9 yaşındaki oğlum ve daha fazlasi

Cocukluk travmalari cok zor. Insanin icinden cikmiyo. Hepimizde az cok var. Oyle bi jenerasyonuz malesef. Ama soyle dusunun. Benim annem ben calissam da gelip benim 3 u birak 1 cocuguma bakmaz. Cocuk buyutmek kolay is mi? Kadin 2 si bebek 3 cocugunuza gik demeden bakmis. Ama siz size eskiden yapilanlardan dolayi bilenmissiniz kadin yan baksa hosunuza gitmiyo duz baksa hosunuza gitmiyo muhtemelen.bence iyi bi uzman bulup hem siz hem oglunuz birlitke gidin. Yoksa ya tum maasi bakicilara kreslere gomeceksiniz ya da birakip isi evde coxuklara bakacaksiniz

Teşekkür ederim seffafliginiz icin. Çünkü cevabiniz bu olsa da öyle oooo denecek bir durum degil.

Gayet insani ve normal. Icinizde yasanmisliklar vae ve muhtemelen tam yuzlesme olmamis anneyle.

Degil rehber ogretmen yoldan gecen insan bile annen bir garip dese durup bir dusundurtecek kivama getirmis demek ki.

Açıkçası normal görüyorum ben bu hislerinizi. Acaba bu surecte duygularinizi kismen kenara koyup cocuklar ve sizin selametiniz icin mantikli olan adimi atabilir misiniz ?

Üç çocuğa bakan anne narsist değil baş tacıdır

Üç çocuğa bakıcı parası düşünemiyorum aldığınız maaş 20 bin bile olsa yetmez
Maas yetmez tabiki. Ucu de evde degil ama ben ucretsiz izne ayrilmayi düşündüğümde pandemi çıktı. Sonra okullar açılana kadar da bebek 15 aylık oldu. Su an sartlar dahilinde izne ayrilamiyorum.

Son paragrafa katiliyorum sonuna kadar. Gitme diyorum ama orda kafasina gore kagit kesmek yapistirmak oyun oynamak kendince de kqfa dinlemek hosuna gidiyor. Ben gondermiyorum, gitmesini de istemiyorum eşyalarını hazirliyor gidicem diye

Hayır oğlum, hep beraber zaman geçireceğiz diyeceksiniz.

Sizinle çok benzer durumda bir tanıdığımız vardı. Büyük çocuğu anneannede kaldıkça; çocuğun huyu, tavrı, annesine ve kardeşlerine karşı davranışları çok değişmişti.

Zor olsa da, anneannede yatılı kalmayı sonlandırdı; 1-2 ay içinde sorunları da çözüldü, çocuk kardeşleriyle oyun oynamaya da başladı.

Ben teşekkür ederim. Tavsiyeniz ne olur peki bu durumda?

Anneniz baksın ıstemıyorsunuz ama bakacakta başka kımse yok . Bence annenizin bakmasını ıstemıyormus gibi yapmayın çünkü üç tane çocuğu neye göre yaptın dıye sorarlar adama . Gayette anne bakınca sizde rahatlıkla çocuk sahibi olmuşsunuz.
Konunuzda anlatmak ıstedıgınız ,dokuz yaşında kı çocuğunuzun böyle davranmasını annenıze mi bağlıyorsunuz ?

Kardesleriyle oynuyor. Hafta ici gitme gibi bir durumu yok. Hqfta sonu böyle gecirmek istiyor ama dogru değil
Sadece sorunlarin ustunu örtüyoruz, ya da halinin altina supuruyoruz. Tekrar deneyecegim ikna edebilirim umarim

Ben teşekkür ederim. Tavsiyeniz ne olur peki bu durumda?
Siz ne istiyorsunuz peki ? Ona göre tavsiyede bulunmak istiyorum.

Anneyle guzel bir bağ olsun keşke dememek için birşeyleri değiştirmek mi ?

Yoksa

Anneyle hic derine inmeden yuzeysel bir ilişki mi ?

Ya da

Anneden uzak ve az görüşmenin olduğu bor hayat mi ?

Onu ben degil, rehber ogretmen bagladi. Ihtimal vermedim ama gormedigim bisey mi var diye düşündürdü beni.

Yani şöyle söyleyeyim.. annem sürekli beni irdeliyordu, elestiriyordu. Onun dedigine yaptigina takılmadan cocuklari okul cagina getirsem pisman olur muyum yoksa bir an once kres mi?

Kardesleriyle oynuyor. Hafta ici gitme gibi bir durumu yok. Hqfta sonu böyle gecirmek istiyor ama dogru değil
Sadece sorunlarin ustunu örtüyoruz, ya da halinin altina supuruyoruz. Tekrar deneyecegim ikna edebilirim umarim

Edersiniz ve etmelisiniz. Anneanneleri çok istiyorsa gelip, tüm torunlarını bir arada görsün. Tanıdığımız ilk 1-2 ay zorlandı,ancak hala anlatır; o zaman müdahale etmesem kardeşlik bağları da aile bağlarımız da kopacaktı diye.

Klasik bir vaka
Başıma taş düşse sebebi annem vakası
Annemle benim de aram mükemmel değil
Ama benimki çocuklarıma bakmaz etmez bence haklı nedenlerim var
3 çocuğa bakan annem olsa ayda ortalama 5k cepte
5 degil belki 10k cepte. Ama ben bittim iyi görmüyorum kendimi

Psikologu donlemeyerek hata etmissiniz. Belli noktada tabiki sekil vereceksiniz. Cocuk sizi parmaginda oynatmis. Gelme deyince gelmeyecek yani aglatin demiyorum ama kural kotmaniz lazım. Teledonuma bakma deyin mesela sifre koyun yasak deyin anlasın. Siz psokologa danisip dediklerini dinleyin bence çocugunla ilgili olarak. Anneniz bakmasın madem komşuya verin. Baştan kuralları koyarsaniz uyi gid3r bence sorun olacaginı sanmam.

Annenize yüklemeyin bütün bunların sebebini kendiniz terapi alın ayrıca benim kızımda 10 yaşında ben bakıyorum çalışmıyorm bizde catisiyoruz ve şuan bunun normal olduğunu düşünüyorum.Siz annenize olan öfkenizi içinizde bitiremediginiz için herşeyi ona bağlıyorsunuz bence

Ben kural koymadigimi soylemedim. Gelme derim yalniz gidecegim yere giderim.ama defalarca ayni sahneyi yasamak yorucu oluyor. Psikologu dinlememe degil olay, psikologlarin hastalara tek tip gözüyle bakması. Ben tabiki sekillendirmeye çalışıyorum. Ugrasmasam dert edinir miyim..

Annenize biraz haksızlık ediyorsunuz gibi geldi bana..kim bilir o neler yaşadı, ne acılardan üzüntülerden geçti, babanızla boşanıp boşanmamasi annenizin kkonusu.Hemen narsist teşhisi çok doğru değil..kadin sizi büyütmüş, okutmuş, emek vermiş.cocugunuza bakmayı teklif etmiş,ki her anne yapmaz bunu..Bence annenizle ilişkinizi duzeltin önce..

Derdinizin ne olduğunu anlayamadım. Anneniz bakmasa 3 tane çocuğu nerede kime baktıracaktınız ki? Bence şükredin ve annenize de teşekkür edin.
Eğer annesi narsistse ve çocuğu psikolojik olarak gerçekten etkilediyse annesine teşekkür etmemeli. Oğlunun narsist istismarına maruz kalmasına sebep olduğu için de kendisini suclamalı. Ama size katılıyorum bakıcı bile bulunamayan bir yerde neye güvenilip 3 çocuk yapılır ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…