ABD den Turkiye'ye gelip bayramda ailemi gormeyecegim, simdiden agliyorum:(

Ya siz ağaç kovuğundan mı çıktınız? Eşiniz bu hakkı nereden alıyor? Ben sinirden kudurdum resmen :KK62: bir insan kendi ailesine bu kadar değer verip eşinin ailesini nasıl görmezden gelebilir Aklım almıyor.

bak bu da olabilir valla
bırazda var ya kız aileleri aman sorun cıkmasın aman huzursuzluk cıkmasın dıye ses edemedıkce bole oluyor
kızın babası dıyemez benım kızım nıye gelemıyor dıye ama hele bakalım erkegın evıne gıdılmesın kayınpeder gürler
valla ıyı fıkır mısafıre gıt denılmez aslında oyle yapacaklar cumbur cemaat toplanıp kızımız nereye bız oraya o gelmıyorsa bız gelırız desınler
bence bı daha yapmazlar

Bence de. Damat bey de bu vesileyle eşinin ağaç kovuğundan çıkmadığını hatırlamış olur.

Hatta rosalone rosalone anneniz ve babanızın ; kayınvalideniz ve kayınpederinizle iletişimi iyi ise , kayınvalide ve kayınpederi sizinkiler İstanbul a çağırsa , eşiniz de Ankara ya gitme sevdasına buzlu bir bardak su içse de olur :KK66:

Sizi ailenizin yanına bıraksın.Dönüşü ankaradan yapın,dönmeden gider 1 gece onlarda kalırsınız.

Çocuğunuz kız mı erkek mi. Kız ise,ileride ona aynısı yapılsa damadı tarafından ne hisseder acaba.

terslerse terslesin sende onu tersle adama bak yaptığı ne vicdansızca

kucağında çocukla o kadar yol git kendi aileni doğru dürüst göremeden dön

olur mu öyle şey

Ne münasebet izin vermiyormuş. Ağaçta mı yetiştin sanıyor bu adam seni. İlk geldiğiniz tatilde "ben ailemle de vakit geçirmek istiyorum, senin ailende kaldığım kadar kendi ailemde de kalacağım. Sen istiyorsan gelmeyebilirsin ama beni engelleyemezsin" diye tavrınızı koysaydınız 3. kez hala aynı şeyleri yapmaya kalkışmazdı.

Vallahi kimse kusura bakmasın ben şu evlenince artık erkek tarafı senin ailen sayılır, öncelik onlarda olacak olaylarına hiç bir zaman anlam veremedim. Benim hayatıma 25 30 sene sonra giren aileye öncelik vermenin mantığı nedir? Benim bebekliğimi, çocukluğumu, ergenliğimi, okul hayatımı falan tüm çileli dönemlerimi ailem çekecek, sonra 20'li 30'lu yaşlarda hop başka bir aile hayatıma girip sen oğlumuzla evlisin artık ailen biziz, önceliği bize vereceksin diyecek. Ama damatları kendi kızlarının onlara gitmesini engellese olaylar olaylar yani.

bunların da iyice k. çı kalktı ya. al annenleri onlarda gelsin sizle ankara ya bencil yaratık.

çok sinir oldum yaaa, sen ankaraya gitme bence.istanbulda ailenle kal, dönüşte eşin ordan alır seni.ona da bir ders olur.bencil adam

eski konularınıza baktım da hep eşinizle ilgili :KK43: eşinizle bunca sorununuz olmasına rağmen çok yüz vermişsiniz

arkadaşlara katılıyorum siz istanbul da kalın eşiniz ne derse desin yahu ne bu korku neden alttan alıyosunuz ki iyi alıştırmışsınız suç sizde biraz da :KK14:

10saat yolculuktan sonra olan gorusmeden ne hayir gelir ki esiniz cok bencil.Yaptigi cok ayip.Biletleri iptal et diyin.Daha sonra siz cocugunuzla gidersiniz.Ya da soyle yapin ucaktan iner inmez Ankaraya gidin 2gun ankarada kalin sonra istanbula gecersiniz daha adil olur

ne kadar terbiyesiz ve anlayıssız erkekler var su dunyada
sız aılenızde hepı topu 1 gunmu kalacaksınız
bayram donusu ıst ugrayacakmısınız yoksa 3 5 gunlugune?

çoğu kişide yazmış zaten bencede kendinizi bu kadar ezdirmeyin iptal ettiririm biletleri diye de tehdit ediyor bırakın iptal ettirsin böyle iş olmaz yani :110:

valla ben ağladım şurda okuyunca, sizi düşünemiyorum bile. Bırakın gitmeyin iptal ettirin demiş biçok kişi ama bence o eşiniz sizi saçınızdan tutar yine götürür zorla 1 gece kalcakmışsınız onuda kalamazsınız. Bunu yapan eş, iptal ettirip kalmaz ABD'de.

Aileniz de sizinle ankaraya gelemez mi? Bunu çözüm uretmek icin yaziyorum yoksa senin yerinde olsam o laflari asla yutmam

neden önce onun ailesi b.larında boncuk mu var padişahın sol testisinden mi düşmüşler ağızlarında gümüş kaşıkla mı doğmuşlar sebep nedir, kendi ailesini senin ailenden üstün görecek kadar nedir yani bu durum

bu şartlarda böyle bir dayatma ve nobranlık ile derdimin dermanı olsa gitmezdim

Cahiliyye de kız çocuklarını diri diri gömen zihniyet vardı ya bugün bunlar onun yansıması işte.

Gelin ailesinin evine gidemez hele bayramın ilk günü illa erkek tarafında olmalı. Hatta tüm bayram gitmesin kvalided de hizmetçilik yapmalı, silsin süpürsün yemek yapsın çay taşısın aynı zamanda güler yüzlüde olsun güzelde olsun taş gibi olsun.
Hiç bir fikri de olmasın. Gülsün sadece. Kaynana ne derse onu yapsın. Kocası yatak desin yatsın çocuk desin yapsın.

Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar aşrı aşrı memlekete kız vermesinler diye türkümüz var bizim ya.

Bunu değiştirmek bizim elimizde. Tamam gidelim de. İstanbula varınca ben gelmiyorum selam söle ananlara de gönder. Bu bayram anamda kalcam de.
yerden göğe haklısın arkadaşım!

benim kayınvalidemde böle mesela. evleneli 1 bayram geçirdik. buda olursa 2. olcak inşallah. ilk bayramda kurbandı, bana çağır onlar gelsin dedi. sonra geçenlerde dedi,keşke gelselerdi ramazan beraber geçerdi bayramdada gitmek zorunda kalmazdınız.
Bende zorunda olduğum için değil, evlatları olduğum için gidicem. Bayram benim evimde olmaz, anne baba evinde olur dedim. 1. gün eşimin ailesinde, 2.3.4. gün benim ailemin yanında olundu. Bu bayramda öle olcak. ama elbet gün gelcek tüm bayram benim ailemin yanında geçecek. onların zihniyeti o olduğu müddetce ben mücadele edicem ve kazanıcam. Rüyalarında görürler öyle evlendimi ana babasını göremez edemez davalarını. Kendi kızları var, sanarsın üvey yani. vermişler elin hayırsızına kız 3 senede bir zor geliyor. biride çıkıp gık demiyor. Razılar yani. zihniyetlerine tüpürdüklerim!

X