90 kilo ve üzeri hamile kalanlar

canım bende 80 ile hamile kaldım zaten ama allahtan boyum kısa değil bide kemik yapım iri,buna rağmen 40 beden giyiyorum.geçen yıl 90 kilodan 77 kiloya kadar düştüm.bunuda 7-8 ay kadar korudum ama aralıkta 79.8 kiloydum.ocaktada hamile olduğumu anladım.şuan 81.7 kiloyum ve 4.5 aylık hamileyim.sana doktorun kilonla ilgili bşe dedimi hiç peki,iyi gidiyorsun yada çok aldın gibi.benim doktorum daha hamileliğimin başında 2li testi ve dörtlü testi önerdi.3.lü testle ilgili bir sürü şeyçıktı ben önermiyorum dedi zaten dünyada da artık yapılmıyor dedi.o yüzden merak ettim sen dörtlü test yaptırdın mı nasıldı.benim ikili testim iyi çıktı ama doktorum en başındada iyi çıksada ben dötlü testide öneririm dediği için yaptırdım.bide bende demir eksikliği vardı yine çıktı tabi bana forte isiminde bir ilaç verdi.kan+demir+b12 ilacıymış.birkaç yerde bu ilacın acaip kilo aldırdığını okudum ama emin olamadım ve henüz kullanmadım bu sebeple.kullananlarınız varsa lütfen bilgi versin bana.bide bazen çok ağrı giriyor kasıklarıma,doktoruma anlattım gayet normal dedi ama ben bazen zil çalıyor yerimden kalkınca acaip bir ağrı giriyor bazen sağ bazande sol yanıma.çalışıyorum bu arada hareketli geçiyor günlerim.birde nasıl uyuyorsunuz geceleri.geçen gece tam uzanmıştımki sırt üstü hapşırdım ama aman allahım nasıl bir ağrı girdi bebişim olduğu tarafa anlatamam.sizlerde de böle şeyler oluyor mu acaba.şimdilik benden bu kadar,zaten lafı çok uzatım...

ne kadar yanlış yapıyorsunuz kilo alıcam diye kan demir ve b12 yi kullanmamakla doktorunuzun sözünden çıkmayın bence bunlar çok önemli sonra farklı şekillerde ödersiniz bedelini Allah korusun sağlıkla alın kucağınıza

selam kızlar , acil cvp istiyorum bugün şeker yüklemesi yapıldı. 50 gr glikoz ile,sonuç şöyle

glikoz 85 referans aralığı: 76-106 mg/dL

GTT 1 SAAT 190 referans aralığı: * - * *

şimdi doktorum yüksek çıkmış dedi.telefonda görüştük.

sizin değerler kaç acaba? çok mu yüksek benmki?

ilk sıradaki likoz referans değerleri arasında gibi ama anlamadım.. :KK43:(

lütfen sizde değerlerinizi yazın kızlar..

canım sağlık ocağında parmaktan mı kan verdin?yoksa hastanede damardan mı?ben ilk gün sağlık ocağına gittim parmaktan baktı açlık 130 tokluk 197 çıkmıştı. ertesi gün hastanede damardan kan verdim açlık 93 tokluk 174 çıktı.yani parmaktan ve damardan bakılan arasında fark edebiliyo.ama eğer damardan baktırdıysan tokluk yüksek çıkmış gebelikte sınır 140.gerçi benimki de yüksek senağlama benim doktor biraz gözümü korkuttu insülin mi versek falan diye sonra ben gözlerimi faltaşı gibi açıp bakınca diyetisyene yönlendirdi. ondan sonra tekrar kontrol etirmedim ama herhalde tekrar ister gibime geliyo.sen de bi doktorunla görüş ama beslenme düzensizliğinden olduğunu düşünüyorsan diyetle hallolur canını sıkma

Son düzenleme:
canım bende 80 ile hamile kaldım zaten ama allahtan boyum kısa değil bide kemik yapım iri,buna rağmen 40 beden giyiyorum.geçen yıl 90 kilodan 77 kiloya kadar düştüm.bunuda 7-8 ay kadar korudum ama aralıkta 79.8 kiloydum.ocaktada hamile olduğumu anladım.şuan 81.7 kiloyum ve 4.5 aylık hamileyim.sana doktorun kilonla ilgili bşe dedimi hiç peki,iyi gidiyorsun yada çok aldın gibi.benim doktorum daha hamileliğimin başında 2li testi ve dörtlü testi önerdi.3.lü testle ilgili bir sürü şeyçıktı ben önermiyorum dedi zaten dünyada da artık yapılmıyor dedi.o yüzden merak ettim sen dörtlü test yaptırdın mı nasıldı.benim ikili testim iyi çıktı ama doktorum en başındada iyi çıksada ben dötlü testide öneririm dediği için yaptırdım.bide bende demir eksikliği vardı yine çıktı tabi bana forte isiminde bir ilaç verdi.kan+demir+b12 ilacıymış.birkaç yerde bu ilacın acaip kilo aldırdığını okudum ama emin olamadım ve henüz kullanmadım bu sebeple.kullananlarınız varsa lütfen bilgi versin bana.bide bazen çok ağrı giriyor kasıklarıma,doktoruma anlattım gayet normal dedi ama ben bazen zil çalıyor yerimden kalkınca acaip bir ağrı giriyor bazen sağ bazande sol yanıma.çalışıyorum bu arada hareketli geçiyor günlerim.birde nasıl uyuyorsunuz geceleri.geçen gece tam uzanmıştımki sırt üstü hapşırdım ama aman allahım nasıl bir ağrı girdi bebişim olduğu tarafa anlatamam.sizlerde de böle şeyler oluyor mu acaba.şimdilik benden bu kadar,zaten lafı çok uzatım...

dörtlü test için bir şey söylemedi ama kontrolumde sorarım. sanırım gittiğim hastanede yapılmıyor.
aynı demir ilacını ben kullanıyorum. bir de vitamin kullanıyorum. midemde şişkinlik oluyor ama 1 kilo aldım sadece 20. haftadayım.inşallah 10 kilodan fazla almam. henüz göbeğim çıkmadı ama gögslerim büyüdü baya.
doktoruna güvenmiyor musun acaba? benim bir arkadaşım doktoruna güvenmediği için verdği ilaçları kullanmadı bütün kan değerleri dibe vurunca korkudan itiraf etmek zorunda kaldı bunu doktoruna ve bütün ilaçları tekrar yazdırdı.

ben hapşırırken oturmaya gayret ediyorum. ayakta ya da yatarken hapşırınca benimde kasıklarıma ağrı giriyor. bir de nezle oldum, canım çıktı geçen hafta hapşırmaktan :)
ben ayağımın altına minder koyup yatıyordum ama kalçamda ağrı olmaya başladı , biraz araştırdım, bebeğin yattığı tarafta yer açması için eklemler esniyormuş ve ondan olabiliyormuş. kilom fazla olduğu için biraz erken başladı ağrılar ama minderin iyi gelmediğini öğrendim. neyse bunu da soracağım doktoruma kontrolde.

canım sağlık ocağında parmaktan mı kan verdin?yoksa hastanede damardan mı?ben ilk gün sağlık ocağına gittim parmaktan baktı açlık 130 tokluk 197 çıkmıştı. ertesi gün hastanede damardan kan verdim açlık 93 tokluk 174 çıktı.yani parmaktan ve damardan bakılan arasında fark edebiliyo.ama eğer damardan baktırdıysan tokluk yüksek çıkmış gebelikte sınır 140.gerçi benimki de yüksek senağlama benim doktor biraz gözümü korkuttu insülin mi versek falan diye sonra ben gözlerimi faltaşı gibi açıp bakınca diyetisyene yönlendirdi. ondan sonra tekrar kontrol etirmedim ama herhalde tekrar ister gibime geliyo.sen de bi doktorunla görüş ama beslenme düzensizliğinden olduğunu düşünüyorsan diyetle hallolur canını sıkma

canım kanda baktırdım hastanede..doktor a sonucu telefonda sordum oda ''yüksek çıkmış salı günü gel'' dedi.sanırım OGTT yapılacak yani 100 gr glukoz la 3 saat süren bir test 4 kez kan veriliyor,şeker olup olmadığını anlamanın kesin yolu buymuş.netten araştırdımda biraz.aslında aşırı olmasada düzenli beslenirim ama sıkıldı canım çok.ilk kez olumsuz bişi çıktı hamileliğimde.inşallah sağ salim atlatırız.

selam bayanlar bugun glukofeni kullandım sabah ve akşam
ve şimdi afedersiniz midem bi bozulduki anlatamam bu kdr çabuk etki edermi bilmeyrm aslında eşimde boşver zayıflatır bu diyo ama bakalım ne kadar etkisi olcak

selam bayanlar bugun glukofeni kullandım sabah ve akşam
ve şimdi afedersiniz midem bi bozulduki anlatamam bu kdr çabuk etki edermi bilmeyrm aslında eşimde boşver zayıflatır bu diyo ama bakalım ne kadar etkisi olcak

merhaba canım,glukofen ne için kabızlık için mi,bendede aynı sorun varda ondan sordum ne önerirsiniz bana ya:KK43:

merhaba canım,glukofen ne için kabızlık için mi,bendede aynı sorun varda ondan sordum ne önerirsiniz bana ya:KK43:[

yok cnm aslında diyabetiklere verilen bir ilaç pko lularada veriliyor kolay zayıfalayabilmek için sanırım yani doktor bana öyle dedi en azından kabızlık sorunum yoktu önceden yani

selam bayanlar glukofaj kilo verdiriyormu kullanıpta kilo veren varmı aranızda
dün yeni bi doktora gitiim yumurta takibi yapacak bunun yanında da biraz zayıflamamı istedi ve bu ilacı verdi zayıflatır dedi??

canım glukofen ya da glukofaj diyabetlilere,gizli diyabetlilere ve benim gibi insülin direnci olan hastalara veriliyor...kandaki şeker miktarını düzenler...zayıflattığı bir noktada doğru ama tek başına hiç faydası yok aksine böbreklerine karaciğerine zarar verebilir...naçizane tavsiyem bir dahiliye uzmanına görünmeden içilmemeli....üzüm çekirdeği tozu var aktarlarda tavsiye ediyorum ben kullanıyorum,metabolizma hizlandırıyor....

merhaba arkadaşlar,son günlerde topiğimiz çok gerilerde kalıyor buda beni üzüyor.nerelerdesiniz.benim 5 aylık olmama 1 hafta kaldı.sizler bu zamanlarda ne kadar kilo almıştınız,birde benim bir dahaki kontrolüm 22.haftamda ama şu tetanoz aşısıyla ilgili bşeler okudumda kafam karıştı.benim doktorum bana bu aşıdan bahsetmedi,ne zamanlarda yapılıyor onuda bilmiyorum.dün doktorumun yardımcısıyla görüştüm doktorum ameliatta olduğu için tetanozu sordum doktor hanım sizlere bırakıyor dedi ister yaptırın ister yaptırmayın dedi.tarihlerinide sağlık ocağından öğreniyormuşuz zaten orası yapıyormuş aşıyıda.ben çalıştığım için sürekli izin alamıyorum zaten kontrollerime zor izin alıyorum.acaba tetanoz aşısının ilki en son hangi haftada yapılıyor bileniniz var mı?vede yaptıranınız var mı?ablam almanyada yaşıyor ona sordum,almanyada kimseye yapılmıyor dedi ona da yapılmamış hamileliğinde.bilgilerinizi bekliyorum....

merhaba arkadaşlar,son günlerde topiğimiz çok gerilerde kalıyor buda beni üzüyor.nerelerdesiniz.benim 5 aylık olmama 1 hafta kaldı.sizler bu zamanlarda ne kadar kilo almıştınız,birde benim bir dahaki kontrolüm 22.haftamda ama şu tetanoz aşısıyla ilgili bşeler okudumda kafam karıştı.benim doktorum bana bu aşıdan bahsetmedi,ne zamanlarda yapılıyor onuda bilmiyorum.dün doktorumun yardımcısıyla görüştüm doktorum ameliatta olduğu için tetanozu sordum doktor hanım sizlere bırakıyor dedi ister yaptırın ister yaptırmayın dedi.tarihlerinide sağlık ocağından öğreniyormuşuz zaten orası yapıyormuş aşıyıda.ben çalıştığım için sürekli izin alamıyorum zaten kontrollerime zor izin alıyorum.acaba tetanoz aşısının ilki en son hangi haftada yapılıyor bileniniz var mı?vede yaptıranınız var mı?ablam almanyada yaşıyor ona sordum,almanyada kimseye yapılmıyor dedi ona da yapılmamış hamileliğinde.bilgilerinizi bekliyorum....

canım ben 18. haftada ilk dozu yaptırdım. yanlış hatırlamıyorsam 18-22hafta arası ilk doz oluyor. ikinci doz tam 1 ay sonra 3. doz ikinciden 6 ay sonra.4. doz da 1 yıl sonra oluyo. hastaneler artık eskisine göre daha hijyenik ama yine de tedbir almakta fayda var diye düşünüp ben yaptırdım.

selam kızlar..nasılsınız ?ben biraz gerginim.korktuğum oldu gebelik şekeri çıktı bende.diyetisyene yönlendirdi doktor,gittim diyet listesi aldım ama düzeleceğini sanmıyorum zaten ben düzenli yemek yiyordum ööle aşırı tatlı veya hamur işi falan yemiyorum..ne bilim ne yapcam?

selam gülbe şeker.benim doktorum herşeyi didikleyen doktorlardan olmasına rağmen bu aşıdan bahsetmeditesadüfen internetten öğrendim ve sordum yaptırayım mı diye,sana kalmış birşey istersen yaptır istemezsen yaptırma dedi.yaptırmamda gerek yok diye düşünüyorum dedim,'tamam o halde 'dedi.yani eminimki gerekli bir aşı olsa mutlaka yaptır derdi.bu konuda çok güveniyorum kendisine.konuşma tarzından gerekli olmadığını anladım bende.etkilemiş olmak da istemem ama boşu boşuna mikrop sokmaya gerek yok diye düşünüyorum.tabi çalıştığın iş,yaşadığın koşullar bu aşıyı gerektirmediği sürece.

selam kızlar..nasılsınız ?ben biraz gerginim.korktuğum oldu gebelik şekeri çıktı bende.diyetisyene yönlendirdi doktor,gittim diyet listesi aldım ama düzeleceğini sanmıyorum zaten ben düzenli yemek yiyordum ööle aşırı tatlı veya hamur işi falan yemiyorum..ne bilim ne yapcam?

selam durugulus...bunun düzenli yemekle alakası yok çünkü aşırı tatlı yiyip kilo alanlarda bile çıkmazken senin gibi dikkat edenlerde çıkabiliyor malesef.tamamen hamilelik hormonunun insülinin salgılanmasını baskılaması ile ilgili.yani tamamen gebelik hormonu ile ilgili...moralini bozmamaya çalış ama dikakt et.benim pek çok arkadaşımda çıktı,diyetisyene yönlendirdi doktorları senin gibi,dikkat ettiler ve sağlıkla bebeklerini kucaklarına aldılar.bende mesela çıkmadı ama tansiyonumda yükselme potansiyeli gördü doktor,tuzu kestirdi.yani birşey çıkmasa birşey çıkıyor malesef.biliyorum hamilelikte zor oluyor iştahı engellemek ama sayılı gün dicez dikkat edicez.yapcak birşey yok.:sm_confused:

senağlama
selam durugulus...bunun düzenli yemekle alakası yok çünkü aşırı tatlı yiyip kilo alanlarda bile çıkmazken senin gibi dikkat edenlerde çıkabiliyor malesef.tamamen hamilelik hormonunun insülinin salgılanmasını baskılaması ile ilgili.yani tamamen gebelik hormonu ile ilgili...moralini bozmamaya çalış ama dikakt et.benim pek çok arkadaşımda çıktı,diyetisyene yönlendirdi doktorları senin gibi,dikkat ettiler ve sağlıkla bebeklerini kucaklarına aldılar.bende mesela çıkmadı ama tansiyonumda yükselme potansiyeli gördü doktor,tuzu kestirdi.yani birşey çıkmasa birşey çıkıyor malesef.biliyorum hamilelikte zor oluyor iştahı engellemek ama sayılı gün dicez dikkat edicez.yapcak birşey yok.:sm_confused:

sağol arkadaşım..bende artık moralimi bozacak şeyler okumamaya çalışıyorum gebelik şekeri ile ilgili,diyetisyene gittim diyete dikkat ediyorum bakalım ne olcak 2 hafta bööle devam edicem.evet dediğin gibi bişey mutlaka çıkıyor.

çok ilginç mesela bi ara midem bulandı ilk aylar geçti.
hemoroit oluştu kendi kendine geçti,
tansiyonum çıktı 1 hafta falan kendi kendine geçti,
ayaklarım şişti 2 hafta falan geçti şimdi yine kendi kendine,
orta kulak iltahabı oldum geçti (ilaçla)
şimdide şeker,
bu da geçer inş.

sakınan göze çöp batar misali...sıkma canını tatlım..listeye uymaya çalış..şekerin kalıcı olmamasını dilerim....

ben de bu hafta başka bir doktora gittim...insülin direncim varya sebebi pko olabilir dedi dahiliye doktorum...düzenli adet görmeme rağmen öyle dediği için gittim doktora...yumurtalıklarda ve kanallarda herhangi bi terslik yokmuş...yumurta takibi yapalım dedi hormon testi yapılacak regl tarihimi bekliyoruz...

günaydın kızlar bende 80 kilolada hamile kaldım şuanda bebişim 14 haftalık ve ben 83 kilo oldum.90 a kadar yolum var diye düşünüyorum ama doktorum şişmanlık konusunda hiç bişi demiyor.zaten demesinde en hassas dönemlerimizdeyiz.söylemesinler söyleyemesinler içlerinde patlasınzemuszemus

senağlama

sağol arkadaşım..bende artık moralimi bozacak şeyler okumamaya çalışıyorum gebelik şekeri ile ilgili,diyetisyene gittim diyete dikkat ediyorum bakalım ne olcak 2 hafta bööle devam edicem.evet dediğin gibi bişey mutlaka çıkıyor.

çok ilginç mesela bi ara midem bulandı ilk aylar geçti.
hemoroit oluştu kendi kendine geçti,
tansiyonum çıktı 1 hafta falan kendi kendine geçti,
ayaklarım şişti 2 hafta falan geçti şimdi yine kendi kendine,
orta kulak iltahabı oldum geçti (ilaçla)
şimdide şeker,
bu da geçer inş.

Hamilelikle bitecek zaten:)sayılı gün gelir geçer hiç merak etme!insanın bazen morali bozuluyor böyle sağlık sorunlarında,ağrı sızılarda,şekerde,tansiyonda vs...ama sonra ben burdayım diye tekmeler atıyorlar ya,herşeye değiyor!bazen inanamıyor insan içinde bir bebek taşıdığına ama düşününce mucize bu!tüm ağrıları,tansiyonlar,şekerleri alıp götürüyor zihninden:)sağlıkla alalım kucağımıza minişlerimizi arkadaşım boshayallersmile

günaydın kızlar bende 80 kilolada hamile kaldım şuanda bebişim 14 haftalık ve ben 83 kilo oldum.90 a kadar yolum var diye düşünüyorum ama doktorum şişmanlık konusunda hiç bişi demiyor.zaten demesinde en hassas dönemlerimizdeyiz.söylemesinler söyleyemesinler içlerinde patlasınzemuszemus

doktorun bu konuda moral bozmaması çok büyük bir avantaj!yoksa her kontrole insan yine ne laf duyacam diye gider.ben 90 üstü başlamama rağmen doktorum bana hiç takılma 15-17 kg arası normal demişti.şok olmuştum.ben 10 kg dan fazla almıcaksın der diye düşünüyordum.hoş benim boyum da 1.75 ama olsun yine de fazla çok tabi.ilk 3 ay 1,5 falan almak en ideali.ben 5 ayda 5 kilo almıştım.sonra şımardım almıyorum diye.6. ayda nerdeyse haftada 3 kg aldım.doktorum çok almamı şişliğe bağladı,tuzu kestirdi (tansiyonum çıkıyordu arada çünkü).şimdi 29haftamdayım ve 10 kg oldu.kitaplara göre normal aralıklarda.yani 6. aylardan sonra alınıyor kilolar,bebek hızla büyüyor çünkü.
ama tuza çok dikkat edin arkadaşlar!gerçekten doktor tuzu kestirdi,yüzüm birden inceldi.ben kilo sanarken meğerse ödem varmış gerçekten fazladan.zaten fazlalıklarımız var, tansiyonu tetikliyor bu da biliyorsunuz.tamamen kesmeseniz bile çok az kullanın ve ekstra tuz dökmeyin!doktorum aylardır tek bir laf dememişken bana, tuza ve tansiyonuma (kaldıki 14-8'di son ölçüldüğünde abartılacak birşey de yoktu) acaip taktı!ankaranın en ünlü proflarından kendisi.vardır bir bildiği.selamlar :emir_bebek:

slm kızlar nasılsınız bakalım. ben çok iyiyim Allaha şükür.dün şekerimi ölçtürdüm düşmüş..çook sevindim iğneye falan gerek kalmadı böyle dikkat ederek beslenmek yeterli oldu..bide bu dikkatli beslendiğim 15 gün boyunca hiç kilo almadım ne güsell..
hamileliğin başında olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum diyetisyene gitsinler.
ben hamileykende diyet mi yapılır diye düşünüp gitmedim başında aklıma gelmesine rağmen,ama şeker yüksek olunca mecburiyetten gittim.
diyetisyen hiç killo aalmıcaksın bu progrmla dedi hakkaten 15 gündür aynıyım doğuma kadar almam umarım..

slm kızlar nasılsınız bakalım. ben çok iyiyim Allaha şükür.dün şekerimi ölçtürdüm düşmüş..çook sevindim iğneye falan gerek kalmadı böyle dikkat ederek beslenmek yeterli oldu..bide bu dikkatli beslendiğim 15 gün boyunca hiç kilo almadım ne güsell..
hamileliğin başında olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum diyetisyene gitsinler.
ben hamileykende diyet mi yapılır diye düşünüp gitmedim başında aklıma gelmesine rağmen,ama şeker yüksek olunca mecburiyetten gittim.
diyetisyen hiç killo aalmıcaksın bu progrmla dedi hakkaten 15 gündür aynıyım doğuma kadar almam umarım..

inş bi hamile kalayımda benimde aklımda diyetisyene gitmek verdiği programa da adım adım uymak inş.....

X