• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edin lütfen çok çaresizim fikirlerinize ihtiyacım var!!!

evet gerçekten bazı arkadaşlar doğru söylemiş kendimi zorlamıyorum ama sanki eksik bişeyler var ne olduğunu anlamadım sanırım kör kütük aşık değilim sadece saygı var birazda sevgi.sevgim gün geçtikçe artıyor bu doğru ama ilerde nasıl olur bu bilemiyorum.insanların çoğu çok beğenerek aman aman diyerek evlenmiyor ama sonra sonra göze güzel geliyor ya bende öle olurmuyum acaba bilmiyorum.ayrılmayı onsuzluğuda denedim o zamanda çok mutlu olamadım.hep vicdanen kötü hissettim kendimi sırf tipinden dolayı ayrılırsam Allahın gücüne gider daha kötüsünü verir gibi geldi.tam gitmekle kalmak arasında orta noktadayım ve hangi yola gidersem daha iyi olur daha mutlu olurum onu kestiremedim bir türlü....

merhaba arkadaşlar lütfen yardım edin çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum fikirleriniz benim için çok önemli.önce durumumu anlatayım.bu sene mayıs ayında kendi memleketimden biriyle tanıştım.ilk tanışmamız görücü usulüydü sonra devreye kendi girdi tanışmak istedi.ilk başlarda telefonla konuştuk,netten resimlerini gördüm normaldi.konuşmaları,hayata bakış açısınıda beğenmiştim çoğu şeyde aynı düşünüyorduk.sonra yüz yüze görüştük tip konusunda çok yakışıklı değildi,ama o an bunu önemsemedim.karakteri daha önemli diye düşündüm.25 yaşındayım ve bundan 3 sene önceki ilişkimde tipine efendi ve masum görünüşüne aldanmıştım.o yüzden bu sefer tip konusunun üzerinde durmamıştım.4 ay falan konuştuk herşey güzeldi ilgisi alakası bana değer veriyodu ve seviyordu bunu her halinden anlayabiliyordum.ama bu zaman içerisinde kafamda çevremdeki bazı arkadaşlarımın etkisiyle bazı tereddütler oluşmaya başladı.tip konusunda benim yanıma pek yakıştırmayanlar ve sırf memur diye evlendiğimi falan düşününler vardı.bunlardan rahatsız olmaya başldım.ayrılmaya çalıştım ama kıyamadım çok seviyordu.sonra devreye aileler girdi.hep dua ettim hayırszsa olmasın diye bi şeyler bahane olsun diye ama ufak tefek şeyler dışında pek bi sorun çıkmadı ve 2 aydır sözlüyüm.sözlüm şu an askerde eylülde düğünümüz olacak nasipse.ama ben hala gelgitler yaşıyorum.bazen onu çok beğeniyorum bazen bana tipi çok kötü geliyor.yüzü fena değil yakışıklı bile sayılabilir ama minyon tipli boyu benden 5 cm uzun.ve kulakları kepçe,alnı açık biraz saçları falan ne bileyim böyle bi kaç tane şey gözüme batıyor bazen.ama huyunda suyunda en ufak bi olumsuzluk görmedim şimdiye kadar ilerde nasıl olur bilemiyorum.aileside normal fazla kültürlü dört dörtlük bi ailesi yok ama idare eder cinsten.babam ailesine pek ısınamadı sonradan köyde durmaları kendilerini fazla geliştirememiş olmalarına falan çok taktı kafayı.ama çocuk iyi diye birşey demedi.ama kendi içimde çok bocalıyorum yanlışmı yapıyorum diye.çevremde yakışıklı birini görsem o niye böyle değil diye kıyaslama yapıyorum,toplum içindeyken herkes ne der diye çok kaygılanıyorum.biliyorum çok yanlış yapıyorum farkındayım sonuçta Allah yarattı herkesi.ama ne bileyim bazen kendimi bu düşünceden alamıyorum.ilerde geçer mi?yoksa yol yakınken dönmelimiyim.sevgim de var sonuçta alıştım artık ayrılmakta pek gelmiyor içimden...ufff ne yapcam bilmiyorum yardım edin lütfen...

Dıs gorunusu tabekı onemlı ama kısılıgı daha onemlı
Insan hayatında ben sunu bılırım
Eger bu cocuk sana deger verıyosa sewıyosa ıstedını yapıp senı her yonden tatmın edıosa sadakatıne ınanıosan tıp mıp hıkayeeeeee

Onun bunu. Lafıyla hareketnedıosan onun bununlafıyla ayrıl o zaman ılerde ya da onlara gore cocuk dogur

Ikı kısının yasaması gerektıgını 3 kısılere yansıtma bu senın tercıhın kımseyı ılgılendırmezzzzz!!!!! Tıp mıp hıkayeeeee

evet gerçekten bazı arkadaşlar doğru söylemiş kendimi zorlamıyorum ama sanki eksik bişeyler var ne olduğunu anlamadım sanırım kör kütük aşık değilim sadece saygı var birazda sevgi.sevgim gün geçtikçe artıyor bu doğru ama ilerde nasıl olur bu bilemiyorum.insanların çoğu çok beğenerek aman aman diyerek evlenmiyor ama sonra sonra göze güzel geliyor ya bende öle olurmuyum acaba bilmiyorum.ayrılmayı onsuzluğuda denedim o zamanda çok mutlu olamadım.hep vicdanen kötü hissettim kendimi sırf tipinden dolayı ayrılırsam Allahın gücüne gider daha kötüsünü verir gibi geldi.tam gitmekle kalmak arasında orta noktadayım ve hangi yola gidersem daha iyi olur daha mutlu olurum onu kestiremedim bir türlü....

hesaplarıma göre toplam 1 yıldan az bir süredir birliktesiniz ve gün geçtikçe seviyorum diyorsun. o zaman ciddi bir adım için acele etmişsiniz,flört dönemini uzatıp duygularından emin olmalıydın. önceki cevabımı da dikkate alarak dikkatlice düşün. sakın evlilik için acele etme bunlardan emin olmadan. sonradan üzülürsün diye söylüyorum,kesinlikle yanlış yönlendirmek kimsenin kısmetine mani olmak istemem ama zaman ihtiyacın var bence.

Bence sen sevginden emin değilsin. Çünkü bi'insan gerçekten seviyorsa birinin tipsiz demesiyle "harbi tipsiz ya kulakları da şöyle böyle" muhabbeti yapamaz kafasında... Çünkü zaten insana sevdiği dünya güzeli gelir. Yoksa hiç birimiz Brad Pitt ile sevgili değiliz. Şahsen benim sevgilim ondan daha yakışıklı benim gözümde:98: AMA ablama sorsan ı-ıh sevgilisi çok esmer der öbürüne sorsan ı-ıh kaşı gözü böyle der:113:. Der de der yani zevk göreceli bi'şey sonuçta ama kalbin onu seviyorsa bunlar seni hiç bir zaman tereddüte düşür(e)mez-di:31:.

valla yakisikli yada yakisikli olmamasi önemli degil
icin isinmasi önemli
zaten evlenince baska boyuta geciyor hersey
insan sevdikce sevesi geliyor ve daha güzel daha yakisikli oluyor
kavga gürültü vs gibi seyler varsa dünyanin en yakisiklisida olsa cirkin bir insan oluyor

hem birini sevdigi zaman insan
normal arkadas olsa sevgilide olsa insanin gözüne güzel görünür bence

İnsanları susturamazsın maalesef, konuşup dururlar, elalemin lafına bakıp da ayrılacaksan eğer gerçekten sevmiyorsun demektir, ben böyle anladım en azından, tip her şey değildir, harbiden seven insan tipi mipi, hiç bişeyi dert etmez, hiç kimsenin lafıyla hareket etmez, seven kişiye sevdiği kişi her türlü güzel görünür.

Son düzenleme:
evet doğru bencede biz acele etmişiz ama acele etmeseydim de sırf senin tipin çok hoşuma gitmedi diye ayrılamazdım ben ilerde Allah daha kötüsünü verir diye.ısınma problemi yok.yan yanayken yani yanında 2 3 saat durunca çok iyiyim gülüyoruz eğleniyoruz ama uzun bi aradan sonra ilk defa görünce biraz kötü oluyorum soğuk duruyorum alışasıya kadar.o da kafamda büyüttüğüm şurası şöyle burası böyle diye sürekli düşündüğümden oluyor düşünmesem aklıma gelmiyor.zaten evlenme tarihine bir sene var daha.düşünme şansım olur inallah.ama ayrılmakda gelmiyor içimden onu yarı yolda bırakmakda istemiyorum ahını alırsam hiç mutlu olamam çünkü bir bebek gibi davranıyor bana el üstünde tutuyor.onu çok sevmediiğimide farketti kendi söyledi bende niye evlenmek istiyorsun o zaman dedim sevdircem ilerde çok seversin belki dedi.sırf ben onu daha çok beğeneyim diye kilo almaya kılık kıyafetine dikkat etmeye çalışıyor.bu hali tavrı beni ona biraz daha bağlıyor.peki kızlar onu beğenebileceğim hale nasıl sokabilirim?

İleride bu düşüncen daha da şiddetlenir ve onu iyice aşağılık olarak görmeye başlarsın bunu ne kendine ne de ona yapmalısın.Çünkü sen başta kendine değer vermiyorsun.Kendine değer veren insan kendi seçip beğendiği insanı da başkalarının düşüncelerine göre değerlendirmez ha tamam dikkate alır elbette eleştirileri ama öncelik kendi değer yargılarıdır.Sen başta tipini sorun etmezken başkaları dedi diye tipine takılıyorsan önce kendine sonra kendi beğendiğin insana değer vermiyorsun.. İnşallah farkedersin bunu ona göre bir değerlendirma yaparsın en baştan:34:

İleride bu düşüncen daha da şiddetlenir ve onu iyice aşağılık olarak görmeye başlarsın bunu ne kendine ne de ona yapmalısın.Çünkü sen başta kendine değer vermiyorsun.Kendine değer veren insan kendi seçip beğendiği insanı da başkalarının düşüncelerine göre değerlendirmez ha tamam dikkate alır elbette eleştirileri ama öncelik kendi değer yargılarıdır.Sen başta tipini sorun etmezken başkaları dedi diye tipine takılıyorsan önce kendine sonra kendi beğendiğin insana değer vermiyorsun.. İnşallah farkedersin bunu ona göre bir değerlendirma yaparsın en baştan:34:

evet haklısın ben küçüklüğümden beri büyük kararları kendim alabilen biri olmadım.genelde ikilem arasında kaldığım konularda hep başkaları önemli oldu benim için.seçtim tanıdım alıştım ruhunu seviyorum ama keşke herşey daha güzel olsaydı.çünkü eleştirilmekten hep çekinmişimdir insanlara laf vermekten.keşke ya hiç başlamasaydım ya da başldım madem böyle şeylere takılmasaydım ama ikiside olmuyor.Allah kimseyi arada bırakmasın çok zormuş...

ayrilmakta istemiyorum diyosun bunu dedigine göre sadece arkadaslarinin dediklerini takiyosun
sana göre yakisikli bile sayiliyosa kime ne bundan sen evleneceksin baskasi degil..
huyuda iyise bence hic düsünme takma böyle sacma sapan seyleri :)

kendini sevmek için alıstırmaya calısma .

dıs gorunusunu begenmıyorsun ,yolda baskalarıyla kıyaslıyorsun

hatta baskaları sızın ıcın dıstan bakıldıgında olumsuz dusunurler

dıye kaygılar yasıyorsun ,ee daha neyi beklıyorsun ?

yol yakınken donmelısın

Sen begendikten sonra gerisi hic önemli degil, millet çevre ne der diye kendine sorun etme. Huyu ve karakterini ilk pilanda tut, sana deger verdikten sonra, bir evlilikte görüsler ve dusunce uyumu daha çok önemli.
KIB

ailede çok etkili bu konuda annem hep destek oluyor babam hep olumsuz tarafları konuşuyor soğutuyor insanı.insan evleneceğine bile sevinemiyor ya nasıl iş anlamadım

gelen yorumlarda dış güzelliğin geçici oluşu,iç güzelliğin en önemlisi olduğu noktasına değinilmiş,ben de katılıyorum.

ancak bana sen kendini ikna etmeye çalışıyormuşsun gibi geldi, seni çok seviyor,çok iyi biri,sana olan ilgisini seviyorsun ama bir şeyler eksik.
insan sevidiğine eleştiri yaptırmaz,o eleştirilerden etkilenmek yerine eleştirene tepki gösterir.

senin ona karşı duygularında eksik bir şeyler var, tam değil, seviyorsun ama aşık olduğun adama bakar gibi bakmıyorsun ona gibi.

bence içini iyice dinle,bir ömür bu yüze bakıp mutlu olacağım,en özel duygularımı bu adamla yaşayacağım(cinselliği de katıyorum),onun olmak,onun da benim olmasını istiyor muyum?

bunları iyice düşünmeni tavsiye ederim.

kesinlikle çok doğru

Back