• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 senelik karanlik.. siz olsaniz napardiniz ?

yani canım senki öyle geri kafalı lafı bile kendilerine az gelecek insanların yanında dilini bilmediğin yabancı bir memlekette neleri başarmışsın. helal olsun diyorm öncelikle. sonralıklada diyorumki nedir bu adamdan kopmana engel halanın oğlu diyemi. başlarım öyle halayada öyle akrabayada zaten bi iğrenç geliyo şu kuzenlerin evlenmesi bana. memlekette adammı yokta bu insalenlar kardeş çocuklarını evlendiriyo. bizdede böyle bir tanıdık var hani çokta uzak değil kuzenim kızını kardeşinin oğluyla baş göz etti evlendirdi demiyorum defeder gibi evlendirdi. şimdi dağmat çalışmıo kahvede kp yani dayısıda hem kızına torunlarına hemde dağmadına bakıyo tamam adama oh olsunda o zavallım kız nolucak.

ama sen güçlüsün akıllısın. boşan gitsin bak 9 yıl adama güvenip çocuk yapmamışsın düzelirmi bu evlilik. adam ilk bulduğu fırsatta seni aldatma eğiliminde kv bunu olumlu karşılıyo. bırak kurtul. ayağındaki bu taştanda kurtulursan eminimki kimse sana aaa dul görüyomusun yazık gözüyle bakmıycak. tam aksine kız onlardan kurtuldu hayatı değişti diyecekler kocanda öle erkek müsfettesi gibi dolaşmaya devam eder.

Bana yorum yazan derdime ortak olan elleriniz dert gormesin omrunuzce insallah, yorumlarinizla yolumu aydinlatiyorsunuz
yorumlarinizi okudukca ustume siki sikiya kenetlenmis o agir yuklerin hafifledigini hissediyorum nefes alabiliyorum :)))))

Ah bitanem hic sorma akraba evliligi benimde aklim almiyor ailelerin cahilligi kendi hur irademle
olsa akraba evliligimi asla donup bakmazdim
memlekette adam mi kalmadi!

eVET bitirememde akraba olmasinin verdigi manevi yukte cok fazlaydi fazlaydi diyorum cunki
yorumlariniz sayesinde mantigimin yanlis sylemedigini gordum

haklisin tabi, bi bedeli olmali bu 9 seneden cektiklerimin diyosun,ama canim artik rahata ermenin vakti gelmedimi sence?
intikam hakkin senin,ama intikamin icinde sende hirpalanacaksin .
bence Allahindan bulsunlar de kapiyi curup cik git.
daha cok gencsin,intikamla curutme senelerini.

Gencim degil mi elhamdulillah 28 im diye artik gecti diyordum ..
Hayir canim intikam derken
yuz ustu birakip cekip giderek
cevabimi vereyim bunlara diyorum :)

Canim benim ne de guzel ifade etmissin benim ifade edemediklerimi bile anlamlandiriyorsunuz evet benim cesaretim yok ozguvenim zaman zaman zedelensede
dustugumde diz kapaklarim kanayarak tekrar dogrulabildim ... Onca yasadigim psikolojik hezeyana ragmen..

Sizler meleksiniz KK nin YARDIM MELEKLERI :)) sizler ve kk iyi ki varsiniz

Bak sen MUTLU olmak için,gelecek için adım at nasıl da hızlı İYİLEŞİYORSUN göreceksin..
İyileştikçe yürüdüğün yola bakmayı ve hemen tökezleyip düşmemeyi öğreneceksin,düşsen de daha hızlı kalkacaksın..
Düşmekten korkma bir tentürdiyota bakar :31:

küçük yaşta evlenerek hak etmediğin şeylere maruz kalmışsın.
eşin ve ailesi senin kıymetini bilmediler diye, kıymetin yok sanma sakın.
kimseye birşey ispatlamak zorunda değilsin. o evliliği sürdürünce, çocuk yapınca, kimse 'aferin, bak çıkmazdabiri o insanlara nasıl katlandı, çocuk yaptı, evli kaldı' deyip sana madalya takmayacak.
sadece dert üstüne dert ekleyeceksin.
mesajlarından anlaşıldığı kadarıyla, evlilikte birşeyler hep kötüye gidiyor.
şiddet, aldatma (sanalda kalsa bile) ve her türlü olumsuzluğa destek veren bir aile.
kim için, ne için duracaksın o insanlarla birlikte.
senin kıymetini bilmiyorlar diye, sen de kendi kıymetini bilmemezlikten gelme. ailen de arkanda duruyor. beklemen için neden yok.
yaşın genç, senin yaşındaki birçok kişi daha iş-evlilik gibi başlangıçlar yapmadı. sen birçok tecrübe kazandın bu hayatta. sonraki günlerin için önemli alt yapıyı kurdun bile.
35-40 yaşına gelince 'keşke' demek, pişmanlık yaşamak sana daha çok zarar verir sadece.
lütfen, en önce kendini düşün. sen değerlisin. ailen için değerlisin, önemlisin. onlar bir hata yaptı geçmişte. ama yanlarına gidince, senin için en güzelini yapacaklarına inanıyorum.
akraba olmalarını umursama, akraba olduğunuz halde, onlar birşeylerden utanmayıp oğlunun ahlaksızlıklarını destekliyorsa, utanması gereken sadece onlardır.
başın dik olsun.
kendine güven.
cesaretini kazan.
sen kendini sev. sevdiklerini düşün.
herhangi olumlu bir yanlarını da yazmamışsın, yok ya da sana göstermiyorlar. neden bir şans vereceksin ki onlara? 9 senede birşey olmamışsa, bundan sonrası çok zor inan. mucize bekleme. değişmezler bundan sonra.
kendine yeni bir yol çiz. düşün, taşın. senin için en iyisi hangisi?
sonra da adımını at.
inşallah her şey gönlüne göre olur.
lütfen kendini düşünerek bir karar ver.

bu adımı attıktan sonra, gelecekteki bebeğinin babası ve akrabaları olmaya layık, sana eş olmaya layık birisi ile karşılaşmanı diliyorum ki, bebek sevgini uzuun yıllar daha erteleme...

Destegin icin ayrica tesekkur ederim canim benim

Son düzenleme:
Bak sen MUTLU olmak için,gelecek için adım at nasıl da hızlı İYİLEŞİYORSUN göreceksin..
İyileştikçe yürüdüğün yola bakmayı ve hemen tökezleyip düşmemeyi öğreneceksin,düşsen de daha hızlı kalkacaksın..
Düşmekten korkma bir tentürdiyota bakar :31:

RABBIMin izniyle SIZ KK MELEKLERI nin destegiyle atacagim insallah o adimi..
Aklimda bikac fikir var gelismelerden haberdar edicem sizi oncelikle eski cesaretimi gucumu biraz sarj etmem lazim :)

Hep ikilemde kaldim diyorum ya neden biliyor musun beynim cek git bundan sana koca olmaz diyor
bi yandan da yasim gecti, toplum baskisi, 9 senem gitti oldurmaya calisiyim diyordum tabi ki tek basima caba vererek ...

hem yurt dışını, hem Türkiye' yi biliyorsun. orada kaldığın yıllarda bir çok deneyim kazandın.
ailenin durumu iyi ise, istediğin bir meslek için burada da kurslar vardır. onlardan birine gidip mesleki bilgi edinip kendi işini kurabilirsin.
her iki ülkenin artılarını düşün, onları değerlendirmeye bak.
kimseye birşey ispatlamaya çalışma lütfen.
senin çektiklerinin yarısını yaşamayıp, ailesinden desteği olmadığı halde o evliliği bitirecek insan çoktur.
senin durumunda avantajlar var, o avantajları kullanmaya bak lütfen.
yabancı bir ülkede, eşinin ailesinin engellemelerine rağmen bir sürü şey başardın.
kendi ülkende, ailenin desteğiyle çok daha iyilerini yapabilirsin. buna inan...
yeter ki isteğin, azmin olsun.
gençlik duruyor, sağlığın hala yerindedir umarım. tek gereken adım atmak. ailenle ayrıntılı görüş, kararını ver bence.

hm anladim,
iste o cekip gitmek hangi gune kismet?,hakkinda hayirlisi canim.
ama bence sende o azim var, birgun seni elestren o insanlar vay be diycek.

canim benim madem merak ediyorsunuz soyle soyleyeyim
aof sinavim var 12-13 OCAKTA onlari atlatip bir adim atayim diyordum
diger yandanda o ana kadar bile beklemeyeyim diyorum inceldigi yerden kopsun..

ESim cunki ilk firsatta git defol git diyor, keske son denemeyi yapmasaydim diyor pisman anlayacaginiz ve
gidisat hakkinda konusmak istedigimde kestirip atiyor orali olmuyor

burda bir arkadasim var esinden ayrilmis bir cocugu var kiziyla birlikte yasiyor oyle bir durumda cekip ona gideyim bosanma islemlerini baslatayim sinav konusunu arkadasimdayken de yaparim ins diyorum

canim benim madem merak ediyorsunuz soyle soyleyeyim
aof sinavim var 12-13 OCAKTA onlari atlatip bir adim atayim diyordum
diger yandanda o ana kadar bile beklemeyeyim diyorum inceldigi yerden kopsun..

ESim cunki ilk firsatta git defol git diyor, keske son denemeyi yapmasaydim diyor pisman anlayacaginiz ve
gidisat hakkinda konusmak istedigimde kestirip atiyor orali olmuyor

burda bir arkadasim var esinden ayrilmis bir cocugu var kiziyla birlikte yasiyor oyle bir durumda cekip ona gideyim bosanma islemlerini baslatayim sinav konusunu arkadasimdayken de yaparim ins diyorum

hm,peki canim 2 secenek var simdi.
evde durumlar nasil simdi bi gununuz nasil geciyo anlatirmisin ozel olmazsa,
ona gore simdi bekle yada git demek isterim

Cnm hikayeni okudum sonuna kadar çok etkilendim? Gercekten Tr den gelen birisi yurtdişindaki kişilerle çok zor anlaşiyor sana hak veriyorum ama gercekten çok azimli cesur birisisin Rabbim yar ve yardimcin olsun.

Amin, destegin icin cok tesekkur ederim..
Evlenmeden once taraflar birbirini cok iyi tanimali zira akraban bile olsa icine girmeyince gercek yuzlerini net goremiyorsun

hm,peki canim 2 secenek var simdi.
evde durumlar nasil simdi bi gununuz nasil geciyo anlatirmisin ozel olmazsa,
ona gore simdi bekle yada git demek isterim

sON demene kararini vermeden once nasildiysa halen durumlar ayni canim

sorun degil canim sabah kalkiyor mesela bende uyaniyorum cogu zaman kahvaltiya annesine gidiyor yada bisiler yemek istemiyor evde
kucagina aliyor laptop unu ya facede zaman geciriyor ya oyun oynuyor yada film izliyor
gorustugu sadece bir tane arkadasi var bindebir onla disari cikar sosyal birisi degil..

AKsam oluncada iste yemek yaparim
birlikte yiyelim isterim ac degilim der yada abur cuburla doyurur karnini bugun iki ayda ilk kez birlikte disari ciktik
benle disari cikmak istemezde benle gitmek istedigi tek yer ailesi ..

Aileside beni boguyor manen yani gitmek istemiyorum..
Dun bizdelerdi mahsus ders kitaplarini kaldirmadim kp nerdesin sen niye gelip gitmiyosun son gunlerde diyor
ders calisiyorum zamanim olmuyor dedim, ne dersiymis dedi bole bole disardan unv dedim
ortaligi bir sessizlik kapladi memnuniyetsizlik anlayacagin zaten ben solemeden once esim yetistirmistir bile de :))

annemle konustugumuza varana kadar gidip ailesine soyluyor babasinin istegi bu evde olan bitenden gidip geldigimiz yerden haberdar olacakmis

hem yurt dışını, hem Türkiye' yi biliyorsun. orada kaldığın yıllarda bir çok deneyim kazandın.
ailenin durumu iyi ise, istediğin bir meslek için burada da kurslar vardır. onlardan birine gidip mesleki bilgi edinip kendi işini kurabilirsin.
her iki ülkenin artılarını düşün, onları değerlendirmeye bak.
kimseye birşey ispatlamaya çalışma lütfen.
senin çektiklerinin yarısını yaşamayıp, ailesinden desteği olmadığı halde o evliliği bitirecek insan çoktur.
senin durumunda avantajlar var, o avantajları kullanmaya bak lütfen.
yabancı bir ülkede, eşinin ailesinin engellemelerine rağmen bir sürü şey başardın.
kendi ülkende, ailenin desteğiyle çok daha iyilerini yapabilirsin. buna inan...
yeter ki isteğin, azmin olsun.
gençlik duruyor, sağlığın hala yerindedir umarım. tek gereken adım atmak. ailenle ayrıntılı görüş, kararını ver bence.

Cok haklisin canim aglamak sizlanmak yerine biran once sizlerinde destegiyle toparlanip birseyler yapmaliyim..

Suana kadar bana destek olan herkese ayri ayri cok tesekkur ederim gelismelerden ins haberdar ederim sizleri desteklerinizin devamini bekliyorum
cunki buna cok ihtiyacim var.

Simdi cikip biraz ders calisayim herkese Allah rahatlik versin

Amin, destegin icin cok tesekkur ederim..
Evlenmeden once taraflar birbirini cok iyi tanimali zira akraban bile olsa icine girmeyince gercek yuzlerini net goremiyorsun

sON demene kararini vermeden once nasildiysa halen durumlar ayni canim

sorun degil canim sabah kalkiyor mesela bende uyaniyorum cogu zaman kahvaltiya annesine gidiyor yada bisiler yemek istemiyor evde
kucagina aliyor laptop unu ya facede zaman geciriyor ya oyun oynuyor yada film izliyor
gorustugu sadece bir tane arkadasi var bindebir onla disari cikar sosyal birisi degil..

AKsam oluncada iste yemek yaparim
birlikte yiyelim isterim ac degilim der yada abur cuburla doyurur karnini bugun iki ayda ilk kez birlikte disari ciktik
benle disari cikmak istemezde benle gitmek istedigi tek yer ailesi ..

Aileside beni boguyor manen yani gitmek istemiyorum..
Dun bizdelerdi mahsus ders kitaplarini kaldirmadim kp nerdesin sen niye gelip gitmiyosun son gunlerde diyor
ders calisiyorum zamanim olmuyor dedim, ne dersiymis dedi bole bole disardan unv dedim
ortaligi bir sessizlik kapladi memnuniyetsizlik anlayacagin zaten ben solemeden once esim yetistirmistir bile de :))

annemle konustugumuza varana kadar gidip ailesine soyluyor babasinin istegi bu evde olan bitenden gidip geldigimiz yerden haberdar olacakmis

inanmiyorum ya,babasida kimmis bi erkek kendi evinin beyidir,babasina laf yetistirmekte neymis.
durumlara bakarsak kavga gurultu siddet felan yok galiba dimi? gunleriniz sadece '"bos '" geciyo.
bence sinavlar gelene kadr evde idare et.
ama tavsiyem 2 ayda ilk kez disari goturdu diye sevinme asla.
tam bosanma kararini almisken geri degismistir bu sefer diyip ayni hayata dusme

ben her türlü desteği vermeye hazırım canım.
ancak bizim de yetersiz geleceğimiz zamanlar olabilir. özellikle kesin kararından sonra olabilir.
içinden çıkamadığın durumlar olursa, uzman yardımından yararlan mutlaka.

son mesajlarını okuduktan sonra daha bir sinirlendim.
eş sıfatlı kişinin, eş vasfına sahip olmak yerine, 'oğul' olmakla kendi konumunu sınırlıyor. bazı insanlar böyle maalesef. tüm yaşamı ailesi... gezilecek gidilecek yer hep aile yanı... onlardan habersiz nefes alamaz. bağımsız bir birey olmayı başaramamışken nasıl koca(!) olacak?

senin kararsızlıktan kurtulup kararını uygulamaya geçmen en iyisi bence...
kendinize ve evliliğinize verdiğiniz şansı kullanmak için uğraşmayan biriyle daha fazla zaman kaybetme bence. bana sorarsan o şansı hiç hak etmemiş birisi eşin...
onların zihniyeti 70 lerde kalmış işte. yerinde sayıyorlar. sen önüne bak...
inş çok güzel bir gelecek seni bekliyor.
çaresiz olan tek şey ölümdür. senin bu kadar büyük bir sorunun da yok. 9 yıl ile, tahminen üzüleceğin birkaç ayı kıyasla... sonrasında herşey çok güzel olacak inş.
ayrıldığın için pişman olacağın pek günün olmayacak bence. olsa da çözümü var. terapistler sayesinde en kolay şekilde atlatırsın.
olayı kafanda tamamen bitirdikten sonra, kararı uygulamaya geçmen çok kolay olacak. sakince düşünmeye bak.

Son düzenleme:
ah bacım senin hayatın filim olur
bu da senin imtihanınmış
bu arada sen istemediğin halde seni zorla evlendirenlere çok sinirlendim:20::20::20::20::20::20::20::20::20::20:

Ne büyük sabır ne büyük gelgitler..
Şimdiye kadar beklemeniz hata bana göre.
Ha eşiniz de herhangi bir çaba olsa en azından ailesine sizi ezdirmese ne bileyim bir umut görünse sonuna kadar cabalamanızı tavsiye ederdim.
Ama 1 değil 2 değil 9 yıl..
Dile kolay..:50:
Arkadaşlar söylemiş. Bende katılıyorum.
Dilini kültürünü bilmediğiniz halde bunları başarabildiyseniz Türkiyede de yapabilirsiniz.
Evlenmis ayrılmıs olucam diye dusunmeyın.
İlk ayrılan kadın siz değilsiniz sonda olmayacaksınız.
Ailenizde hatasını anlamış gördüğüm kadarıyla.
Beklemek sadece sizi daha da kararsızlaştıracaktır.
O aile ve eşinizde derdine yansın :1:

9 sene dıle kolay.ve sız hıc degmıycek ınsanlar ıcın annelıkten mı vazgectınız.yanlıs yaptınız. sızde farkındasınız ve bu hatayı surdurmenın bır mantıgı yok sanıyorum evet aılenız bı cahıllık yapmıs ama yıne annenız babanızdr bence bıran once ailenızın yanına gelmelı bosanmalısınız. umarım bıran once harekete gecersınız.calısmayan ve sızı aldatan bır es rıyakar bır aıle cok yazık olmus gecen yıllarınıza sızın adınıza cok uzuldum.

inanmiyorum ya,babasida kimmis bi erkek kendi evinin beyidir,babasina laf yetistirmekte neymis.
durumlara bakarsak kavga gurultu siddet felan yok galiba dimi? gunleriniz sadece '"bos '" geciyo.
bence sinavlar gelene kadr evde idare et.
ama tavsiyem 2 ayda ilk kez disari goturdu diye sevinme asla.
tam bosanma kararini almisken geri degismistir bu sefer diyip ayni hayata dusme

Inan canim inan eltimde uc cocukla birlikte oturuyordu 15 senedir kv ile.. kv cok manipulatif ve riyakar bi insan ipin hem altinda hem
ustunde guzel oynamayi sanat edinmis biri...

Bilemiyorum aralarinda ne gectiyse (yansitmazlar pek) artik elti ayri eve cikmak istiyor !!
ELtimin koskaca uc cocuk anasi bir kadin olmasina ragmen izne gittiklerinde esi ve cocuklariyla rahatca tatil yapmalarina izin vermezler
ailesine bile bunlarin izni ve onayi olmadan gidemez..

Herneyse kendi durumuma gelecek olursam smdilik su sinavlari atlatayim diye dusunuyorum (bu arada bu sabah uyandigimda yine gel git yasadim kafayi mi yiyorum nedir)

ben her türlü desteği vermeye hazırım canım.
ancak bizim de yetersiz geleceğimiz zamanlar olabilir. özellikle kesin kararından sonra olabilir.
içinden çıkamadığın durumlar olursa, uzman yardımından yararlan mutlaka.

son mesajlarını okuduktan sonra daha bir sinirlendim.
eş sıfatlı kişinin, eş vasfına sahip olmak yerine, 'oğul' olmakla kendi konumunu sınırlıyor. bazı insanlar böyle maalesef. tüm yaşamı ailesi... gezilecek gidilecek yer hep aile yanı... onlardan habersiz nefes alamaz. bağımsız bir birey olmayı başaramamışken nasıl koca(!) olacak?

senin kararsızlıktan kurtulup kararını uygulamaya geçmen en iyisi bence...
kendinize ve evliliğinize verdiğiniz şansı kullanmak için uğraşmayan biriyle daha fazla zaman kaybetme bence. bana sorarsan o şansı hiç hak etmemiş birisi eşin...
onların zihniyeti 70 lerde kalmış işte. yerinde sayıyorlar. sen önüne bak...
inş çok güzel bir gelecek seni bekliyor.
çaresiz olan tek şey ölümdür. senin bu kadar büyük bir sorunun da yok. 9 yıl ile, tahminen üzüleceğin birkaç ayı kıyasla... sonrasında herşey çok güzel olacak inş.
ayrıldığın için pişman olacağın pek günün olmayacak bence. olsa da çözümü var. terapistler sayesinde en kolay şekilde atlatırsın.
olayı kafanda tamamen bitirdikten sonra, kararı uygulamaya geçmen çok kolay olacak. sakince düşünmeye bak.

Inan bana hic kolay bir konu degil bilemiyorum belkide gozumde buyutuyorumdur doguracaklari sonuclari..
Icinde bulundugum psikoloji beni korkutuyordur ama sundan eminim ki evlilik ne kadar uzun surerse yollari ayirmakda o denli zorlasiyor
baslarda cesaretliydim taki evliligin 4. senesine kadar sonra bir cokus basladi benim cesaretimde..

Rabbim hakkimda hayirli olan karara dogru yonlendirsin beni ve aldigim karardan pismanlik yasatmasin

Back