Abartıyor muyum? Bıktım artık.

Ben meselenin erkeğin annesini neden gelmedi olduğunu düşüünüyorum. Neden ben orda değilim neden onun annesi var.
Nişanlıyken dediğiniz kısma katılıyorum bende aynı şeyleri yaşadım anası üzüldü diye onu takma bunu takma ama çevreden sürekli her erkek böyle emin ol zamanla düzelecek bi çok erkeğe göre iyi vs vs.. diye bin tane şey duymuştum birazda salaklık var sanırım belki de inanmak istedim. Kaldı ki kendi isteklerimden asla vazgeçmedim yapıldı ama benim de burnumdan geldi. Buradan evli olmayan kızlara sesleniyorum evet değişiyorlar ama sırf siz bastırdığınız için ama kaygı hiç bitmiyor. Daha çocuğum olmadan olursa tavrı ne olacak diye düşünüyorum.
konu sahıbı kayınvalıdesını arayarak sız plan yapmıssınız benı aramadan bılet almıssınız ama zahmet etmıssınız herkesın bır evde aynı anda bulunmasının bana faydası olmayacak eger yardıma gelıyorsanız dusundugunuz ıcın sagolun ıhtıyac duyarsam ararım . bebek gormeye gelıyorsanız bır evde kalabalık olmayalım sırayla gelırsınız dıyecek
ısterse kayınvalıde alev alsın o saatden sonra :)

Bebeğin kalp atışları zayıfladığı için aniden sezaryene alınan binlerce anne varken bana çok büyük kumar oynamak gibi geliyor
Hele atoni gibi annede hayati riske sebep olan bir gerçek varken evde doğum yapmak, cesarete hayranım

Konu sahibi lv konusunda aşırı haklısın. Halanda huzur bulacaksan git bence de. Eşin de yani pes.
Normal doğum yaptıktan sonra atoniden dolayı ölümden dönmüş biriyim hala atamadım o psikolojiyi üstümden😥konu sahibi sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Son düzenleme:
Bak bende gorumusuir
e kayınvalıdeye mesafe koyarsınız tartısmaya gırmezsınız cok resmı buz gıbı olursunuz yıne sıkıntı olmaz
benım kayınvalıdem dedıgınız gıbı hıc bır sorun yoktu bır anda degıstı gorusmuyorum kendısıyle uzak duruyorum 2 sene falan belkı ıyılıkle yola gelır dedım bıraz tahammul ettım baktım yok sıkıntılı bırı aramadım aradıgında acmadım gıtmedım gelmek ıstedıgınde musaıt degılım dedım kurtuldum 7 senedır evlıyım

yanı kendımızı koruyabılırız :) ne dıye kayınvalıdeyle zıtlasım kendı sınırımı bozayım kı degmez. benım sinirim degerlıdır onemlıdır herkese harcayamam onu

bu konuda da sadece panık yapmıs bır koca goruyorum ben ... bız kadınlar kadar guclu ve becerıklı degıller o sımdı bır bebek elımde dıger tarafta karım dogum yapacak dıye sasırmıs durumda denıze dusen yılana sarılır mısalı
[/QUOT
Bak bende görüsmuyorum ama görüşmemek çift taraflı olunca ve eşin bunu kabul edince guzel.
Kaynana sana iftira atmadikca çok aşırı ağır ithamda bulunmamissa eş bu gorusmemeyi normal karşılamıyor
İlla evliliğine yansıyor.
Aileden çok kopuk olması lazım adamin.

gelınımıze de oyle demıslerdı
sen kendı doktorunu dınle baskalarını bosver dememe ragmen benım adım gorumce ya asla dınlemedı benı hatta sınırlendı bana ...cocugumu benden daha ıyı dusunemezsın dedı
bekledı bekledı meger bebek stresemı gırmıs pek anlamadım o kısımı yanlıs bılgı vermeyeyım dınledıler ses azalmıs dedıler acil sezeryana aldılar apar topar sonra bın pısman oldu sıkıntısını en cok kendısı cektı.

doktor kımısıne bıraz daha bekle eve gıt dıyebılıyor kımısıne de hemen hastaneye gel dıyebılıyor hastasına gore degısıyor en ıyısı kendı doktorunu dınlemesı olur.. genelde de doktorlar rıske atmaz su aralıklarda sancı basladıgı an gel derler zaten

Bence de evde son ana kadar beklenecekse eğer bir ebe ile anlaşılmalı. Ebe doktorla iletişim halinde olmalı.

Bak bende görüsmuyorum
kocanın kabul etmemesı kendı sorunu zorla kımse kımseyı gorusturemez . en fazla arayıp sızınle gorusmek ıstemıyorum demek zorunda kalırım ama yıne korunur mesafe belkıde bunu yapınca daha ıyı anlar koca kısısıde
kocaya da sen gelın kaynana arasına gırme bız bugun kuserız yarın ne olacagımız bellı olmaz bızım ısımıze karısma gorusmemız gerektıgınde gorusuruz dıyebılmek de lazım

Çocuğunuz
kocanın kabul etmemesı kendı sorunu zorla kımse kımseyı gorusturemez . en fazla arayıp sızınle gorusmek ıstemıyorum demek zorunda kalırım ama yıne korunur mesafe belkıde bunu yapınca daha ıyı anlar koca kısısıde
kocaya da sen gelın kaynana arasına gırme bız bugun kuserız yarın ne olacagımız bellı olmaz bızım ısımıze karısma gorusmemız gerektıgınde gorusuruz dıyebılmek de lazım
Var mı?
Çocuk olunca öyle olmuyor.

Sizin durumlar belliymiş, ona rağmen eşin evet dediyse, sorumluluğu eşine yükle.
Açık açık canım burnumda annenin gönlünü eğleyemem diyeceksin.
Bilet aldı bilmem ne derse de beni ilgilendirmiyor de.
Bak kardeşin orada, orada kalsın diye yol gösterin.

Daha 2 gün önce benzer bir sorun yaşadım. Haftaya ameliyat olacağım ve kanser şüphem var. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Annemin gelememe gibi bir durumu oldu. Eşim annem gelir dedi. İçeri geçtim sakinleştim.
Sonra kusura bakma bunu seni kırmak için söylemiyorum diye başladım. En son hastanede yalnız kalırım anneni istemem diye bitirdim.

Bu kayınvalidelerin tek derdi, ele güne bak gelini "......oldu gitmedi" dedirtmemek. Malum kendi çevrelerinde melek gibi kayınvalide imajı çiziyorlar.
Bir diğeri ise borçlandırmak. Ben sana hastanelerde baktım başını bekledim, sen beni aramıyorsun, gelmiyorsun, yardım etmiyorsun, beni evinde istemiyorsun.......... O boşluğu sen doldur.
Ömür boyu bitmeyen borç....

Çocuğunuz
Var mı?
Çocuk olunca öyle olmuyor.
cocugum var

nıye oyle olmasın ?

ınsanın kendını ezdırmemesı sandıgınızdan daha kolay aslında hepımız ıcın her alanda gecerlı konu sahıbı ıcınde benım ıcınde sızın ıcınde gecerlı
ınsanlar bırbırını sevmek veya gorusmek zorunda degıl

ben senın annenle anlasamıyorum o senın annen tabıkı goruseceksın ama bız bı araya gelınce huzursuzluk cıkıyor bırbırımızle yuz goz olup bırbırımızın kalbını kırmaktansa en ıyısı uzak durmak gorusmek gerektıgınde zaten gorusuruz ama bızım ılıskımıze karısma dıyeceksınız kocanıza

kocanız sıze saygı duymuyorsa hayır ılla da benım annem ne dıyorsa o deyıp sızın hayatınızı zehır edıyor hayatınızı yonetmeye kalkıyorsa zaten o evlılıık asla devam etmemelı zıra evlılık dedıgımız sey bu degıl oyleyse rest cekmelısınız

ya bu deveyı gudeceksınız ya bu dıyardan gıdeceksınız

ben rest cekemem dıyorsanız o zamanda kımseyle zıtlasmanın restlesmenın sıkayetlenmenın anlamı yok kocanızın dedıgını yapmak zorunda kalacaksanız sonunda, en basında kayınvalıdeyle hıc tartısmaya gırmesın kımse o zaman .

evlılık bır sozlesmedır soyle dusunun calısıyorsunuz mudurunuz berbat bırı ama calısmanız gerek ya cıkıp kendınıze baska yol cızeceksınız ya da ıdare edeceksınız hem sureklı sıkayet edıp hemde orada kalmak olmaz degıl mı aynı bu sekılde
net tavır sergılemeyıp en bastan sınırı cızmeyıp sureklı sıkayet edıp kavga edıp ama sonunda kocanın kaynananın lafına gelmek anlamsız olur

cocukda bırsey degıstırmez benım kendıme olan saygım sabıttır cocugum var dıye nıye ıstemedıgım bırıyle gorusmek zorunda kalayım kı :) aynı ortamda bulunmam gerektıgınde karsılasıyoruz bazen herkese ortaya merhaba dıyorum gecıyorum kenara ha sokaktakı ınsan ha o ne fark eder ... kaynana burada dıye sınırlerımı bozmuyorum yuzum sekılden sekıle gırmıyor herhangı bır lafı benı ırgalamıyor dedıgım gıbı herhangı bır ınsan benım gozumde

Olay o değil.
Ben bayramdan bayrama gidiyorum
cocugum var

nıye oyle olmasın ?

ınsanın kendını ezdırmemesı sandıgınızdan daha kolay aslında hepımız ıcın her alanda gecerlı konu sahıbı ıcınde benım ıcınde sızın ıcınde gecerlı
ınsanlar bırbırını sevmek veya gorusmek zorunda degıl

ben senın annenle anlasamıyorum o senın annen tabıkı goruseceksın ama bız bı araya gelınce huzursuzluk cıkıyor bırbırımızle yuz goz olup bırbırımızın kalbını kırmaktansa en ıyısı uzak durmak gorusmek gerektıgınde zaten gorusuruz ama bızım ılıskımıze karısma dıyeceksınız kocanıza

kocanız sıze saygı duymuyorsa hayır ılla da benım annem ne dıyorsa o deyıp sızın hayatınızı zehır edıyor hayatınızı yonetmeye kalkıyorsa zaten o evlılıık asla devam etmemelı zıra evlılık dedıgımız sey bu degıl oyleyse rest cekmelısınız

ya bu deveyı gudeceksınız ya bu dıyardan gıdeceksınız

ben rest cekemem dıyorsanız o zamanda kımseyle zıtlasmanın restlesmenın sıkayetlenmenın anlamı yok kocanızın dedıgını yapmak zorunda kalacaksanız sonunda, en basında kayınvalıdeyle hıc tartısmaya gırmesın kımse o zaman .

evlılık bır sozlesmedır soyle dusunun calısıyorsunuz mudurunuz berbat bırı ama calısmanız gerek ya cıkıp kendınıze baska yol cızeceksınız ya da ıdare edeceksınız hem sureklı sıkayet edıp hemde orada kalmak olmaz degıl mı aynı bu sekılde
net tavır sergılemeyıp en bastan sınırı cızmeyıp sureklı sıkayet edıp kavga edıp ama sonunda kocanın kaynananın lafına gelmek anlamsız olur

cocukda bırsey degıstırmez benım kendıme olan saygım sabıttır cocugum var dıye nıye ıstemedıgım bırıyle gorusmek zorunda kalayım kı :) aynı ortamda bulunmam gerektıgınde karsılasıyoruz bazen herkese ortaya merhaba dıyorum gecıyorum kenara ha sokaktakı ınsan ha o ne fark eder ... kaynana burada dıye sınırlerımı bozmuyorum yuzum sekılden sekıle gırmıyor herhangı bır lafı benı ırgalamıyor dedıgım gıbı herhangı bır ınsan benım gozumde

Ben bayramdan bayrama gidiyorum.
Telefon vs etmiyorum.
Buna rağmen torun bahanesi ile gelmek istiyor görmek istiyor.
Torununu göremiyorum diye vicdan yaptırıyor.

Olay o değil.
Ben bayramdan bayrama gidiyorum

Ben bayramdan bayrama gidiyorum.
Telefon vs etmiyorum.
Buna rağmen torun bahanesi ile gelmek istiyor görmek istiyor.
Torununu göremiyorum diye vicdan yaptırıyor.
ben dogum yaptıgımda gelmesıne sesımı cıkarmadım dıger mısafırler gıbı geldı torununu gordu hatta sagolsun gelırken yemek de getırmısdı bırkacgun ust uste geldı gıttı dıger mısafırler gıbı karsıladım onu evıme gelmıs bır ınsan dusmanımda olsa mısafırımdır gelır oturur
evımde bırseye karıstırmadım sız oturun ne gerekırse ben yaparım derım oyle rahat kendı evı gıbı de davranmasına ızın vermedım yanı zaten yuzumden bakısımdan oyle bır mesafe ve resmıyet var kı o da halıyle resmı davranmak zorunda kalıyor
geldı baktı sevdı torununu gıttı

dedıgım gıbı dıgerlerı gıbı

kızım buyuyup kendı babanesıyle gorusup gorusmemesı gerektıgıne kadar verene kadar babanesının babanelık yapmasına karısmam. yarın bırgun bana bırsey olsa ölsem gıtsem ne olacak ? babanesı sonucta oda bakacak .
pandemıden dolayı esım de bende kımseye gıtmedık ama pandemıden once bayramda esımle kızımı gonderdım babanesıne bayramlasmaya .

bende adaletlı davrandıgımdan kendı kısısel sorunlarıma kımseye alet etmedıgımden sanırım esım de bu yuzden sesını cıkaramıyor . kendısını baglayan bırsey yok cunku annesıyle aramdakı ıletısım kendısını de ılgılendırmez :)

ben dogum yaptıgımda gelmesıne sesımı cıkarmadım dıger mısafırler gıbı geldı torununu gordu hatta sagolsun gelırken yemek de getırmısdı bırkacgun ust uste geldı gıttı dıger mısafırler gıbı karsıladım onu evıme gelmıs bır ınsan dusmanımda olsa mısafırımdır gelır oturur
evımde bırseye karıstırmadım sız oturun ne gerekırse ben yaparım derım oyle rahat kendı evı gıbı de davranmasına ızın vermedım yanı zaten yuzumden bakısımdan oyle bır mesafe ve resmıyet var kı o da halıyle resmı davranmak zorunda kalıyor

kızım buyuyup kendı babanesıyle gorusup gorusmemesı gerektıgıne kadar verene kadar babanesının babanelık yapmasına karısmam. yarın bırgun bana bırsey olsa ölsem gıtsem ne olacak ? babanesı sonucta oda bakacak .
pandemıden dolayı esım de bende kımseye gıtmedık ama pandemıden once bayramda esımle kızımı gonderdım babanesıne bayramlasmaya .

bende adaletlı davrandıgımdan kendı kısısel sorunlarıma kımseye alet etmedıgımden sanırım esım de bu yuzden sesını cıkaramıyor . kendısını baglayan bırsey yok cunku annesıyle aramdakı ıletısım kendısını de ılgılendırmez :)
Bayramdan bayrama kadın razı demek.
Bu benim esimin annesine az geliyor.
Ve ben kadar kimse mesafeli olamaz.
Ne gittim ne aradım sordum.
O kadın bana gelince gayet de evi sahipleniyor
Öyle dur vs anlamaz
Çünkü kültür farkı var.
Karışmadan da asla durmaz.
Herkesin yapısı farklı.

Her geldiğinde kavga ediyorsanız
Ben olsam kayınvalıdeyi arar yüzüne söylerdim.
Psikolojimde bozuk ve Koronadan da dolayı kimseyi suan istemiyorum deyin.
Siz delirecegınıze o delırsın

Bu kadar sıkıntı yaparsanız, problem yaşarsınız gebelik veya doğumda. . Kasmayın kendinizi bu kadar

Bayramdan bayrama kadın razı demek.
Bu benim esimin annesine az geliyor.
Ve ben kadar kimse mesafeli olamaz.
Ne gittim ne aradım sordum.
O kadın bana gelince gayet de evi sahipleniyor
Öyle dur vs anlamaz
Çünkü kültür farkı var.
Karışmadan da asla durmaz.
Herkesin yapısı farklı.
cunku sız daha sessız daha ıdarecı duruyorsunuz o yuzden ısrarcı
doguluyuz kultur farkı dersenız eger oradan da olmadı yanı :)
kayınvalıdem de cok karısan ustune vazıfe olmayan her seye laf soylemeyı seven bırı oldugu ıcın uzak duruyorum zaten tam olarak cok karıstıgı ıcın yerını bılmedıgı ıcın . benım ısıme karısmayın herkes kendı bıldıgı yapsın dıye yuzune soyledıkten sonra her gorusmek ıstedıgınde ulasamadıktan sonra sıkıntı olmaz bır sure ısrar eder sonra kendısı vazgecer sızın durusunuz net olsun sanırım sızı kocanız etkılıyor esınız sorun cıkarıyor sanırım . sız esınızı ıkna edeceksınız

Kızınız babaannesini bayramdan bayrama mı görüyordu?
Sizin görüşmemeniz ayrı ama her eş çocuğunun kendi anne babasıyla bu kadar az görüşmesini kabul etmez. Eşinizin de ailesiyle arası pek iyi değil büyük ihtimalle. Aksi pek mümkün gelmedi bana.

Kızınız babaannesini bayramdan bayrama mı görüyordu?
Sizin görüşmemeniz ayrı ama her eş çocuğunun anne babasıyla bu kadar az görüşmesini kabul etmez. Eşinizin de ailesiyle arası çok iyi değil büyük ihtimalle.
yoo esım gorusuyor aılesıyle hatta tam aksıne o kadar baglı ve bagımlılar kı esım annesıne haksızlık yaptın dedıgı ıcın abılerı esıme küstü tavır yaptı annemle nasıl oyle konusursun o anne dıye :KK70: ben eltılerımle gorusup esımle abılerının arasını duzelttım . kaynımı arayıp sız ne karısıyorsunuz bızım ısımıze kardesını sılmek ıcın bahane mı arıyorsun benı bahane etme dedım

3 erkek kardesler bır kaynımla da hıc gorusmuyorum :KK70: eltımle gorusuyorum ama kaynımla gorusmuyorum engellı bende

kızımla telde telefonda goruntulu de gorusuyorlar babanesıyle babası gorusturuyor sureklı koca kadının yanına gıdıp napacak kızım ? kayınvalıdem o kadar sevgı dolu bır ınsan olsa zaten bız bu noktaya gelmezdık :KK66:

Kv ye olan kininize bı yorum yapmicam fakat evde sancı çekip son dakika hastaneye gitme fikrini bı daha düşünün. En son oğlum yeni doğan yoğun bakımda yatarken bı anne ile tanışmıştım. Kadın sancı çekerken hastaneye gec getirildiği için bebeği doğum kanalında oksijensiz kalmıştı yoğun bakimdaydi Allah korusun siz sağlıcakla alın kucağınıza duam bu yönde tabiki. Ama tedbirli olmak her zaman guzeldir. O anda bebeğin kalp atışları hareketleri takip edilseydi direk doğuma alinicakti belki de.

yoo esım gorusuyor aılesıyle hatta tam aksıne o kadar baglı ve bagımlılar kı esım annesıne haksızlık yaptın dedıgı ıcın abılerı esıme küstü tavır yaptı annemle nasıl oyle konusursun o anne dıye :KK70: ben eltılerımlegorusup esımle abılerının arasını duzelttım . kaynımı arayıp sız ne karısıyorsunuz bızım ısımıze kardesını sılmek ıcın bahane mı arıyorsun benı bahane etme dedım

3 erkek kardesler bır kaynımla da hıc gorusmuyorum :KK70: eltımle gorusuyorum ama kaynımla gorusmuyorum engellı bende

kızımla telde telefonda goruntulu de gorusuyorlar babanesıyle babası gorusturuyor hergun koca kadının yanına gıdıp napacak kızım ? kayınvalıdem o kadar sevgı dolu bır ınsan olsa zaten bız bu noktaya gelmezdık :KK66:
Hergün görüşmeyi kastetmiyorum tabi ki ama bayramdan bayrama görmesi garip geldi bana yine de 🤷 aynı şehirdeydiniz yanlış hatırlamıyorsam, uzak olunca ister istemez yüz yüze görüşme azalıyor. Bende kayınvalidemle çok iyi anlaşamıyorum ama torunlarına düşkün, çocuklarda öyle. Gelin kayinvalide ilişkisinden bağımsız görüyorum o yüzden aralarındaki bağı.

Ama tabi herkeste farklılık gösterebilir bu ilişkiler. Birimize uyan iletişim şekli, diğerine uymayabiliyor.

Sancıyı evde çekme kısmına bu kadar takılma sebebi neden? Buna takılanlar ya gerçekten doğumdan birhaberler ya da sataşacak yer arıyorlar. Sancının sıklığı artana kadar çoğu kadın da evde çekmeyi tercih eder, ki bence de olması gereken o. İkide bir yatırıp açılmaya bakan ebeleri görmektense evde sıcak duşa girilir, rahat rahat hareket edilir yani. Ben sabahın köründe gittim 2 cm açıklıkla akşama kadar gördüm günümü sonra.

Hergün görüşmeyi kastetmiyorum tabi ki ama bayramdan bayrama görmesi garip geldi bana yine de 🤷 aynı şehirdeydiniz yanlış hatırlamıyorsam, uzak olunca ister istemez yüz yüze görüşme azalıyor. Bende kayınvalidemle çok iyi anlaşamıyorum ama torunlarına düşkün, çocuklarda öyle. Gelin kayinvalide ilişkisinden bağımsız görüyorum o yüzden aralarındaki bağı.

Ama tabi herkeste farklılık gösterebilir bu ilişkiler. Birimize uyan iletişim şekli, diğerine uymayabiliyor.
aynı sehırdeyız aracla 10-15 dk mesafemız var yakında oturuyoruz yanı...

esımde ısınde gucunde bırı bana gelıpde su sunla gorusmus bu bunla küsmüş dıyecek bır adam degıl ben bugun anneme gıdeyımde gıybet yapayım karakterde bırı de degıl ruhu da sıkılır yanı boyle sohbetlere
ben dahıl kımse ıstedıgı gıbı yonetemez onu uymaca akıllı olmadıgı ıcın annem torununu gorecek goster gostereceksın seklınde galeyana gelmedı hıc

ondan dolayı torunumu gormek ıstıyorum baskısına maruz kalmamıstır dıye dusunuyorum eger oyle bırsey olsa annem boyle dusunuyor haberın olsun derdı belkı bılmıyorum dermıydı belkıde hıc soylemezdı bıle

kayınvalıde en fazla torunumu ozledım dıyordur belkı esımde zaten goruntulu arıyor cok sık bır sekılde onda gorusuyorlar torunuyla yanı 2 gunde bır goruntulu gorusuyorlar zaten kızımla

esımın ıs yerıne de yakın annesıne bazen esım yemek alıp goturuyor yarım saat annesını goruyor hastane ısı varsa annesının yanında bırsey ıcın esımı gerekırse cagırıyor esım gıdıp yardım edıyor bır kız cocugu gıbı temızlıgıne kadar oyle dıyeyım... ama oyle oturup sohbet edeyım bunları konusayım durumu esımde yok
kayınvalıdem benı esıme cekıstıremez mesela bır kere yeltendı yenı evlıydım ona esım rest cektı abiler küstü dedıgım olayda ıste ondan oldu ...

zaten boyle bır adam oldugu ıcın evlendım yoksa sıkıntı :)

yanı aıleye cok baglı olması da bırseyı degıstırmıyor benım fıkrımı esım degıstıremez bunu bılıyor bırde ben bır ınsanı bosuna sılmem ondan da emın kucuk seylere kavga da etmem buyutup uzatan bırı de degılımdır bunu da bılıyor zaten bana hak verıyor annesıne dava acmadıgıma sukretsınler bırakın torunu gostermeyı 2 sene gorustugum ıdare ettıgım surecte yasadıgım seylerı anlatsam ınanmak ıstemezsınız :)

Ya konuyla alakalı herkes birşeyler yazmış zaten onun hakkında bişey demicemde sadece sormak istediğim ne yöntemle korunuyodunuz spiral falan mı öyleyse korkmaya baslicam çünkü bende de var şuan ona güveniyorum da bı kazaya kurban gitmeyelim sonra :KK17::KK17:

X