• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bekar olunca, bir birey olamıyor muyuz, neden sorumluyum? lütfen bir fikir verir misini?

• Konu Sahibi Konu Sahibi isis33
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Birey olmak istiyorsaniz insanlarla kotu olmayi goze almaniz lazim. Sizle beraber eve cikmak isteyene ben bu yastan sonra oda arkadasligi degil tek yasamak istiyorum diyerek baslayabilirsiniz mesela.
Bu hayatta kimseyi mutlu edemezsiniz bunu unutmayin, en ufak bir yanlisinizda(bu da muhtemelen onlarin isine gelmeyen kendinizi korumak icin yaptiginiz bir sey olur) butun iyilikleriniz silinir. O yuzden en bastan kendinizi secin her hareketinizde.
33 yasindasiniz artik bir seylere cesaret etmeniz gerekiyor, en guzel yillariniz ellerinizden kayip gidiyor. Bundan on yil sonra keske o zaman harekete gecseymisim diyeceksiniz. o 52 yasindaki ablaniz da is basa dusunce her seyi yapacak merak etmeyin. Kendi kendinize ailenin kurtaricisi misyonu yuklenmeyin.
ben aslında nispeten ailenin en dışa dönük,meslek kazanmış bireyiyim. özgür olmayı sevdigimi cok iyi bilirler ama bana bisey oldu sanki 1 sene icinde kendimi kurtarici rolünde buldum ben bile sasiriyorum buna :(

Yardımcı tutamazmısın hiç mi oluru yok? Haftanın bi kaç belirli günleri sen baksan diğer günleri de bakan birini bulsan ? Madem elinden gelmiyo ozaman hemşire gibi birini tut sende ayrı eve çık zamanın olunca da sen bakarsın arada bir. Seninde bir hayatın var herkese koşamazsın
aslında ablam yılda 2 ya da 3 kez nöbet geciriyor onun disinda sohbet ederken 10 saniyelik dalmalari oluyor. bakıcılık bir durumu yok aslında ama ben sanki çıkıp gitsem keyif catmaya gidiyormusum gibi vicdan yapiyorum kalsam bogulcak gibi hissediyorum:((

aslında ablam yılda 2 ya da 3 kez nöbet geciriyor onun disinda sohbet ederken 10 saniyelik dalmalari oluyor. bakıcılık bir durumu yok aslında ama ben sanki çıkıp gitsem keyif catmaya gidiyormusum gibi vicdan yapiyorum kalsam bogulcak gibi hissediyorum:((
Vicdan yapma sen bir insansın senin başka insanlardan bi farkın yok hayatını yaşa pişman olursun bırak demiyorum ama istediklerini de yaşa

yumuşak geçiş için kendisinin de şartları uygun değilmiş ki...

kendisinde de panik atak ve anksiyete varmış, (ablasında da var, belki ortam belki ailesel bir geçiş var bilemiyorum) daha yeni toparlayıp atanmış, maaşı daha yeni olmuş

şimdi diyeceksiniz o evde anksiyetesi olması normal -herkes aynı değil. çok sorunlu evlerden daha lisede kendini dışarı atıp daha da dönmeyen ve kendi düzenini kuran da var. anksiyete, panik atak olmasa bu kız da yapabilirdi

daha ancak kendine gelmiş

olsun, bundan sonra yapar.

bir de konu sahibi,

abla 52 yaşındaysa anne 72 vardır, çok üzgünüm ama zaten 3-4 sene daha çıkmasanız o evde anneniz artık iyice yaşlandım modunda olur
52 olan abla hiç çalışmadı ise ömründe "ben annemi götüremem getiremem" (atıyorum kadın hastaneye gidecek vs) ya da anlamam (atıyorum eve usta çağrılacak, bişey alıncak)

yani sadece epilepsi olan abla değil, siz biraz daha o evden çıkmayın hem maaşınızın olması hem bu tür şeylerle iyice çepeçevre sararlar sizi

ablanız siz gidince biraz öfkelenir
biraz küser ama evlenenler nasıl gitmiş? demek oluyor derler alışırlar

biraz daha kalırsanız daha zor olur benden söylemesi.
Evet bu yumuşak geçiş olayını bile bile isteye isteye kaçırdığını bende düşünmüyorum, şartlar maalesef bunu gerektirmiş.Kendi yoluna bakmazsa işte o zaman tüm yük fazlasıyla üstüne binecek

yahu kız daha yeni atanmış memur
bu kızın maaşı kadar ister evde bakacak hemşire, gece kalırsa çift maaş istiyorlar.

kaldı ki kadın epilepsi hastası zaten, çalışamaz, kendine bakamaz, hemşire gerektiren birisi değil ki
sürekli nöbet geçiriyor olsa hastaneye yatışı verilir, bi sorun vardır,(ilaç değiştirilir, doz ayarlanır tekrar beyne bakılır vs.) bu hasta ancak arada sırada sıkıntı yaşıyordur, sorun o sırada başında birisinin olması

ha villada kalıyor olsalar bu kızın da fabrikası olsa tamam da dediğiniz nasıl olacak evde anne 2 abla abi var bu kızla 5 kişiler eminim herkese oda bile yoktur.
Neden yükseldiniz ozaman ayrı evde kalıp bakmaya devam etsin kafasını dinleyeek özel alanı olmalı 33 yaşında kadın .. bazı şeylere adım atması gerekiyor kendince bişeyler yapabilir.

Neden yükseldiniz ozaman ayrı evde kalıp bakmaya devam etsin kafasını dinleyeek özel alanı olmalı 33 yaşında kadın .. bazı şeylere adım atması gerekiyor kendince bişeyler yapabilir.
nedense burada olmayacak bir şeye o olmaz diyince "yükselmiş" ya da "sinirlenmiş" filan oluyoruz
çok enteresan

yahu hemşire tutamaz, öyle bir maddi durum yok, ki zaten hemşireye ihtiyaç da yok denince neden ben yükselmiş oluyorum?

adım atmasın diyen yok, o dediğiniz olmaz dedik sadece...

panik atağim var diyor, beden olarak saglikli bisey yok, korktugu için yaklaşmiyor ,annem müdahele ediyor yillardir
Gerçekten panik atagi tanısı konuldumu dr tarafidan yoksa kendimi boyle soyluyor. Eger tanı yoksa size guvendigi icin korkusunun üstüne gitmiyordur. Sonucta siz her dk kardesinizle ayni ortamda olamazsiniz. O ablanizinda tasin altina elini sokmasi gerekmezmi. Bunu konusun bence onunla.
Diğer evli ve eşinden ayrı yaşamak isteyen ablanıza gelince de bence herkese sınırınızı açıkça ve kibarca söylemeniz gerekir. Bunu kabul etmeyeceğinizi, karıyla kocanın arasına girmek istemeyeceğinizi vede kendinize ait bir hayatınızın olma yaşınızın gelip geçtiğinden bahsedin. Yasim geldi gecti derseniz zaten hakli oldugunuzu bildigi için vede bence kulaga cok kararli bir cümle olarak geldigi icin size istar edemeyecektir. Israr etsede onemsemeyin. Çünkü ne kadar laf çıkarmazsak o kadar üzerimize biniyorlar. Ben bunu yaşadım, ailemden paçamı tam kurtaramadım bile. Iyi niyetli olunca sizi her anlamda kullanmaya çalışıyorlar. Yoksa iyi gecinen, birbirini seven sayan bir aile en buyuk zenginlik ama olmayınca olmuyor.
Tabii ki epilepsi hastası olan ablanızın durumunu tam olarak nasıl çözersiniz bilmiyorum. Devlet bu durumda bakici icin vs yardim veriyormu onu arastirin olmazsa.
Allah inşallah yar ve yardımcınız olsun tez zamanda 🤲🌸

nedense burada olmayacak bir şeye o olmaz diyince "yükselmiş" ya da "sinirlenmiş" filan oluyoruz
çok enteresan

yahu hemşire tutamaz, öyle bir maddi durum yok, ki zaten hemşireye ihtiyaç da yok denince neden ben yükselmiş oluyorum?

adım atmasın diyen yok, o dediğiniz olmaz dedik sadece...
O dediğim olmuyorsa diğer şeylerın yaşanmasına engel değil ama hayatını da yaşamalı. Evet fazla yükseldiniz :)

Eee siz hiç evlenmicek misiniz ? O zaman nolacak .

Ayrılan ablanızda hemen size yapışmış ayrı ev die,tınlamayın bile onu. Herkes kendıne guvensın bu dünyaya kardeslerınızle beraber gelmedınız sizde bi bireysiniz kimsenin sorunlarını çözmek zorunda da değilsiniz alışmışlar hazıra .

Back