Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

iyi bayramlaaarr..........:124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124::124:

Son düzenleme:
herkese sekersız tatlısız kacamaksız ama seker tatında bayramlar dılıyorum herkesın duasının kabul olması dılegıyle...

herkese hayırlı ve güzel geçen bir bayram dilerim. Ramazanın o tatlı ahengi iile vedalaşıp bayramımıza kavuştuk çok şükür
ailenizle ve sevdiklerinizle daha nice mutlu ve zayıfamış bayramlar dilerim..

merhabalar... bende katilabilirmiyim...
ben 1. TAKIM dayim 2 bucuk haftadir rejimdeyim... ve 5 kg verdim... DUKAN DIYET sayesinde ve devam ediyorum...
Bayramda bile kacamaksiz gidiyor allaha sükür...

bana gelince gezimiz devam ediyor. yeme içmeme yine dikkat ediyorum. ama herşeydende yiyorum bakalım ne sonuç alıcam merak ediyorum dönüşü:)
bursa de emir sultanıda ziyaret ettikten sonra osman gazi, orhan gazinin türbelerini ziyaret için tophaneye çıktık. orda fecii dondurma yedim
ordan söğüt ertuğrul gazi türbesine, ve osman gazinin babasını ziyaretteydi sıra; orda bir çok tanıdık isim vardı. "kuruluş filminden"..
ordan da Dursun Fakıhın türbesini ziyarete çıktık. gece zifiri karanlık ve muhteşem bir manzara vardı. ve dursun akıh çok dğerli bir zaatı muhterem..oda osman bey gibi Şeyh edebalinin damadıymış..ve çok şükür sabah ezanı okunmadan Şeyh edebalinin kabrine ulaştık. hem ziyaretimizi hem sabah namazımızı hem de babam ve eşim bayram namazlarını kıldılar. ardından kızımı süslemiştim tabii:) tatlı bayramlaşma ve kahvaltı:) hafifti emin olabilirsiniz hatta doymamış gibi kalktım ama kimse doğru düzgün yemeyince bende çekindim yiyemedim:) sonra saat 10 gibi seyid batta gazinin türbesinde eskişehirdeydik.. 3 dönem yaşanmış bir yer mükemmel bir atmosfer harikulade idi..... bizans/selçuklu ve osmanlı...... çok etkilendim orda orası ile ilgili anlatacaklarım çok uzun. zaten şööööyle bir baktım da çok fazla yazmışım yaaa:)
şimdi afyonkarahisardayız ve antalya ya da denizli yolunda devam ediyoruz

günlük gibi oldu :))))

unutmadan herkesin 30 ağustos zafer bayramınıda kutlarım bu arada
görüşürüz..

bu arada kızım türkiyenin en nadide köşeleri, en güzel manzaralarına elimizde lazımlık içine ediyo bu güzel yerlerin:) şimdiye kadar bi kazamız olmadı çok şükür inşaAllah bu yolculuk iyi olur da daha çabuk alışır:)
hoşçakalın :)

merhabalar... bende katilabilirmiyim...
ben 1. TAKIM dayim 2 bucuk haftadir rejimdeyim... ve 5 kg verdim... DUKAN DIYET sayesinde ve devam ediyorum...
Bayramda bile kacamaksiz gidiyor allaha sükür...

öncelikle sana hoş geldin diyeyim..sonra nedir bu DUKAN diyeti diye araştırma yapayım.o kadar çok diyet denedim ki.acaba bu da bilip te unuttuklarımdan mı?

kızlar kaç gündür giremiyorum.malum bayram hazırlıkları gelen giden..bana bayram öncesi geldiler.ve arife günü gittiler.buna da şükür..tüp topiğimim çıtır bayanlarına hayırlı bayramlar..iki bayram bir arada..ne güzel oldu..hergünümüz bayram heyecanıyla donansın..

yazılanları okumaya fırsatım olamadı ama eminim herkes bayram telaşındadır, bunlar tatlı telaşlar her günümüz böyle güzel telaşlarla geçsin inşallah ....

cumaya tartılıyoruz değil mi fıstıklar, geçen günde yazdım ama yanıt gelmemiş, sonuca bağlandıda benim mi bilgim yok:26:

Merhaba kizlar.

Ben 21 yasinda, almanyadan. Öncelikle hepinize iyi bayramlar.

Bugün bayram olmasina ragmen diyet yaptim Herseyi bayramdan sonraya birakmayacagimi anlamam icin :) Cok mutluyum bu yüzden. Cok kararliyim, verecegim kilolari.

Bugün sabah 1 saat hizli tempoda yürüs yaptim.
Aksam da 1 saat yaptim. = 2 saat.

Kahvalti

Bir dilim kepekli ekmek,
1 yumurta
kk peynir
3 zeytin, ve domates salatalik

Ara

1 erik ve 1 armut

Öglen

Bir parca izgara tavuk
yarim patates
1 domates

Ara

1 elma

Aksam
Bir parca izgara tavuk
1 patates
1 domates

cnm benim banucum kıyamam canımmm Allahım annene acil şifalar versin bebişede Allahım sağlıklı ömürler versin analı babalı büyüsün inş
Amin canım.

Cok ama cok gecmis olsun cnm Allah evinizin buyukannesi ile yeni uyesini saglikla bir araya getirsin. Masallah bebesinize Allah o minik bedeni tum zorluklardan korusun Annecigine kavustursun hersey yoluna girecektir insallah.
İnşallah canım

Herkese hayırlı akşamlar

Bugün bayram olmasına rağmen hiç mi hiç baklava, börek yada benzeri yemedim
Sadece eşimin anannesine misket kadar ufacık çükületa yedim onunda tadını almadan bitti
Malum kP hastanede olduğu için kahvaltıdan sonra geç saate kadar hastanedeydik. Halalar tatilde Amcada gezmelerde olunca tabi kVnin bütü gün söylenmelerini dinledik yok gelip onlarda arada kalsalarmışya abilerinin başında diye. Anlatamadık gitti kimse senin için ödemesini yaptığı ve çokda yakında olmayan tatilden dönmez yada kendi ziyaretlerinden vazgeçmez diye. Aslında derler ya ne ekersen onu biçersin diye işte maalesef zamanında halalardan birinin 3 ay eşi hastanede yattığında bizim KV ve KP de hiç umursamamışlardı şimdi desen KV söyleniyor.
Güzel allahım iyi vede kötü günde destek olacak akraba ve dost nasip etsin........ Aminnnn

Kızçelerimle ikinci gecemiz evde yanlız ve ben can sıkıntısından ne düşüneceğimi de şaşırdım; Kendi kendime annaaaa ben iyiki birkaç sene evvel boşamamışım yoksa sıkıntıdan geberirdim diye düşürken buldum kendimi
Adama sataşmak bile can sıkıntımı alıyormuş meğer.
KP düne nazaran bugün biraz daha iyi ama işte aklı gidip geliyor. Sabah tuturmuş ben cumhurbaşkanıyım neden özel hemşirem yok ve neden askeri hastanede değilim diye. KV hem ona defalarca izah etmiş sen cumhurbaşkanı değilsin diye hemde sık sık sorular sorup şurunun yerinde olduğunu ölçmek adına sorular sorup durmuş.
Valla Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kadın tutma meselesini eşim kızkardeşine açtı parasını kim vericek dedi hanım kafadan. Üçe bölünecek değince onada en az 250 tl düşeceğini duyunca saçmalıyorsun olucak iş değil dedi kestirip attı. O an hamile olmasa üzerine atlayıp tokatlayarak bağırmak geldi içimden; Geri içerde yatan senin baban nasıl para hesabı yaparsın diye.
Şükür odanın dışında konuştular yoksa anne babası kahrollurdu herhalde sonuçta açıkcada her zaman derlerdi en ufağı en sevdiğimiz en hayırlı evladımız diye
Benimde evlatlarım var o yüzden sadece allahım akıl fikir ver sen bize güç kuvvet verde şunun eline kalmasın demekten başka bişey yapamadım. Eşimde o çok iyi değiyi kız kardeşinin nasıl bir insan olduğunu anladı ve şok oldu.

öncelikle sana hoş geldin diyeyim..sonra nedir bu DUKAN diyeti diye araştırma yapayım.o kadar çok diyet denedim ki.acaba bu da bilip te unuttuklarımdan mı?

Dukan diyeti protein agirlikli beslenme... karbonhidrati tamamen birakin, zayifliyorsunuz, ama önce kitabini ismarlayip okumaniz gerekiyor..

bayanlar cok meyve yemeyin sekerli cünkü, zayiflamanizi yavaslatir

ve 3 litre su icin günde, gercekten zayifliyorum ben...

patates ekmek pilav makarna hamur isleri bunlari birakin...

bol bolll light yogurt süt ürünleri ve günde 2 yumurtayi gecmicek kadar yiyin... yag kullanmayin...
bol dana sigir eti, izgara köfte.. ekmeksiz ama... balik tavuk gögsü felan iste...

arastirin

hosbulduk :)

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN DUKAN DİYETİ
diyet 4 evreden oluşur. Başarı elde edebilmek için de 4 aşamayı eksiksiz olarak uygulamak gerekir, aksi taktirde daha fazla kilo alırsınız.
1)ATAK DÖNEMİ

Bu aşamada sadece saf protein ile beslenilir.Kişinin kilo durumuna bağlı olarak 1-10 gün arası uygulanabilir.
5 kilodan az hedefi olanlar için 1 gün
10kilonun altındaki hedefler için 3 gün
10-20 kg arası için 5 gün
Çok ciddi obezite için doktor kontrolü ile 7-10 gün arası yapılabilir.

Yenmesi Gerekenler:
1)Az yağlı etler (kuzu ve pirzola hariç)
2)Sakatat
3) Bütün balıklar
4)Bütün deniz ürünleri(karides vs.)
5)Ördek ve kaz dışı tüm kümes hayvanları
6)Yağsız jambon,hindi ve tavuk dilimleri
7)Günde 2 Yumurta
8)Yağsız süt ve süt ürünleri
9)En az 1.5 litre su (mineralli sular da içilebilir), 3 litre icilirsa daha uygun tabi
10)1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği
Atak sürenizi dukanın resmi sitesi dukandiet.co.uk dan hesaplatabilirsiniz.
Atak süresinde bu 10 kategori dışında başka besin tüketilmeyecek. Bu besinler sınırsız miktarda yalnız yada birbiriyle karıştırılarak yenebilir.
Sadece baharatlar,çay.kahve.salatalık turşusu ve baharat ve tat vermesi amacıyla maydonoz ve limon serbest.Ayrıca light kola her evrede serbesttir.Şeker yerine tatlandırıcı kullanılacaktır.(çay kahve vs.için)
Spor: Günde 20 dk yürüyüş
2)SEYİR DÖNEMİ
Bu dönem hedef kilonuza ulaşana kadar saf protein ve saf protein+sebze günlerini dönüşümlü uygulanmasıdır.
Sebzelerin olduğu günlerde sebzeyi her öğünde tüketmemeye ve her öğünün yanında mutlaka sebzeden fazla protein tüketmeye özen gösterin.
5+5 uygulama: Ataktan sonra 5 gün sebze artı protein, 5 gün saf protein olarak dönüşümlü uygulanır. Uzun vadede sıkıcı olabilir.
1+1 uygulama: 1 gün sebze artı protein, 1 gün saf protein şeklinde uygulanır. Dukan tarafından önerilen yöntemdir.Uzun vadede fazla sıkmadan rahat uygulanabileceğini düşünür.
2+7 uygulama: Kilo fazlası az olanlar haftanın 2 günü pazartesi Perşembe saf protein diğer 5 gün sebze+protein olarak beslenir
2/0 uygulama: Kilosu fazla olmayan basenlerinden bölgesel olarak şikayet edenler haftanın 2 günü pazartesi ve Perşembe saf protein diğer 5 gün ise abartmadan normal beslenme düzeninde beslenir.Bölgesel incelme yöntemiyle beraber uygulanırsa işe yarar.
Yulaf kepeği: Seyir döneminde 2 yemek kaşığı
Sebzeler: Domates,salatalık,turp,ıspanak,kuşkonmaz,pırasa,ye şil fasulye,lahana,mantar, kereviz,rezene,hindiba,patlıcan,kabak,dolmalık biber, her öğünde tüketilmemek kaydıyla havuç ve pancar
Spor: Günde 30 dk yürüyüş
3)GÜÇLENDİRME DÖNEMİ:
Hedef kiloya ulaştınız. Verdiğiniz her kilo başına 10 gün güçlendirme dönemi uygulayacaksınız. Yani 10 kg verdiyseniz 10*10=100 gün güçlendirme yapacaksınız.
Bu dönemde:
1)Atak rejiminin proteinli besinleri
2)Seyir döneminin sebzeleri
3)Muz,üzüm ve kiraz dışında her gün bir porsiyon meyve
4)Günde 2 dilim tam tahıllı ekmek
5)40 gr çok yağlı olmayan peynir
6)Haftada 2 porsiyon nişastalı gıda
7)Kuzu budu
8)2çorba kaşığı yulaf kepeği
9)25 dk yürüyüş
10)Haftada 2 kez ödül yemeği
11)Haftada mutlaka 1 gün saf protein günü (Hangi gün yamacaksanız sonraki haftalarda da aynı gün yapın örneğin her Perşembe gibi)
4)KORUMA DÖNEMİ
Güçlendirme dönemi için gereken süreyi de başarıyla uyguladıktan sonra haftanın 6 günü dilediğiniz her yemeği serbestçe yiyebilirsiniz.
Bir daha asla kilo almamak için ise haftada bir gün saf protein alın.
Yaşamınızdan asansörü tamamen çıkarın.
Yaşamınızın tümü boyunca günde 3 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketin.
Tüm bu 4 evreyi başarıyla uygulamazsınız tekrar kilo alma riski ile karşılaşırsınız.
Yumruk Harekatı: Seyir döneminde eğer kilo vermeniz 15 gün veya daha fazla durmuşsa vücudu şaşırtma amaçlı 4 gün saf protein ile beslenin ve yürüyüşünüzü 60 dk.ya çıkarın.Kilo verme tekrar başlayacaktır.
Kabızlık: 4. Veya 5.günden itibaren başlayabilir. Üstesinden gelmek için yulaf kepeği kullanımını ihmal etmeyin,kepek aynı zamanda doyurucu ve proteinin atıklarını atmaya yardımcıdır.Aynı zamanda günlük 1 yemek kaşığı goji berry(kurt üzümü) yemek kabızlığa karşı alınabilecek önlemdir.
N0T:
Bu diyet sürekli protein beslenmesi nedeniyle oldukça maliyetlidir. Et ve yağsız ürünlerin pahalı olması bütçenizi sarsabilir.
İlk günlerde özellikle atak döneminde ağız kuruluğu yanı sıra halsizlik hissetmek normaldir. Her ikisini de önlemek amacıyla su kesinlikle ihmal edilmemelidir.Su proteinin kötü atıklarını temizlemeye yardımcıdır.
Yenilmesi gerekenlerde sınır yoktur diğer diyetlerde olduğu gibi az yemeyin, doyana kadar yiyin,ne kadar çok protein o kadar çok yağ yakımı demektir.
Protein ağırlıklı beslenme yağ yakımını hızlandırırken kas oranınızın artmasına yardımcı olur.
Atak dönemindeki hızlı kilo kaybının nedeni vücutta bulunan ödemin de atılmasının sonucudur.Seyir döneminden aynı hızı beklemeyin hatta tartıda göreceğiniz artı rakamlarına üzülmeyin sebzenin diyete eklenmesiyle artılar görmek çok normaldir.
Yapılan tüm bu açıklamalar kitabın kısa bir özetidir.Diyeti layıkıyla uygulamak isteyenlere kitabı edinmesi tavsiye edilir.Daha detaylı açıklamalara oradan ulaşılabilir.Kaldı ki gerçek bir Dukanist kitabı alarak rehber olarak elinin altında bulundurmalı,takıldığı yerde göz gezdirmeli diyeti uygulayan diğer arkadaşlarıyla bilgi alışverişinde bulunabilir.

DUKAN DİYETİ TOPİĞİNDE SIKÇA SORULAN SORULAR:
1)Yulaf kepeği temini
Şu anda en yaygın olarak gurmenet.com dan temin edilen ru-sheim yulaf kepeği kullanılmakta ancak onun yulaf unuyla karışık olduğundan tüm dukanistler hemfikirdir.Hiç bir şekilde bulamayanlar için temin edilecek ve kullanılabilecek alternatiflerin en iyisidir
Dukan diyetine daha uygun olarak Doğalsan marka yulaf kepeği tercih edilebilir.
Ankara ve İstanbul’da Rossman ve Real marketlerden temin edenler vardır.
2) Ramazanda Dukan
Tabi ki bu konuda Dukandan alınmış net bir bilgi yok ancak daha önce uygulayan arkadaşların tecrübelerine dayanarak 1+1 seyir dönemi ramazanda de devam ettirilecektir. Tek sorununuz susama olabilir ki
3) Dukan diyet Tarifleri
Forumda bulunan dukancıların geliştirdiği yada dukanın orijinal sitesinden alınan tariflerin yer aldığı sayfamızın linki aşağıdadır:

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-...ariflerim.html (Dukan diyet tariflerim)

hoş geldin ben senin en son 89-90 a düştünüğü hatırlıyorum

evet 82 olmuştum ama üstüne doğum olunca saldım iyce minik kızım 1 yaşını bitirdi ramazana 95 le başladım şimdi 89 olmuşum bayramdan sonra vermeye devam edicem inşallah eşim sen kadınlar kulüp süz veremezsin arkadaşlarının motivesine ihtiyacın var diyo haklıda sizsiz yapamıyorum inşallah vericem çok deil 80 olsam süper olcak şimdilik sauna eşortmanı almış eşim geçen gün inşallah işe yarar lasly indirmiştim bi ara onunla başlasam iyi olacak gurbette olunca gezcek yer yok malesef sizler gibibde mama yok anca kendi yaptığım tatlıyı yiyorum oda bayram diye inşallah vericem herkezi öpt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…