- 24 Mayıs 2017
- 7.477
- 14.640
- 33
-
- Konu Sahibi Ahtapot Anne
Teşekkür ederim seffafliginiz icin. Çünkü cevabiniz bu olsa da öyle oooo denecek bir durum degil.Evet belki de böyle istiyorum psikolojik olarak.. neden olmasin dedim simdi okuyunca. Çocukluğum boyunca bana hep yetersiz olduğumu aşılayan anne babayla hala vakit gecirmek istemiyor ya da cezalandırmak istiyor da olabilirim. Ilk sorunuz hangisine tam anlayamadim
Maas yetmez tabiki. Ucu de evde degil ama ben ucretsiz izne ayrilmayi düşündüğümde pandemi çıktı. Sonra okullar açılana kadar da bebek 15 aylık oldu. Su an sartlar dahilinde izne ayrilamiyorum.Üç çocuğa bakan anne narsist değil baş tacıdır
Üç çocuğa bakıcı parası düşünemiyorum aldığınız maaş 20 bin bile olsa yetmez
Son paragrafa katiliyorum sonuna kadar. Gitme diyorum ama orda kafasina gore kagit kesmek yapistirmak oyun oynamak kendince de kqfa dinlemek hosuna gidiyor. Ben gondermiyorum, gitmesini de istemiyorum eşyalarını hazirliyor gidicem diye
Ben teşekkür ederim. Tavsiyeniz ne olur peki bu durumda?Teşekkür ederim seffafliginiz icin. Çünkü cevabiniz bu olsa da öyle oooo denecek bir durum degil.
Gayet insani ve normal. Icinizde yasanmisliklar vae ve muhtemelen tam yuzlesme olmamis anneyle.
Degil rehber ogretmen yoldan gecen insan bile annen bir garip dese durup bir dusundurtecek kivama getirmis demek ki.
Açıkçası normal görüyorum ben bu hislerinizi. Acaba bu surecte duygularinizi kismen kenara koyup cocuklar ve sizin selametiniz icin mantikli olan adimi atabilir misiniz ?
Anneniz baksın ıstemıyorsunuz ama bakacakta başka kımse yok . Bence annenizin bakmasını ıstemıyormus gibi yapmayın çünkü üç tane çocuğu neye göre yaptın dıye sorarlar adama . Gayette anne bakınca sizde rahatlıkla çocuk sahibi olmuşsunuz.9 yaşındaki oğlum doğduğunda annem benim bulunduğum şehre geldi. Ben de esim de çalışıyoruz. Annem kendi isteğiyle bakmak istedi kendisi emekli. Baska kardeşim vs yok. Çöpsüz üzüm tabiri caizse. Ben çocukken yaşadığım ailevi problemlerden dolayı gelmesini istemedim. Aramızda sogukluk oluştu babamla bir dargin bir barışık canımdan bezdim. Evi var arabasi varemeklisi var ama bir türlü bosanmak istemedi. Ben de üniversite mezunuyum okulu bitirince calisabilirim yeter bana bu eziyeti yapmayin dedim yine de olmasi. Velhasil babam yillar önce vefat etti.
Annem kendine kiralik bir ev tuttu ben bakip buyuturum diye. Ama ben bir kere soğudum toparlayamiyorum. Samimi qnne kızlardan degiliz, ben gayet mesafeliyim. Oğlum 1 yaşlarındayken anne dedim tamam sağol bu kadar ueter, sen de hqstasin zorlaniyorsun bakma. Sessiz kalmakla yetindi bir süre bakmaya devam etti vs. Simdi oğlumun kardesleri var. Onlara bakiyor qma ben cok mutsuzum. Cocuklarim 3.5 ve 2.5 yaşlarında.
Iki numara doğduğunda cok zorlamadi ama üstüne pandemi ve 3 numara gelince çocuk inanilmaz kıskançlık triplerine girdi, kendince hakli. Ortanca cok hareketli inatçı aceleci yani ne derseniz.. zor bir çocuk Allah saglik versin. Küçük henüz dillenmedi ama rutini olan bir çocuk, sakin bir çocukluk geciriyor.
Simdi büyük oğlumla inanilmaz catisiyoruz. Memnuniyet sıfır. Hiçbir sey yetmiyor hep daha fazlasini istiyor oyun oynuyoruz e carsiya gitmedik onu yapiyoruz bunu yapmadik vs. Beni sürekli kontrol etmeye çalışıyor mesajlarimi okuma derdinde kime yaziyorum ne konusuyorum.. her şeye hakim olmaya calisiyor ve ben normalde de bu tür seylere gelemeyen bir insanim, kocamdan cekmedigimi oglumdan cekiyorum. Nereye gitsem gelmek ister. Zaten disari cikma sansim cok az, ,vaktim olmuyor ama goturebilecegim yere de götürüyorum. En basitinden kuaförden randevu aliyorum onu gördüğünde duydugunda zıplıyor ben de gelicem sana orda ne yapacaklar anlatsam da ikna olmaz görse dahi şüphe eder.
Genel olarak böyle. Ben çok yoruldum. Çok çocuktan ve çalışmaktan değil yorgunluğum çocuğumu ikna edememekten, laf anlatamamaktan.. ben kendim birkaç kez psikologa gittim. Qma basmakalip oyun hamuruna sekil vermeye calisir gibi karşılık bulmak hosuma gitmedi, devam etmedim.
Gecen gün oglumun okulundaki rehber öğretmenle konuştum. Annemin narsist olabilecegini söyledi. Aslinda babam tam anlamiyla öyleydi. Miras birakirlar, devrederler, anneniz devralmis dedi.
Cocuklara bakici bulamiyorum oturduğumuz yer sehir merkezine uzak, kimse gelmek istemiyor cevredekilwrden sartlari uyan olmuyor maalesef. Ya herkesin küçük cocugu var ya da yaşlı, cocuklarin peşinden koşamazlar.
Kreşe anaokuluna vs düşünüyorum ortanca Eylül ayinda başlayacak ama küçük için yine biri şart. Yan komşum olabilir ama ben cesaret edemiyorum tamamen komsulukla ilerlesin iliskimiz diye. Lütfen bana yardımcı olun. Sıkışmış hissediyorum. Her türlü yorum fikir ve detay isteyene açığım. Uzun ama durum bu ..
Annem çocuklara bakmaya devam etmeli mi, oğlumla ilişkimi nasıl düzeltebilirim ya da sorunun kaynağı ne acaba? Kısır bir dongudeyim sanki..
Kardesleriyle oynuyor. Hafta ici gitme gibi bir durumu yok. Hqfta sonu böyle gecirmek istiyor ama dogru değilHayır oğlum, hep beraber zaman geçireceğiz diyeceksiniz.
Sizinle çok benzer durumda bir tanıdığımız vardı. Büyük çocuğu anneannede kaldıkça; çocuğun huyu, tavrı, annesine ve kardeşlerine karşı davranışları çok değişmişti.
Zor olsa da, anneannede yatılı kalmayı sonlandırdı; 1-2 ay içinde sorunları da çözüldü, çocuk kardeşleriyle oyun oynamaya da başladı.
Bana sorulmadi ki. Taşınıp geldilerBir de madem ki annenizin davrasınışlarını , huyunu suyunu beğenmiyordunuz da neden bakmasını kabul ettiniz ?
Siz ne istiyorsunuz peki ? Ona göre tavsiyede bulunmak istiyorum.Ben teşekkür ederim. Tavsiyeniz ne olur peki bu durumda?
Onu ben degil, rehber ogretmen bagladi. Ihtimal vermedim ama gormedigim bisey mi var diye düşündürdü beni.Anneniz baksın ıstemıyorsunuz ama bakacakta başka kımse yok . Bence annenizin bakmasını ıstemıyormus gibi yapmayın çünkü üç tane çocuğu neye göre yaptın dıye sorarlar adama . Gayette anne bakınca sizde rahatlıkla çocuk sahibi olmuşsunuz.
Konunuzda anlatmak ıstedıgınız ,dokuz yaşında kı çocuğunuzun böyle davranmasını annenıze mi bağlıyorsunuz ?
Yani şöyle söyleyeyim.. annem sürekli beni irdeliyordu, elestiriyordu. Onun dedigine yaptigina takılmadan cocuklari okul cagina getirsem pisman olur muyum yoksa bir an once kres mi?Siz ne istiyorsunuz peki ? Ona göre tavsiyede bulunmak istiyorum.
Anneyle guzel bir bağ olsun keşke dememek için birşeyleri değiştirmek mi ?
Yoksa
Anneyle hic derine inmeden yuzeysel bir ilişki mi ?
Ya da
Anneden uzak ve az görüşmenin olduğu bor hayat mi ?
Kardesleriyle oynuyor. Hafta ici gitme gibi bir durumu yok. Hqfta sonu böyle gecirmek istiyor ama dogru değil
Sadece sorunlarin ustunu örtüyoruz, ya da halinin altina supuruyoruz. Tekrar deneyecegim ikna edebilirim umarim
5 degil belki 10k cepte. Ama ben bittim iyi görmüyorum kendimiKlasik bir vaka
Başıma taş düşse sebebi annem vakası
Annemle benim de aram mükemmel değil
Ama benimki çocuklarıma bakmaz etmez bence haklı nedenlerim var
3 çocuğa bakan annem olsa ayda ortalama 5k cepte
Psikologu donlemeyerek hata etmissiniz. Belli noktada tabiki sekil vereceksiniz. Cocuk sizi parmaginda oynatmis. Gelme deyince gelmeyecek yani aglatin demiyorum ama kural kotmaniz lazım. Teledonuma bakma deyin mesela sifre koyun yasak deyin anlasın. Siz psokologa danisip dediklerini dinleyin bence çocugunla ilgili olarak. Anneniz bakmasın madem komşuya verin. Baştan kuralları koyarsaniz uyi gid3r bence sorun olacaginı sanmam.9 yaşındaki oğlum doğduğunda annem benim bulunduğum şehre geldi. Ben de esim de çalışıyoruz. Annem kendi isteğiyle bakmak istedi kendisi emekli. Baska kardeşim vs yok. Çöpsüz üzüm tabiri caizse. Ben çocukken yaşadığım ailevi problemlerden dolayı gelmesini istemedim. Aramızda sogukluk oluştu babamla bir dargin bir barışık canımdan bezdim. Evi var arabasi varemeklisi var ama bir türlü bosanmak istemedi. Ben de üniversite mezunuyum okulu bitirince calisabilirim yeter bana bu eziyeti yapmayin dedim yine de olmasi. Velhasil babam yillar önce vefat etti.
Annem kendine kiralik bir ev tuttu ben bakip buyuturum diye. Ama ben bir kere soğudum toparlayamiyorum. Samimi qnne kızlardan degiliz, ben gayet mesafeliyim. Oğlum 1 yaşlarındayken anne dedim tamam sağol bu kadar ueter, sen de hqstasin zorlaniyorsun bakma. Sessiz kalmakla yetindi bir süre bakmaya devam etti vs. Simdi oğlumun kardesleri var. Onlara bakiyor qma ben cok mutsuzum. Cocuklarim 3.5 ve 2.5 yaşlarında.
Iki numara doğduğunda cok zorlamadi ama üstüne pandemi ve 3 numara gelince çocuk inanilmaz kıskançlık triplerine girdi, kendince hakli. Ortanca cok hareketli inatçı aceleci yani ne derseniz.. zor bir çocuk Allah saglik versin. Küçük henüz dillenmedi ama rutini olan bir çocuk, sakin bir çocukluk geciriyor.
Simdi büyük oğlumla inanilmaz catisiyoruz. Memnuniyet sıfır. Hiçbir sey yetmiyor hep daha fazlasini istiyor oyun oynuyoruz e carsiya gitmedik onu yapiyoruz bunu yapmadik vs. Beni sürekli kontrol etmeye çalışıyor mesajlarimi okuma derdinde kime yaziyorum ne konusuyorum.. her şeye hakim olmaya calisiyor ve ben normalde de bu tür seylere gelemeyen bir insanim, kocamdan cekmedigimi oglumdan cekiyorum. Nereye gitsem gelmek ister. Zaten disari cikma sansim cok az, ,vaktim olmuyor ama goturebilecegim yere de götürüyorum. En basitinden kuaförden randevu aliyorum onu gördüğünde duydugunda zıplıyor ben de gelicem sana orda ne yapacaklar anlatsam da ikna olmaz görse dahi şüphe eder.
Genel olarak böyle. Ben çok yoruldum. Çok çocuktan ve çalışmaktan değil yorgunluğum çocuğumu ikna edememekten, laf anlatamamaktan.. ben kendim birkaç kez psikologa gittim. Qma basmakalip oyun hamuruna sekil vermeye calisir gibi karşılık bulmak hosuma gitmedi, devam etmedim.
Gecen gün oglumun okulundaki rehber öğretmenle konuştum. Annemin narsist olabilecegini söyledi. Aslinda babam tam anlamiyla öyleydi. Miras birakirlar, devrederler, anneniz devralmis dedi.
Cocuklara bakici bulamiyorum oturduğumuz yer sehir merkezine uzak, kimse gelmek istemiyor cevredekilwrden sartlari uyan olmuyor maalesef. Ya herkesin küçük cocugu var ya da yaşlı, cocuklarin peşinden koşamazlar.
Kreşe anaokuluna vs düşünüyorum ortanca Eylül ayinda başlayacak ama küçük için yine biri şart. Yan komşum olabilir ama ben cesaret edemiyorum tamamen komsulukla ilerlesin iliskimiz diye. Lütfen bana yardımcı olun. Sıkışmış hissediyorum. Her türlü yorum fikir ve detay isteyene açığım. Uzun ama durum bu ..
Annem çocuklara bakmaya devam etmeli mi, oğlumla ilişkimi nasıl düzeltebilirim ya da sorunun kaynağı ne acaba? Kısır bir dongudeyim sanki..
Ben kural koymadigimi soylemedim. Gelme derim yalniz gidecegim yere giderim.ama defalarca ayni sahneyi yasamak yorucu oluyor. Psikologu dinlememe degil olay, psikologlarin hastalara tek tip gözüyle bakması. Ben tabiki sekillendirmeye çalışıyorum. Ugrasmasam dert edinir miyim..Psikologu donlemeyerek hata etmissiniz. Belli noktada tabiki sekil vereceksiniz. Cocuk sizi parmaginda oynatmis. Gelme deyince gelmeyecek yani aglatin demiyorum ama kural kotmaniz lazım. Teledonuma bakma deyin mesela sifre koyun yasak deyin anlasın. Siz psokologa danisip dediklerini dinleyin bence çocugunla ilgili olarak. Anneniz bakmasın madem komşuya verin. Baştan kuralları koyarsaniz uyi gid3r bence sorun olacaginı sanmam.
Annenize biraz haksızlık ediyorsunuz gibi geldi bana..kim bilir o neler yaşadı, ne acılardan üzüntülerden geçti, babanızla boşanıp boşanmamasi annenizin kkonusu.Hemen narsist teşhisi çok doğru değil..kadin sizi büyütmüş, okutmuş, emek vermiş.cocugunuza bakmayı teklif etmiş,ki her anne yapmaz bunu..Bence annenizle ilişkinizi duzeltin önce..9 yaşındaki oğlum doğduğunda annem benim bulunduğum şehre geldi. Ben de esim de çalışıyoruz. Annem kendi isteğiyle bakmak istedi kendisi emekli. Baska kardeşim vs yok. Çöpsüz üzüm tabiri caizse. Ben çocukken yaşadığım ailevi problemlerden dolayı gelmesini istemedim. Aramızda sogukluk oluştu babamla bir dargin bir barışık canımdan bezdim. Evi var arabasi varemeklisi var ama bir türlü bosanmak istemedi. Ben de üniversite mezunuyum okulu bitirince calisabilirim yeter bana bu eziyeti yapmayin dedim yine de olmasi. Velhasil babam yillar önce vefat etti.
Eğer annesi narsistse ve çocuğu psikolojik olarak gerçekten etkilediyse annesine teşekkür etmemeli. Oğlunun narsist istismarına maruz kalmasına sebep olduğu için de kendisini suclamalı. Ama size katılıyorum bakıcı bile bulunamayan bir yerde neye güvenilip 3 çocuk yapılır ki.Derdinizin ne olduğunu anlayamadım. Anneniz bakmasa 3 tane çocuğu nerede kime baktıracaktınız ki? Bence şükredin ve annenize de teşekkür edin.