9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

genelde bu gibi durumlarda zaten eve öyle bir gelin geliyor ki
istemedikleri gelin adayını mumla arıyorlar
ama yine de o raddeye gelmeden senin içinin en huzurlu olacağı şekilde çözülür dilerim tabi

umarım öyle olur

ama demek istediğim de bu. biz gencecik halimizle bunu biliyoruz da elli yaşında kadın nasıl bilemiyor?

öle demeyin k.denızlıler ıyılerdır ben memnunum ınsan faktoru onemlı burda aıle yapısı onemlı

valla benim muhatap olduğum birkaç karadeniz ailesindeki gözlemim; bireyin hiçbir değeri yok, sülale önemli. evin erkek çocuğu anasını babasını bacısını ömür boyu sırtında taşımalı ama gelin aileden değil o yüzden ne b.k yerse yesin. o da oğlan doğursun onu sömürsün. kız doğurursa o da gitsin kendi abisinin sırtına binsin.

istisnalar tabi ki vardır.

en doğrusunu yaptım da olayı kendi içimde çözemiyorum.
neden yani?
kötü niyet yok ama yaradılışları mı bu? yoksa gerçekten bırakıp gideyim diye mi yaptılar?
aile yapılarınız, yaşam tarzlarınız farklı, sizin yaptıklarınız onlara göre anormal onların ki ise size anormal geliyor.. nişanlınız gerçekten sizi seviyorsa asla ailesine boyun eğmeyecek.. onlara diyeceği ben bu kızı bu şekilde sevdim sevgime saygınız varsa yanımda olun yoksa siz bilirsin deyip resti çekecek; babanıza gelecek diyecek ki baba ben kızınızı seviyorum benide bir oğlunuz olarak görün bizim yuva kurmamızda yanımızda olun diyecek ve ikiniz birlikte yuvanızı kuracaksınız..

yine bütün iş nişanlınızda bitiyor...

aile yapılarınız, yaşam tarzlarınız farklı, sizin yaptıklarınız onlara göre anormal onların ki ise size anormal geliyor.. nişanlınız gerçekten sizi seviyorsa asla ailesine boyun eğmeyecek.. onlara diyeceği ben bu kızı bu şekilde sevdim sevgime saygınız varsa yanımda olun yoksa siz bilirsin deyip resti çekecek; babanıza gelecek diyecek ki baba ben kızınızı seviyorum benide bir oğlunuz olarak görün bizim yuva kurmamızda yanımızda olun diyecek ve ikiniz birlikte yuvanızı kuracaksınız..

yine bütün iş nişanlınızda bitiyor...

bütün iş onda evet ve her geçen gün biraz daha umudum kırılıyor.
bence rest çekemeyecek.
düğünü istediğim zamanda yapabilmek için hiçbir şey yapmadı. sözde istediğim elbiseyi giyebilmem için hiçbir şey yapmadı. çok umudum yok yani.

bütün iş onda evet ve her geçen gün biraz daha umudum kırılıyor.
bence rest çekemeyecek.
düğünü istediğim zamanda yapabilmek için hiçbir şey yapmadı. sözde istediğim elbiseyi giyebilmem için hiçbir şey yapmadı. çok umudum yok yani.
adamın başta kendine güveni yok ki... güveni olsa 9 yıl zaten beklemezdiniz..

kayış koptu, 9 yılım ziyan oldu, ben ne aptalmışım gibi şeyler düşündüm ama başlık için hiçbirini seçemedim.

eski konularımı bilen bilir diyerek klasik bir giriş yapayım.

9 yıllık sevgilimle kasımda sözlendik, ocakta ayrıldık.
ayrıldık da denir mi bilmiyorum, "ailem daha bilmiyor, söyleyemedim" diyor. yüzüğünü çıkarmıyor. gelip bohçasını almıyor.

neyse, anlatmak istediğim bu değil.

ya ben ne kadar aptalmışım. ne kadar gerizekalıymışım. benim 9 senem boşa geçmiş.
bi insan bu kadar mı annesinden korkar? bi insan hiçbir kararını nasıl kendisi veremez?

ya sen 26 yaşında adamsın, askerliğini yapmışsın, çalışıp para kazanıyorsun. ne demek "annem seni istemiyor"? sen eşşek başı mısın? annen senin yatacağın, yaşayacağın kadını seçme hakkına nasıl sahip olabiliyor? ya hangi zamandayız?

cidden çok doluyum, düzgün ve sıralı yazamıyorum, 3 ayda 9 yıllık ilişkinin ebesi bellendi. bu kadar söyleyebiliyorum.

anlatsam çok uzun olur çünkü, sıkmak da istemiyorum.

sorumu sormayı unutmuşum editleyeyim: bu ana kuzuluğu benimkine has bi olay mı yoksa erkeklerin geneli böyle mi?

bizde 9 yıl sonra 26 yaşında evlendik canım soruna cevaben hayır herkes böyle değil benim kv de beni istemedi açık açık söylemedi ama jest mimik ve laf aralarına kattığı sözlerle bunu gösterdi kına gecesi yapmadım dedim diğer konuda onu anlatayım düğün mekanını gezdik arabadayız annemde var yanımızda, kınayı sizin evde yaparız sende evden bi abiye ayarlarsın dedi bende ben kına gecesi istemiyorum dedim aaa herseyine katlanırım ama kına gecesi olmadan olmaz dedi tabi cinim çıktı tepeme neyime katlanıyosunuz katlanmayın o zaman taktığımız bi yüzük onu da çıkarıveririz dedim buz gibi oldu ortam sonra ben sevdicekle konuştum durumu gelin adayına evden abiye ayarla sizin evde kına yapalım bu ne dedim kv bi sorar nezaketen bindallı istermisin ya da nasıl yapalım yapsak zaten biz yapıcaz eve yaparız diye öne atılmak niye belki benim evde abiyem yok vs vs epey konuştuk artık eşim ne yaptı ne ettiyse olay bana yansımadı onlar erkek kınası yaptı ona da ailem. davet edildi bana gel diyen olmadı gerekçe de şu eşim demiş ki x e bi daha kına konusu açılmıcak o yüzden ben değil ailem davet ediliyor benim olmadığım yerde onların ne işi varsa, sözün özü kestirip atan atıyo yani

bak anlattıkça aklıma geliyor. kınayı salonda yapmak istemiştik de "görgüsüz müsünüz binanın önünde olur kına" demişlerdi. millet mecbur mu ben evleniyorum diye benim tangırtımı dinlemeye?
7 gibi gelirlermişmiş. sormaları gerekmiyor muydu?

adamın başta kendine güveni yok ki... güveni olsa 9 yıl zaten beklemezdiniz..

ne biçim ezmişler anla işte. ama aileyle biraraya gelmeden ben anlayamadım.

bizde 9 yıl sonra 26 yaşında evlendik canım soruna cevaben hayır herkes böyle değil benim kv de beni istemedi açık açık söylemedi ama jest mimik ve laf aralarına kattığı sözlerle bunu gösterdi kına gecesi yapmadım dedim diğer konuda onu anlatayım düğün mekanını gezdik arabadayız annemde var yanımızda, kınayı sizin evde yaparız sende evden bi abiye ayarlarsın dedi bende ben kına gecesi istemiyorum dedim aaa herseyine katlanırım ama kına gecesi olmadan olmaz dedi tabi cinim çıktı tepeme neyime katlanıyosunuz katlanmayın o zaman taktığımız bi yüzük onu da çıkarıveririz dedim buz gibi oldu ortam sonra ben sevdicekle konuştum durumu gelin adayına evden abiye ayarla sizin evde kına yapalım bu ne dedim kv bi sorar nezaketen bindallı istermisin ya da nasıl yapalım yapsak zaten biz yapıcaz eve yaparız diye öne atılmak niye belki benim evde abiyem yok vs vs epey konuştuk artık eşim ne yaptı ne ettiyse olay bana yansımadı onlar erkek kınası yaptı ona da ailem. davet edildi bana gel diyen olmadı gerekçe de şu eşim demiş ki x e bi daha kına konusu açılmıcak o yüzden ben değil ailem davet ediliyor benim olmadığım yerde onların ne işi varsa, sözün özü kestirip atan atıyo yani

kocanı alkışlıyorum.

Canım bütün yorumları okumadım; ama okuduğum kadarıyla müsait misiniz diye araman , doğru olandır. senin şuan nişanlın , ailesi tarafından en el üstünde tutulan dönemde olman gerekirken, sana ailene hakaret var, çok çirkin. Sende susmayıp cevabını vermeliydin bence seni sessiz buldukça ezmiş te ezmişler. İş nişanlında biter canım, nişanlın masaya vurup ağırlığını koysa aile sana ağzını açamaz, koyduysa da açıyorlarsa oğlunu da takmıyorlar ya da senin dediğin gibi sizi ayırmaya çalışıyorlar. Sen şuan 9 senem boşa gider, ayrılamam diyebilirsin ; ama evlendikten sonra böyle insanlarla ömrün tükenir. Seni istemeyen, seni ve aileni üzen, hakaret eden bir aile, korumayan bir nişanlı, sen hala niye bekliyorsun , bu saatten sonra düzelseler bile kabul etmemelisin bence. Sevgilime kıyamıyorum yazmışsın ama; sevgilin sana kıyıyor sonuçta bize yazdığın bu olayları görüyor, nasıl izin veriyor, nasıl sana kıyabiliyor.

Tokatlılar alınmasın ama ben pek sevmedim fazlaca iç içeler.
Verecekleri evi kabul etttiniz mi? Onlar sizi hala yönettikleri çocuk olarak görüyor olabilirler. İleride gelin sen bilemezsin diye bayram temizliğine gelmeleri falan olası... oğullarının evi kendi evleri.

Canım bütün yorumları okumadım; ama okuduğum kadarıyla müsait misiniz diye araman , doğru olandır. senin şuan nişanlın , ailesi tarafından en el üstünde tutulan dönemde olman gerekirken, sana ailene hakaret var, çok çirkin. Sende susmayıp cevabını vermeliydin bence seni sessiz buldukça ezmiş te ezmişler. İş nişanlında biter canım, nişanlın masaya vurup ağırlığını koysa aile sana ağzını açamaz, koyduysa da açıyorlarsa oğlunu da takmıyorlar ya da senin dediğin gibi sizi ayırmaya çalışıyorlar. Sen şuan 9 senem boşa gider, ayrılamam diyebilirsin ; ama evlendikten sonra böyle insanlarla ömrün tükenir. Seni istemeyen, seni ve aileni üzen, hakaret eden bir aile, korumayan bir nişanlı, sen hala niye bekliyorsun , bu saatten sonra düzelseler bile kabul etmemelisin bence. Sevgilime kıyamıyorum yazmışsın ama; sevgilin sana kıyıyor sonuçta bize yazdığın bu olayları görüyor, nasıl izin veriyor, nasıl sana kıyabiliyor.

çünkü onun gördüğü onun ailesi herkese nasıl davranıyorsa bana da öyle davranıyor ama ben sırf onun ailesi diye olay çıkarıyorum.

evet az önceki yorumum da yazdığımın örneği, nişanlı masaya yumruğunu vuruyor. bir daha aile ağzını açamıyor. seviyorsa, evlenmek istiyorsa erkeğe düşen görevler var. sizin daha önce de yorumlarınızı takip ediyordum. hamileydiniz, evladınızı dünyaya getirmişsiniz. Allah bağışlasın. babanızı kaybetmişsiniz. Allah sabır versin. sizi burada görünce yazmak istedim.

çünkü onun gördüğü onun ailesi herkese nasıl davranıyorsa bana da öyle davranıyor ama ben sırf onun ailesi diye olay çıkarıyorum.
masada geçen konuşmada, ailenize hakarette yanındaydı sanırım sevgiliniz? normal davranışlar mı ? herkese böyle davranıyorlarsa kusura bakmayın ama çok çirkin, çirkef bir aile demekki.

evet az önceki yorumum da yazdığımın örneği, nişanlı masaya yumruğunu vuruyor. bir daha aile ağzını açamıyor. seviyorsa, evlenmek istiyorsa erkeğe düşen görevler var. sizin daha önce de yorumlarınızı takip ediyordum. hamileydiniz, evladınızı dünyaya getirmişsiniz. Allah bağışlasın. babanızı kaybetmişsiniz. Allah sabır versin. sizi burada görünce yazmak istedim.

çok sağol canım benim veren de Allah alan da Allah 2014 kalbimi ikiye bölen bi yıl oldu yaprak döker bir yanımız bir yanımız bahar bahçe diyo ya şarkıda aynı öyle

dokuz yıl boyunca annesi sizi tanımadımı?

canım bende 9 sene boyu görüşmedim sıkı fıkı olmadım gerek görmedim hevesli gibi...hatta o zamanlar eşim bana annem seni çok seviyo derdi nerde gördü nasıl tanıdı da sevdi beni bigün onun ak dediğine ben kara diyim ya da tersi olsun o zaman anlaşılır seviyo mu sevmiyo mu derdim nitekim artık hiç demez annem. seni seviyo diye :KK53:

X