ABD den Turkiye'ye gelip bayramda ailemi gormeyecegim, simdiden agliyorum:(

Bayanlar merhaba,

Biz ABD de yasiyoruz. Benim ailem Istanbulda, esiminki Ankarada. Evlendigimizden beri (3 yildir) sadece iki bayram gorduk TR de ve ikisinde de esimin ailesi ile beraberdik. Ve ben ikisinde de sesimi cikarmadim. Bu sene bir de bebegimiz oldu, uc aylik, bayramda tr ye gidiyoruz, ucak Istanbulda iniyor ve indigimiz gece ailemde kalip, arefe sabahi erkenden yine esimin ailesine gidecegiz. Ve butun bayram onlarlayiz. Ben sesimi cikarsam kavga cikacak biliyorum, arkadaslarima acildim, benim halime uzulduler, esinle konus vs diye taktik verdiler. Esimin yanina gayet tatli dilli yanastim, durumumu ve ne kadar cok uzuldugumu anlattim. Sadece bir saat, bayram kahvaltisi kadar bizimkilerle duralim, ondan sonra Ankaraya gidelim dedim. O kadar nazik konusmama ragmen beni cok ters karsiladi, alttan aldim, ben alttan aldikca dozunu artirdi. Zaten yeterince adil bir insanmis, tatilimizde yari yariya her iki tarafta da kalinacakmis, ucaktan iner inmez Ankaraya gitmemiz gerektigi halde(!) sirf benim aileme ayip olmasin diye bir gece kaliyormusuz, bayramda kesinlikle onun ailesiyle olmamiz gerekiyormus. Arkadaslar dayanamadim, agladim, sizladim, bayramin son gunu, son aksami bile olsa raziyim dedim, kesinlikle karsi geldi. Tr de yasiyor olsaymisiz her iki aileye de gidilirmis ama ABD den gelince once onun ailesiymis. Eger israr edersem bileti iptal edip gitmeyecegini soyledi. O gunden sonra sustum, bir daha bu mevzuyu acmadim zira kavga etmekten baska bir ise yaramiyor ama ben cok uzgunum. Tr de olup da ailemi gormeden, esimin sulalesi ile bayram gecirmektense, ABD deki bayrami tercih ederdim.

Vallahi şaşıyorum bazen. Neden kendinizi bu kadar ezdiriyorsunuz. Niye bu kadar korkuyorsunuz bu kocalarınızdan. Siz de bir bireysiniz. Kavga çıkarsa da çıksın bu sebepten, O adamın alnını karışlarım ve burnundan getiririm. Adama bak yaaa. Bu ne bencilliktir, kendini bilmezliktir.

Bazen inanamiyor insan gercekten. Ne demek taa ABD'lerden gelipte aileni dogru durust gorememek? Yirtarim ortaligi vallahi. Kocan goturmez ise kendi biletini al kendin git ne olacak? Ben oyle yapardim valla. Kisasa kisas.

bekara kadın boşamak kolaydır diye çok ta atmak istemiyorum ama,gerekirse türkiye'de ailenizin yanında kalın dönmeyin ,bu bir lutuf değildir,neden öncelik ve zaman fazlalığı onun ailesinde oluyormuş ki ? ailenizde bebeğinizle vakit geçirmek,torunlarına evlatlarına doymak isteyecektir,korkmayın bileti falan iptal etmez,ailesine mahçup olmayı göze alamaz,erkekliği size söküyor belli ki..türkiye'de ailenize açılın ,yardım isteyin ,yoksa günden güne baskılarını daha da çok artırıp ailenizle bağınızı tamamen koparabilir..

Eski konulara bir goz attim simdi annenizi bile dogumda yanima geldi esimle huzurum kacti diye suclamissiniz. Bence anneniz esinizin nasil bir adam oldugunun farkinda sizin kendinizi ne cok ezdirdiginizinde oyle.
Esinizle evlendiginizden beri bircok probleminiz olmus bence sizin sorunlariniz bitmez. Bugun aile ziyareti, yarin baska bir sey cikar.
Kendinizi ezdirmemek icinde hicbir adim atmiyorsunuz.

bu ne ya ben iki üç saatlik yollardan gelip ailemle iki gün kalmadan dönmüyorum
sen uçakla 12 saatlik yoldan gel sabah kahvaltı edip el öpmeden koştura koştura kaynananlara git
adilmiş ne kadar da adilsin benim ailemde bir gece yatılıyor senin ailede bayramın tümü geçiriliyor diyememişsin

bazen konu sahiplerine çok kızıyorum sende onlardan birisin
sus pus olup ağlamaktan başka yapabileceğin çok şey vardı blöfüne gelmeyip ailem de kalmayacaksam bir yere gitmeyelim oturalım oturduğumuz yerde diyebilirdin
sen ankaraya git ben İstanbul da kalayım o zaman diyebilirdin
kavga da çıkarsa çıksın be :KK62:
sen bu düşünce yapısıyla daha çok ağlarsın gelecek bayramlara da söyle kurbana falan kaynanan hazırlığını yapsın annenleri umutlandırma boş yere

Bayanlar merhaba,

Biz ABD de yasiyoruz. Benim ailem Istanbulda, esiminki Ankarada. Evlendigimizden beri (3 yildir) sadece iki bayram gorduk TR de ve ikisinde de esimin ailesi ile beraberdik. Ve ben ikisinde de sesimi cikarmadim. Bu sene bir de bebegimiz oldu, uc aylik, bayramda tr ye gidiyoruz, ucak Istanbulda iniyor ve indigimiz gece ailemde kalip, arefe sabahi erkenden yine esimin ailesine gidecegiz. Ve butun bayram onlarlayiz. Ben sesimi cikarsam kavga cikacak biliyorum, arkadaslarima acildim, benim halime uzulduler, esinle konus vs diye taktik verdiler. Esimin yanina gayet tatli dilli yanastim, durumumu ve ne kadar cok uzuldugumu anlattim. Sadece bir saat, bayram kahvaltisi kadar bizimkilerle duralim, ondan sonra Ankaraya gidelim dedim. O kadar nazik konusmama ragmen beni cok ters karsiladi, alttan aldim, ben alttan aldikca dozunu artirdi. Zaten yeterince adil bir insanmis, tatilimizde yari yariya her iki tarafta da kalinacakmis, ucaktan iner inmez Ankaraya gitmemiz gerektigi halde(!) sirf benim aileme ayip olmasin diye bir gece kaliyormusuz, bayramda kesinlikle onun ailesiyle olmamiz gerekiyormus. Arkadaslar dayanamadim, agladim, sizladim, bayramin son gunu, son aksami bile olsa raziyim dedim, kesinlikle karsi geldi. Tr de yasiyor olsaymisiz her iki aileye de gidilirmis ama ABD den gelince once onun ailesiymis. Eger israr edersem bileti iptal edip gitmeyecegini soyledi. O gunden sonra sustum, bir daha bu mevzuyu acmadim zira kavga etmekten baska bir ise yaramiyor ama ben cok uzgunum. Tr de olup da ailemi gormeden, esimin sulalesi ile bayram gecirmektense, ABD deki bayrami tercih ederdim.
tek cümle sana: blöf yapıyor. senin yerinde olsam orada kalırdım. Gelmezdim TR'ye madem hep onun ailesi. Sözünün arasında dursun ve iptal etsin biletleri. Ama yapamaz.

Belki kızacaksınız yazdıklarıma ama ben sizin hangi konunuzu okusam içim daralıyor, evlilikten soğuyorum. Eşiniz o kadar kendin, beğenmiş ve bencil, siz de o kadar kendi hayatınız üzerinde söz sahibi olmaktan acizsiniz ki. Üstelik kendi ayakları üzerinde durabilen, yurtdışında yeni bir hayat kurabilmiş, üst düzey eğitim gören bir kadınsınız, eşinizle kendiniz tanışıp severek evlenmişsiniz, belli ki hayat hakkında belli bir deneyiminiz, belli hayat becerileriniz var ama yeri geliyor köy yerinde görücü usulü evlendirilen genç kızlar bile sizin gösteremediğiniz duruşu gösterebiliyor eşlerine.

Başlığı görünce içim sızladı canım. Bırak iptal et de kendin git de bu ne ya dünyanın bi ucundan senede bikere gel aileni göreme hak reva mı. İpin doğuda kalsa bırak ezdirme kendini. Çok üzüldüm bacım. Allah yardımcın olsun

Diğer konunuzda eşinizle anneniz arasında problemler olduğunu okudum,
Belki bu problemler tekrar ortaya çıkacak. Bu yüzden bence birgün yeterli, ama asıl sorun herhalde onun ailesinde daha uzun süre kalacak olmaniz,Boşverin tatilin tadını çıkarın, kardeşiniz falan varsa o gelsin ankaraya yaniniza

O kadar yol geliceksin senin de aileni görmek onlarla vakit geçirmel en doğal hakkın...eşin kalmak istemezse kalmasın sen ailende kal sonra ankaraya geçersin özlem gidermiş olursun..eşin buna ne diyor peki..

Hadsiz adam. Cok sinirlendim . Madem oyle iptal et biletleri kendi ailemle bi bayram yapamicaksam gelmiyorum de. Ucuncu seferde de ayip yani . Kavga cikmasin diye susmanizi da anlayamiyorum . O susuyo mu kavga cikmasin deyip. Ne olacaksa olsun bana gore yangina korukle gidin madem guzellikten kibarliktan anlamiyo . Olmaz olsun oyle bayram tatili

Bayanlar merhaba,

Esiniz cok kaba ve anlayissiz kusura bakmayin.Neden kavga cikmasin diye susuyorsunuz ki?siz sustukca o istedigini yaptirmaya calisir size.bende bir zamanlar sizin durumunuzdaydim.Bende esimle kimdi kalinacak konusunda anlasamadigim icin ayrica.iyi ayrica.iyi ailelerimizi ziyarete gidiyoruz.simdide o yalvariyor birlikte TRD gidelim diye.bu seferde ben kabul etmiyorum:)))sizin esinizde bileti iptal ediyorsa etsin.onca yol ve bir bebekle sadece onun ailesini gormek icin cekilmez canim!!!

Zamanında böyle sorunlar yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki asla ve de asla geri adım atmamalısınız. Bizde de öyleydi her bayram eşimin ailesiyle daha doğrusu sülalesiyle geçiyordu. O kadar ağırıma giderdi ki. Ben onun dıdısının dıdısıyla bayram geçiriyorum ama kendi ailemle değil. En sonunda isyan ettim. Kavga ettik. Asla böyle birşey olamayacağını söyledi. Bende istersen tek gidersin dedim. Tek gitti bende hooop ailemin yanına. Sonra baktı geri adım atmıyorum. O da vaz geçti inadından. Şimdi 1 gün onun ailesiyle bir gün benim ailemle vakit geçiyoruz.

Sende ailenden uzaktasın. Anlayışlı olması lazım. Gerekirse herkes kendi ailesine gitsin

Sen kabul edip onu kabul edip ailenden uzağa gtmişin bi kahvaltıyı çok görüyor. Eşin büyk ihtimalle kayınvalidenin etkisi altnda.
İyi hç gtmeyelim dicektin ve konuşmayacajtn. Bak cnm daha 3 yıl olmuş ömür boyu böyle olmaz. Kavga etceksin belki günlerce küs kalcaksın en azından mücadele et. Kabullenme

Iptal ettirseydiniz bileti,sizin aileniz aile değilmi? Torun sevmek ,evlatlarını görmek hakları değilmi ? Eşiniz çok düşüncesiz. Bu sene ayak direyin,seneye kendi teklif eder muhtemelen.

X