HERKESIN ILK ORUCUNU RABBIM KABUL ETSIN INSALLAH kızlar ya eve kertengele yavrusu gırmısss ne yapabılırım oglum gorurse artık hayatta evde durmazzz lutfen yardımm
meyracımm bir edebiyat öğrencisi olarak şiirini sevdim tasavvufi düşüncede bir şiir olmuş serbest ölçüde yazmışsın :) biraz kısa olmuş ama anlamı büyük ve derin çok çok farklı anlamlarda da yorumlanabilir ayyyy yine derslere gittim ordaki gibi çözümledim bacımmm kendi fikrim ben beğendim gayet hoş olmuş ne güzel şiir yazabilmek ilham işidir eline yüreğine fikrine sağlık ayrıca bizimle paylaştığın için teşekkür ederim sen hep yazzz
HERKESIN ILK ORUCUNU RABBIM KABUL ETSIN INSALLAH kızlar ya eve kertengele yavrusu gırmısss ne yapabılırım oglum gorurse artık hayatta evde durmazzz lutfen yardımm
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Hele şükür ilk iftarımızıda yaptık şükürler olsun
Rabbim kimseyi açlıkla terbiye etmesin ve tuttuğumuz oruçları kabul etsin ....Aminnnnnnnnnn
İnşallah bütün Ramazan boyunca kolaylıkla oruçumuzu tutmayı nasip eder Rabbim....Aminnnnnn
Bİrazdan yediklerimi yazarım
Aminnnn canım ... Bu arada kertenkele yavrusu için Allah yardımcın olsunben felaket tırsağımdır o konuda anında kaçarım hayatta müdahale edemem eşim sağ olsun bir gece ben kertenkeleyle karşı karşıya kalıp çığlık çığlığa kalınca ani bir hamleyle üzerine bardak kapattı altınada kağıt sürüp camdan aşağı salmıştı
Eğer devamı olmadığına eminsen o şekilde kurtulabilirsinolmadı kokusuz ilaçlardan alıp gece çocuğun yattığı oda ve sizin oda hariç biraz sık zaten evde devamı varsa sabah görürsün
Umarım bir an önce kurtulursun
Birde nette bir baksana uzak tutmak için yapabileceğin doğal şeyler varmı diyesanki öyle şeyler okumuştum ama şu an aklımda yok
AMİNN AMİN AMİN
YA KORKMAM BEN AMA KERTENKELEDEN boyle tıksıdırıcı soguk hayvan banyoda duvardaydı sınır oldum 4 cu kata nasıl cıkarkı ya galıba baskada var annebabaları falan bunlar bızım evemı yerlestı ne dersınız hhhhh nette baktım pek bı sey bulamadım raıd sıkın falan dıyolar uf uf ufff yahu yolun şaştıda 4 cu katamı cıktın uyuzz kertenkeleee bu arada oglum baya buyuk evlılık cagında denebılır
hele bı duysun sadece dıysun kıyamet kopar hahahhaha
Kilo isine gelınce sormayın kızlar kılo vermem gerekırken kılo almısım bugun tartıldım ınanamıyorum ya moralım sıfırrr 84 300 cıktı en son 83 tum amelıyat oldum 3 kılo aldılar 1 ay once, e nerede benım gıden kılolar bıraz benı motıve edın plaesee hhhhhh yoksa alıp basımı gıdecem galıba hhhh
bende 15 yaşlarında falan sanıyordum
Bizde 4.cü kattayız ve inan yeni evliyken ( sıfır binaydı evimiz ) akrep bile çıkıyordu
Ben çıldırma noktasına gelince eşim raidlerden aldı ( tabi kokusuzlar yoktu o zaman ) hamam böceğide vardıBir gece eşim mutfağa sıktı sadece ve inanamazsın 20 tane ölü bulduk ertesi sabah
Kafayı yiyecektimağlamaya başladım ama ben bukadar temizlik yapıyorum ne arıyor bunlar bizim evimizde diye meğer bizim apartmanda en alt katta kadının biri apartman boşluğuna çöp falan koyuyormuş
Kadını bir güzel kalayladım tabi
Şimdi yine ara ara mutfak ve banyoya sıkıyorum ( oraları daha çok severmiş böcükler) şükür uzun zamandır deng gelmedim.
İnşallah sende kökünu kurutursunda oğlun krize girmez
Aaaaa tüvbe deNereye gidiyorsun sen bakayım
Ara ara ödem yapabiliyor bünye demekki yeterince su içmiyorsun sıcaklarda :44:
Bence bol bol sıvı tüket oruçlu olmadığın zamanlarda eminim çok çabuk dönersin eski kilonaunutma stres bile bizleri şişiriyor maalesef :26:
aklıma geldıkce o kertenkelenın bı yerlerde dolastıkları cıldıracagım gelıyor yaaa demekkı cok olabılıyor ayyyy ınanamıyorum
Umarım sadece bir tanedirsen bence bu gece evde varsa sık mutfak ve banyoya kiler tarzı bir ardiyende varsa orayada sık ( benim ufak tuvaleti kullanmıyoruz diye kapatıp ardiye yapmıştıkda orasıda sıcak diye arada sıkıyorum şükür hiç çıkmadı oradan şimdiye kadar )
Yoksada yarın ilk işin onu almak olsunen azından gündüz kimse yokkende sıkarsın onlar gelene kadar delilleri yok edersin
Aklımdayken yediklerimide yazayım ;
Sahur:
2 bardak su ( biri alkali )
2 haşlanmış yumurta
1 domates
1 salatalık ( çengelköy yani ufak )
1 KK beyaz peynir
4 zeytin
1 fincan sıcak su ( az limon sıktım içine çay niyetine )
Bol su tabiki
Ekmek hiç yemedim ve hiçte acıkmadım gün içinde
İftarda:
2 bardak su ( biri alkali )
1/2 kaseden biraz az tel şehriye çorbası
3 çiğköfte ( eşimin canı çekmiş bende marulla yedim yufkadan zarara uğramıyayım diye)
1 koca bardak ayran
4 - 5 çatal karışık nar ekşili salata
1 KK kadar tadımlık pide
İftardan yarım saat sonra 1/2 muz birde 3 ufak parça kavun
Şimdide limonlu yeşil çayımı içiyorumbirde limonlu soda hazırladım kendime gün içinde yitirdiğim mineralleri yerine koymak amaçlı
Çiğköfte yemiyeydim iyidi ama benimki sağ olsun oruç tutmadığı halde Ramazanda hamile kadınlar gibi ay şunuda canım çekti bunuda canım çekti diye ne varsa doldurur eve her geceHatta sofrada daha bir sürü şey vardı da ben yemedim birde köfte ızgara yapayım falan diye tutturduda onuda yarın yeriz acele etme dedim
canım bugün ütüde seni çok yormuştur bence.....
neyse ramazan çıkana kadar bence artık mümkün mertebe ütüyü hep akşamları yapsan daha iyi olur tatlım senin için....
ütü bu sıcaklarda ve oruçlu ağızla; hem çok yorar, hemde çok susatır......
bugün pek yorulmamaya çalış artık canım benim:))) neyse iftara yarıdan az kaldı artık dimi:)
tabi ilk günün ağırlığıda var bugün.
ya esracıgım hem oruc, hem utu, hem mısafır aynı gun zor olur be kuzum. uyuyamıssın da. uzuldum bakkkkk
yedıklerımı yazmıyorum ama kıskandım bu kadar az yemenı bana ornek oldun gece az yıyecem ama suyu baya ıctım 4 bardaga yakın pıdeyı bıraz kacırdım sadece neyse ılk gun yarına ornek alıyorum az yıyenlerı hhhhhh
selam millet.....
çok şükür bizde yaptık ilk iftarımızı:)
kısada olsa size bi bakem dedimde
nilay nohutları götürdü, sonrada hoşafı içince kendinden geçti galibaDDDD
öptüm nilaycımDDD
ayyyy canım bi edebiyat öğrencisi olarak bu şiirmi beğenmene, ve yaptığın yorumuna nasıl sevindim anlatamam.....
çok teşekkürler canım benim:))))
hakkaten sabah uyandım, ilham geldi ve yazdım:))))
gerçekten şiir ilham işi.....
tamam bi daha yazarsam yazarım yine inşaallah buraya:))))
ama bakalım ilham ne zaman gelcek bi daha:))))
bundan öncede bi söz yazmıştım, dur onuda yazıyım sanaDDD
galiba bu da tasavvufi bi söz olur
neyse yazıyım ben:)
koccaman öptüm seni
---------------------
İllede gerçek sabır...
Gerçek sabır; istediğine bir gün varır...
MEYRA
---------------------
dışarı çıkması için dışarı doğru kovalasan..........
Kilo isine gelınce sormayın kızlar kılo vermem gerekırken kılo almısım bugun tartıldım ınanamıyorum ya moralım sıfırrr 84 300 cıktı en son 83 tum amelıyat oldum 3 kılo aldılar 1 ay once, e nerede benım gıden kılolar bıraz benı motıve edın plaesee hhhhhh yoksa alıp basımı gıdecem galıba hhhh
Geçmişe bakmadan bugün neler yedim paylaşayım;
Sahur
2 dilim kepekli ekmekle tost
domates salatalık
1/2 bardak muzlu süt
beyaz çay
İftar
1 tane hurma, 1 tane kuru kayısı
1 kase cacık
5 kaşık patlıcan oturtma
2 kaşık zeytinyağlı barbunya
2 kaşık pilav
1 dilim pide
100 gr kadar kavun
Ara (saat 24e doğru)
3 tane kayısı
biraz önce de koşu bandında yarım saat 2 km yürüdüm. daha terim soğumadan yazayım dedim size.
patlıcan oturtmayı da kulakları çınlasın Zeynebin yöntemle yaptım. patlıcanları kızartmak yerine tuzlu suda haşladım, üstüne etli sosunu döküp fırına verdim. eşim de kardeşim de bayıldı, tavsiye edilir
gidip üstümü değişip dönünce geçmişe bakayım.
önce bi sakinleş hepimize oluyor bu artı çıkma durumları ben de bu hafta deli gibi spor yaptım yediklerime dikkat ettim ama stres ödem yapmış sen de de öyle olabilir kuzuuum sakin azmini bırakma 84 ne ki az kaldı azzz hatunn aynen devam sporunu da sakın ihmal etme incecik olduğunda hatırlarsın bu günlerini