90 kilo ve üzeri hamile kalanlar

Canim söylendiginin aksine, fazla kilo cocuk olmasina veya saglikli bir hamilelik dönemi gecirmesine engel degil! 100kg / 120kg/ hatta 150kg ile hamile kalan ve sorunsuz hamilelik geciren bayanlar biliyorum. Ama fazla kilo tabii ki insanin kendisine zararli o baska.

Merhaba arkadaşlar; Ben Gebelik başlığı altında birçok konuda arkadaşlarımla paylaşım içindeyim. Günler geçtikçe büyük bir aile olduk ve paylaşımlarda bulunduk. Ben hamile kalmak için çabalıyorum ve şu an Klomen kullanmaktayım. Fakat burada bu çabayı gösteren birçok arkadaşımla henüz tanışma fırsatımız olmadı bu nedenle paylaşımlarımızı daha da büyütmek ve daha da büyük bir aile olmak için Facebook üzerinde bir grup kurduk. Hepinizi bu gruba bekliyoruz.

grup linki : Welcome to Facebook | Facebook
grup ismi : KK KARDEŞLıĞı (facebookta üye olanlar bu şekilde aratabilirler)

merhabalar... benim bulantılarım iki gündür geçti ve tekrar yemeye başladım :) çok mutluyum bu yüzden ama bugün öğle yemeğinde burger king'den bir menü yedim, patates kızartması... hmmmm ne zamandır yememiştim, arada olsun böyle kaçamaklar.. özlemişim vallahi.. bu arada 6 aylık oldum ve karnım belirginleşti ama popom küçülüyor, ne iş anlamadım.. gerçi kilo verdiğim içindir, hala almadım ben, bu bulantılar ve iştahsızlık yememi bayağı engelledi.. hayırlısı artık..

sizlerden ne haberler? bebişler nasıllar? benimki oldukça hareketli, bazen işe konsantre olmuş çalışırken yerimden zıplatıyor ama tekme mi, kafa mı henüz anlamıyorum.. aman hareketli olsun, sağlıklı olsun da ben razıyım nasılsa şimdilik acı yok.. ama arada doğum geliyor aklıma, korkuyorum, illa olacak ama yine de ürpertiyor beni bazen :))

birşey soracağım size kızlar.benim son zamanlarda soğukta kalınca evde yani üşüyünce meme uçlarım feci şekilde acıyor anlatamam nasıl bir yanma acı gibi bişi.dün gece uykumdan uyandım o derece acıyodu..bu neden olurki anlayamadım..şuandada acı var sobayı yeni yaktım ev haliyle biraz serin ama ööle çok soğukta değil,ucunu kesiyolar sanki yaaaa..iğrenç bir şey.

sorum bu ne olduğunu bilen varmı? siz dede oluyormu?

birşey soracağım size kızlar.benim son zamanlarda soğukta kalınca evde yani üşüyünce meme uçlarım feci şekilde acıyor anlatamam nasıl bir yanma acı gibi bişi.dün gece uykumdan uyandım o derece acıyodu..bu neden olurki anlayamadım..şuandada acı var sobayı yeni yaktım ev haliyle biraz serin ama ööle çok soğukta değil,ucunu kesiyolar sanki yaaaa..iğrenç bir şey.

ya canım bende de aynısı oluyor.11.haftamın içindeyim.sütyen giyemiyorum.kıyafetimle temas halindeyken bile acıyor.doktorum bunların olacağını söylemişti.ama acısı dayanılacak gibi değil..daha önce göğüslerimde bu tür acıma olmamıştı.1 haftadır çekiyorum bunu.

bende kızıma hamileyken dayanılmaz meme uçlarım çok ağrırdı ama doktorum bunların olabileceğini normal olduğunu söylemişti sizde teleşlanmayın vereliniortakvereliniortakvereliniortak

sağolun kızlar..valla dayanamıyorum o derece acıyo,normal se artık nemlendirici falanmı sürsem..ben 10. haftanın içindeyim ve normal acı oluyodu ama son 1-2 haftadır üşüyünce özellikle feci acıyo ne biçim iş.

teşekkürler tekrar cevabınız için kızlar..

slm kızlar moralim bozuk kızlar 92 kilo olmuşum 4 kilo aldım daha 4 ay bitmediiiii offf napcam ben ya dr çok almışın dediiiii kilodan dolayı vücudum ödem topluyo dr direk burnun büyümüş dedi ödem toplamışsın dedi offf kilo dert yaaaa dr bide biz kilolu hastaalrı hiç sevmeyiz ameliyatı dert dikişi dert demezmii çöktüm yaa resmen

canım slm .o söylediğin bende de oluyordu.sütyeninin numarasını 2 beden büyüt bi de göğüsuçlarına bepanthen sür geçer....geçmiş olsun.ihmal etme ama ...

canım slm .o söylediğin bende de oluyordu.sütyeninin numarasını 2 beden büyüt bi de göğüsuçlarına bepanthen sür geçer....geçmiş olsun.ihmal etme ama ...

sağolasın,cevabını ömeden önce bepanten sürdüm geçen gece iyi geldi olmadı bi daha ööle sancı..sütyen sıkmıyoki büyümedi ama yine de sıkı sütyen takmıyorum tabi..teşekkürler...opuyorumnanaktan

sağolasın,cevabını ömeden önce bepanten sürdüm geçen gece iyi geldi olmadı bi daha ööle sancı..sütyen sıkmıyoki büyümedi ama yine de sıkı sütyen takmıyorum tabi..teşekkürler...opuyorumnanaktan

Canım lansiloh krem al bu krem emzirirkende kullanılıyor bebeğede zararı yok. Göğüs uçları için acımaya ve kaşınmaya birebir. Hem zaten emzirme döneminede hazırlıyor. Normalde doğuma bir ay kala kullanılmayabaşlanmasını öneriyorlar. Ben alırken sordum şimdiden başlayabilirsiniz dediler ve çok iyş geldi haberin olsun.

Kızlar bu arada topiğimi ihmal ettiğimi farkettim hepinizden özür dilerim.

Tickerdan da göreceğiniz üzere 19. haftamın içindeyim. Maaşallah şimdilik herşey iyi gidiyor. En son 16. haftamın içindeyken kontrole gittim botlarımında etkisiyle toplamda 5 kilo almıştım. Doktorum herzamanki gibi önemsemedi. Normal diyor ama tabi tartıda 100 ü görmüş olmak moralimi bozmadı değil. Sanırım ben bu gidişle 120 de doğururum. 10 ocakda kontrolümüz var sonrasındaki haftada şeker yüklemesi yapılacak umarım bişey çıkmaz.
Karnımda iki adet çatlağım var geçen akşam farkettim bide doğum çizgim belirginleşmeye başladı. Bukadar erken normalmi bilmiyorum?? Benim kız biraz tembel çıktı henüz hareketlerini hissetmedim (gerçi kızımın suçu değil annesinin şişko olmasınında hareketleri hissedememesinde etkisi var )

Bendeki gelişmeler şimdilik böyle umarım bundan sonraki aylarda da kilom yüzünden bir sorun yaşamam.

ben de ikinci bebeği istiyorum biraz kiloverip hamile kalmak istiyordum ama 1 adım ileri bir adım geri çokta kilo veremedim 87 den 83 e düştüm ancak bu ay itibariyle korunmayı bıraktım bakalım nolcak ama hala bir endişem var sorunlu bir hamilelik olur mu diye bu topiği bulunca biraz cesaretlendim açıkçası

Bir de zynpmrt sen de istanbuldasın doktorunu merak ettim isim vereblirmisin açıkçası hamile kalır isem eğer doktorun vay niye kilolu hamile kaldın diye beni germesini istemiyorum zaten takıntılıyım

Bir de zynpmrt sen de istanbuldasın doktorunu merak ettim isim vereblirmisin açıkçası hamile kalır isem eğer doktorun vay niye kilolu hamile kaldın diye beni germesini istemiyorum zaten takıntılıyım

Canım dün akşam giremedim ancak görebildim yazdıklarını. Benim doktorum Prof. Dr. Rıza Madazlı. Yüksek riskli gebelik uzmanı. Zaten kendi alanı riskli gebelik olduğu için benim kilomun onun için bi önemi yok ben en normal hastalarından biriyim çünkü kilo dışında hiç bir problemim yok (umarım bundan sonrasında da olmaz) Dünyanın en şeker doktoru diyebilirim. Cerrahpaşanın profösörü. Gebelik takibi dışında başka doktorlarında hastaları 2 li ve 3 tarama için ve ayrıntılı ulturason incelemesi için kendisine geliyor çünkü bu konularda uzman. Kesinlikle öneririm. Muaynehanesi nişantaşında bide perşembe günleri international hospitalde muayne ediyor.gitmeye karar verirsen özelden iletişim bilgilerini yazarım.

hımmm bak bu iyi olda zeynepcim eğer kilolarımı veremeyip de hamile kalırsam bende du doktora gitmek isterim
Muayenesi pahalıdır ama ya :)

hımmm bak bu iyi olda zeynepcim eğer kilolarımı veremeyip de hamile kalırsam bende du doktora gitmek isterim
Muayenesi pahalıdır ama ya :)

Evet canım biraz pahalı 230 TL ve nakit kart geçmiyor. Benim özel sağlık sigortam var ben fatura alıyorum anlaşmasız bir doktor olduğu için sigorta şirketinden %60 ını geri alıyorum. Ama inan bana kesinlikle verdiğim paraya değiyor.Internationalde muayne olsam o zaman sigortam karşılıyor ben %20 ödüyorum sadece ama orası çok uzak bana ondan muaynehanesine gidiyorum.

X