Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şu yazılana da beşikteki bebek bile inanmaz.Şunlar bizzat başbakanın gezi olaylarındaki beyanı değil midir "polise emri ben verdim","polisimiz kahramanlık destanı yazdı","üç beş çapulcu" ve şu an aklıma gelmeyen daha bir sürü kışkırtıcı beyan...3-) Hizmetle bağlantılı polisler, eylemcilerin çadırlarını yakarak ve Gezi eylemlerine sert müdahale ederek eylemlerin büyümesini sağladı Cemaatin emniyet teşkiletını ele geçirdiğini artık beşikteki bebek bile biliyor. Polislik sınavında soruların elden ele dolaştığıda artık herkesin malumu. Cemaat bu gücünü istediği zaman istediği gibi kullanıyor.
böyle daha iyi galiba .............Aslında uzun uzun yazasim var da telefondan zor oluyor. "Gezi hükümete komplodur"a inananlari anlayamiyorum. Nasıl yaplmış bu komplo "cnn" canlı yayın yapmış, piyanist gelmiş vs. Uzaktan konuşmak ne kadar kolay. Bu olayların bizzat içinde olan biri olarak beni en cok Basbakan kışkırtmıştır biber gazlı toma suyu kışkırtmıstı, çadırların yakılması, yolver gidelim taksimi ezelim kışkırtmıstı.
Görüldüğü gibi Basbakanin dış güçlere hiç ihtiyacı yok. Insanların tahammül sınırlarıyla oynamayı kendisi çok iyi biliyor.
Bi kavga başlayınca kavgayı kimin başlattığı çok merak edilmez, peşine düşülmez. herkes birden tarafını seçip karşısındakini linç etmeye çalışır. o dönem Başbakan söylemlerinde sert olmuştur ama bu bu kavgayı birsinin tutuşturduğu gerçeğini değiştirmez.
Başbakan gezi olaylarında ciddi bir tongaya düşürülmüştür.
Bi kavga başlayınca kavgayı kimin başlattığı çok merak edilmez, peşine düşülmez. herkes birden tarafını seçip karşısındakini linç etmeye çalışır. o dönem Başbakan söylemlerinde sert olmuştur ama bu bu kavgayı birsinin tutuşturduğu gerçeğini değiştirmez.
Başbakan gezi olaylarında ciddi bir tongaya düşürülmüştür.
böyle daha iyi galiba .............
Anlamadım:44::44:
Anlamadım:44::44:
DatluCadu,
Üç sorum olacak sana ve bu konudaki şahsi fikrini gerçekten çok merak ediyorum...
Gezi olaylarının birileri tarafından başlatılmış olabileceğini kabul etsek bile(ki açıkçası ben kesinlikle öyle düşünmüyorum) Başbakan ılımlı ve yatıştırıcı bir tutum sergilemiş olsaydı, çeşitli ithamlarla ayrıştırmak yerine birleştirici bir üslup kullansaydı olaylar 3 günden fazla sürermiydi?
Aynı zamanda gazeteciler bile sayfa sayfa olacakları yazarken ''tongaya düşürülmüştür'' dediğin Başbakanın etrafındaki onlarca danışman, yüzlerce milletvekili, binlerce partiliden çıkıp uyaran bir kişi bile sence olmamışmıdır?
Olduysa ve yine de Başbakan kimseyi dinlemeyip kafasının dikine gittiyse, komşusu tencere çalıyor diye rahatsız olana ''karakola şikayet et'' diye tembihleyip haklını ayrıştırıcı söylemlerle birbirine kin güder hale getirdiyse, bugün en basitinden bir iş yeri sohbetinde bile insanlar birbirini taraf olmakla suçlar hale geldiyse komplo teorilerinden söz etmek gerçekten mümkün müdür?
Hee şimdi anladım. O mesaja noldu öyle
Sevgili Usha;
herkesin olduğu gibi Erdoğan'ında kişisel özellikeri var. Neticede oda bir insan. üslubunun sertliği buna bir örnek. bu özelliği bazen ( one minuit çıkışı) ona prim kazandırıken bazende ciddi manada başına dert açıyor. bence aynı zamnda bir zaaf bu. ve bu zaafı gezi olaylarında kullnıldı. hatta danışmanları tarafndan desteklendi bile. bir tek eleştiren Arınç tı. o günde aynı fikirdeydim bu günde . Erdoğanın danışmanlarında ciddi problem var. bugün bile çıkıp bir laf atıyorlar ortaya, rest çekmek yine Arınç'a düşüyor.
cemaatle olan gerginlik yeni değil, gezi olaylarından önce başlamış bir durum ancak ölçeği hakkında bir fikir sahibi olmadığını düşünüyorum. iş bu noktaya getireceklerine ihtimal vermedi bence.
ayrıca burada bahsettğimiz politika. ve politikanın en belirgin özelliği halkı ayrıştırmasıdır. baştan kuralsız bir oyunda kendsine kumpas kurulduğunu düşünen bir insandan , ki iktidardaki 11. yılında ve bu güne kadar pek çok "darbe" girşimine maruz kalmış, acımasızca eleştirenleri de kucaklamsını beklemek biraz gerçek dışı olur.