• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 senelik karanlik.. siz olsaniz napardiniz ?

Sonuna kadar üzülerek, içim burkularak okudum. Lütfen kaç git, daha çok gençsiniz. Hayatınız yeniden başlasın, aileniz destek olmamış zamanında , ama şimdi olur diyorsunuz, maddi durumları iyi diyorsunuz, siz de zaten kendi başınıza bir çok şeyi kazanabilmişsiniz.. bir gününü bile harcaman öyle bir ortamda büyük kayıp
hayat kısa, daha fazla zindan etme. öyle bir insanla ömür değil, bir gün geçmezmiş.

Son düzenleme:
Genç yaşında çok şeyi tecrübe etmiş ve bu kadar olumsuzluğa rağmen ayaklarının üzerinde durmak için inat etmiş ve başarmış bir kadınsın.

Ancak bu kadar özgüven ve kararlı olmana tezat değil mi artık özgürlüğünü ilan edememen???

Ailen çok hatalar yapmış ama eşin seni aldattığında baban ''gel'' demiş,cesaret edemedim demişsin ama eline bırakıp gitmek için çok fırsat geçmiş,yapmamışsın..

Yaşın sadece 28 ve çok gençsin ve çocuğunun olmaması hem akraba olmanızdan(çocuğunuz sağlıklı olmayabilir elbette) hem de gelecekte hayatına yalnız devam edebilmen için çok büyük avantaj diye düşünüyorum.

9 yılın çok zor geçmiş ama seni SEN yapmış,bundan sonraki hayat artık SADECE SENİN olmalı...

Eğer yine cesaret edemezsen,çocuk sahibi olacak ve işi daha çıkmaz hale getireceksin diye düşünüyorum.
28 yaş okumak,hayata yeni başlamak,ilerde İYİLEŞTİĞİNDE yeniden evlenmek için gerçekten çok genç bir yaş :34:

Yolun açık olsun!!!
Sana CESARET diliyorum...
Sevgiler...

Canimm cok tesekkur ederim, iyi ki varsiniz uzaklardan kim oldugunu bilmedigim insanlardan bana uzanan bu guzel eller cok duygulandim goz yaslarima engel olamiyorum ..

Zavalli annecimde cok cabaliyor benim icin kizim gel cik gel kim ne derse desin diyor, haklisin elime cok firsat gecmisti donmem icin fakat elimde bir meslegim yoktu
suan kuafor ve tirnak stilistligi belgelerim var ayni anda aof den dis ticaret okuyorum aslinda gecmise bakarak daha gucluyum eksik olan sey
eskiki cesaretim onuda sizin sayenizde toparlayip adim atmak istiyorum ..

Biliyor musun aslinda hicbirsey yok..
Korkularim var sadece
Beni bekleyen ne oldugunu bilmedigim yeni bir hayat, gecmiste yasadigim suanima yansiyan korkularim olumsuzluklar..
Tuhaf bir ruh hali ..

Esime soruyorum son denemeden sonra ne dusunuyorsun gelecegimizi gorebiliyor musun diyorum, dusunmek istemiyorum diyor
konusmak dahi istemiyor kestirip atiyor..

Kisacasi ozguvenim gitti galiba birde onca senenin briikimi korkular kaplamis ic dunyami belkide yersiz ve gereksiz korkular ..

dusunmek istemiyorum oylemi, ayiptir soylemese butun gun bosmu oturuyo,dusunmeye bile hali yok o kadr tembel.
sen bu kadrini becermis bi kadinsin ya,seninde tereddutlerin varsa obur KK arkadaslarimiz napsin?
kimse yeltenemez yeni bi hayata, bosanmaya en el verici hayat sende var,sukur cocugun yokmus boyle bi adamdan.
hem isin var, hem zaten senelerdir kendin calisiyosun?

senin icin bosanmis yada bsanmamis olmanin arasinda tek fark ne biliyomusun??

bosanmis olsan, o kadr didinip kazandigin parayi boyle bi adama vermek zorunda kalmazsin!!!
hic sevmedigin bi adamin,seni aldatan adamin agiz kokusunu cekmek zorunda kalma.
zaten onun sana ne faydasi varki bi sor kendine.

Sonuna kadar üzülerek, içim burkularak okudum. Lütfen kaç git, daha çok gençsiniz. Hayatınız yeniden başlasın, aileniz destek olmamış zamanında , ama şimdi olur diyorsunuz, maddi durumları iyi diyorsunuz, siz de zaten kendi başınıza bir çok şeyi kazanabilmişsiniz.. bir gününü bile harcaman öyle bir ortamda büyük kayıp
hayat kısa, daha fazla zindan etme. öyle bir insanla ömür değil, bir gün geçmezmiş.

Bu sekilde cesaretlendirici yorumlar yazmaniz yanimda olmaniz beni cok mutlu etti,
simdiye kadar degismemis yada kendini degistirmek icin caba gostermemis ve gostermeyen bir insanla hayat surmek kesinlikle cok zor benim icin
kabullenme surecine girecektim
buraya yazmamis olsaydim cesaretimi sizin sayenizde tekrardan kazanip bir adim atacagim bu yolda bana sonuna kadar moral ve destek olur musunuz.

Allah razi olsun canim benim.. Allah eksik etmesin suan gozlerimden yaslar suzuluyor omrumce gormedigim destegi hic tanimadigim
insanlardan gormek beni duygulandirdi..

emin ol yazını sonuna kadar okuyan herkes duygulanmıştır.. istediğin destek olsun, burası bunun için :) ama senin adım atman lazım artık, gitmen lazım.. okuduğum andan beri aklımdan çıkmıyor o şiddet satırların, saçlarının kopması falan..

ve bunları yaşayan o kadar kadın var ki..

yazdıklarının hepsini okudum...vede şoke oldum..o kadar sabırlıymşsın ki...9 sene yaa dile kolay...hiç istemediğin sevmediğin birisi ile hemde...sevsen yinede katlanılır dicem ama sevmediğin bir erkekle o kadar seneni heba etmşsin

neyi bekliyorsun..seni dayaktan öldürmesini mi???
bu evlilikte aşk yok,saygı yok,şiddet var,aldatma var(sanal),bastırılma var,kaynana kayınpeder terörü var..daha ne söyleyeyim...herşey ortada..bende yurt dışından gelmeyim cnm..oraları çok iyi bilirim..eğer orda kalmak istersen,sana her türlü imakn sunulur bunu biliyorsundur...ama tabii sen ailenin yanına gelmek istiyorsun...sana hiç bir zaman destek olmayan ailene..ama yapıcak bişey yok ne olursa olsun onlar senin ailen:((

kimseye kolay kolay boşan yada ayrıl denmez...ama kendini heba ettirme...gençliğine yazık..bir an önce kararını ver vede önüne bak..sen zaten bu adama yeterince şans ve zaman vermişsin..kimse seni eleştiremez..sen bu evlilik için çok çaba göstermişsin okuduğum kadarıyla...ama bunu kendine daha fazla yapma...olmuyorsa zorlamamak gerek..

Cok dogru soyluyorsun canim kimseye kulak asmadan eski ozguvenimi kazanmaya calismaliyim..
Onlarin istedikleri kaliplara gireyim kendimi kanitlayayim derken
benligimi yok ettim gibi birsey!

Bunu yapabilmek icin destege cok ihtiyacim var bana destek olur musunuz?

Bu kadar baskıya rağmen varlık göstermiş ve kafana koyduğunu yapabilmiş,BAŞARMIŞ birisin zaten..
Ben özgüveninin eksik olduğunu düşünmüyorum,eğer öyle olsaydı şimdi en büyüğü 7-8 yaşlarında birkaç çocuk yapmış,henüz dil bile öğrenememiş,markete dahi gitmeye çekinen bir kadın olurdun...
Özgüven var CESARET yok :34: cesarete ihtiyacın var...
Gelecekten korkma,yeni hayat kurmaktan da... şöyle düşün ne kadar kötü olabilir Kİ;zaten KÖTÜnün ne demek olduğunu biliyorsun..
Kendini hemen Türkiye'ye dönmeye mecbur hissetme,eğer oradaki şartlardan memnunsan ve orada daha mutlu olabileceğine inanıyorsan,orada yeni bir başlangıç yapıp,tekrar düşünürsün Türkiye alternatifini...

Destek konusunda da endişen olmasın,buradaki kadınlar birbirine yardım debilmek için uykusuz bile kalıyor :38:
BURADAYIZ!!!

dusunmek istemiyorum oylemi, ayiptir soylemese butun gun bosmu oturuyo,dusunmeye bile hali yok o kadr tembel.
sen bu kadrini becermis bi kadinsin ya,seninde tereddutlerin varsa obur KK arkadaslarimiz napsin?
kimse yeltenemez yeni bi hayata, bosanmaya en el verici hayat sende var,sukur cocugun yokmus boyle bi adamdan.
hem isin var, hem zaten senelerdir kendin calisiyosun?

senin icin bosanmis yada bsanmamis olmanin arasinda tek fark ne biliyomusun??

bosanmis olsan, o kadr didinip kazandigin parayi boyle bi adama vermek zorunda kalmazsin!!!
hic sevmedigin bi adamin,seni aldatan adamin agiz kokusunu cekmek zorunda kalma.
zaten onun sana ne faydasi varki bi sor kendine.

Canim demistim ya bunlar disinda herkes beni takdir ediyor ne guzel sonradan gelmene ve
onca olumsuzluga karsin kendini ne guzel gelistirmissin seklinde yorumlar yapiyor tanistigim insanlar
ve calistigim ortamdakiler ..
Bir gozunde degersiz ise yaramaz olduklarim esim ve ailesi akraba cevrelerimiz ortak oldugu icin hep beni kotu lanse ettiler
bu cok gucume gidiyor..

Ama artik gitmemeli bana yaptiklari onca olumsuzlugu yasattiklari sorunlari sikintilari icimden sokup atamiyorum ve yapmam gereken tek sey
yaptiklarinin bedelini onlara cekip giderek odetmek !

Haksizmiyim?

burda ailenizi pek suçlamayın. çünkü türkiye de elalem ne der anlayışı var, bizlerde acılar çektik kelimeleri var bir de evlilik bozulmasın inancı. bir de orda sizin halinizi görmüyorlar, tanık olmak çok ayrı bir olaydır. bir de akraba evliliği sanırım biraz daha geride durmalarına neden olmuştur. okuduğum kadarıyla siz hep başkalarından birşey beklemişsiniz yada onlara uygun davranmışsınız. kendi sahip olduklarınıza sahip çıkmamışsınız. duygusal iradenizde zayıflıklar da bunu tetiklemiş. evlilik hayatınızda neler hissettiğinizi az çok tahmin edebiliyorum. bence bunlar üzerinde durun derim. çünkü sizi buraya kadar getiren o şeyleri yaşamanıza neden olan şeyler koşullardan ziyade bunlar. siz önce içten kendinizi tamir edin sonra hayatınıza nasıl yön vereceğinizi öyle tayin edin derim.sizin ihtiyacınız karanlık günlerinizden sıyrılmak yerine kendiniz olsun ki geleceğiniz aydınlansın

emin ol yazını sonuna kadar okuyan herkes duygulanmıştır.. istediğin destek olsun, burası bunun için :) ama senin adım atman lazım artık, gitmen lazım.. okuduğum andan beri aklımdan çıkmıyor o şiddet satırların, saçlarının kopması falan..

ve bunları yaşayan o kadar kadın var ki..

Daha onda ne var ki canim bir gun dil kursu cikisinda zorla yine annesine goturmek istemisti benimde yanilmiyorsam sinavim vardi ve uykusuzdum
eve gidip biraz dinlenmek istiyorum sonrada ders calismaliyim dedim..
Ailesine gitmek istemiyorum diye arabanin icinde bana neler yapti araba hareket halindeyken in su araban diye agza alinmicak hakaretlerde bulundu vurarak eliyle iterek ..

Ahh en guzel yillarim ah diyorum ahhh

Daha onda ne var ki canim bir gun dil kursu cikisinda zorla yine annesine goturmek istemisti benimde yanilmiyorsam sinavim vardi ve uykusuzdum
eve gidip biraz dinlenmek istiyorum sonrada ders calismaliyim dedim..
Ailesine gitmek istemiyorum diye arabanin icinde bana neler yapti araba hareket halindeyken in su araban diye agza alinmicak hakaretlerde bulundu vurarak eliyle iterek ..

Ahh en guzel yillarim ah diyorum ahhh

hiç ahh deme lütfen, ohh de, aklım başıma geldi, kendimi ezdirmeyeceğim, paramı da kazanıyorum, ben güçlüyüm, ohh olsun de...

ayrıca nickin bile yanlış, çıkmazda biri değilsin sen. tabi içinde olmadan hiç bir şey bilinmez ama, burada okuduğum ve haberler vs gördüğüm kadarıyla istenmeyen evlilikte olan şiddet gören kadınların çekip gidememe nedenleri maddi olanaksızlık ve gidecek yerlerinin olmaması..

ama sen de öyle bir durum yok, çok şükür annen baban sağlıklı, sana gel diyorlar, gidecek yerin var, aile evinde yaşamak istemesen bile en kötüsü senin kendine yetecek işin var. sana bir şey olmaz. gerçekten.

ve daha da önemlisi, çocuğun yok. çok şanslısın ki çocuğun yok. çıkmazda değilsin, önün açık. tek ihtiyaç cesaret

yani canım senki öyle geri kafalı lafı bile kendilerine az gelecek insanların yanında dilini bilmediğin yabancı bir memlekette neleri başarmışsın. helal olsun diyorm öncelikle. sonralıklada diyorumki nedir bu adamdan kopmana engel halanın oğlu diyemi. başlarım öyle halayada öyle akrabayada zaten bi iğrenç geliyo şu kuzenlerin evlenmesi bana. memlekette adammı yokta bu insalenlar kardeş çocuklarını evlendiriyo. bizdede böyle bir tanıdık var hani çokta uzak değil kuzenim kızını kardeşinin oğluyla baş göz etti evlendirdi demiyorum defeder gibi evlendirdi. şimdi dağmat çalışmıo kahvede kp yani dayısıda hem kızına torunlarına hemde dağmadına bakıyo tamam adama oh olsunda o zavallım kız nolucak.

ama sen güçlüsün akıllısın. boşan gitsin bak 9 yıl adama güvenip çocuk yapmamışsın düzelirmi bu evlilik. adam ilk bulduğu fırsatta seni aldatma eğiliminde kv bunu olumlu karşılıyo. bırak kurtul. ayağındaki bu taştanda kurtulursan eminimki kimse sana aaa dul görüyomusun yazık gözüyle bakmıycak. tam aksine kız onlardan kurtuldu hayatı değişti diyecekler kocanda öle erkek müsfettesi gibi dolaşmaya devam eder.

yazdıklarının hepsini okudum...vede şoke oldum..o kadar sabırlıymşsın ki...9 sene yaa dile kolay...hiç istemediğin sevmediğin birisi ile hemde...sevsen yinede katlanılır dicem ama sevmediğin bir erkekle o kadar seneni heba etmşsin

neyi bekliyorsun..seni dayaktan öldürmesini mi???
bu evlilikte aşk yok,saygı yok,şiddet var,aldatma var(sanal),bastırılma var,kaynana kayınpeder terörü var..daha ne söyleyeyim...herşey ortada..bende yurt dışından gelmeyim cnm..oraları çok iyi bilirim..eğer orda kalmak istersen,sana her türlü imakn sunulur bunu biliyorsundur...ama tabii sen ailenin yanına gelmek istiyorsun...sana hiç bir zaman destek olmayan ailene..ama yapıcak bişey yok ne olursa olsun onlar senin ailen:((

kimseye kolay kolay boşan yada ayrıl denmez...ama kendini heba ettirme...gençliğine yazık..bir an önce kararını ver vede önüne bak..sen zaten bu adama yeterince şans ve zaman vermişsin..kimse seni eleştiremez..sen bu evlilik için çok çaba göstermişsin okuduğum kadarıyla...ama bunu kendine daha fazla yapma...olmuyorsa zorlamamak gerek..

Hep ikilemde kaldim diyorum ya neden biliyor musun beynim cek git bundan sana koca olmaz diyor
bi yandan da yasim gecti, toplum baskisi, 9 senem gitti oldurmaya calisiyim diyordum tabi ki tek basima caba vererek ...

Fakat yapilan yorumlarlada gordum ki ben en buyuk haksizligi kendime yapmisim kendimi yok sayarak onlara yaranmaya calisarak..
Annemin bir sozu var "el iyilik bilmez der" hakliymis bilmiyorlar..

Gerci benimkiler el de degil akraba, akrepten farksiz :)))

Canim demistim ya bunlar disinda herkes beni takdir ediyor ne guzel sonradan gelmene ve
onca olumsuzluga karsin kendini ne guzel gelistirmissin seklinde yorumlar yapiyor tanistigim insanlar
ve calistigim ortamdakiler ..
Bir gozunde degersiz ise yaramaz olduklarim esim ve ailesi akraba cevrelerimiz ortak oldugu icin hep beni kotu lanse ettiler
bu cok gucume gidiyor..

Ama artik gitmemeli bana yaptiklari onca olumsuzlugu yasattiklari sorunlari sikintilari icimden sokup atamiyorum ve yapmam gereken tek sey
yaptiklarinin bedelini onlara cekip giderek odetmek !

Haksizmiyim?

haklisin tabi, bi bedeli olmali bu 9 seneden cektiklerimin diyosun,ama canim artik rahata ermenin vakti gelmedimi sence?
intikam hakkin senin,ama intikamin icinde sende hirpalanacaksin .
bence Allahindan bulsunlar de kapiyi curup cik git.
daha cok gencsin,intikamla curutme senelerini.

Bu kadar baskıya rağmen varlık göstermiş ve kafana koyduğunu yapabilmiş,BAŞARMIŞ birisin zaten..
Ben özgüveninin eksik olduğunu düşünmüyorum,eğer öyle olsaydı şimdi en büyüğü 7-8 yaşlarında birkaç çocuk yapmış,henüz dil bile öğrenememiş,markete dahi gitmeye çekinen bir kadın olurdun...
Özgüven var CESARET yok :34: cesarete ihtiyacın var...
Gelecekten korkma,yeni hayat kurmaktan da... şöyle düşün ne kadar kötü olabilir Kİ;zaten KÖTÜnün ne demek olduğunu biliyorsun..
Kendini hemen Türkiye'ye dönmeye mecbur hissetme,eğer oradaki şartlardan memnunsan ve orada daha mutlu olabileceğine inanıyorsan,orada yeni bir başlangıç yapıp,tekrar düşünürsün Türkiye alternatifini...

Destek konusunda da endişen olmasın,buradaki kadınlar birbirine yardım debilmek için uykusuz bile kalıyor :38:
BURADAYIZ!!!

Canim benim ne de guzel ifade etmissin benim ifade edemediklerimi bile anlamlandiriyorsunuz evet benim cesaretim yok ozguvenim zaman zaman zedelensede
dustugumde diz kapaklarim kanayarak tekrar dogrulabildim ... Onca yasadigim psikolojik hezeyana ragmen..

Sizler meleksiniz KK nin YARDIM MELEKLERI :)) sizler ve kk iyi ki varsiniz

hiç ahh deme lütfen, ohh de, aklım başıma geldi, kendimi ezdirmeyeceğim, paramı da kazanıyorum, ben güçlüyüm, ohh olsun de...

ayrıca nickin bile yanlış, çıkmazda biri değilsin sen. tabi içinde olmadan hiç bir şey bilinmez ama, burada okuduğum ve haberler vs gördüğüm kadarıyla istenmeyen evlilikte olan şiddet gören kadınların çekip gidememe nedenleri maddi olanaksızlık ve gidecek yerlerinin olmaması..

ama sen de öyle bir durum yok, çok şükür annen baban sağlıklı, sana gel diyorlar, gidecek yerin var, aile evinde yaşamak istemesen bile en kötüsü senin kendine yetecek işin var. sana bir şey olmaz. gerçekten.

ve daha da önemlisi, çocuğun yok. çok şanslısın ki çocuğun yok. çıkmazda değilsin, önün açık. tek ihtiyaç cesaret

Cesaretimi de siz kk melekleri sayesinde toplayacagim insallah :)))

küçük yaşta evlenerek hak etmediğin şeylere maruz kalmışsın.
eşin ve ailesi senin kıymetini bilmediler diye, kıymetin yok sanma sakın.
kimseye birşey ispatlamak zorunda değilsin. o evliliği sürdürünce, çocuk yapınca, kimse 'aferin, bak çıkmazdabiri o insanlara nasıl katlandı, çocuk yaptı, evli kaldı' deyip sana madalya takmayacak.
sadece dert üstüne dert ekleyeceksin.
mesajlarından anlaşıldığı kadarıyla, evlilikte birşeyler hep kötüye gidiyor.
şiddet, aldatma (sanalda kalsa bile) ve her türlü olumsuzluğa destek veren bir aile.
kim için, ne için duracaksın o insanlarla birlikte.
senin kıymetini bilmiyorlar diye, sen de kendi kıymetini bilmemezlikten gelme. ailen de arkanda duruyor. beklemen için neden yok.
yaşın genç, senin yaşındaki birçok kişi daha iş-evlilik gibi başlangıçlar yapmadı. sen birçok tecrübe kazandın bu hayatta. sonraki günlerin için önemli alt yapıyı kurdun bile.
35-40 yaşına gelince 'keşke' demek, pişmanlık yaşamak sana daha çok zarar verir sadece.
lütfen, en önce kendini düşün. sen değerlisin. ailen için değerlisin, önemlisin. onlar bir hata yaptı geçmişte. ama yanlarına gidince, senin için en güzelini yapacaklarına inanıyorum.
akraba olmalarını umursama, akraba olduğunuz halde, onlar birşeylerden utanmayıp oğlunun ahlaksızlıklarını destekliyorsa, utanması gereken sadece onlardır.
başın dik olsun.
kendine güven.
cesaretini kazan.
sen kendini sev. sevdiklerini düşün.
herhangi olumlu bir yanlarını da yazmamışsın, yok ya da sana göstermiyorlar. neden bir şans vereceksin ki onlara? 9 senede birşey olmamışsa, bundan sonrası çok zor inan. mucize bekleme. değişmezler bundan sonra.
kendine yeni bir yol çiz. düşün, taşın. senin için en iyisi hangisi?
sonra da adımını at.
inşallah her şey gönlüne göre olur.
lütfen kendini düşünerek bir karar ver.

bu adımı attıktan sonra, gelecekteki bebeğinin babası ve akrabaları olmaya layık, sana eş olmaya layık birisi ile karşılaşmanı diliyorum ki, bebek sevgini uzuun yıllar daha erteleme...

Son düzenleme:
burda ailenizi pek suçlamayın. çünkü türkiye de elalem ne der anlayışı var, bizlerde acılar çektik kelimeleri var bir de evlilik bozulmasın inancı. bir de orda sizin halinizi görmüyorlar, tanık olmak çok ayrı bir olaydır. bir de akraba evliliği sanırım biraz daha geride durmalarına neden olmuştur. okuduğum kadarıyla siz hep başkalarından birşey beklemişsiniz yada onlara uygun davranmışsınız. kendi sahip olduklarınıza sahip çıkmamışsınız. duygusal iradenizde zayıflıklar da bunu tetiklemiş. evlilik hayatınızda neler hissettiğinizi az çok tahmin edebiliyorum. bence bunlar üzerinde durun derim. çünkü sizi buraya kadar getiren o şeyleri yaşamanıza neden olan şeyler koşullardan ziyade bunlar. siz önce içten kendinizi tamir edin sonra hayatınıza nasıl yön vereceğinizi öyle tayin edin derim.sizin ihtiyacınız karanlık günlerinizden sıyrılmak yerine kendiniz olsun ki geleceğiniz aydınlansın

Kesinlikle cok dogru tasvir etmissin yasadiklarimi akraba oldugu icin ailem geri de durdu..
Ama kayinvalidemler akrabayiz hal ve hareketlerimize dikkat edelim bu duyulur biz akrabayiz akrabalik iliskilerimiz bozulur diye dusunmediler..

Onceden bu yapida degildim yasadiklarimdan benligim zedelendi dedigin gibi once icimdeki benlige sahip cikmali sonraki adimimdada hayatimin direksiyonunu ellerime almaliyim demi :))

Cnm hikayeni okudum sonuna kadar çok etkilendim? Gercekten Tr den gelen birisi yurtdişindaki kişilerle çok zor anlaşiyor sana hak veriyorum ama gercekten çok azimli cesur birisisin Rabbim yar ve yardimcin olsun.

Back