9 yaşındaki oğlum ve daha fazlasi

Annesi 3 gün gitse oturup ağlar kocasıyla da boşanması birkaç ay sürer .Anne alışmış arkasını toplamaya biliyor ki gelmiş çıkıp ama yine yaranamamış böyle annelere üzülüyorum çevremde de var keşke turlara gitse keyfine baksa yaşasa hayatı...Altinda kreş olan apartmana tasinacaktim bu yüzden 3 cocuk yaptim sanki kreş üstte oturanlara bedava öğretmen maaşı malum 3 çocuk anneye guvenilmis yapılmış ama anne çok kötü falan falan falan...

Psikoloğu beğenmeyip bıraktıktan sonra rehber öğretmenle devam etmek

2. Den sonra tasinip kresi olan bir apartmana gececektik o sira zaten 3
Ye hamileydim ve pandemiyle alt ust oldu her sey
Kreşi olan apartman nasıl oluyor? Tek dairede mi? Bizim önceki oturduğumuz sitenin içinde bir villa kreşti hatta bilindik bir kreş, ayrı bahçesi falan var. Apartmanın içinde bilemedim.

Anneniz daha ne yapsın 3 çocukla çalışma hayatınıza annenizin desteği olmadan devam etmeniz size ekonomik anlamda çok pahalıya patlardı. Yani ben çağırmadım kendi istedi bakmayı, bakmasaydı şeklinde minnet etmiyor oluşunuzu garipsedim açıkçası.
Kimse mükemmel değil, anneler de değil. Sizin anneniz sizinle ilişkisinde hatalar yapmış, siz de oğlunuzla hatalar yapıyor olabilirsiniz.
Şimdi çocukların hissettikleri çok ön planla ve erken yakalıyoruz, eskiden bu imkanlar yoktu :)
Biraz kuşak farkını düşünüp annenizle ilişkinizle barışık hale gelmeye çalışın.
Ben çocukları doldurduğunu düşünmüyorum yani bir anneanne ruh hastası değilse bunu yapmaz.
Çocuğunuzun durumu dönemsel olabilir.
8 yaşında oğlum, araba kullanmamdan, yemek yapmama kadar, arkadaşımla telefonda konuşmama kadar her şeyime karışıyor şu sıralar.
Oraya niye park etmiyormuşum, yemeğe neden maydonoz koymuşum, neden her gün onunla konuşuyormuşum vs vs
Başlarda açıklama yapıyordum, baktım tepeme çıkıyor, şimdi
paşa gönlüm bilir,
hayırdır sen hesap mı soruyorsun?
Bir bak bakalım kim anne kim çocuk?
Senin kafan karışmış, benimle bu ses tonunda konuşamazsın
Diye biraz sarkastik de olsa sınır çekmeye başladım. Öfkeleniyor, bağırıyor, sonra oturup konuşunca anlıyor.
Bu benimle de sınırlı değil, bir başkasına da böyle davranmayacağını, kendisine böyle davranılsa ne hissedeceğini konuşuyoruz. Ama farkındayım, benden daha zeki olduğunu düşünmeye başladı, eleştiri yapmayı keşfetti ama nasıl yapacağını bilmiyor ve kendini tutamıyor :)
Ben yaşının gereği, duygularını ve davranışlarını yönetme sürecinde alışması gereken yeni kısmın bu olduğunu düşünüyorum

Anneme suc bulmuyorum huysuzluk konusunda. Rehberlik öğretmeni oyle bir kanıya nerden vardi anlamadim ama benim aklimin köşesinden geçmedi bu kez de var da ben mi göremiyorum dedim ihtimal vermedigim bir durum.
O zaman sorun nedir, konuyu neden açtınız?

Benim de aynı yaşta oğlum var canım. Kendim büyüttüm,ev hanimiyim. Anlattıklarının yüzde doksanı bizde de aynı. Sürekli bir memnuniyetsizlik. Film izleriz,oyun oynamadık der. İlla memnun olmadığı bir şey olur. Benim ne yaptığımı,msjlarimi okumak ister. Demem o ki annenizle alakalı olmayabilir durum. Ben geçici bir süreç olduğunu ve yapısınında buna etken olduğunu düşünüyorum. Burcu akrep mi ?
Ben her dediğine izin vermiyorum. Mesajlarıma,telefonuma bakmak için kafasını uzattığında sert ama seviyeli bir dille uyarıyorum. Memnun olmadığında,güzel tarafından,dolu tarafından bakmasını öğütlüyorum. Küçük kardeşlerini çok kıskanır. Aynı ilgiyi bekler. Büyük olduğu için sorumluluklarının fazla olduğunu söyler,konuşuruz eşimle bol bol. Böyle böyle doğruyu görmelerini sağlayıp büyütecegiz. Laf anlamadığı zaman ceza gibi değil ama ufak kısıtlamalar getirmeni öneririm. Bilgisayar,telefon oyunu oynuyorsa bunlar olabilir. Asla zıtlaşma,laf dalaşına girme. Koyduğun kuralda net ol yapmazsa kısıtla. Kolay değil biliyorum ama şimdi aramızdaki ilişkiyi duzeltmezsek sonra çok geç olacak. Annenin bakmasını istemiyorsan ikisini de kreşe vereceksin başka da seçenek yok gibi :/
Allah kolaylık versin canim

Annesinin narsist olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Konunun uzmanı değilim ama hangi rehber öğretmen kalkıp da bir öğrencinin anneannesine teşhis koyabilir ki? Aşırı mantıksız ve saçma olmuş. Çocuğun problemleri olabilir,bu illa bakan kişiden kaynaklanmaz. Ben sorunun konu sahibinden kaynaklandığını düşünüyorum aslında. Bakacak ilgilenecek durumu yok,annesi Allah korusun vefat etse,üç çocuğu emanet edebilecek kimsesi de yok. Ama buna rağmen üç çocuk yapıyor,annesi çocuklarla ilgileniyor diye kadına narsist diyor? Bana mantıksız geldi. Sıkıntının kaynağı konu sahibi. Annesinin hataları olmuş olabilir,her ne olursa olsun kadın belli ki torunuyla iyi anlaşıyor,belki eski hatalarını bu yolla telafi etmeye çalışıyor.

KK'de vardigim sonuca gore ulkenin %82si narsist
Ay evet ya
Bir narsist tutturmuş millet
Açılan konular,narsist sevgilim,narsist anam,narsist bacım,narsist kocam vıttırı zıttırı narsist.
Pöff gına geldi cidden
Herkes psikolog,herkes psikiyatrist. Teşhis koyan koyana.
Bir ara her hareketli çocuğa hiperaktif teşhisi koyarlardı,şimdiki moda da narsist.

bana da sinir basiyor gordükce .herkes bir tani koyuyor .hic gormedigin tanimadigin birine tani koyup bunu nasil soylersin . sorsan herkesin eski sevgilisi narsist mesela .

Kreşi olan apartman nasıl oluyor? Tek dairede mi? Bizim önceki oturduğumuz sitenin içinde bir villa kreşti hatta bilindik bir kreş, ayrı bahçesi falan var. Apartmanın içinde bilemedim.
Apartmanin altinda kres var dükkan olan apartmanlar yok mu onun gibi.

Ara sira mac oynamak ister kısıtlı izin veriyorum. Bir salivermislik yok. Ben de zürafa gibi boynunu uzatip okumak isteyince geliyorlar soldan soldan. Okul grubundan mesaj geliyor mesela üstüne yorumlar, kafasindan kurmaları bitmiyor susuyorum usteliyor, cevap verince uzuyor. Sıkışıp kaldim

Ben anneme narsist demiyorum. Sanirim bu konu basliginda bunu 4. Kez yaziyorum. Rehber öğretmenle konustugumda pat diye böyle soylemesine hem sasirdim hem anlam veremedim suçlamak amaciyla degil ama bu kadar mi körüm görmüyorum diye kendimi sorguladim.
Eger annem birseyleri telafi etmeye calisiyorsa öncelikle sorunu benle cozmesi gerekmez mi bu cocugumu kullanmasi anlamina gelmiyor mu?

Tabii ki kendinize ve eşinize güvenip ebeveyn olmalıydınız onu anladım da madem ki neden anneye baktırdınız çocukları?

O isteyebilir, O narsist olabilir, eee siz niye “yok olmaz” diyerek evlatlarınıza kendiniz ve eşiniz bakmadınız?

Bir de nasıl rehber öğretmeni psikoloğa tercih edersiniz?

Öğretmen değil misiniz?
Bunun doğru olmayacağını sizin daha iyi bilmeniz gerekmez mi?

Anneme taşınmak istediginde anne sen nasil bakiciyla büyüttün ben de buyuturum belki senin kadar sansli olamayabilirim ama bir sekilde yoluna girer. Illa ki buyuyecek dedim. Israrla tasindilar geldiler. Keske ben deneseydim olmadi deseydim o zaman tasinsalardi kendim ettim kendim buldum derdim. Bir emrivaki durumu sozkonusu. Cocuga bakmak icin tasinip babamin sitemleri asla bitmedi ki gittin gec geldin bugun su saatte gittin gibi gibi. Yani taşınıp gelen onlardi memenun olmayan ama hala devam eden bir annem vardi. Kendi huzursuzdu beni de ister istemez huzursuz ediyordu.
Rehber öğretmenin fikrini almak istedim o da soğuk duş etkisi yarattı.

Çok üzülüyorum.

Bu ülkede psikoloğa inanmayan, güvenmeyen çok insan var galiba…

Bence cocuklara anneniz bakmaya devam etsin. 3 cocuga bakıcı bulmak hem zor, hem de pahalı. Bir de annenizden daha iyi olacağının garantisi yok. Herkesin başka başka huyları var.
Oglunuz ile ilgili anlattıklarınız bana çok kötü gelmedi. Erkek cocuklarında annelerini sahiplenme icguduleri oluyor. Yaşının verdiği bir şey. Zamanla gecer.
Bence annenizle de aranızı düzeltin. Hepimizin ailesiyle problemleri var. Bizim anne babalarımızın nesliyle simdiki nesil arasında cok fark var. Gecmise sunger cekmek en iyisi.
Anneniz yakın ve cocuklara bakmaya istekli oldugu icin cok şanslısınız. Bir cocuk icin en guvenilir bakıcı anneden sonra anneanne bence.

Ben zaten rehber öğretmenin teşhis koymasına şaşırdım. Sizin de bu durumda rehber öğretmene hak verip annenizin sözümona narsistliğini daha önce fark edemediğiniz için kendinizi sorgulamanıza ayrıca şaşırdım. Rehber öğretmen bir öğrencinin anneannesine nasıl teşhis koyabilir,esas bunu sorgulamalıydınız.

Anneniz telafiyi sizin için yapmıyor zaten,kendisi için ve torunu için yapıyor. Buna çocuk kullanmak denmez. Hayatımda ilk defa torun bakan bir insanın bunu torun kullanmak için yaptığını söyleyen biri ile karşılaştım kusura bakmayın ama. Kaç mesajdır kreşi olan apartman deyip durmuşsunuz,alt katınızda kreş olsa siz bu çocukları bedava mı gönderecektiniz? Bir kreş 3000-4000 lira. Bir bakıcı bugün asgari ücret+sigorta. Anneniz sayesinde ne kadar avantajlı durumdasınız farkında değilsiniz,kadın güle oynaya bakıyor,şikayet etmiyor daha ne yapabilir sizin için? Bence annenizi anlamaya çalışın,onunla iyi ilişkiler kurmaya çalışın. Kadın bugün var yarın yok. Öldüğü zaman mı kıymetini anlamayı tercih edeceksiniz?

Siz de annesiniz,bakın 9 yaşındaki çocuğunuzun en ufak davranışından kıllanıyorsunuz,ileride oğlunuzun size,sizin annenize baktığınız gibi bakmasını mı istersiniz? Hayatta her şey sırayla. Bugün anneniz için kötü düşünürseniz ileride de sizin çocuklarınız sizin için kötü düşünür. Ben sizin yerinizde olsam bunu bir değerlendirirdim.

Çok üzülüyorum.

Bu ülkede psikoloğa inanmayan, güvenmeyen çok insan var galiba…
Psikologun her danışana ayni sekilde yaklasmasi normal geliyor mu size? Psikologa guvenmesem birkac kapi calmazdim. Bulundugum sehir cok kucuk ve sınırlı sayida. Bu durumda online araştırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…