• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Haticecim bu şekilde güzel ve düzenli paylaşıma devam edersen haftaya listedesin zaten :)
Biliyorsun 1-2 haftalık mecburi deneme sürecimiz var...

Hedefinde kaç kilo olmak var?
[/B][/FONT][/QUOTE]

Uruz :) Ben bilmiyordum deneme süresi olduğunu. Neyse öğrenmiş oldum :97:
2 Hafta sonra girerim bende listeye

Asıl hedefim 50 kilo olmak. yaklaşık 3 yıl içinde 15 kilo aldım. Evlilik, çalışırken oturmak zorunda olmam vs. :25: Ama o zamanlar 50 çok iyiydi 25 yaşındayım şuan. 55 olsam ilk etapta harika olacak. Sonra yavaş yavaş almadan az az vererek devam etmek istiyorum.

Bakalım pazar gününden itibaren aşağıdaki elma diyetine başlıyacağım. Bir elma diyeti daha buldum ama çookk zora benziyor. Yoğun iş tempomun olduğu haftalarda enerjimi çok düşürebilir. O yüzden aşağıdaki daha uygun geldi bana.

Tabi diyetisyenim duyunca ne der bilmiyorum :4:

Örnek Beslenme Planı;
Sabah: 1 elma – peynirli omlet- 1 fincan yulaf ezmesi
Ara öğün: Yağsız yoğurt ve peynirden birer porsiyon
Öğle: 1 elma – 2 fincan sebze yemeği, 1 ızgara tavuk göğsü ve 1 kase pilav
Ara öğün: Kremalı kahve çeşitlerinden biri ya da meyveli süt
Akşam: 1 elma – Izgara ya da fırında pişirilmiş bir orta boy balık ve yeşil salata

Diyetin egzersiz önerisi hergün düzenli olarak spor yapılmasıdır.

Diyetin avantajları: Her öğünden önce bir elma yemek tokluk hissini arttırarak, fazla yeme eğilimini azalmaktadır. Elma lifi, kolesterol düzeyini indiren özelliktedir. Elma yemek kalp hastalıklarına ve bazı kanser türlerine karşı koruyan flavonoids alımını sağlar. Diyetin önerdiği beslenme tipi sağlıklı ve dengelidir. Diyetin özelliği yağları yakarken kas yapısına zarar vermemesidir. Taze besin tüketimine teşvik eder. İzlemesi kolaydır ve kalori sayma zorunluluğu yoktur. Egzersize teşvik eder.

Diyetin dezavantajları: Sürekli elma yenmesi yüzünden sıkıcı olabilir. Diyeti yapanlar elma yemekten bıkabilir. İşlenmiş şekerlere hiç yer vermediğinden tatlıya düşkün olanlar tarafından beğenilmeyebilir. Protein yönünden zengin oluşu vejeteryanlere sıkıntı verebilir.

Merhaba Gülşen

Çok merak ettim bu elma diyetini. Boyum 1.60 63 kiloyum şuan. Diyetisyene gidiyorum 2 haftadır. 65 ile başladım. Haftada 1 kilo verdim. Ama herkes bir süre sonra duracaktır falan diyor. 2,5 yıllık evliyim ben. Evlendikten sonra aldım bütüm kilolarımı. Tam 15 kilo aldım :5: Birde doğum kontrol hapı kullanıyordum. Ama geçen ay bıraktım ve zayıflamak istiyorum. Çalışıyorum ve sürekli masa başındayım ayrıcada.Öğlenleri yürümeye çalışıyorum 1 saat kadar. Oda olmazsa veremem zaten hiç. Almaya devam ederim.Tekrar eski kiloma dönmek istiyorum. İlk hedefim 55 kilo bakalım nasıl olacak. Elma diyeti çok hoşuma gitti. Belki haftada 5-6 kilo veremesemde 3 kiloda versem 2 haftada 6 kilo yapar. Süper bişey bu. Sonra normal diyet programıma geri dönerim diye düşünüyorum.

Ben okuyabildiğim kadar tanımaya çalıştım sizleri :16: Çok güzel bir paylaşım olmuş burada. Perşembe günü bende katkıda bulunmak istiyorum

öyle çokta bir kilon yokmuş ,boylarımız aynı bende 55 e kadar düşmek istiyorum ( bekarken bu kilodaydım ..çok zayıf değildim ama kendimi iyi hissdeyodum )çok iyi kilo veren insanlar var burada bizde onlardan ilham alıp birbirimize destek olarak yaparız inşallah bu işi

Elma diyetini mutlaka yapmak istiyorsan sabah normal bir kahvaltının arkasından gün boyu sadece elma yemek özellikle çalışan biri için daha uygun geliyor bana :)

Dışardayken yoğurttu, sebze yemeğiydi vs bulmak zor olabiliyor...
Bir kez de diyeti bozdun mu hevesin azalıyor.

Bizim takımda 4-5 kişi yapıyor ya da yapacak bu diyeti.
Onların sonuçlarını bekliyorum ben de :)

Düzenli paylaşımda bulunanlar 1 haftada da takım listesinde yer alıyor canım.
Önemli olan istikrarlı olmak.
İstediğin kiloya ulaşmanı dilerim :16:

Uruz :) Ben bilmiyordum deneme süresi olduğunu. Neyse öğrenmiş oldum :97:
2 Hafta sonra girerim bende listeye

Asıl hedefim 50 kilo olmak. yaklaşık 3 yıl içinde 15 kilo aldım. Evlilik, çalışırken oturmak zorunda olmam vs. :25: Ama o zamanlar 50 çok iyiydi 25 yaşındayım şuan. 55 olsam ilk etapta harika olacak. Sonra yavaş yavaş almadan az az vererek devam etmek istiyorum.

Bakalım pazar gününden itibaren aşağıdaki elma diyetine başlıyacağım. Bir elma diyeti daha buldum ama çookk zora benziyor. Yoğun iş tempomun olduğu haftalarda enerjimi çok düşürebilir. O yüzden aşağıdaki daha uygun geldi bana.

Tabi diyetisyenim duyunca ne der bilmiyorum :4:

Örnek Beslenme Planı;
Sabah: 1 elma – peynirli omlet- 1 fincan yulaf ezmesi
Ara öğün: Yağsız yoğurt ve peynirden birer porsiyon
Öğle: 1 elma – 2 fincan sebze yemeği, 1 ızgara tavuk göğsü ve 1 kase pilav
Ara öğün: Kremalı kahve çeşitlerinden biri ya da meyveli süt
Akşam: 1 elma – Izgara ya da fırında pişirilmiş bir orta boy balık ve yeşil salata

Diyetin egzersiz önerisi hergün düzenli olarak spor yapılmasıdır.

Diyetin avantajları: Her öğünden önce bir elma yemek tokluk hissini arttırarak, fazla yeme eğilimini azalmaktadır. Elma lifi, kolesterol düzeyini indiren özelliktedir. Elma yemek kalp hastalıklarına ve bazı kanser türlerine karşı koruyan flavonoids alımını sağlar. Diyetin önerdiği beslenme tipi sağlıklı ve dengelidir. Diyetin özelliği yağları yakarken kas yapısına zarar vermemesidir. Taze besin tüketimine teşvik eder. İzlemesi kolaydır ve kalori sayma zorunluluğu yoktur. Egzersize teşvik eder.

Diyetin dezavantajları: Sürekli elma yenmesi yüzünden sıkıcı olabilir. Diyeti yapanlar elma yemekten bıkabilir. İşlenmiş şekerlere hiç yer vermediğinden tatlıya düşkün olanlar tarafından beğenilmeyebilir. Protein yönünden zengin oluşu vejeteryanlere sıkıntı verebilir.

Son düzenleme:
haklısın sabah proteine ağırlık vermek iyi olucak.. bende 12 den önce kalkablrsem düzene alcam kzhavltı düzenimi inşallah.:1: bugün kendime ceza veriyorum dün gecenin ardından sırf elma yicem. yarında güzl bir kahaltı ederim inşallah. senin 3. günün sanırm varmı bir değişme?

dün elma yeme imkanim olmadi disarda oldugum icin. pazartesiden beri adam akilli bir elma diyeti günü yapamadim.. bir carsamba günü güzel dikkat ettim, ama o günde taze elma suyu ictim yarim litre.. disarda olma sorunu yine yani :61: ama sunu söyleyebilirim tatlim.. pazartesiden persembe sabahina kadar 1. 100 gr. verdim. ( haftasonu sinav var diye tatli yiyerek 1 kilo almistim da :77: )

Bugün baktim ayni kilodayim 63.5.. seninle 0.500 gr. farkimiz var :1: eger ikimizde ortalama ayni sonuclari alirsak .. elma diyetine ve callaneticse puanlarini tam olarak vermis olacagiz :34:

xetrax ım canım bende seni seviyorum :71: :16: faydalı bakterim lafınada çok güldüm :)) sen şu elma diyetini 1 hafta yap bakalım inşallah çok iyi sonuç alırsında bizede tavsiye edersin :34: elmayı çok sevmem ama olmazsa bende suyunu sıkar içerim :9:

Ben seni faydali bakterim yaptim.. sende beni deneme tahtan yaptin yani cadii ...:1::1: cok hosuma gitti bu is :1::54::54:

Sevgili takım arkadaşlarım,

Bu haftaki yarışmada 3. olmuşuz, müjdeyi hemen vermek istedim :118::119:

oooo kaptanim ayagimiz ugurlu geldi galiba :16::16: elma diyeti yapacak ekip haftaya istikrarini bozmasa.. elmalarda bize bir yamukluk yapmazsa tabi :1::1: tavan yapariz gelecek hafta.. :16::16: hadi bismillah kizlar gösterelim kendimizi :66::66::66: :8::8: elifim , hatice , batuhanim ve elbette ben !! pilavdan dönenin kasigi kirilsin tamam mi :8::8:

canimcigim arastirdim.. callanin o dönem(1986 ) yazdigi kitabi türkceye cevrilmis sabah gazetesi okurlarina dagitmis.. o kitabi internetten .jpg formati seklinde indirdim. bir oku istersen ,skolyoz hastasinin yapmis oldugundan ve olumlu manada gelisme oldugundan bahsetmis . ekliyorum sayfanin resmini !!Eki Görüntüle 150434 Eki Görüntüle 150436

çok teşekkür ederim fıstığım çok işime yarayacak emin ol:70::70::70:

slmlarr ,oncelikle uruz tsk ederim cnm. Bu deneme surecini bende algilayamadim, Birde elma diyeti konusunda sorularim olucak. Vucuttan giden su diyolar elma diyetinde, 3 litre su icersek birde spor yaparsak yaglari daha iyimi yakariz, yoksa vucuttan giden yine sumu acaba?:26: :26:

bende senin gibi düşünüyorum ama bir kaç kilo verip eski hevesimi kazanmak istiyorum :90:
metebolizmayı nasıl hızlandırabiliriz?
canım az az sık sık yiyerek ana öğün ve ara öğünlerle toplam 6-7 ögün yemek gerekiyor tabiki dengeli ve hafif yiyecekler olacak bunlar.

3. olmuşuz süperiz kızlar batuhanım seni özellikle tebrik ederim verdiğin 3 kg nun 3.lüğümüzde etkisi büyük kuşkusuz

slmlarr ,oncelikle uruz tsk ederim cnm. Bu deneme surecini bende algilayamadim, Birde elma diyeti konusunda sorularim olucak. Vucuttan giden su diyolar elma diyetinde, 3 litre su icersek birde spor yaparsak yaglari daha iyimi yakariz, yoksa vucuttan giden yine sumu acaba?:26: :26:

Hoş geldin :) :71:
Yarışmanın kuralları gereği takıma davet edilen yeni üyeleri 1-2 haftalık denemeye tabi tutmak gerekiyor.
Devamlılığı var mı, paylaşımda bulunuyor mu, zamanında kilo bildiriminde bulunuyor mu...
Bunlara dikkat ediyoruz.
Eğer bu kurallara uyan yeni üyeler varsa zaman kaybetmeden, hemen 1. hafta listeye alıyoruz kendilerini.
Bu sadece bizim takımda olan bir şey değil, tüm takımlarda bu prosedür uygulanır.
Böyle bir şey gerekiyor da, bazıları ben bir takıma katılmak istiyorum diyor ama ortadan kaybolup bir daha da gelmiyor.
Bu deneme süreci olmazsa, her geleni hemen listeye alırsak karmaşa olur.
Kaptan ve kaptan yardımcılarının da bu konuda sorumluluğu var.

Şimdi yapmanız gereken:
1- Düzenli paylaşımda bulunmak,
2-Perşembe günleri kilo bildiriminde bulunmak,
3-Devamlılık sağlamak.

Bazen perşembe günleri meşgul olabilir, foruma gelemeyebilirsiniz.
Böyle durumlarda önceden kilo bildiriminde bulunabilirsiniz ya da sizi sabit olarak yansıtırız listeye.

Kısaca sistem böyle.
xetrax kaptan yardımcımız, merak ettiğiniz her konuda sizden yardımlarını esirgemez, canayakın ve yardımseverdir :)

Aynı şekilde takımın tüm üyeleri elinden geldiğince size yardım eder, bu güzel ortamın sıcaklığını hissettirir.
Siz yeter ki kilo vermek, paylaşımda bulunmak isteyin :16:

Ben seni faydali bakterim yaptim.. sende beni deneme tahtan yaptin yani cadii ...:1::1: cok hosuma gitti bu is :1::54::54:

oooo kaptanim ayagimiz ugurlu geldi galiba :16::16: elma diyeti yapacak ekip haftaya istikrarini bozmasa.. elmalarda bize bir yamukluk yapmazsa tabi :1::1: tavan yapariz gelecek hafta.. :16::16: hadi bismillah kizlar gösterelim kendimizi :66::66::66: :8::8: elifim , hatice , batuhanim ve elbette ben !! pilavdan dönenin kasigi kirilsin tamam mi :8::8:

kırılsın valla:D callentcs konusunda şüphelerm var ama elma diyetini bozmucm:32:

dün elma yeme imkanim olmadi disarda oldugum icin. pazartesiden beri adam akilli bir elma diyeti günü yapamadim.. bir carsamba günü güzel dikkat ettim, ama o günde taze elma suyu ictim yarim litre.. disarda olma sorunu yine yani :61: ama sunu söyleyebilirim tatlim.. pazartesiden persembe sabahina kadar 1. 100 gr. verdim. ( haftasonu sinav var diye tatli yiyerek 1 kilo almistim da :77: )

Bugün baktim ayni kilodayim 63.5.. seninle 0.500 gr. farkimiz var :1: eger ikimizde ortalama ayni sonuclari alirsak .. elma diyetine ve callaneticse puanlarini tam olarak vermis olacagiz :34:

:64::64: hadi bakalım. callenetics yerine 100 mekik 20 çömel kalk falan yapsam daha iyi olck sanrm benm için. biraz önce denedm mahfetti bni.. belim tutldu resmen.. belmde sorun vardı zaten. basit gibi görünen ama çok zorlayıcı bir spor.. her tarafım zangır zangır titredi çok zorladı beni:50:

elma diyetine devm etracm. perşembe günü bakıyosun 50 li kiloları görüyorz:D:D 59.9 olsa bile düşer bayılırım herlde sevinçten:66:

bu günden itibaren diyetini aksatmamaya çalş sende... elma suyuyla elmanın aynı etkiyi sağlıcağını sanmıyorum. ben gayet herkesin önünde kıtır kıtr yicem elmacıklarımı:32:

Son düzenleme:
Back