- 8 Ekim 2015
- 2.771
- 5.279
- 73
- Konu Sahibi turuncu balik
-
Siz böyle yazmisiniz ya düşünüyorum insan esini sevip sevmediğini nasil anlar..baglilik merhamet oluyor zamanla.dusunsenize surekli annesi yuzunden kavga ediyoruz ve buna ragmen esim beni annesinin burnun dibine sokmaya çalışıyor ve biz yine kavga ediyiruz..gunlerce konusmuyoruz..o kadar uzaklastim ki esimle birlikte olmak istemiyorum. .sizce bu esini sevmemek mi..surekli kendi ailem diyen bi adamdan soğudm. .gerçekten sevgisiz olmak cok zor. .Arkadaşım eşinin işi nedeniyle oraya taşınmışsınız sen eşini gerçekten seviyor olsaydın oranın iklimini, ailenden uzaklığını falan dert etmezdin ortada eşinin aldatması yok, hakareti yok her kaynanada da kıskançlık olur yani. İyi günde kötü günde demiyor muyuz evlenirken peki boşanmış halin şu anki halinden iyi mi olacak gidersin memleketine ama yalnız bu daha mı iyi. Bende şehir dışına evlendim denizi yok karasal iklim bir iç Anadolu bölgesi İstanbul gibi şehirden geldim ben eşim için. Ailemin hepsi orada. Kaynanamla bende sorunlar yaşadım ama hiçbir zaman keşke gelmeseydim demedim çünkü sevdiğim insanın yanındayım. 8 seneyi geçti evliliğim. Ne mi yaptım gelir gelmez ehliyet kursuna yazıldım sonra muhasebe kursu sonra işe girdim arkadaşlar çevre edindim. İnsanın sevdiği insan yanında olsun nerede yaşadığı önemli mi. Polis eşlerine ordan oraya sürüklenenlere doğuya gidenlere bak herkes pes edip ayrılsın mı. Eşinizi artık sevmiyorsanız zaten ayrılın.
Bi kaçış oluyor galiba cocuk..yada bi umut..bizi birbizme baglayan bisey gibiydi..herkes dediki once evlat gelir sonra anne..benim kocada once anne..tapiyor ona..ve sogudum artik..Allah günah yazmasin nefret ediyorum kayinvalidemdeden..hep onun yüzünden gunaha giriyorum. .onu cekistiriyorum. .unutmak istiyorum ama kadin arsiz..iki gun oglu aramasin yada gitmesin yuzsuz gibi arar aksama gelin diye emir verir..o an var ya elime bicak alip her şeyi yapmak istiyorum yeminle..kocamla kötü olduğumu bildigi halde yinede ayni..o zaman diyorumki esime madem anenle beraber yasayacak birini alsaymisin..ben yine gidp geliyorum istiyorki her gun orda olayim..ya ben istemiyorum. .seytan görmüş gibi oluyorum..atansam var ya dakka drmam..restimi çekerim ortak bi şehir diye. .Kendini ifade edemediğini düşünüyorum
Elle tutulur bişey yok
Mutsuzdum hep derken de bir de çocuk eklemişsin
Aileni özledikçe git kal biraz, hep evde hep evde bunalmış olabilirsin
Direk boşanmaya bağlamışsın olayı, atansan mesela nasıl olur ?
Evet canim aynen öyle. .hayatimi kocamin hastalikli anasina ve kadir kiymet bilmeyen sadece kendi istekleri sadece kendi hayalleri olsun diyen bir kocaya satmsim. ..ve ve bu şekilde yillarim geçiyor. .ikisinede hakkkmi helal etmiyorum. .onlar mutlu olacak diye ben mutsuzum..baskasinin mutsuzlugu uzerine onlar mutlulik kurdu..Resmen, yeni bir aile kurmak adına kendi hayatını çok çok geri planlara atmışsın.
Bu kadar büyük fedakarlıklar yapmana ne sebep olmuş olabilir...
Arkadaşlarını, aileni, çalışma hayatını, eğlencelerini önemsiz bir detaymışcasına geride bırakmaya çalışmışsın.
Sanırım onlarsızda mutlu olabileceğini düşünüyor, yeni ailem bana yeter sanıyordun.
Oysa eşinin bir uğraşı, çevresi ve eminim hobileri var.
Zevk aldığı bir hayatı, kendini ait hissettiği şehirde sevdikleriyle birlikte yaşıyor.
Önceliği bir başkasına vermek, hayatı sanki emanetlik bir eşyaymış gibi karşı tarafa sunmaktan kaynaklanıyor.
Yerinde olsaydım, geçmişe üzülmekten kurtulup geleceğe odaklanırdım.
Ayrılır ve kendime eksilecek hiçbir şeyin beni üzmesine izin vermeyeceğim bir hayat kurardım.
Aslında zorda değil.
Ailenin yanına dönmen bile yeter sana.
Çom daha mutlu olursun.
Siz evli misiniz bilmiyorum. .evliyseniz eşinizle tartisma oranizniz ne..sebepleri ne..dusunsenize haftada 3 kere gidiyorum askari kayinvalidem e..eve donus yolunda muhakkak kavga..ertesi gun zaten küs oluyoruz..haftanin 4,5 gunu biz bu sekilde küs yasiyoruz esimle..iki gun iyisin sonra yine bi kavga..ya benim memleketim..ya onun anasi..ya benim. Sitemim ya onun sitem im..derken takmama gibi bisey olmuyor. .gerçekten cok zor..Kendini ifade edemediğini düşünüyorum
Elle tutulur bişey yok
Mutsuzdum hep derken de bir de çocuk eklemişsin
Aileni özledikçe git kal biraz, hep evde hep evde bunalmış olabilirsin
Direk boşanmaya bağlamışsın olayı, atansan mesela nasıl olur ?
Sen hele bi atanBi kaçış oluyor galiba cocuk..yada bi umut..bizi birbizme baglayan bisey gibiydi..herkes dediki once evlat gelir sonra anne..benim kocada once anne..tapiyor ona..ve sogudum artik..Allah günah yazmasin nefret ediyorum kayinvalidemdeden..hep onun yüzünden gunaha giriyorum. .onu cekistiriyorum. .unutmak istiyorum ama kadin arsiz..iki gun oglu aramasin yada gitmesin yuzsuz gibi arar aksama gelin diye emir verir..o an var ya elime bicak alip her şeyi yapmak istiyorum yeminle..kocamla kötü olduğumu bildigi halde yinede ayni..o zaman diyorumki esime madem anenle beraber yasayacak birini alsaymisin..ben yine gidp geliyorum istiyorki her gun orda olayim..ya ben istemiyorum. .seytan görmüş gibi oluyorum..atansam var ya dakka drmam..restimi çekerim ortak bi şehir diye. .
Fakat, "hakkımı helal etmiyorum" diyerek bir köşeye çekilip susarsan, onların ruhu bile duymaz. Mutlu hayatlarına aynen devam ederler.Evet canim aynen öyle. .hayatimi kocamin hastalikli anasina ve kadir kiymet bilmeyen sadece kendi istekleri sadece kendi hayalleri olsun diyen bir kocaya satmsim. ..ve ve bu şekilde yillarim geçiyor. .ikisinede hakkkmi helal etmiyorum. .onlar mutlu olacak diye ben mutsuzum..baskasinin mutsuzlugu uzerine onlar mutlulik kurdu..
Suc benim kocamda...ya beni niye sürüyorsun peşinde..kendin git..ya kendi zaten hergun gidiyor. .ama anasina benim gelmek istemedigimi nasıl söylesin. .mesela gittk ya cocuk ağlıyor uyuyacak durun niye gidiyosunuz o cocuk eve gidnce susacak mi diyo..kocama hadi deyince sen bana hadi diyemezsin diyor..al sana kavga..ya olgun bi kadin gibi hadi kizm eve git bu çocuk da bi uysun de..yooo oglunu utanmasa koynunu alacak..kayinvalideme resmen kinli kinli bakıyorum o da bana öyle bakıyor ama yinede beni istiyor o evde..zafer elde etmis gibi oluyor ben orda kalinca..ve ben sinir hastasi oldum..seytanda durmadan vesvese veriyor. .gercekten cildircam..gitcem anneme..ne olcak ayni yere doncem kocam savat surat yapcak..kv laf sokacak..yani huzur yok..hic değilse yuz ifademle Üzgün durusumla kendi ailemi uzmem gitmemde..işte ev bekliyorum bende..Sen hele bi atan
Kayınvalide ne cacık yiyosa yesin
Ya aslında suç kayınvalide de değil eşinde
Annesini özlüyosa gitsin görsün, sen gitmek zorunda değilsin
Arada bir gidilir ziyaret edilir ama iki günde bir emri vaki hoş değil
Takmamaya bak bu sürede de
Git annende kal
Bi onunki mi anne ?
O da tek başına napıyosa yapsın, isterse annesinin dizinin dibinde dursun
Sen yavrunu al git 1 hafta kafa dinle, çok bunalmışsın
Sen zorla eşini annene götürebilir misin ?Ne guzel demsiin
Suc benim kocamda...ya beni niye sürüyorsun peşinde..kendin git..ya kendi zaten hergun gidiyor. .ama anasina benim gelmek istemedigimi nasıl söylesin. .mesela gittk ya cocuk ağlıyor uyuyacak durun niye gidiyosunuz o cocuk eve gidnce susacak mi diyo..kocama hadi deyince sen bana hadi diyemezsin diyor..al sana kavga..ya olgun bi kadin gibi hadi kizm eve git bu çocuk da bi uysun de..yooo oglunu utanmasa koynunu alacak..kayinvalideme resmen kinli kinli bakıyorum o da bana öyle bakıyor ama yinede beni istiyor o evde..zafer elde etmis gibi oluyor ben orda kalinca..ve ben sinir hastasi oldum..seytanda durmadan vesvese veriyor. .gercekten cildircam..gitcem anneme..ne olcak ayni yere doncem kocam savat surat yapcak..kv laf sokacak..yani huzur yok..hic değilse yuz ifademle Üzgün durusumla kendi ailemi uzmem gitmemde..işte ev bekliyorum bende..
Siz böyle yazmisiniz ya düşünüyorum insan esini sevip sevmediğini nasil anlar..baglilik merhamet oluyor zamanla.dusunsenize surekli annesi yuzunden kavga ediyoruz ve buna ragmen esim beni annesinin burnun dibine sokmaya çalışıyor ve biz yine kavga ediyiruz..gunlerce konusmuyoruz..o kadar uzaklastim ki esimle birlikte olmak istemiyorum. .sizce bu esini sevmemek mi..surekli kendi ailem diyen bi adamdan soğudm. .gerçekten sevgisiz olmak cok zor. .
Ne guzel demsiin
Suc benim kocamda...ya beni niye sürüyorsun peşinde..kendin git..ya kendi zaten hergun gidiyor. .ama anasina benim gelmek istemedigimi nasıl söylesin. .mesela gittk ya cocuk ağlıyor uyuyacak durun niye gidiyosunuz o cocuk eve gidnce susacak mi diyo..kocama hadi deyince sen bana hadi diyemezsin diyor..al sana kavga..ya olgun bi kadin gibi hadi kizm eve git bu çocuk da bi uysun de..yooo oglunu utanmasa koynunu alacak..kayinvalideme resmen kinli kinli bakıyorum o da bana öyle bakıyor ama yinede beni istiyor o evde..zafer elde etmis gibi oluyor ben orda kalinca..ve ben sinir hastasi oldum..seytanda durmadan vesvese veriyor. .gercekten cildircam..gitcem anneme..ne olcak ayni yere doncem kocam savat surat yapcak..kv laf sokacak..yani huzur yok..hic değilse yuz ifademle Üzgün durusumla kendi ailemi uzmem gitmemde..işte ev bekliyorum bende..
guzin abla gibi heryere yorum atym ama insan her sorunda kendinden bir parca buluyo iste neyse bence sabret ailenden ayri olmak cok zor bisey bende yasadm hemde daha kotusunu esimdende ayriydm sehirdn koye gelin gittm yasim kucuk diye beni esimle gondermedilr ist bekar evlerinde kaldi esim ben koyde sabrettm 3 yil so nra ist geldimEvet haklisin..esim icki icmiyor.kotu aliskanliklari yok..gurbette olmak ailemden uzakta olmak beni cok yipratti.aksama kadar evde bir basima bebegimle tv basindayim..hadi o benim ahmakligim..ama en onemli sorun anneci olmasi..anne..dusunsenize bi ya..kayinvalidenizin hayatini yasiyorsunuz..oglunu kiskaniyor..nasil evlendirmis anlamadim..hasta..ve hastaligini kurnazca kullaniyor..ama esim ikinizde aynisiniz diyor..ilk aylarda cok kavgamiz oldu..biraz siddet gordum annesine laf saymisim..korktum ama..ablamda bosandi..buda bosandi demesinler diye sustum..esime karsi nicimde kirginlik var..cok sey yasadim..kucuk bi cocuk azarlanirda boynu bukulur ya cok boynum bukuldu burda..esime karsi kirginim//belkide sevgim azaldi..
Tabi eskiler neler yaşamış bosanmamis..babannem halarim bazen anlatıyor neler çekmişler.. Biz artik daha sabırsız iz..belki de elimizdeki mesleğe güveniyor z...çocuk konusunda haklisiniz..babasız olması bunu dusunmek beni çok üzüyor.Tamam da ne yapıyor kendi annem deyip aynı şehirde olunca görüşmeniz kaçınılmaz yani bu kadın sizehakaret edip aşağılıyor mu da eşiniz sesini mi çıkarmıyor. Benim kaynanam bana neler yaptı senede bir kere gelen annem için ne zaman gidecek ne kadar kalacak falan dedi, bana laflar etti, düzdüğü evi kafama kaktı daha neler neler eşim korudu bir şekilde bende kulak asmadım eşimle mutluydum çünkü sizde eşinizi seviyorsanız bunları kulak ardı edin geçinmeye çalışın siz geçinmek istemeyince zaten herşeyi batar hep dibindesiniz diye insan ayrılmak ister mi eşinizin kötü bir huyu yoksa neden hemen ayrılmak iyi ayrılın kucağınıza bebek dönün memlekete ama düşünün bakalım bir bebekle ana evine ne kadar sığacaksınız ne yapacaksınız karşınıza eşinizden daha iyisi çıkacak mı bebeğinize babalık yapabilecek mi ne kolay boşanmak. Kimsenin evliliği dört dörtlük değil ki 40-50 senelik evlilikler nasıl yürürdü o zaman herkes her sorunda çekip gitseydi. Siz bilirsiniz.
Sizde mi esiniuzin memleketinde yazıyorsunuz..Bencillik okumuşluğa okumamışlığa bakmaz arkadaşım.
Bencil bir eş temel sıkıntın.
Duygularının benzerini çok hissettim ama inan en çok kendimi suçladım salak olduğum için.
Unutma onlar için bu fedakarlığı seve isteye biz yaptık.
Onların yapmadıklarını gördükçe battı bu bize.
Şimdi ağlıyoruz ama onlara göre anlamsız, çünkü zorla olmadı bu biz izin verdik.
Benim bir sürü arkadaşım 5 yıl sevgililik üzerine bu şehre gelirsen evleniriz.
Başka yerde hayat düşünemem ben istemiyorsan ayrılalım diye rest çektiler.
Herifleri ailelerinin burnuna getirdiler.
Akıllı kadının hali başka..
Bizim borumuz nikaha kadar ötüyor.
Bu hazin gerçeği hesaba katmadık.
Sizde mi esiniuzin memleketinde yazıyorsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?