ayrıca şu anda Hamburg'ta gezi benzeri olaylar yaşanıyor ama neden hiç bir dünya liderinden bu ülke ile ilgili bir yorum gelmiyor? neden canlı yayınlar yapılmıyor? bize geldi mi dakka başı demeç veren ülkeler nerde?
çünkü onların iç siyaseti, çünkü onların bizim gibi memleket meselesi olunca kutuplaşan bir medyası yok, çünkü onların polisi haklı, çünkü onların böyle bir olayla bir lideri devirmek gibi bir niyetleri yok
Basbakan gezi olaylarinda gayet yerinde davranmistir.
Bir ülkenin Basbakanindan söz ediyoruz.
Elbette onunda elinde istihbaratlar var.
Gezi olaylarinin arka planindakileri cok iyi biliyordu.
Gezi olaylarinin tek kullanilani " derdimiz agac" diyerek sokaga cikan insanlardir ki bunlarin yüzde olarak coook cok az oldugunu düsünüyorum.
Asil hedef baskayken, bunu acik acik dile getirenler varken, Basbakanin cikipta ilimli ilimli konusmasi garip olurdu.
Siz bileceksiniz ki adamlarin niyeti baksa, bileceksiniz ki hedeflenen birsey var elbette ki tepkinizi koyarsiniz.
Basbakanda gerektigi sekilde tepkisini koymustur.
Ayrica bugün bile gezide olanlarin ( gerek dünya basininda yazilanlar, gerek dünya liderlerinin aciklamalari vb gibi) hükümete karsi yapilan bir darbe girisimi oldugunu inkar ediyor/ kabul etmeyor insanlar.
Bugün Almanya da, yilbasindan 1 hafta önce baslayan ve neredeyse kan gövdeyi götüren, kacan eylemcilerin basina ödül konan, olaylarin oldugu bölgeyi tehlikeli bölge ilan eden, polise sonsuz yetki verilen Hamburg olaylari nedense kimsenin ilgisini cekmiyor.
Gezi olaylari burada olanlarin yaninda devede kulak kalir.
Eee hani nerede destek, nerede basin, nerede dünya liderleri?
Not: Hamburg olaylarinda ölenlerde var yaralilarda var tam manasi ile ortalik toz duman ama duymamis olmaniz normal cünkü orada hedef hükümete darbe degil bu nedenlede dis ülkeler ve dis basindan destek görmüyor:))
Sizin derdiniz agac olabilir ama bu, gezi olaylarinin hükümeti düsürmek icin yapilan bir darbe oldugu gercegini degistirmez ki bu durumda sizde kullanilmis oluyorsunuz bu durumda nacizane Basbakana degil sizi kullananlara tepkinizi verin.
Yukarda iki olayi karsilastirdim bu karsilastirma bile olayin dis destekli hükümeti devirmek icin bir darbe oldugunun göstergesidir.
Yoksa bizim Türkler dünyadaki üstün irk falan mi da tüm dünya basini ve lideleri gözünü geziye dikip olmadik haberlerle " Türkiye de arap bahari" diye lanse ettiler:))
Ne cok severlermis ne cok düsünürlermis bu dünya ülkeleri Türk insanini yahu:)
Bakin bugün Hamburg da resmen polis terör estiriyor ama hic bir dünya basini ve dünya liderinden tepki yok.
Adamlar kacan eylemcilerin basina ödül koydu:))
Bizde yapilsa böyle birsey demek ki " hükümet vatandaslari yakalayip kesiyor" diye lanse edilecekti:))
Evet hala Türkiye Cumhuriyeti burası ama ne hikmetse minik adımlar atıldığında görmememiz isteniyor ,mesela tabelalardan başka yerlerden resmi kurumlardan TC nin kaldırtılması gibi ve bundaki amaca bir cevap alabilmiş değilim.Kendi kendinizi galeyena getirdiginizin farkinda misiniz?:))
Zira kimsenin "Cumhuriyet" kelimesini kaldirdigi yok.
Yeni bir kanun mu cikmis?, demokratiklesme paketinde vardida biz mi kacirdik?
Yeni adi neymis?
Andimizin kaldirila bilir.
Zira bir babanin cocuklarina yazdigi bir siir sadece.
O siir getirildigi gibi kaldiriladabilir.
Türkiye Cumhuriyet i yillardir baskalari tarafindan fiseklenen ve desteklenen olaylarla yeterince bogustu.
Benim 3 degismezim vardir.
Türkiye Cumhuriyet
Bayragim
Resmi dilim.
Bu ücü disinda degistirildigi icin olay cikarilan hersey ülkeme zarar vermek isteyenlerin tuzagindan baska birsey degildir bana göre.
Yukarda saydigim seyler disinda, benim ülkemde hersey degisebilir, nasil ki bir zaman birileri birseyler getiriyorsa, baska birileride o seyler yüzünden en kücük bir sorun ciktigini görse dahi kaldirabilir.