- 24 Mart 2012
- 17.121
- 3.469
- 41
Ben de ilk ve ortayı orda okudum canım.
Hatta biz buraya geldiğimiz ilk sene açıldı burdaki okul. Burda başladım burda bitirdim. 96ydı yıl
Sen kaç doğumlusun? Ablamın sınıf arkadaşı çıkma ihtimalin var şu anda
Sağol ablacımmYaptım babam da yedi hatta bir dilim. Yağını ve şekerini biraz az koymuştum güzel güzel hafif olmuş bir dilim daha yiyim dedi de annem izin vermedi daha sonra yersin diye
İftar öncesi leslie iki mil yaptım 30 dakika
İftar menüm
bir kase mercimek çorbası
bir kase cacık
2 yemek kaşığı zeytinyağlı fasulye
salata ve 2 kk kadar pidenin sadece kızarmış üst tarafı
Şimdi de size merhaba diyip teravihe kaçıcam. Görüşürüz güzellikler
Arkadaşlar,
Geçen yıllar da cuma günleri öğlen sonrası tartılıyorduk.. ( oruç tutanlar ) Ben de akşam hazırlıyordum listeyi..
Bu sene de isterseniz öyle yapalım yahut yine sabah erkenden şiş karınla tartılalım..Siz bilirsiniz...
--------
Mehtapçığım doğum günün kutlu olsun canım...
Herşeyin en iyisine ,en güzeline layıksın..Dilerim yeni yaşın da tüm isteklerin gerçekleşir...
geldimm geldimm
akşam iftardan sonra arkadaş aradı kızları al gel çay bahçesindeyiz diye
bacağım hafiften nedeni bilinmez bi ağrı vardı
sonra 1 saat kadar oturdum anam ayağa kalkamadım anlatamam adım atıyom bi acı nası anlatamam eve gözümden yaş gele gele yürüdüm eşimde nöbetçi aksilik araba onda öldüm valla neyse eve asonsörle çıktım allahtan asansör var merdiven hiç çıkamıyorum
eşimi aradım geldi acile gittik bacağım tutulmuş normal nsanlar gibi omzum falan tutul saya enteresan bi tipim yane
kas gevşetici iğne vurdular
ama hala yürüyemiyom topallıyom üzerine basınca nası yanıyo nası ağrıyo anlatamam ilk defa oldu böle sanırım çok sıcak klimanın gazabına uğradım sanırım
3 tanede ilaç verdi
içtim bakalım sabaha geçer belki
dafi yastıklarımın kılıfı beyaz ve lekelenmişti artık ince çiçekli yastık kılıflarım var onlara doldurcam için kılıfıyla attım senin dediğin gibi kiri kılıfa çıktı zaten atacam için kılıfları sorun deil
normalde çuvala koyup atıyom makineye
sade 30 derecede yumuşatıcı döküp yıkadım sıktırmadım
oklavayla çırptım tele astım sanırım bu sıcakta yarın akşama kurur basarımm
tek tek yapaıcam valla oruçken zor oluyo yün işi
işte böle
menüm 3 kaşık pilav 4 kaşık barbunya
1 kase soğuk çorba
1 tulumba
yarım dlm güllaç
az önce eşim hastasın sen diye gelirken hastaneden magnum aldıı :))
çocuk gibi sevindim valla löp löp yedim teee geçen sene yediydim heralde hatırlamaıyom bile
sahura ne yicez bilemiyom canımızda bişey istemiyoki
Günaydınlar,
yorgun uyandım ben bugün yaf,inşallah öğleden sonraya düzelirim. bi de susadım sanırım ton balığı yüzünden.
marketten yemeklik bi şeyler alıcam birazdan, hepinize kolay gelsin kuzular. umarım herkes çok iyidir.
deli kız doğum günün kutlu olsun
inşallah bahtın da senin kadar güzel olur, çok güzel geçer bundan sonraki hayatın. Yeni yaşın aşk, evlilik getirir
valla aklımdan çıkarmaya çalışıyorum kod adı; d i h sını dünden beri
her şeyden eccük yemişin, efferim sana
Yasemin abla bi an önce edin, bende işe yaramamaya başladı bile. zamanla daha da zorlanırız herhalde kabızlık konusunda. yağı az şeyler yeyince ve bu kadar uzun süre aç kalınca kabızlık kaçınılmaz. spor yapıyorum, eşimle ikimiz (daha çoğunu ben) 5 litrelik suyu bitiryoruz iftardan sahura, meyve ve lifli şeyler yiyorum yine de bana mısın demiyor. umarım sizler yaşamazsınız.
Filizcim çok sevindim, inşallah artık alacaksın emeklerinin karşılığını. 101,6 doğrudur çünkü benim de normal zamanda sabah açlığımla akşam tokluğum 1 kg farkediyor. belki birazı su kaybıdır ama olsun, fazla su atılmadan kilo verilmiyor zaten.
canım spor hocan haklı olabilir yürüyüş ve kilo verme konusunda. metabolizman yavaş yavaş ya tempolu yürüyüş fayda etmiyor olabilir. sen kendini çok zorlamadan, kırık ayağına zarar vermeden limitlerini zorla. metabolizması hızlı olan her şekilde kilo veriyor ama yavaş olana yürüyüş bile yaramıyor işte.
çok teşekkür ederim yüreklendirici sözlerin için de
Nevincim eşine de çok üzüldüm, eltine dekuzum hayat bu ara fazla zor eşinle sana ama eminim kardeşlerinize karşı bu desteğinizin mükafatını alacaksınız. Allah insanı kardeşiyle sınamasın, çok zor gerçekten. affetmekle de çok iyi yapmışsınız, cahillik etmişler, düşünememişler. insanoğlu öyle, bi şeyin doğru olduğunu düşündü mü önünü arkasını düşünmeyi bırakıyor.
İnşallah bu haftasonu dinlenebilirsiniz canım, valla çok üzülüyorum senin yorgunluğuna.
Kuzummm menün az ama sağlıklı, harikasın
belki ekmeği 1 dilim arttırır ve meyve eklersen kabızlık da yaşamazsın. öpüyorum çok seni
he ya, bunlar çok az yiyor
ben de az yediğimi düşünüp buraya gelince bozuluyorum. ama çok azaltmamak lazım, ramazan sonu aynı hızla gelmemesi için kiloların.
bugünün menüsünü yazayım. bu arada yarın güzel bi şey görürsem tartıda akşama dondurmalı irmik helvası yapacağım
sahur
2 dilim kepekli ekmekle tost
yarım porsiyon ton balıklı salata
yarım bardak muzu süt
iftar
1 tane hurma
1 tane kuru kayısı
1 kase semiz otlu cacık
1 kepçe etli bamya
4 kaşık sebzeli bulgur pilavı
1 kibrit kutusu kadar pide
ara
3 tane kayısı
yeşil çay
ara öğünü erken yaptım bugün. şimdi yeşil çay içiyorum. başım ağrıyo, geçerse yürürüm yine yarım saat. umarım geçer
artık kendime çok güveniyorum dün işten aradılar illa gel başla yeni kızı zaten çıkarıyoruz gel artık seni de seviyoruz hem zam da varyoğurt konusunda şöyle bir avantajım var hazır yoğurt yiyemiyorum babam köylülerden süt alıyor annem de mayalıyor en doğal yoğurt oluyor işte ben onu çok seviyorum aiilecek hazır yoğurt tüketmiyoruz ama sütümü light içtiğim için hazır alıyorum ben diyet işini çözdüm şükür sayenizde güzel gidiyor eksiliyorum eksildikçe ben daha da gaza geliyorum spor da ben de çok zorlanıyorum mosmor oluyorum leslie 3 mil de 45 dk sürüyor ama dayan diyorum kendime her hareket bir eksi sen de bugün dikkatlice yap spronu kendini yorma herşeye çare varda oruçluyken susuzluğa çare yok onun için yavaştan yavaştan yap terledikçe susucaksın çünkü
inşallah güzel günler hepimizi bekliyor incecik güzel günler kendinden emin günler rahat rahat ucuza alışveriş yapabildiğimiz günler yüzünde fiziğinde güzel diyenleri duyabildiğimiz günler kabinlerde ter içinde kalmadığımız günler... tüm güzel günler biizim olacak inşallahh desteğin anlayışın ve tabiki samimetin için minnettarım sana filizimmm
tşkler canım evet kendime hakim oluyorum şükür annemler sürekli hamur işi yapıyorlar heleki sahura biz de çok meşhurdur kete yapıyolar daha tadına bile baktığım yok bugün anneme güllaç yaptırıcam bir dilim yerim akşam ödül olsunhem sütlü yaa hafif de olur
kızlarrrrrr herkese merhabaaaaa
burda ezan okunmak üzere olduğundan bi yandan sütümü içiyorum öte yandan size yazıyorumm...
hemen menümü vereyimm
sahur
bir bardak çay
iki dilim ekmek
bir haşlanmış yumurta
ekmeklerin küçük olanının üstüne AZ ama gerçekten az bal sürdüm ( acaba bi sıkıntı olur mu ?)
domates ve maydonoz
yatmadan bir bardak light süt
akşam
bir kase yayla çorbası ( annem saolsun koca bir tencere yapmış üç kişi için üç gündür içiyoz yinede bitmedi)
bir posiyon tavuk eti (fırında)
dört beş elma dilim patates
bir kase cacık
bir litre su
ara
bir bardak çay
yarım dilim güllaç
aslında güllacı baya bir dilim yiyecektim ama gündüz annem güllaç yaparken aman anne ligth sütle yap aman anne azcık şeker diyip diyip durdum ve güllaç akşam felaket olmuştu yiyemedikneyse bi dahakine inşallahh spora gelince gündüz 15 dk falan yaptım akşam tam yapmaya hazırlanıyordum ki amcam geldi neyse otur muhabbet falan derken 1 de gitti ben kendimi spora attım bugün çok kötü oldum kan ter içinde kaldım başım falan da döndü ama tamamladım sporumu 45 dk yaptım ordanda hatta bi on dk daha ekledim sonra işte sahuru yaptım hızlı hızlı su içiyom o da iki buçuk litreoldu
yarın evi boyucazz ayyy zor ve yorucu olsada ilk kez boya yapıcam tabi usta boyacı amcam rulosunu bana emanet ederse
esraaaa menün yine çok güzeldi afiyet olsun ama yaramasın inşallahhhh
Canım ben 86 doğumluyum ama 1 sene erken gittim okula oyüzden 85lilerle okudum ablan kaçlı pekiBen de ilk ve ortayı orda okudum canım.
Hatta biz buraya geldiğimiz ilk sene açıldı burdaki okul. Burda başladım burda bitirdim. 96ydı yıl
Sen kaç doğumlusun? Ablamın sınıf arkadaşı çıkma ihtimalin var şu anda
Sağol ablacımmYaptım babam da yedi hatta bir dilim. Yağını ve şekerini biraz az koymuştum güzel güzel hafif olmuş bir dilim daha yiyim dedi de annem izin vermedi daha sonra yersin diye
İftar öncesi leslie iki mil yaptım 30 dakika
İftar menüm
bir kase mercimek çorbası
bir kase cacık
2 yemek kaşığı zeytinyağlı fasulye
salata ve 2 kk kadar pidenin sadece kızarmış üst tarafı
Şimdi de size merhaba diyip teravihe kaçıcam. Görüşürüz güzellikler
Nursena balacım çok geçmiş olsun inşallah bugün daha iyisindir ablacımgeldimm geldimm
akşam iftardan sonra arkadaş aradı kızları al gel çay bahçesindeyiz diye
bacağım hafiften nedeni bilinmez bi ağrı vardı
sonra 1 saat kadar oturdum anam ayağa kalkamadım anlatamam adım atıyom bi acı nası anlatamam eve gözümden yaş gele gele yürüdüm eşimde nöbetçi aksilik araba onda öldüm valla neyse eve asonsörle çıktım allahtan asansör var merdiven hiç çıkamıyorum
eşimi aradım geldi acile gittik bacağım tutulmuş normal nsanlar gibi omzum falan tutul saya enteresan bi tipim yane
kas gevşetici iğne vurdular
ama hala yürüyemiyom topallıyom üzerine basınca nası yanıyo nası ağrıyo anlatamam ilk defa oldu böle sanırım çok sıcak klimanın gazabına uğradım sanırım
3 tanede ilaç verdi
içtim bakalım sabaha geçer belki
dafi yastıklarımın kılıfı beyaz ve lekelenmişti artık ince çiçekli yastık kılıflarım var onlara doldurcam için kılıfıyla attım senin dediğin gibi kiri kılıfa çıktı zaten atacam için kılıfları sorun deil
normalde çuvala koyup atıyom makineye
sade 30 derecede yumuşatıcı döküp yıkadım sıktırmadım
oklavayla çırptım tele astım sanırım bu sıcakta yarın akşama kurur basarımm
tek tek yapaıcam valla oruçken zor oluyo yün işi
işte böle
menüm 3 kaşık pilav 4 kaşık barbunya
1 kase soğuk çorba
1 tulumba
yarım dlm güllaç
az önce eşim hastasın sen diye gelirken hastaneden magnum aldıı :))
çocuk gibi sevindim valla löp löp yedim teee geçen sene yediydim heralde hatırlamaıyom bile
sahura ne yicez bilemiyom canımızda bişey istemiyoki
Yenacım imam hatibin Anadolu kısmına girmez malesef düz kısmı için istediğimiz bir okul var onun içn uğraşacağız
herkese günaydın
geçmiş olsun dilekleriniz için Allah razı olsun çok teşekkür ederim tek tek alıntı yapamıyorum kusuruma bakmayın...
Elizcim sana ve annene çok geçmiş olsun ağrılı bir kitle olduğundan zararsızdır Allahın izniyle...
ASuman ablacım kızın için hayırlısı olsun...annecine de geçmiş olsun...
Dafi ablam ben artık yaptıklarımı hissettiklerimi sadece Allah rızası için yapyıorum çünkü şunu anladım ki en güvendiğin insanoğlu bile nankör bir yaratığa dönüşmüş üzülmemek için sahışları düşünmüyorum artık...
NUrsena çok geçmiş olsun sana inşallah biraz açılmıştır bacağın...
Filizcim çok saol bende bu konuda hassas olduğumdan çok üzüldüm...yoksa eltim daha soğukkanlı gibi geldi...
ya da benim yanımda belli etmedi..en olsam baya ağlamıştım bu durumda..
Yenacım çok saol canım...bende çok yoruldum ama yapcak bişey yok...gitmesek ilgilenmesek içimize sinmez ilgileniyorum ama gücüm tükendi..abimin eşi hala tam iyileşemedi mide bulantısı vs devam ediyor büyük ihtimalle aşılama sırasında kaptı enfeksiyonu...bebek işin dende umudu kesmişler..hayırlısı olsun...
dün işten çıkıp hastaneye gittim eltimin yanına onu çıkardık 7 gibi evdeydik...bebek yaşıyor ama eve gelince yine kanama oldu. yerleşme kanaması dedi..ben bilmiyorumda bu kadar çok mu olur onuda anlamadım .eve gelince tekrar kanayınca eltim umudu kesti ben umutluyum ama...hayırlısı olsun...pıhtılaşma sorunu büyük ihtimal ilaç ve iğne kullanıyor...
şimdi kaçtım menümü yazamıcam yemek yok aşırı derecede meyve varrr..çok meyve yiyorum..kilo vereceğimi sanmıyorum...
yanlıs okumadıysam benım dusugum oldu demıstın degıl mı. oyuzden hassas olman cok normal. ben de dusuk ya da bebegımın olmesınden hep korkmusumdur ya da sakat dogmasından. hep derım boyle olacaksa bu acıyı yasayacaksam hıc anne olmayayım dıye. sakat olmasa da fızıksel gelısımınde sorun olan kardesım var. bır cocuk ıcın de aılesı ıcın de nekadar zor oldugunu bıldıgım ıcın belkı de bılmıyorum. ALLAH hayırlısını versın herseyın. ınsaallah bu mubarek ayda dualarımız kabul olur da bebısı yasar, ALLAH uzuntusunu yasatmasın ınsaallah.
tedavı ıle hamıle kaldı sanırım degıl mı ? rısk cok oluyor zaten bu sekılde. cunku sonucta dogal yolla dollenme olmuyor, rahıme yerlesmesı, buyumesı de aynı sekılde tam dogal surecı takıp etmedıgı ıcın bınbır umut ve emek ıle tedavıye gıdılıyor ama hamılelık cok rısklı gecıyor bılıyorum. hayırlısı hepımız ıcın.
ben anladım hem abının esı hem eltın mı aynı seyı yasıyor ? kusura bakma kavrayamadım tam. yanlıs yorumlar yaptıysam kusura bakma kısılerı karıstırıp yanı.