- 13 Mart 2015
- 4.051
- 8.844
- 158
Biscotti'ye bayılırım.Bademli kullanamasak da kıtırlığıyla kahve yanına çok yakışacak ve uzun süre bayatlamadan saklanabilecek bir biscotti oldu.Bu malzemeyle yaptığınızda çok miktarda bisküviniz oluyor.
Kaç dilime ayırdığınıza göre adete düşen kepeği düşünerek tüketin ki günlük miktarı aşmayın.Benim kalıplarımla 36 adet çıktı.Bu da 1 kaşık kepekten 6 adet bisküvim oldu demektir:))

MALZEMELER:
-1 yumurta+1 yumurta akı
-1/2 çay bardağı yağsız süt
-6 yk yulaf kepeği
-2 yk toz tatlandırıcı
-1 yk goji berry
-1/2 paket kabartma tozu
-6-7 damla vanilya aroması
-4-5 damla tereyağ aroması(yoksa şart değil ama çok yakışıyor)
Yumurta tatlandırıcı ile çırpılır.Süt eklenerek karıştırılır.Kepek ve kabartma tozu ilave edilir.Aromalar da eklenerek kalıplara paylaştırılır.
Fırında ilk 15 dk 150 derecede daha sonra 180 dereceye yükseltilerek 15dk daha pişirilir.
Soğuduktan sonra ince dilimler halinde kesilerek yağlı kağıt üzerine dizilir.Fırında 100 derecede iyice kıtırlaşana dek kurumaya bırakılır.
kızlarrrr tarif buldummmmm şahane bişey hep kahvenin yanına bişey arıyodum bunu denicem haftasonu
Kaç dilime ayırdığınıza göre adete düşen kepeği düşünerek tüketin ki günlük miktarı aşmayın.Benim kalıplarımla 36 adet çıktı.Bu da 1 kaşık kepekten 6 adet bisküvim oldu demektir:))

MALZEMELER:
-1 yumurta+1 yumurta akı
-1/2 çay bardağı yağsız süt
-6 yk yulaf kepeği
-2 yk toz tatlandırıcı
-1 yk goji berry
-1/2 paket kabartma tozu
-6-7 damla vanilya aroması
-4-5 damla tereyağ aroması(yoksa şart değil ama çok yakışıyor)
Yumurta tatlandırıcı ile çırpılır.Süt eklenerek karıştırılır.Kepek ve kabartma tozu ilave edilir.Aromalar da eklenerek kalıplara paylaştırılır.
Fırında ilk 15 dk 150 derecede daha sonra 180 dereceye yükseltilerek 15dk daha pişirilir.
Soğuduktan sonra ince dilimler halinde kesilerek yağlı kağıt üzerine dizilir.Fırında 100 derecede iyice kıtırlaşana dek kurumaya bırakılır.
kızlarrrr tarif buldummmmm şahane bişey hep kahvenin yanına bişey arıyodum bunu denicem haftasonu