8şubat ... beni unutma meleğim... seni seviyorum... çok özledim

Arkadaşım o bebek ahirette size Rabb'imin izniyle şefaat edecek.. Allah'ın takdiri elden ne gelirki.. Çok zor bir imtihan.. Allah kimsenin başına vermesin. Size düşen bu imtihan yolunda Allah'a isyan etmemek. Kaldı ki yorumlarınızdan isyan etmediğinizi anlayabiliyorum.. Evladını kaybedenlere Ya Sabur ismiyle sonsuz sabırlar versin, acısını hafifletsin inşaAllah Rabb'imiz..

Böyle durumlarda ne denir pek beceremem.. Kaldı ki hangi söz sizin acınızı hafifletir orası da meçhul ama yorumlarınızdan Allah'a ve ahirete olan inancınızı bildiğimden bizim ne desek boş dediğimiz sözleri geride bırakıp daha güzelini, anlamlısını hadislerdeki müjdelerle sana alıntılayabilirim.. Bunları duymak size belki daha da güç verir. O ahirette bile sizin iyiliğinize vesile olacak günahsız bir bebek.. Allah yardımcınız olsun..

"Düşük çocuklarınıza isim veriniz. Çünkü onlar âhirette sizin için yüksek dereceler kazandırmak üzere öncülerinizdir.” (Câmiü’s-Sağîr, III/1074)

"Düşük doğan çocuklarınıza isim veriniz. Ki, Allah bununla terazinizin sevap kefesini ağırlaştırsın. Aksi halde o Kıyâmet Gününde gelerek şöyle der: “Yâ Rabbi! Bunlar bana isim vermeyerek, benden elde edecekleri sevabı kaçırdılar.” (Câmiü’s-Sağîr, III/1075)

"Buluğa ermeden ölen çocuklar, cennette çok canlıdırlar, hareketli balık gibidirler. Onlardan birisi ebeveynini karşılar, elbisesinden tutar, Allah kendisiyle birlikte ebeveynini de cennete koyuncaya kadar bırakmaz.” (Câmiü’s-Sağîr, III/2364)

(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü Teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]

(Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]

(...)

Son düzenleme:
Öncelikle başınız sağolsun. Evlat acısını tatmadım, henüz evli bile değilim içinizdeki acının büyüklüğünü sadece tahmin edebilirim. Ne kadar zor olduğunu anlıyorum. Neyse ki bir kızınız daha olmuş, Allah uzun ömürler versin, sizinle birlikte mutlu bir hayat bağışlasın.

Sevdiklerimizi kaybetmek hele ki evladınızı eminim tarif edilemez derecede zordur. Ancak ölümün kimi nerede bulacağı belli değildir. Hiçbir acı sonsuza dek yaşanamaz, hiçbir yas sonsuza dek süremez. Öyle olsaydı biz hayatımıza devam edemezdik. Hayatınıza devam edebilmek için, sizinle aynı acıyı paylaşan eşinize destek olabilmek için, küçük kızınız için silkelenip tekrar ayağa kalkmanız lazım. Elbette ki unutmayacaksınız, ancak kendinize bu kadar azap çektirmek hayatta tökezlemek demek. Başa çıkamıyorsanız terapi almanızı tavsiye ederim. Terapide içinizi dökmek, destek almak da inanın dua etmek kadar ferahlatıcı. Ama dua etmek de içinizi ferahlatıyorsa bırakmayın.

Tekrar başınız sağ olsun sevgili haksever. Dualarım sizinle ve ailenizle.

Haksever kardesim soylemeden edemeyecegim kizimda zeynep yavrum gibi kara gozlu kara sacli guler yuzlu sicakkanli.ne tatliymis o oyle kuzum benim.melek oldu uctu Rabbim daha cok sevmis.Allahim iyiki sare kizimizi vermis.uzme artik kendini unutma evladina kavusacaksin zaten.ona orda cok iyi bakan cennet annelerimiz var burdan daha rahat daha guzel.

ah sen beni ağlattın be... ne kadarda güzel yazmışsın ve inan herkese umut oldun.. bende 6 aydır uğraşıyorum. bende inşallah birgün yazarım buraya hamileyim diye. sen nasıl güzel anne olmuşsun nasıl güzel anlatmışsın annelik duygusunu.. allah seni eşinden ailenden çocuğundan ayırmasın güzel anne

ben yeni okuyorum şimdi allah sabırlar versinn ağlayarak yazdım yine ağlayarak yazıyorum...

Yazdıklarını her okuduğumda hüngür hüngür ağlıyorum. Nasıl dayanılır bu acıya bilmiyorum, teselli veremiyorum...

Allah yardımcın olsun, acını hafifletsin. Şimdi rüyanda, sonra da cennette buluşun inşallah...

Seni ve konularını ilk kez görüyorum ilk kez okudum.
Fakat şunu yazmayı çok istedim.Ne güzel bir insansın sen.Nasıl sevgi dolu ve sabırlı..

Amin guzel dualariniz icin amin cok sagolun. Geceye gunesi doguran rabbime sukurler olsun bitmeyen geceler bitiyo elbet gunduzum gecem dolu dolu olcak bi kizim daha var cok sukur ki var. Merak etmeyin nasil dayanir deyip uzulmeyin allah herseyden buyuk dayaniyoruz biri bana dese aklim almazdi dusununce yine almiyo zaten dusununce kayboluyorum. Yoksa hayat akip gidiyo... bugun yavrumla ilgilendim kayinvaldem dogum yapan gorumcemin yaninda uc haftadir gittim kayinpederimin evini temizledim yemek yaptim allah razi oksun kizim dedi . Annem kayinvaldem mutlu oldu duasibi aldim sizin dualariniz iste kalbim ferahladi . Sonra sohbete katildim biraz agladim yuregim yikandi. Ya duadan inanctan uzak olsaydim ya imanimiz olmasaydi allaha ahirete inancimiz ya hic kavusma umudumuz olmadaydi... cok sukur inancimiza umudumuza ....

Psikologa git diyen arkadaslar var ilk zamandan bu yana kime gitsem bi dolu ilac veriyolar ... ben zaten simdiki kizima bi zarar gelicek koruyamicam dusuncesiyle kahroluyorum korkuyorum ki emzirirken oyle ilaclar asla icmem yada emzirmesemde icipte uyusamam benim daha fazla uyanik daha fazla dikkatli temkinli olmam lazim . Cok cok hareketli kizim benim oyle bi imkanim yk. Soyleyemediklerimi yazarim en iyi ilacim.kizim kucukken hamileykende orgu ordum onun suslemelerini yaptim oyuncaklar diktim boyle atlattim o zamanlari psikologlar ilk gorusmeden sonra psiyatriye yollayip ilac vrmek istiyolar biraktim. Asamadigim dusuncelerden rabbime siginiyorum dualariniza duaciyim bana iyi gelicek seyleri biliyorum okuyorum rahatliyorum. Oyle doktordan bi fayda bulamadim elimden geleni yapiyorum..

Zaten evimize hic girmedik ilceye tasindik doktorlar hep en iyisini yapmissiniz dedi. Oyle yasiyoruz bize dusen omru

Psikologlar ilaç yazamaz size yetkileri yoktur psikiyatriste gidiyorsunuz muhtemelen, tıp mezunu olup ruh sağlığı alanında uzmanlığı olan hekimlere. Klinik psikologla görüşürseniz ilaç tedavisi almayacağınızdan emin olabilirsiniz. Yaşadığınız yerde araştırın derim.

Ne güzel bir yavruymuş Zeynep. Acını çok derinde hissediyorum. Şu yazdıkların yüreğime o kadar dokundu ki. Allah sabır versin. Yavrun seni cennette karşılayan ilk insan olsun

Ağlayarak okudum..banada umut oldunuz onca yıldan sonra meleğinize kavusmussunuz Ne buyuk mucize Rabbim isteyen herkese yaşatsın
Kaybınız içinde cok uzgunum Allah sabır versin kızınızla eşinizle beraber mutlu huzurlu bi hayat dilerim

Duygularinizi ne kadar akici bir dille ifade etmissiniz, bir cirpida okudum.. Karamsar yazilar paylasmak istemiyorum, cunku o cennetin en guzel yerinde. Keske bir sey yazdigimizda geri gelse oralardan...
Tek yapacagimiz dua, sabir ve tevekkul..
Allah diger kizinizi size bagislasin, omru bahti guzel olsun.

Psikolaga gittim psikiyatriya yonlendiriyo . Hatta onada gittim sedece evlafimi kaybettim diyebiliyorum agliyorum diye herelde hemen ilac vriyo ... biraktim sadece konusmak istiyorum adini anmayi bile ozluyorum birilerine bisey anlatinca olmuyo uzuluyolar ne diceklerini bilemiyolar onlari uzmeye hakkim yom hem ne desinler bana baska tulu dusunen olur anlatmak istemiyorum diyorum ondan bahsetmek istiyorum ondan baska cumlem yoktu adini icime kazimistim adini soylemeyi ozluyorum dedim kabul ettiler iki kez gorustuk 45 dakka hatta ilk gorusmemizde resmini gormrk istedi bakiyomusun dedi kimse horsun istemiyorum esimle cok savas verdik intrnetten kaldirtmak icin basaramadik gucumuz yktu baskalarinin gormesi icimizi cok yakiyo hala daha ama gormek istemesi onemsedigini dusundurdu bana o an sevundim paylastim konustuk ikinci gorusmemiz sonunda yine psikiyatriyle birlikte devam edelim ilac vericez ama soyle boyle deyince gitmedim bidaha.. ilac ictigimde sagip sutumu atmam gerekiyi kimbilir ne zararli yavrum icin dayaniyorum ona zarar veremem hic bi sekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…