canım benim üzülme. akdeniz ateşi diye duymadım ama akdeniz anemisi kansızlıkdır. herkeste belli bir oranda zaten vardır. önemli olan seviyesi. ilaçları var diye biliyorum. mesela antalyada evlilik için başvurdugunda normal muayene testler dısında birde bu hastalıgın testi yaptırılır ciftlere. bir test yaptır bakalım korkma sakın.
bir de bilgilendirme amaçlı olsun dıye yazmak ıstıyorum yotsuz canım yanlış anlama senın yazından alıntı yaptım
akdeniz anemisi diğer adıyla talasemi.. sürekli bir kansızlıkla ortaya çıkar ... ama kansızlık değildir biraz daha önemlisi ... evlilik öncesinde yapılan tahliller arasında yer almasının nedeni de her iki taraf taşıyıcı ise bebek %100 hasta doğar ve bu ölümcül olabilliyor...
Umarım görürsün sen de şekerim 1 kilonun üstünü.Ama aslında ayda 4 kilonun üstü faydalı değilmiş kilo verme konusunda.Yavaş gitsin tam gitsin boşver,bir daha o yolladığımız kiloları görmemeyi nasip etsin Allah.Ben her tartıya çıktığımda dua ediyorum artık,şu an göreceğim kiloyu ya da üstünü bir daha ömrümce gösterme bana Allahım diye :97:
tesekkur ederım tatlım
cnm veriyoruz işte önemli olan o değil mi..
hafta 1 olsun yeterki üzerine almayalım..
HHererkesciklere gunaydinnnnn nasilsiniz huzur dolu topigimizin guzel seviyeli akilli kizlari bu hafta icinde 92 leri ucundanda olsa gormustum ama simdi uzaklãrdan bakar oldum((
Yagmur gozlum gozune eline diline saglik cnm tam dusunduklerimi yazmissin biz burda erseyi konusuyoruz sïikintilari svincleri paylasiyorus isteyen bu sartlara uyãr gelir steyen geelmez biz kimseye kirmizi davetiy gondermedik gell topisimizin kizi ol demedik hem biz boyle iyiyiz valla neyalan soliym mmmmmmmm seni sahsen aramizda gormek istemem hos bizim motivasyonu bozamazsin o ayri da benMevlana degilim ne olursan ol gel diyemiyoum saygil insan ol oyle gel
Aysem inssallah bilet bukursun cnm sen aramaya devam et
Ãrzucum 13 aylk bi cadim var geceleri surekli memede uyur bizim aramizda e dogal olarak ben emanet giibi yatiyom heryerim tutuluıo
Asumm bebisi kokla benim iicin solyle giidisindan allah saglikla anali babali buyutsun
sağol yenacım 3700 gr doğdu canım
sağol canım inşallah sıra siz de sonra da sende
sağol semiranım amin inşallah
sağol pınarcım ben de koklayamadım daha eve çıksın inşallah çekerim içime
amin canım sağol darısı tüm isteyenlere inşallah
slm kızlarrr.bende katılmak istiyorum aranıza müsadenizle.internette çok okuyorum ama grup desteği çok çok önemlidir motivasyon açısından eminim.33 yaşında 6- 2,5 yaş ve 7 aylık 3 çocuk annesi lisede matematik öğretmeniyim.malesef 97 kiloydum geçen hafta.cuma diyete daha doğrusu emzirdiğmi içni tam diyet sayılmaz abur cuburu kesmeye başladım.yanlış olduğunu bildiğim halde hergün tartılıyorum.bi de insülin direncim var.diyetisyene gittim ama verdiği listeyi uygulayamıyorum 3 küçük çocuğa yemek yap yedir bi de kendime özel nasıl hazırlarım???insülin direnci olduğu içni bana ilk 4 hafta karpuz,üzüm,kızmızı biber,patetes,bezelye,havuç ,makarna,pilav kes dedi ama kesemedim ben.şimdilik tek çıkış yolum 1 haftadır çörek otu tüketiyorum.tatlı isteğimi kesti.yemeklerden yarım saat önce yarım çay kaşığından biraz falza çiğniyorum sonra biraz su.ilk 2 gün 1,5 kg verdim.4 günde 1900 gr oldu.2 gün daha geçti aynıyım.yürüyüş yok,spor yok.
başlangış kilom :97,3 (geçen cuma)
bugn :95,4
boy:178
giden(1900gr)
Ece ve fatih hosgeldiniz...
Ece sen benim ikizim gibisin :) ben de uc cocuk annesiyim, 7 atlik, 27 aylik ve 9 yasinda. 108 ile son doguma girdim, 97 ile burada diyetime basladim... Kolay gelsin arkadasim...
Ben son uc yili hamile ya da logusa olarak battal beden gecirdigim icin, basladigimda cok azimliydim. Hala da her turlu duraklamalara, takilmalara, tarti ile enatlasmalara ragmen diyetten hic taviz vermiyorum. Yedigim herseyi gram gram tartarak hic bozmadan devam ediyorum...
benim hiyakem de yaklaşık sana benziyopr hoş bur da ben de yeni sayılırım. ben de 60 ile universiteye girdim 72 ile bitiridim 82 ile evlendim 92 ile hamile kaldım 108 ile doğuma girdim 102 ye indim 102 ile 9 ay sonra hamile kaldım 108 ile 6 aylık hamileyken zatureye yakalandım hastaneden 90 ile cıktım 18 martta. bugun 91,7yım evdeyken biraz almısım. 26 eylulde işe baslayacağım o zamana kadar biraz daha incelsem diyorumBenim KİLO ALMA VERME-daha fazlasını alma serüvenim 1995 te başladı.ünüversiteye60 la başladım2000de 80i gördüm2005te 83 kilo ile evlendim.2006da 91 kilo ile hamile kaldım.çok sıkı doktor kontrolünde 95 kilo ile doğuma girdim.bir ay sonra 84 kiloydum.sonra emzirme döneminde tekrar hızla kilo aldım.98 e çıktım.2yl içindeancak92ye düştüm.sonra tekrarhamilelik bu defa 104le doğuma girdim.oğlum iki yaşını bitirdi ben yine 98 kiloyum.başlamak vermek,bir dahada almamak istiyorum.Kızım anne senin etek ve elbise giymeni çok istiyorum diyor.uzun zamandır hep pantolon tunik dolaşıyorum.kendime çok kızıyorum bu kadar mutsuzluğa rağmen nasıl iradeni harekete geçirip kararlı olamıyorsun diye.eşim 63 kilo 1.75 boyunda.kızım eşim kızım ve oğlumun toplam ağırlığından daha fazlayım.eşim sağlığın için ver diyor.
Yasemin soysaln kitabında niçin kilo vermek istediğinizi unutmazsanız kilo vermeye devam edersiniz,diyet sürecinde bunu unutrsanız kilo veremezsiniz diyor.sanırım niçin kilo vermek istediğimizi net belirleyip bunu sürekli tekrarlamakı ozaman dayanması daha kolay olur.
benim hiyakem de yaklaşık sana benziyopr hoş bur da ben de yeni sayılırım. ben de 60 ile universiteye girdim 72 ile bitiridim 82 ile evlendim 92 ile hamile kaldım 108 ile doğuma girdim 102 ye indim 102 ile 9 ay sonra hamile kaldım 108 ile 6 aylık hamileyken zatureye yakalandım hastaneden 90 ile cıktım 18 martta. bugun 91,7yım evdeyken biraz almısım. 26 eylulde işe baslayacağım o zamana kadar biraz daha incelsem diyorum
ben arada bir içine giremediğim giysileri giyip bunların içine gireceğim diyip motive oluyorum arada bir yapmakta fayda var:))
ben arada bir içine giremediğim giysileri giyip bunların içine gireceğim diyip motive oluyorum arada bir yapmakta fayda var:))