Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

KAPTANIMMMM MERCıMEĞıN YEŞıL OLANI DAHA YARARLI OLDUĞU ıÇıN BEN ONU KULLANCAMMM...ZATEN HAZIRDA HASŞLANMIŞ O VARDIII....kaydirigubbakcemile3

HAVUZDAN ÇIKINCA ACIKIYORUM AMA YEMEK YıYıP AKŞAM SEANSINA GıDıCEMMM ıŞ ÇIKIŞINDA....

EVET RAMAZAN BENıDE ÖĞLEDEN SONRA FECı SUSUZLUK VURUYORRR....:umursamaz:

YARIN AKŞAM ARKıDıŞıN KINA GECESı VARR YARIM KıLODA ORADA VERıRıM HERALDEE HEHEHEHE....zemuszemus

BU ARADA ŞU SAAT OLMASINA RAĞMEN 1,75LT. SU ıÇMıŞıMMM...:):) ÇOK SICAK BUGÜN..:bbo:.

[b]daĞÇıleĞı

lÜtfen elmalı sırke ıÇmeee mıĞdeyı ılerkı zamanlarda delıyormuŞŞ..br arkadaŞımın arkadaŞı rahatsızlanmıŞ Şımdı o mıĞde hast.ÖmÜr boyu ÇekecekmıŞ...

Ben zaten karar verdım bu ıkıgÜn ayran detoksundan sonra dıyetısyenımın bana verdıĞı lıstelere devam edıcem 3 ana 3 ara ÖĞÜn olarakk....ramazana kadar sonra belkı tekrar dıyetısyene gıdıp ramazan dıyetı ısteyeceĞım..daha saĞlıklı vermek ıstıyorumm...[/b]

neslihan en doğrusunu yaparsın canım

bende ayranı sırf sizlere uymak için yapıyorum yoksa öyle şoklara falan tövbeliyim

sadece akşam 5 ten sonra yememeye çalışıyorum

abur cuburu epey bitirdim

birde böyle denicem bakalım yiyerek zayıflayalım becerebilirsem tabi:)

neslihan elma sirkesini seyreltip içiyorum ama emin ol midem kalkıyor resmen....ama sarımsak çayının yanında süper sayılır o.....

ARKADAŞLARRR:bir arkadasımın dıyetısyenı obez olanlar ıcın ayda 2 kez olmayanlar ıcın sadece 1 kezlık uygulanması gereken bır kür vermiş.ve kür sonucunda sadece yag verıyorsunuz ANCAK DIKKAT AYDA SADECE 1 VEYA 2 KEZ kılonuza gore!!!!(her ay uygulanabılır ama dıkkatt)
2 gunluk bır kürdürYALNIZCA YAGDAN 1,5-2 KG VERILMEKTEDIR BIZZATTTT DENENMISTIR)
1. ve 2. gün beslenme ayı sekıldedır.

sabah saat 10 kahvaltı: 1 dilim kepek ekmek,1 yumurta,az mıktarda beyaz peynır ve (bolca yenebılır) domates,salatalık,yeşıllık.

2 saat arayla en son saat 22:00

2 lıtre yagsız ayranın ıcıne;
2 adet salatalık(rendelenecek) ,
4 yemek kasıgı haslanmıs bulgur,4 yemek kasıgı haslanmıs nohut
4 yemek kasıgı mercımek(yesıl-kırmızı farketmez)
ıstenırse baharatlar konulup her 2 saat arayla bır corba kasesı ıçılecektır.

cay-su serbest sınırsız..kafeınlı asıtlı sekerlı ıcecekler sadece yasaktır :) ve kesınlıkle baska bırsey yenmeyecektır.

2.gunde aynı sekılde beslenılecektır.ıdrarınızdan yagların cıktığını goreceksınız(2.gun)
kolay gelsınnnnnnnnnn :)

KAPTANIMIZDANNNNN:):):)

ben de ramazandan sonra yüzmeye başlamayı düşünüyorum havuz arıyorum şimdi..
en güzel spor...

DıYETıSYENıMıN BANA VERDıĞı ÖRNEK BıR LıSTE ARKADAŞLAR..BENDE ŞEKER OLMA ıHTıMALı VAR ONA GÖRE BU LıSTE BAŞKA DĞERELERıM NORMALDı...

Kalkınca :
07:00 2 BARDAK SU + 4 KURU ERıK + 2 CEVıZ + 5 FINDıK

Kahvaltı;
07:30-09:00 2 Kibrit Kutusu b.peynir + 2 dilim tam buğday ekmeği veya çavdar ekmek (50gr.) veya
1 k.k. Dil peyniri + 1 k.k. Beyaz peynir + 2 dilim buğday ekmeği veya çavdar ekmek veya
1 yumurta + 1 k.k. Beyaz peynir+ 2 dilim buğday ekmeği veya çavdar ekmek
DOMATES + SALATALIK + BıBER + MAYDANOZ + NANE + TERE

Ara;
10:00 - 11:00 1 KEPEKLı GALETA + 1 BARDAK SÜT (200ML)
3 BARDAK SU + 1 FıNCAN DOĞA PYHTO SLıM

Öğle;
12:00 - 13:00 BOL SALATA ( 1 TATLI KAŞIĞI ZEYTıNYAĞ, LıMON VEYA SıRKE)
1 Kase Az çorba + 6 yemek kaş. Etsiz Sebze + 1 kase yoğurt + 1 dilim ekmek
1 Kase Az çorba + 6 yemek kaş. Etli sebze + 1 kase yoğurt + 1 dilim ekmek
1 Kase Az çorba + 1 but veya 1/2 göğüs + 1 kase yoğurt + 1 dilim ekmek
8 yemek kaşığı kurubaklagil +4 ymk kaşığı pilav + 1 kase yoğurt + 1 dilim ekmek
1 lahmacun + 1 ayran

3 BARDAK SU
ıkindi;
15:00 - 16:00 2 Porsiyon Meyve + 1 kepekli galeta
1 Porsiyon sütlü tatlı (haftada 1 defa)
1 activia + 1 porsiyon meyva

17:00 1 FıNCAN DOĞA PHYTO SLıM

Akşam;
20:00 - 20:30 BOL SALATA ( 1 TATLI KAŞIĞI ZEYTıNYAĞ, LıMON VEYA SıRKE)
6 yemek kaş. Etli sebze + 1 kase yoğurt + 1 dilim ekmek
1 Kepçe Çorba + 6 yk. Zeytinyağlı sebze + 1 dilim ekmek
4 Yumurta kadar et -tavuk - balık - köfte + 1 dilim ekmek
8 yemek kaşığı kurubaklagil + 1 kase yoğurt + 1 dilim ekmek

21:30 2 BARDAK SU
(yatmadan 1 PORSıYON MEYVA + 1 KEPEKLı GALETA
2 saat önce)

Proteinler Ve Karbonhidratlar
Sağlıklı beslenmenin besin öğeleri dediğimiz proteinler, karbonhidratlar, yağlar, vitaminler ve minerallerin yeterli ve dengeli bir şekilde vücuda alınması ile mümkün olduğunu artık biliyoruz. Peki ya bunları tanıyor muyuz? Bunlar hakkında bilgilerimiz yeterli mi?
ılk olarak proteinler ve karbonhidratları daha yakından tanıyalım.
PROTEıNLER:
Proteinler vücudumuzun tuğlaları gibidir. Vücudu ayakta tutan besin öğesidir. Vücut organlarının temelidir. Hücrelerin yapılmasında ve yenilenmesinde büyük rol oynarlar. Bebeğin anne karnında bütün organları tamamlanmış bir vücut haline gelmesi, annenin aldığı proteinin bebeğin vücut organlarına dönüşmesi ile mümkün olmaktadır.
Proteinler başka neler yaparlar?
Gerek çocuklarda, gerek yetişkinlerde büyüme ve gelişme için çok önemlidir.
-Bir kısım doku ve organlarını yapar ve onarırlar.
-Yeterli karbonhidrat ve yağ bulunmadığında enerji üretiminde kullanılırlar.
-Vücudun savunma mekanizmasında önemli ölçüde rol oynarlar. Vücudun mikroplara karşı koruyucu öğelerini yani antikorları meydana getirirler.
-Vücudun sıvı dengesini sağlarlar.
-Vücudun düzenli çalışmasını sağlayan bir kısım hormonları proteinler meydana getirir.
Proteinler yiyeceklerdeki bulunma durumuna göre üstün kalite ve düşük kalite protein olmak üzere 2'ye ayrılırlar.
Üstün kalite olanlar hayvansal ürünlerde olan proteinlerdir. Düşük kalite olanlar ise bitkisel yiyeceklerde olan proteinlerdir. Proteinlerin bulunduğu yiyecekler şunlardır:
Et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fıstığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, kuru fasulye, fındık, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıllar ve patateste bulunur. Yumurta ve süt en iyi protein kaynağıdır. Tahıllarda da buğday özünde protein fazladır.
Protein yetersizliğinde meydana gelen hastalıklar:
Yetersizliğin ilk belirtisi büyümenin yavaşlaması ve zamanla durmasıdır.
Özellikle çocuklarda "kuvaşiorkor" hastalığının ortaya çıkması görülür. Kuvaşiorkor hastalığı; vücutta su toplanması(ödem), karaciğer yağlanması, dalak büyümesi, cilt yaraları ve saçlarda renk değişikliği belirtileriyle kendini gösterir.
Protein yetersizliğinde vücut çok kolay hastalanır. Ayrıca karaciğer çalışamadığı için siroz hastalığı fazla görülür.
KARBONHıDRATLAR:
Mutlaka, herkesin başına gelmiştir. Durup dururken birden canımız baklava, pasta, yemek ister. Bir parça tatlı yedikten sonra da bu isteğimiz sönüverir. Peki bu niye olmaktadır? Tatlıya olan daha doğrusu şekere olan bu ilgi nereden kaynaklanıyor? Bu ilginin kaynağı vücudun çok önemli enerji deposu olan karbonhidrata duyulan gereksinimden, yani enerjiye olan ihtiyaçtan meydana geliyor. Çünkü şeker ve nişasta tamamen karbonhidrattır. Karbonhidratlar vücudumuzun ana enerji kaynağıdır. Aslında bütün besinler vücuda enerji sağlayabilirler. Fakat değerleri farklıdır.
Karbonhidratlar çok çeşitlidir: Glukoz, fruktoz, galaktoz, sakkaroz, laktoz, maltoz, nişasta, selülöz, glikojen... Bunlar hakkında çok kısa bilgilere sahip olmamızda fayda vardır.
-GLıKOZA üzüm şekeri de denir. En çok bulunduğu yiyecekler üzüm ve üzümden yapılan içecekler ve ayrıca baldır.
-FRUKTOZUN diğer adı meyve şekeridir. Pekmez, incir, dut gibi meyvelerde ve balda bulunur.
-GALAKTOZDA glikozla birleşmiş olarak süt şekeri içinde bulunur.
-SAKKAROZ en çok şeker pancarı ve kamışında bulunur. Günlük kullandığımız çay şekeridir.
-LAKTOZ anne sütünde ve memelilerin sütlerinde bulunur.
-MALTOZ arpa ve baklagillerde bulunan karbonhidrattır.
-NıŞASTA çok sayıda glikozun birleşmesi sonucu oluşur. Bir çok bitkinin tohumlarında ve yumrularında depo edilir.
-SELÜLÖZ 3000 tane glikozun moleküllerinin birbirine yapışmasıyla oluşan ve bitkilere desteklik veren karbonhidrattır.
-Karbonhidratlar vücudun enerji deposudur. Vücudun çalışması için gerekli olan enerjiyi verirler. Ağır beden hareketleri için en elverişli enerji kaynağıdır.
-Vücudun su ve elektrolit kaybını önler. Kalın bağırsakları çalıştırarak zararlı artık maddelerin bağırsaklarda uzun süre kalmasını önler.
-Proteinin enerji olarak kullanılmasını önleyerek proteine olan gereksinmeyi azaltır.
-Karbonhidratlar vücuda alınmadığı veya çok az alındığı durumlarda (şeker hastalığında olduğu gibi) vücut enerjiye olan ihtiyacını yağ ve proteinden karşılar. Bu durumda kanı asit yapan maddeler gereğinden çok oluşur, vücudun çalışma düzenini bozar. ışte karbonhidratlar bu durumu önler.
Karbonhidratlar çoğunlukla bitkisel yiyeceklerde bulunur. ıhtiyaçtan fazla alınan karbonhidratlar, yağa çevrilerek şişmanlığa neden olduklarından, çok çabuk kilo alan insanlar için nişasta, şeker ve tahıldan yapılan yiyecekler fazla alınmamalıdır. Ayrıca fazla alınan karbonhidrattan dolayı diş çürümeleri olmaktadır. Bilhassa çocuklarda fazla şeker alımından dolayı dişler çok kolay çürüyebilir.

Hangi mevsimde hangi sebze-meyve-balık yenir ?
Etiketler: Ahmet Maranki, Beslenme on

OCAK

Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek,

Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp

Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt

Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
Sebze ve etsuyu ile hazırlanan çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz geçirilen soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sisteminizi düzenler.Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerdendir.

ŞUBAT

Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı,

Sebze: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp.

Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.

Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık tüketin. Bol beta-karoten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek ya da havuç suyu hazırlayın.

MART

Balık: Levrek, kalkan, kefal

Sebze: Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp, brokoli.

Meyve: Elma, muz

Mart, yaza hazırlanılan aydır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, aynı zamanda ilkbahara geçiş yapılan aydır. Bu sebeple hafif ve bir o kadar da direnç veren besinleri tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmelidir.

NıSAN

Balık: Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya
Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz,taze kekik, bakla, marul.

Meyve: Can erik

Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanıdır. Bu aylarda et olarak kuzu eti tercih edilmelidir. Sütlü hafif tatlılar yiyin. Sabah kahvaltılarında ve geceleri yatmadan evvel bir bardak süt içmelisiniz. Hafif ama sağlıklı beslenip ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızla vedalaşabilirsiniz.

MAYIS

Balık: Barbunya, levrek, kılıç, kırlangıç, dilbalığı,

Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.

Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.

Çilek kısa ömürlü bir meyvedir. ıçeriğinde bulunan zengin vitaminler (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji vererek, geçiş mevsiminde ortaya çıkabilen yorgunluk belirtilerini gidermektedir.

HAZıRAN

Balık: Mercan, levrek, barbunya.

Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.

Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.

Kısa ömürlü dut ve kiraz bu ayda bol bol tüketilmelidir. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağıdır.

TEMMUZ

Balık: Sardalye, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya.

Sebze: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.

Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.

Semizotu, balıktan sonra en çok omega-3 içeren sebzedir. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega-3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karşı ekilidir.

AĞUSTOS

Balık: Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye.

Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber,sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber.

Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.

Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanıdır. Bol meyve yemelisiniz. Bunun yanısıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.

EYLÜL

Balık: Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç.

Sebze: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi,kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.

Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.

Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir.Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı her gün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.
EKıM
Balık: Palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye.
Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana,kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.
Meyve: Armut, ceviz, üzüm,elma, greyfurt, mandalina, muz.
Ekim ayında omega-3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.

KASIM

Balık: Mezgit, ringa

Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç,ıspanak, karnabahar, pazı.

Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi,greyfurt, Trabzon hurması.

Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz. Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. ıçerdiği bol beta-karoten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.

ARALIK

Balık: Levrek.

Sebze: Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası,karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.

Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane,greyfurt, ayva, Trabzon hurması.

arkadaŞlar Şımdı okuyamazsanız bıle worde ekleyın sonra muhakkak okuyunnn....

merhaba kızlar
kaptanım hani kadil repimiz naniknanik aaa olmadı ama ben herkese verdim kimse bana vermemiş mafoldumbenmafoldumben
yoksa kızlar siz rep vermeyi bilmiyormusun :kedi:

ben bilmiom yaaa:kedi:
ama şimdi vericem umarım yapabiliriimm :kedi:

arkadaşlar kandiliniz mübarek olsun,
hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum :)

azıcık gıttım nolmus boyle oku oku bıtmedı bısıkletım geldı de onu kurdum falan off acaıp terledım aclıktan ölcem sandım bıan bı seftalı yıyorum suan. kızarmam umarım kendım soydum da cok sevıyorum ama kabugu benı kızartıyo o yuzden hep bırı soyar da verır bugun kendım soydum kasınmaya basladım bıle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…