. Annemden keza aynı şekilde 12-13 bin TL aldı. Babam ve amcamdan yaklaşık 250 bin TL almış. Bunlar sadece bildiklerimiz. Sürekli sürekli para için bizi arıyor. Annem evini satmadigi için ondan nefret ediyor. Kirasını ödeyemediğini söylüyor, eşiyle bosanacaklarini söylüyor. Dün sabah bana mesaj atıp hattının kapandığını telefon faturasını ödememi istedi ödedim. Memurluktan istifa ettiğini borçları odeyemedigini söyledi. Ama kesinlikle bu borçların nerden kaynaklandigini bilmiyoruz söylemiyor. Onun için çok endişeleniyoruz ama bu evi satarsak annem ve kardeşim nerede yaşayacak zaten hiçbir gelirleri yok zar zor yaşadıkları bir hayatlari var. Abim ne yapmış olabilir nasıl batirmis olabilir düşüne düşüne kafayı yiyeceğim. Annem onun yüzünden hergun hastanede. Bana yazdığı son mesajları eklemeye çalışacağım şimdi. Bana parkta bankta yattığı bir fotoğraf yolladı ve altındaki mesajl
Acitasyon yapıyor ıstersenız 10 ev satın gelıncek nokta yıne aynı..Satmayın ev yada baska bışey.Patoloıjık kumar bagımlısı ıflahdA olmaz

kesinlikle satmayın bu borcun sonu yok
ayrıca borcu nerden yaptığı belli değil diyorsunuz
büyük ihtimal kumar borcudur allah kurtarsın,
acitasyon yapıyor sakın muhatap olmayın

sadece konunuzu okudum, yorumlara hiç bakmadım dolayısıyla ekleme yaptıysanız kaçırdım. benim babam aynen abiniz gibi. yıllarca kendi anne babası hayattayken dünya kadar borca batırdı onları, mallarını sattı. yetmedi kardeşlerinin malına göz dikti. hiçbiriyle konuşmuyor şu anda. sonra kendi hasta oldu, küçümsediği emekli maaşına kaldı. tek başına şehir dışında yaşıyor. büyürken bana ve kardeşime ne maddi ne de manevi desteği olmadığını söylememe gerek yok herhalde. hala telefon faturasını ödüyorum, netten alışverişlerini yapıp adresine gönderiyorum. o da sırf hasta olduğu için. ne kumar borcu bitti ne mafya....zengin, hatrı sayılır malı mülkü olan tanınmış bir ailenin oğlu kendisi. halalarım amcalarım kendi iş yerleri, bir sürü malı mülkü olan hali vakti yerinde insanlar ama babamın beş kuruşu yok. üstelik öldükte sonra allah bilir ne borçları çıkacak....böyleleri düzelmez. babamın tüm akrabalarının yaptığı gibi kendinizi ondan kurtarın. yoksa ben ve kardeşim gibi akılsız başınızın cezasını çok çekersiniz...

X