- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.460
-
- Konu Sahibi Ahtapot Anne
Psikoloğu beğenmeyip bıraktıktan sonra rehber öğretmenle devam etmekben kendim birkaç kez psikologa gittim. Qma basmakalip oyun hamuruna sekil vermeye calisir gibi karşılık bulmak hosuma gitmedi, devam etmedim.
Gecen gün oglumun okulundaki rehber öğretmenle konuştum. Annemin narsist olabilecegini söyledi. Aslinda babam tam anlamiyla öyleydi. Miras birakirlar, devrederler, anneniz devralmis dedi.
Kreşi olan apartman nasıl oluyor? Tek dairede mi? Bizim önceki oturduğumuz sitenin içinde bir villa kreşti hatta bilindik bir kreş, ayrı bahçesi falan var. Apartmanın içinde bilemedim.2. Den sonra tasinip kresi olan bir apartmana gececektik o sira zaten 3
Ye hamileydim ve pandemiyle alt ust oldu her sey
O zaman sorun nedir, konuyu neden açtınız?Anneme suc bulmuyorum huysuzluk konusunda. Rehberlik öğretmeni oyle bir kanıya nerden vardi anlamadim ama benim aklimin köşesinden geçmedi bu kez de var da ben mi göremiyorum dedim ihtimal vermedigim bir durum.
Benim de aynı yaşta oğlum var canım. Kendim büyüttüm,ev hanimiyim. Anlattıklarının yüzde doksanı bizde de aynı. Sürekli bir memnuniyetsizlik. Film izleriz,oyun oynamadık der. İlla memnun olmadığı bir şey olur. Benim ne yaptığımı,msjlarimi okumak ister. Demem o ki annenizle alakalı olmayabilir durum. Ben geçici bir süreç olduğunu ve yapısınında buna etken olduğunu düşünüyorum. Burcu akrep mi ?Şöyle bir açıklık getirme gereği duyuyorum. Oğlum sıkıldığında anneanneme gideceğim diyerek kaçış yolunu seçiyor. Evde kaldığında yaptıklarımız da yapamadıklarımız da tatmin etmiyor. Kursa vs gitmek istemiyor ama dip dibe yasamak da iyi gelmiyor. Bilemedim ki..
Annesinin narsist olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Konunun uzmanı değilim ama hangi rehber öğretmen kalkıp da bir öğrencinin anneannesine teşhis koyabilir ki? Aşırı mantıksız ve saçma olmuş. Çocuğun problemleri olabilir,bu illa bakan kişiden kaynaklanmaz. Ben sorunun konu sahibinden kaynaklandığını düşünüyorum aslında. Bakacak ilgilenecek durumu yok,annesi Allah korusun vefat etse,üç çocuğu emanet edebilecek kimsesi de yok. Ama buna rağmen üç çocuk yapıyor,annesi çocuklarla ilgileniyor diye kadına narsist diyor? Bana mantıksız geldi. Sıkıntının kaynağı konu sahibi. Annesinin hataları olmuş olabilir,her ne olursa olsun kadın belli ki torunuyla iyi anlaşıyor,belki eski hatalarını bu yolla telafi etmeye çalışıyor.Eğer annesi narsistse ve çocuğu psikolojik olarak gerçekten etkilediyse annesine teşekkür etmemeli. Oğlunun narsist istismarına maruz kalmasına sebep olduğu için de kendisini suclamalı. Ama size katılıyorum bakıcı bile bulunamayan bir yerde neye güvenilip 3 çocuk yapılır ki.
Ay evet yaKK'de vardigim sonuca gore ulkenin %82si narsist
bana da sinir basiyor gordükce .herkes bir tani koyuyor .hic gormedigin tanimadigin birine tani koyup bunu nasil soylersin . sorsan herkesin eski sevgilisi narsist mesela .Ay evet ya
Bir narsist tutturmuş millet
Açılan konular,narsist sevgilim,narsist anam,narsist bacım,narsist kocam vıttırı zıttırı narsist.
Pöff gına geldi cidden
Herkes psikolog,herkes psikiyatrist. Teşhis koyan koyana.
Bir ara her hareketli çocuğa hiperaktif teşhisi koyarlardı,şimdiki moda da narsist.
Kiminle anlaşamıyorlarsa narsistbana da sinir basiyor gordükce .herkes bir tani koyuyor .hic gormedigin tanimadigin birine tani koyup bunu nasil soylersin . sorsan herkesin eski sevgilisi narsist mesela .
Apartmanin altinda kres var dükkan olan apartmanlar yok mu onun gibi.Kreşi olan apartman nasıl oluyor? Tek dairede mi? Bizim önceki oturduğumuz sitenin içinde bir villa kreşti hatta bilindik bir kreş, ayrı bahçesi falan var. Apartmanın içinde bilemedim.
Ara sira mac oynamak ister kısıtlı izin veriyorum. Bir salivermislik yok. Ben de zürafa gibi boynunu uzatip okumak isteyince geliyorlar soldan soldan. Okul grubundan mesaj geliyor mesela üstüne yorumlar, kafasindan kurmaları bitmiyor susuyorum usteliyor, cevap verince uzuyor. Sıkışıp kaldimBenim de aynı yaşta oğlum var canım. Kendim büyüttüm,ev hanimiyim. Anlattıklarının yüzde doksanı bizde de aynı. Sürekli bir memnuniyetsizlik. Film izleriz,oyun oynamadık der. İlla memnun olmadığı bir şey olur. Benim ne yaptığımı,msjlarimi okumak ister. Demem o ki annenizle alakalı olmayabilir durum. Ben geçici bir süreç olduğunu ve yapısınında buna etken olduğunu düşünüyorum. Burcu akrep mi ?
Ben her dediğine izin vermiyorum. Mesajlarıma,telefonuma bakmak için kafasını uzattığında sert ama seviyeli bir dille uyarıyorum. Memnun olmadığında,güzel tarafından,dolu tarafından bakmasını öğütlüyorum. Küçük kardeşlerini çok kıskanır. Aynı ilgiyi bekler. Büyük olduğu için sorumluluklarının fazla olduğunu söyler,konuşuruz eşimle bol bol. Böyle böyle doğruyu görmelerini sağlayıp büyütecegiz. Laf anlamadığı zaman ceza gibi değil ama ufak kısıtlamalar getirmeni öneririm. Bilgisayar,telefon oyunu oynuyorsa bunlar olabilir. Asla zıtlaşma,laf dalaşına girme. Koyduğun kuralda net ol yapmazsa kısıtla. Kolay değil biliyorum ama şimdi aramızdaki ilişkiyi duzeltmezsek sonra çok geç olacak. Annenin bakmasını istemiyorsan ikisini de kreşe vereceksin başka da seçenek yok gibi :/
Allah kolaylık versin canim
Ben anneme narsist demiyorum. Sanirim bu konu basliginda bunu 4. Kez yaziyorum. Rehber öğretmenle konustugumda pat diye böyle soylemesine hem sasirdim hem anlam veremedim suçlamak amaciyla degil ama bu kadar mi körüm görmüyorum diye kendimi sorguladim.Annesinin narsist olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Konunun uzmanı değilim ama hangi rehber öğretmen kalkıp da bir öğrencinin anneannesine teşhis koyabilir ki? Aşırı mantıksız ve saçma olmuş. Çocuğun problemleri olabilir,bu illa bakan kişiden kaynaklanmaz. Ben sorunun konu sahibinden kaynaklandığını düşünüyorum aslında. Bakacak ilgilenecek durumu yok,annesi Allah korusun vefat etse,üç çocuğu emanet edebilecek kimsesi de yok. Ama buna rağmen üç çocuk yapıyor,annesi çocuklarla ilgileniyor diye kadına narsist diyor? Bana mantıksız geldi. Sıkıntının kaynağı konu sahibi. Annesinin hataları olmuş olabilir,her ne olursa olsun kadın belli ki torunuyla iyi anlaşıyor,belki eski hatalarını bu yolla telafi etmeye çalışıyor.
Bazen bazi seyleri durup dusunmeye firsat bile bulamiyorum zaman benim icin cok hizli akiyor, yogun geciyor. Farkli dusunceleri gormek istedimO zaman sorun nedir, konuyu neden açtınız?
Anneme taşınmak istediginde anne sen nasil bakiciyla büyüttün ben de buyuturum belki senin kadar sansli olamayabilirim ama bir sekilde yoluna girer. Illa ki buyuyecek dedim. Israrla tasindilar geldiler. Keske ben deneseydim olmadi deseydim o zaman tasinsalardi kendim ettim kendim buldum derdim. Bir emrivaki durumu sozkonusu. Cocuga bakmak icin tasinip babamin sitemleri asla bitmedi ki gittin gec geldin bugun su saatte gittin gibi gibi. Yani taşınıp gelen onlardi memenun olmayan ama hala devam eden bir annem vardi. Kendi huzursuzdu beni de ister istemez huzursuz ediyordu.Tabii ki kendinize ve eşinize güvenip ebeveyn olmalıydınız onu anladım da madem ki neden anneye baktırdınız çocukları?
O isteyebilir, O narsist olabilir, eee siz niye “yok olmaz” diyerek evlatlarınıza kendiniz ve eşiniz bakmadınız?
Bir de nasıl psikoloğu rehber öğretmene tercih edersiniz?
Öğretmen değil misiniz?
Bunun doğru olmayacağını sizin daha iyi bilmeniz gerekmez mi?
Ben zaten rehber öğretmenin teşhis koymasına şaşırdım. Sizin de bu durumda rehber öğretmene hak verip annenizin sözümona narsistliğini daha önce fark edemediğiniz için kendinizi sorgulamanıza ayrıca şaşırdım. Rehber öğretmen bir öğrencinin anneannesine nasıl teşhis koyabilir,esas bunu sorgulamalıydınız.Ben anneme narsist demiyorum. Sanirim bu konu basliginda bunu 4. Kez yaziyorum. Rehber öğretmenle konustugumda pat diye böyle soylemesine hem sasirdim hem anlam veremedim suçlamak amaciyla degil ama bu kadar mi körüm görmüyorum diye kendimi sorguladim.
Eger annem birseyleri telafi etmeye calisiyorsa öncelikle sorunu benle cozmesi gerekmez mi bu cocugumu kullanmasi anlamina gelmiyor mu?
Psikologun her danışana ayni sekilde yaklasmasi normal geliyor mu size? Psikologa guvenmesem birkac kapi calmazdim. Bulundugum sehir cok kucuk ve sınırlı sayida. Bu durumda online araştırıyorum.Çok üzülüyorum.
Bu ülkede psikoloğa inanmayan, güvenmeyen çok insan var galiba…