9 yaşındaki oğlum ve daha fazlasi

Kreş durumu bana kalırsa en güzeli. Esime göre de bez problemi ortadan kalkmalı sonra kreşe gitmeli. Annem çok sosyal degil, psikolojik bqskiyla gecmis bir ömür hem babq hem es tarafindan.. simdi bir boslukta ve kendini dinlemiyor gibi geliyor. O yuzden de bakmaktan vazgecemiyor. Diyorum bakici olsun sen gel gör istersen yanında dur bakicinin ama bak hastasin yorulma, kabul etmiyor. Duygularini rahat dile getirebilen biri degil ki, sessizlikle yetiniyor. Cevap alamıyorum, onu da anlayamıyorum

Kabul etmiyor ne demek? Çocuk sizin çocuğumuz değil mi? Kendi çocuğunuza kimin bakacağının kararını siz veremiyor musunuz?

Kadin iyi kotu cocuklariniza bakiyor. 3 cocugu baktirmak sizin icin daha maliyetli olacakken anneniz tum duzenini degistirip yaniniza gelmis. Ebeveyn travmalarini atlatmak zor biliyorum, bende yasadim ama gecmisi degistiremiyoruz. Annenizin cocuklara bakmasini istemiyorsaniz onun fikrini almak zorunda degilsiniz, esinizle konusup bakici ayarlayabilirsiniz.

9 yasindaki cocugunuz icin ise profesyonel bir degerlendirme alin. Okulun rehber öğretmeni hic gorusmedigi annenize teshis koymaya calismis, bana guvenilir gelmedi. Annemi psikiyatriste hep ben gotururum, ne teshis koyduklarını bana bile soylemedilwr
Annem düzenini degistirmeye daha cocuk yokken kararliydi. Ben şöyle algiliyorum benim oldugum sehre gelmek bir kaçıştı.

Kabul etmiyor ne demek? Çocuk sizin çocuğumuz değil mi? Kendi çocuğunuza kimin bakacağının kararını siz veremiyor musunuz?
Bakıcı bulamiyorum ki. Kresee versem yine biri olmasi gerekecek ben nasil götürüp getirecegim evde digeri uyurken

Annem düzenini degistirmeye daha cocuk yokken kararliydi. Ben şöyle algiliyorum benim oldugum sehre gelmek bir kaçıştı.

Olabilir. Sahsi tavsiyem gecmisi kabullenmeniz, yasandi ve bitti. Bu durumu hep kabuk baglayan bir yaraya benzetiyorum. Ara ara kabuk kalkiyor kaniyor yine kabuk bagliyor. Annenizjn davranislarini sorgulamayin, belki psikolojik problemleri vardir, mantikli davranamamis olabilir

Bakici desem bulamiyorum. Yazin cocuklara tuvalet egitimi vermek istiyorum. Yanimda biri olmasi lazim sonrasinda bakici olsun oyle devam edelim, birini krese gondereyim yarim gun, digeri de aksama kadar bana yardimci olsun istiyorum. Gectigimiz yazdan beri ariyorum bulamiyorum.

Helal olsun kadına ne diyeyim bilmiyorum sadece içimden onu takdir etmek geldi.

Kimse yalandan yere yıllarca çocuk bakmaz. Bu kadin anneniz ve size hayat boyu bulamayacaginiz destegi vermis.

Bence minnet duymalisiniz. Ben hayatımın uzun bir dilimini mahvettigi halde gecen sene anneme elimi tekrar uzattim ve tutmadi.

Sizin probleminiz ne tam anlayamasamda. Anneniz kadar sizin de xor bir kararkteriniz var anlaşılan.

Olabilir. Sahsi tavsiyem gecmisi kabullenmeniz, yasandi ve bitti. Bu durumu hep kabuk baglayan bir yaraya benzetiyorum. Ara ara kabuk kalkiyor kaniyor yine kabuk bagliyor. Annenizjn davranislarini sorgulamayin, belki psikolojik problemleri vardir, mantikli davranamamis olabilir
Var bence. Kulaklarinda problem var doktora gitmiyor. Protez dis yaptirdi begenmedi cope atti 4 senedir erteliyor hala eskileri kullaniyor memnun olmamasina ragmen. Maddi bir pronlemi yok ki nerde istese yaptirir ama istemiyor. Kalp hastasi ilaclarini yazdirmakta gecikiyor. Bugün giderim yarin giderim diye.. kullanmayinca zararini kendi görüyor, gec kaldim diyor. Psikologa gitmeşi lazim. Ihtiyaci olan herkes destek almali der kendine toz kondurmaz, normal degil ki bunlar

Helal olsun kadına ne diyeyim bilmiyorum sadece içimden onu takdir etmek geldi.

Kimse yalandan yere yıllarca çocuk bakmaz. Bu kadin anneniz ve size hayat boyu bulamayacaginiz destegi vermis.

Bence minnet duymalisiniz. Ben hayatımın uzun bir dilimini mahvettigi halde gecen sene anneme elimi tekrar uzattim ve tutmadi.

Sizin probleminiz ne tam anlayamasamda. Anneniz kadar sizin de xor bir kararkteriniz var anlaşılan.
Teşekkürler yorumunuz icin. Ben de kolay bir insan degilim.
Bu kendimi torpulemis halim. Tek cocugum. Kulkedisi olanlardan..

Bakici desem bulamiyorum. Yazin cocuklara tuvalet egitimi vermek istiyorum. Yanimda biri olmasi lazim sonrasinda bakici olsun oyle devam edelim, birini krese gondereyim yarim gun, digeri de aksama kadar bana yardimci olsun istiyorum. Gectigimiz yazdan beri ariyorum bulamiyorum.
İyi de neden ? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum asla bir art niyetim yok.

Annenizle ne gibi şeyler yaşadınız ? Mahsuru yoksa açar mısınız ?

Siz annenizi bakıcı bulup ona sana gerek kalmadı mesaji vererek cezalandirmayi icten içe istiyor olabilir misiniz ? Yoksa tamamen ben mi yanlış anlıyorum

Ya oraya bende takili kaldim. Annem narsist de ben mi görmüyorum diyorum. Ama babam kesinlikle öyleydi
Hiç tereddüt etmem. Annemle ilgili öyle bir şüphem düşüncem olmadı. Şöyle ki, oğlum anneannesiyle kalıyor hafta sonlari öğretmen diyor ki çocuğunuzu size karşı dolduruyor olabilir vs, cok şaşırdım. Ihtimal vermedim. Yani bir taraftan hep beni oglumun yaninda elestiren duruma göre hep beni olumsuz tarafimdan gören bir annr ona göre..

Rehber öğretmeniniz, gerçekten inanılmaz bir cevhermiş(!).

Çocuk 9 yaşında ; arka arkaya kendisinden 6,5 ve 5,5 yaş küçük, 2 kardeşi olmuş.

Kendisini dışlanmış hissediyor olma ihtimali yok mu ? Siz dışarı çıkarken, sizinle gelmek isteme sebebi: sizinle zaman geçirme ve kardeşleri doğmadan önce olduğu gibi, kısa bir süreliğine de olsa; sadece onunla ilgilenmenizi istemesi olamaz mı ?

Haftasonları büyük oğlunuzu anneannesine göndermeyi bırakın ve orada tek başına yatılı kalmasın. Kardeşleriyle arasındaki kardeşlik bağını zedeliyor olabilir bu durum. Her ne olursa olsun 3'ü birarada olsun; anneannelerine hep beraber gidin ve dönün.

İyi de neden ? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum asla bir art niyetim yok.

Annenizle ne gibi şeyler yaşadınız ? Mahsuru yoksa açar mısınız ?

Siz annenizi bakıcı bulup ona sana gerek kalmadı mesaji vererek cezalandirmayi icten içe istiyor olabilir misiniz ? Yoksa tamamen ben mi yanlış anlıyorum
Evet belki de böyle istiyorum psikolojik olarak.. neden olmasin dedim simdi okuyunca. Çocukluğum boyunca bana hep yetersiz olduğumu aşılayan anne babayla hala vakit gecirmek istemiyor ya da cezalandırmak istiyor da olabilirim. Ilk sorunuz hangisine tam anlayamadim

• Beğen
Reactions: JES
Teşekkürler yorumunuz icin. Ben de kolay bir insan degilim.
Bu kendimi torpulemis halim. Tek cocugum. Kulkedisi olanlardan..
Eşimde tek çocuk ve her iki ebeveyn tarafindan hayati mahvedilmis bir cocuk. Bazen bosanmak care olmuyor. Hatta bosanip iki tarafinda istemedigi hayatini yasadigi ve araya verilen bir cocuk da olunabiliyor. Bunun birebir emsalini tanidigim icin söylüyorum.

Var bence. Kulaklarinda problem var doktora gitmiyor. Protez dis yaptirdi begenmedi cope atti 4 senedir erteliyor hala eskileri kullaniyor memnun olmamasina ragmen. Maddi bir pronlemi yok ki nerde istese yaptirir ama istemiyor. Kalp hastasi ilaclarini yazdirmakta gecikiyor. Bugün giderim yarin giderim diye.. kullanmayinca zararini kendi görüyor, gec kaldim diyor. Psikologa gitmeşi lazim. Ihtiyaci olan herkes destek almali der kendine toz kondurmaz, normal degil ki bunlar
İnanın sizin yapabileceğiniz hic bisey yok. Bir ara annemden uzak durdum agladi sizladi. Tersini yapayim dedim aldim gezdirdim, pandeminin ortasinda gebeykwn doktoruna kadar bile ben goturdum, istekleri bitmemeye basladi, ustelik dogum yaptigimda 2 gece 3 gun hastanede kaldim refakatcim gorumcemdi. Kadin anneme rica etti biraz kalabilir misin evime gidip geleyim dedi, annemde uykum var kalamam dedi gitti ustelik sabah 5 bucukta ziyaretime gelip hepimizi uyandirmisti. 🤣 gercekten yapacak hic bisey yok. Oldugu gibi kabul edip gormezden geleceksiniz

Rehber öğretmeniniz, gerçekten inanılmaz bir cevhermiş(!).

Çocuk 9 yaşında ; arka arkaya kendisinden 6,5 ve 5,5 yaş küçük, 2 kardeşi olmuş.

Kendisini dışlanmış hissediyor olma ihtimali yok mu ? Siz dışarı çıkarken, sizinle gelmek isteme sebebi: sizinle zaman geçirme ve kardeşleri doğmadan önce olduğu gibi, kısa bir süreliğine de olsa; sadece onunla ilgilenmenizi istemesi olamaz mı ?

Haftasonları büyük oğlunuzu anneannesine göndermeyi bırakın ve orada tek başına yatılı kalmasın. Kardeşleriyle arasındaki kardeşlik bağını zedeliyor olabilir bu durum. Her ne olursa olsun 3'ü birarada olsun; anneannelerine hep beraber gidin ve dönün.
Son paragrafa katiliyorum sonuna kadar. Gitme diyorum ama orda kafasina gore kagit kesmek yapistirmak oyun oynamak kendince de kqfa dinlemek hosuna gidiyor. Ben gondermiyorum, gitmesini de istemiyorum eşyalarını hazirliyor gidicem diye

Siz annenizin oğlunuzu ne yaparak kötü yetiştirdiğini düşünüyorsunuz? Belirli bir davranışı var mı? Annane ve babaanneler, çocuklara karşı daha toleranslı, bizim hayır dediklerimizi yapıyorlar çoğu öyle.
Anneniz sizin 3 çocuğunuzu büyütmüş eli öpülecek bir anne bence. Hakkını ödeyemezsiniz. İki çocuğa bakıcı fiyatlarını araştırın isterseniz, yada bakacak birini bulabilir misiniz? Anneniz olmasa 3. çocuğu yapar mıydınız? Valla ben çocuksuz çalışan, tek çocukla çalışan, iki çocukla çalışmayan kadın oldum, en zoru sonuncusu çocuklarım biri 10 yaşına biri 3 yaşına girecek yakında. Üçüncü çocuğu yapmaya cesaretim yok.

Kadın torununa bakmak için şehir değiştirmiş, kendine ayrı ev tutmuş .
Üstüne 3 cocuga bakmış yine de yaranamamıs.
Teşekkür etmelisiniz .

Rehberlik öğretmeni(!) annenizi görmeden , konuşmadan nerden anlamış narsist olduğunu ?

Annenizin bakımını istemiyorsanız , 2 seçenek var:
1. Bakıcı
2. Kreş

3 cocuga bakmayı kabul eden ve ücrette de anlaşabileceğiniz bir bakıcı bulabilecek misiniz ?

Kreşe de 2 çocuğu en az 10 binden aşagı gönderemezsiniz.
İmkanınız var mı?

9 yaşındaki oğlunuza gelecek olursam.
Sizi cok görmediği için sizinle fazla vakit geçirmek istiyor olabilir ya da ilginizi çekmek istiyor da olabilir.
Araştırıp iyi bir pedegoga götürmelisiniz.

X