Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

günaydın kızlar...

zeynebim seni enişteyi kıskanmış mı gördümm ne ?..:1rolleyes:

canııımm nazar etme ne olur, biraz daha uğraş sende ol olur muu..:1hug:
 
günaydın kızlar...

zeynebim seni enişteyi kıskanmış mı gördümm ne ?..:1rolleyes:

canııımm nazar etme ne olur, biraz daha uğraş sende ol olur muu..:1hug:

yok fatma abla ya benim ki kıskanmak değil tabiki seviniyorum verdiği için zaten kolestrol problemi olduğundan ilo vermek zorunda kaldı ve ilaçsız sorunu çözmüş oldu:hooray:

ben sadece eşim artık zayıf ben se kilolu yani hoş bi görüntü olmuyor bide tartıya çıktığımda bir erkekle aynı kiloda olmak istemem onun için sürekli ben ona yeter artık diyorum o bana hadi aşkım biraz daha saret şu uzmana gidelim bu uzmana gidelim sonunda olacak sende verecen diyor:teselli:
yaani çok destekçi ve onu hüsrana uğratıyorum ben elimden geleni yapıyorum biliyorsunuz
artık benide kilolu görmek istemediği dile getirmesede çok açık

ikimizde aynı kiloda olursak sorun oluşturabilir diye korkuyorum:çok üzgünüm:

yoksaa onu kıskanırmıyım hiç her zaman olduğu gibi bu konuda da gurur duydum eşimleŞeniz
 
menümü yazayım hemen akşam kahvaltılık bişeyler atıştırdım ve dondurma yedim
sabah ise pogaça ve cayla kahvaltı yaptım spora kaldıgım yerden devam edecegim bugün pilatesim var
 

yok tartılmadım daha zeynep abla
daha tartılmıycam kendimi hazır hissetmiyorum
 
slm herkese,
bişey okudum demin paylaşmak istedim güzel hatunlar...

• 12/5/2005 - Diyet ve Diyetler İdeal kilo
Diyet ve Diyetler İdeal kilo Diyet yapanların çoğunun, arzuladıkları kilo`ya ulaşma ve o kilo`da kalmada başarısız olduğu bilinen bir gerçek. Verilen kilo`ların geri alınması ve diyetler`in bırakılma oranı 5 yıl içinde %90’lara ulaşıyor. Bu nedenle, birçok kişi sürekli yeni diyetler ve tedavi programlarına yöneliyor veya tümüyle diyet`i bırakıyorlar
Fazla kilo`ların yalnızca yemekle ilgili olmayabileceğini düşündünüz mü? Belki de yıllardır yaptığınız diyetler`e rağmen kilo vermemenizin ve hatta kilo almanızın altında yatan neden, tiroit hormonu azlığı yada açığa çıkmamış şeker hastalığı gibi hormonsal bir bozukluk olabilir. Ayrıca, kilo`lu iseniz kan basıncını, kolesterolünüzü ve ürik asit düzeyinizi de bilmeniz gerekir. Fazla kilo`ya eşlik eden birçok tıbbi sorunun da bulunduğunu unutmamalıyız. Kısacası, günümüzde sağlıklı kilo vermenin yolu, öncelikle şişmanlığın, estetik bir kaygıdan öte, ciddiye alınması gereken bir sorun olduğunun kabul etmenizden ve bu konuda doktorunuza danışmanızdan geçiyor.

Diyet tipleri, tümüyle aç bırakan diyetler`den orta derecede kısıtlama yapan dengeli diyetler`e kadar değişiyor. Bu diyetler genellikle kısa dönemli kilo kaybı sağlıyor ama özellikle destekleyici bir izleme yapılmadığında uzun dönemle kilo kaybını korumada başarılı olamıyorlar.

İşte iyi ve kötü yanlarıyla bazı popüler diyetler :

Düşük-Karbonhidratlı Diyetler

Düşük karbonhidratlı diyetler, aynı miktarda kalori veren yüksek karbonhidratlı diyetler`e göre düşük karbonhidratlı diyetlerle daha hızlı kilo verildiği gözlemine dayanıyor. Karbonhidrat kısıtlaması sonucunda vücut proteinleri yakın olarak kullandığında kas kitlesi azalıyor. İdrarda proteinlerin yıkım ürünleri olan ketonlarla birlikte vücuttan daha fazla sodyum ve su atılıyor. Karbonhidratlar daha sonra tekrar diyete sokulduğunda ise bu kayıp geri dönüyor. Düşük karbonhidratlı diyetler`le vücut bileşiminde veya kilo kaybında başka bir değişim gözlenmiyor. Bu diyetler genellikle yeterli kalsiyumdan ve diyet lifinden yoksunlar. Görüldüğü gibi, düşük karbonhidratlı diyetler yarardan çok zarar veriyor.

Yüksek-Karbonhidratlı Diyetler

Yüksek-karbonhidratlı diyetle`rin çoğu Akdeniz diyet`i ile uyumlu. Bu diyetler öncelikle kompleks karbonhidratlar, sebzeler ve meyvelerle yeterli besin maddelerisağlamakta ve tam yağlı süt ürünleri ve yağlı protein kaynaklarını keserek yağ alımını kısıtlamakta.

Vejetaryen Diyetler

Vejetaryen diyetler tipik olarak az-yağlı, yüksek karbonhidratlı, bol lifli diyetler olup enerji ve besin maddelerini kompleks karbonhidratlar, sebzeler ve meyvelerle sağlanması hedefine uygulanır. Vejetaryen kısıtlamalar, süt ürünleri dahil bütün hayvansal ürünlerin kısıtlanması durumunda özellikle protein ve B12 vitamini noksanlığına neden olabilirler. Süt ürünleri içeren ya da süt ürünleri artı yumurta içeren vejetaryen diyetler`i planlamak daha kolaydır. Birçok kilo verme programında vejetaryen seçenekler mevcuttur.

Tek Besinli Diyetler

Uzun-dönemli uygulanamayan tek-besinli diyetler, yenen besinin ne olduğu kadar belirli bir besinin ne zaman yendiğinin de önemli olması düşüncesine dayanmakta. Bu diyet`in temeli, taze meyve yenmesidir; protein, niasin, kalsiyum ve demir noksanlığına yol açabilir. Diğer bu tip diyetler`de sık görülen bir sorundur.

Çok Düşük-Kalorili Diyetler

Aşırı şişmanlığın diyet`le tedavisindeki önemli bir gelişme, besinlerle enerji alımını günde 800 kcal gibi düşük miktarlara indiren çok düşük kalorili diyetler`in uygulanmasıdır. Bu diyetler hızla kilo vermesi gereken hastalara yönelik olup genellikle kilo fazlalığı %30 ya da fazla olan kişiler içindir. Bu diyetler`in kesinlikle bir doktor, diyetisyen ve davranış psikologunun da katıldığı bir ekibin kontrolünde uygulanmaları gerekir.

Bireyselleştirilmiş Orta Derecede Enerji Açığı Diyetler`i

Yakın zamanda uygulanmaya başlanan bireyselleştirilmiş orta derecede enerji açığı diyetler`i, aşırı kilolu olmayan kişilerin diyetler`i ile aynı ilkeleri izlemektedir, yani toplam yağ alımı, toplam kalorilerin %30 veya protein %15’i ve karbonhidrat (primer olarak kompleks karbonhidratlar) %55 veya daha fazlası ile sınırlıdır. Ancak, önerilen enerji alımı, bazal metabolizma hızına (BMR) göre hesaplandığında günde ortalama 500-600 kcal kadar bir enerji açığı yaratacak şekilde ayarlanmaktadır. Bireyselleştirilmiş orta derecede enerji açığı diyetler`i, günümüzde obezite uzmanları tarafından kabul edilmektedir. İdeal kilonuza yalnızca kısa süreli diyet`le değil, yaşam ve beslenme tarzınızda kalıcı değişimler yaparak ulaşmaya çalışın. Besinsel değişimler sağlığınıza katkıda bulunacak, kronik hastalık risklerini azaltacaktır. Düzenli fiziksel aktivite, kalp hastalığı riskinizi azaltmanın yanı sıra kanser ve şeker hastalığı riskini de azaltacak, psikolojik yönden kendinizi daha iyi hissetmenizi ve İdeal kilo`nuzu kontrol altında tutmanızı sağlayacaktır.

Kaynak:gebelik-rehberi.com Diyet ve Diyetler İdeal kilo ...
 
Aşırı Kilonun Zararları
Fazla kiloluluk sadece kişinin fiziksel görüntüsünü bozmakla kalmaz aynı zamanda birçok hastalığa neden olur.
Fazla kilonun neden olduğu kalp, tansiyon ve şeker hastalığı yaşamı kısaltan önemli hastalıklardır.
Kadınlarda 18 yaşından, erkeklerde ise 20 yaşından sonra kilo alınması şeker hastalığı riskini artırmaktadır. Kilo alımı ile hipertansiyon arasında da kuvvetli bir ilişki vardır. Fazla kilolu hastaların %60’ında hipertansiyon vardır.
Fazla kilolu kişilerde kalp ve damar hastalıklarından dolayı ölüm oranı fazla kilolu olmayan kişilere göre 4 kat fazladır.
Fazla kilolu hastalarda safra kesesi taşı, safra kesesi iltihabı, karaciğer yağlanması ve reflü özofajit denen midedeki asidin yemek borusuna kaçması hastalığı daha sık görülür. Safra kesesi taşı, fazla kilolu hastalarda fazla kilolu olmayanlara göre 3 kat daha fazla oluşur.
Uykuda nefes durması da (apne) fazla kilolularda sık görülür. Bu hastalarda uyku sırasında üst solunum yollarındaki tıkanma nedeniyle nefes kesilir ve bu nedenle hasta gece uyuyamaz ve gündüz uykulu vaziyette dolaşır. Astım ve solunum yolu enfeksiyonları da fazla kilolularda daha sık görülür.
Bazı kanserler fazla kilolu kişilerde daha fazla görülür. Kadınlarda meme, rahim ve safra kesesi kanseri, erkeklerde ise kalınbağırsak, rektum ve prostat kanser sıklığı fazladır .
Fazla kilolu kadınlarda adetlerde düzensizlik ve yumurtlamada bozukluklar olur. Bu nedenle çocuk yapma şansı azalır. Yukarıda sözünü ettiğimiz, yumurtalarda kistlerin ortaya çıktığı polikistik over sendromu fazla kilolu kadınlarda daha sık ortaya çıkar. Erkeklerde ise cinsel istekte ve testosteron düzeylerinde azalma gözlenir. Kadınlarda ise kanda erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron hormonunda artış ve buna bağlı olarak tüylenme görülebilir.
Fazla kilolu kişilerde özgüvende azalma, aşağılık duygusu, sosyal yaşamdan uzaklaşma, sıkıntı, anksiyete ve depresyon gibi psikolojik bozukluklar sık görülür.
Ciltte bakteri veya mantarların yol açtığı iltihap ve çatlamalar, fazla kilolu kişilerde daha fazla olur. Sellülit ve kıl kökü iltihabı da fazla kilolu kişilerde fazladır.
Fazla kilolu kişilerde, dizlerde ve kalça ekleminde kireçlenme, topuk dikeni, gut ve bel ağrıları daha sık görülür.
Fazla kilolu hastalarda, birlikte ortaya çıkan şeker hastalığı ve tansiyon yüksekliği nedeniyle daha fazla felç görülür.
Fazla kilolu kadınlarda, gebelik süresince tansiyon yükselmesi, iri bebek doğurma ve doğum sırasında zorluk daha sıktır.
Fazla kilolu kişilerde ameliyatlar daha tehlikeli veya risklidir. Ameliyat sonrası yara iyileşmesinde gecikme, yara enfeksiyonu, bacak damarlarında pıhtılaşma, akciğere pıhtı atması ve zatürre daha sık görülür.
Varis, bacak toplar damarlarında kan birikmesi ve ödem daha sıktır.



alıntı
 
mrb kızlara.s. sabahtan beri dışarıdayım,anca eve girebildim..eşimde biraz geç gelicekmiş..ben de fırsattan istifade çıkıp yürüyüşümü yapayıımmm a.s.
 
günaydın kızlarrr.. herkesin güsel bi gün geçirmesi dileği ile:)))

bende sütle kelogsumu yiyorum:)
 
günaydııınnn a.s.
dün o kadar yorgun olmama rağmen yürüyüşümü yaptım ya çok rahatladım yerimseniben
saat 1 de kursum var, yarım saat sonra falan giderim...
kahvaltım 2 kayısı,3 erik,1 dilim ekmek,salata...
 
topkek (65,0) /
alleysen (66.5)/
serap_21 (69,0)
gnydn64 (76.5)/t
pokahontas (58.5)/

9.TAKIM TOPLAM KİLO (335,5) /

zeynep abla ankaradaymış benden rica etti listeyi eklememi
herkese selamı var
 
9. TAKIM 106. ETAP

topkek (65,0) / (64.5)/(0.5)/(0.77&#37
alleysen(66.5)/(65.7)/(1.20%)
serap_21 (69,0) /
gnydn64 (76.5)/
pokahontas (58.5)/
9.TAKIM TOPLAM KıLO (335,5) /
 
Çubuğum Zeynep abla benide aradı,kilosunu bildirdi...yarın vaktinde girebilirsem listenin bildirimini yapabilirim..eğer gelemezsem diye genede gözün burda olsun canım olurmu yerimseniben
bu arada ben sana karşı çok mahcubum..bugün telefonumun takvimini karıştırırken senin doğum tarihini not etmişim onu gördüümmm amaaaa alarmını açmamışııımmmbenneyaptımki

gecikmelide olsa bunları kabul et canıımma.s. iyi ki doğduunnn Şeniz
 
günaydın kızlar kelogsumu yiyorum suanda:)

9. TAKIM 106. ETAP

topkek (65,0) / (64.5)/(0.5)/(0.77&#37
alleysen(66.5)/(65.7)/(1.20%)
serap_21 (69,0) /
gnydn64 (76.5)/
pokahontas (58.5)/(58.4)/(0.1)/(0.17%)
 
9. TAKIM 106. ETAP

topkek (65,0) / (64.5)/(0.5)/(0.77%)
alleysen(66.5)/(65.7)/(1.20%)
serap_21 (69,0) / (0,0) / (0,0%)
gnydn64 (76.5)/
pokahontas (58.5)/(58.4)/(0.1)/(0.17%)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…