ABD den Turkiye'ye gelip bayramda ailemi gormeyecegim, simdiden agliyorum:(

Bayanlar merhaba,

Biz ABD de yasiyoruz. Benim ailem Istanbulda, esiminki Ankarada. Evlendigimizden beri (3 yildir) sadece iki bayram gorduk TR de ve ikisinde de esimin ailesi ile beraberdik. Ve ben ikisinde de sesimi cikarmadim. Bu sene bir de bebegimiz oldu, uc aylik, bayramda tr ye gidiyoruz, ucak Istanbulda iniyor ve indigimiz gece ailemde kalip, arefe sabahi erkenden yine esimin ailesine gidecegiz. Ve butun bayram onlarlayiz. Ben sesimi cikarsam kavga cikacak biliyorum, arkadaslarima acildim, benim halime uzulduler, esinle konus vs diye taktik verdiler. Esimin yanina gayet tatli dilli yanastim, durumumu ve ne kadar cok uzuldugumu anlattim. Sadece bir saat, bayram kahvaltisi kadar bizimkilerle duralim, ondan sonra Ankaraya gidelim dedim. O kadar nazik konusmama ragmen beni cok ters karsiladi, alttan aldim, ben alttan aldikca dozunu artirdi. Zaten yeterince adil bir insanmis, tatilimizde yari yariya her iki tarafta da kalinacakmis, ucaktan iner inmez Ankaraya gitmemiz gerektigi halde(!) sirf benim aileme ayip olmasin diye bir gece kaliyormusuz, bayramda kesinlikle onun ailesiyle olmamiz gerekiyormus. Arkadaslar dayanamadim, agladim, sizladim, bayramin son gunu, son aksami bile olsa raziyim dedim, kesinlikle karsi geldi. Tr de yasiyor olsaymisiz her iki aileye de gidilirmis ama ABD den gelince once onun ailesiymis. Eger israr edersem bileti iptal edip gitmeyecegini soyledi. O gunden sonra sustum, bir daha bu mevzuyu acmadim zira kavga etmekten baska bir ise yaramiyor ama ben cok uzgunum. Tr de olup da ailemi gormeden, esimin sulalesi ile bayram gecirmektense, ABD deki bayrami tercih ederdim.

Cnm bol bol dua et birde şunuda söyle bayramlarda sen kendi ailene git eşin kendi ailesine gitsin böyle yapanlar var canim

Bayanlar merhaba,
Hepinizin yorumunu tek tek okudum, cevaplariniz icin sagolun. Ancak bebek, ramazan, tr ye yolculuk hazirliklari ve isim derken yogunluktan cevaplayamadim.
Biraz duygusal bir sekilde derdimi actim herkes beni fazla ezik gormus. Aslinda oyle biri degilim ama illaki erkek egemen bir aileyiz. Ben tamamen isim amacli TR ye iki sene icinde uc kere gittim, ama o zamanlar yalnizdim, bebek yoktu. Bir de annem doguma geldi nisanda. Yalniz bunlarin hicbiri bayram degildi.
Esim ile biletleri almadan once konustuk, once inince arefe gunu ankaraya gideriz 15 gun kaldiktan sonra da Istanbula geceriz diye. Ben icimden gectigi halde annemlerde bayram gecirelim diyemedim, cekindim. Ama hep icimde duruyordu, arkadaslarima actim, esine nazikce gonlunu ala ala ac, o da seni anlayacaktir, sonucta uc yildir ailenle bayram gormemissin dediler. Olayin sonrasi da aynen yazdigim gibi gerceklesti. Ben ezikligimden ya da bazilarinizin tabiri ile miy miy bir tip oldugumdan degil esimin anlayissizligi yuzunden agliyorum. Bana karsimda hak verecek, anlayis gosterecek ya da olmazsa tatli dille orta yolu bulacak birisi olmali ama esim onerimi cok ters karsiliyor, beni kirdikca kiriyor.
Gecenlerde konuyu buraya actiktan sonra esime TR ye gitme suremiz yaklastikca uzuluyorum dedim. Esim otur karsima dedi, tamam dedigin gibi olsun bayram kahvaltisini sizde yapip yola cikalim ama bir sartim var toplamda Ankarada kalacagimiz sure 5 gun daha fazla olur dedi. Ben tepkiyle karsiladim, arkadaslar zaten ailemle toplamda 15 gun kadar geciriyorum kaldi ki onun da 5 i yine onun ailesi de olacak sekilde, yani Istanbulda kalacagim sure 10 gun kadar onu da azaltacak. Ben ani tepki verince onerimi dinlemedin bile dedi. Anlat dedim anlatmadi. Yine bir suru tersleyici konusmalar, yok bana ne yaparsa yaranamiyormus, bir yanda iki senedir gormedigi ailesi, bir yanda ben ve benim ailem, kimseyi memnun edemiyormus vs vs. konustu. Aramizdaki tatsizlik dun de baska bir kavgadan buyudu ve su an konusmuyoruz. Benim de icimden gelmiyor konusmak.

X