• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

herkese merhaba,

Bende elma diyetini yapmak istiyorum. Liste vs. var mı? Nasıl yapabilirim :78: Yapnların hepsi harika sonuçlar almış gibi görünüyor

slm hatice nasılsın ?? biraz kendinden bahsedermisin kaç kilosun boyun kaç ?? elma diyetini bende merak ediyorum ama meyveyi pek sevmediğim için zorlanırım gibime geliyo :)

Hanımlar listemiz bu şekilde :)
Henüz acemiyim, umarım bir hata yapmamışımdır :16:

Papatyacım bu hafta seni sabit geçtim, aynı şekilde Elif'i de :61:

azra_sila ( 122 / 120,0 / 2,0 / 1,63 )
çokoprens (55,0) mezun oldu
handerya ( 69,7 / 69,1 / 0,6 / 0,86% )
sevgilim_benim ( 61,5 / 61,4 / 0,1 / 0,16 % )
xetrax ( 63,6 / 63,5 / 0,1 / 0,15)
papatya89 ( 61,5 / 61,5 / 0,0 / 0,00% )
senaygunergul ( 59,0 / 59,0 / 0,0 / 0,00% )
gulsenbasak ( 74,4 / 74,0 / 0,4 / 0,53% )
batuhanim ( 97,0 / 94,0 / 3,0 / 3,09 )
nightwinglover ( 77,6 / 77,0 / 0,6 / 0,77% )
AySeCeYlİn ( 63,9 / 63,5 / 0,4 / 0,62 )
elif190 ( 62,5 / 62,5 / 0,0 / 0,00% )

8. TAKIM TOPLAM KİLO ( 812,7 / 805,5 / 7,2 / 0,88% )

uruzcum çok teşekkür ediyorummmm :38:

slm kızlar dün koçişim evdeydi biraz kaçamağım oldu haliyle
dün
sabah
2 dilim ek.yumurta peynir çay
öğlen
portakal
akşam üstü yemeğe götürdü koçişim yarım porsiyon mercimek ç. adana kebap yedim yanında da ayran
eve gelince de koçiş puding istedi puding yedim 1 kase de dün böyle geçti

bugün
sabah ta koçişle kahvaltıda
biraz et kavurma 1 dilim k.ekmeği peynir,2 tane sigara böregi ve çay

wing cim gibi elma diyetini bende sağlıklı bulmuyorum hızlı kg verdiriyo doğru insana çok cazip geliyo ama vucudu az kaloriye alıştırıp metebolizmayı yavaşlatıyo ileride bırakıldığın mutlaka bir kısmı geri alınacaktır.en güzel kg verme şekli 1200-1400 kalori arası sağlıklı yiyecekler yiyerek yavaş yavaş gerekirse gram gram vermek böyle verilen kg nun geri dönüşü de yok arkadaşlar.

wing cim gibi elma diyetini bende sağlıklı bulmuyorum hızlı kg verdiriyo doğru insana çok cazip geliyo ama vucudu az kaloriye alıştırıp metebolizmayı yavaşlatıyo ileride bırakıldığın mutlaka bir kısmı geri alınacaktır.en güzel kg verme şekli 1200-1400 kalori arası sağlıklı yiyecekler yiyerek yavaş yavaş gerekirse gram gram vermek böyle verilen kg nun geri dönüşü de yok arkadaşlar.

bende senin gibi düşünüyorum ama bir kaç kilo verip eski hevesimi kazanmak istiyorum :90:
metebolizmayı nasıl hızlandırabiliriz?

bugün elma diyetine başlıcam diye ne hikmetse gittim pastırma lokum ne varsa yedim dün gece saat 1 bçk sularında:26: sonuç? 400 gram üzerime yapıştı.. 63 ü gördüm tekrar. allhtan bugn elma diyetine başladım bakalım göreblcekmiym sonucu. 63le başlangıç yapıyorm. ayrıca etrayla callanetics e başlıyoruz bugün. umamrm haftaya güzl sonçlar bildircem kızlar.

Gece kusu xetrax elma diyetinin eski topiclerine bakiyor :61: bir zamanlar yani 2009 yili gibi.. elma diyeti yapan arkadaslar her carsamba kilo bildiriminda bulunacak sekilde diyet yapmislar.. konu oldukca ilerlemis.. o dönemlerde yapilan bir carsamba günü sonuc listesini görünce hayretler icinde kaldim. Burada sizlerle de paylasmak istedim arkadaslar :34:

BASLANGIC-SUAN-HEDEF KILO

SEXYBEBEK 95/61/55 ( 6 HAFTADA - 38 KILO VERDI) (BU HAFTA - 2,7 KILO VERDI)
SILA55 GELINI 103/86/50 ( 3 HAFTADA - 17 KILO VERDI)
SILA55 93/83/60 (2 HAFTADA - 11 KILO VERDI ) ( BU HAFTA - 1 KILO VERDI)
ARDA-ALYA 75/70/55 ( 7GUNDE- 5KILO VERDI)
bayyz 79/76,6/65 (3GUNDE - 2,4 KILO VERDI )
MEL.GEN 91/86,5/60 ( 5 GUNDE -3 KILO VERDI)(7gunde - 0,5 gram verdi)
Hamile 61/58/50 (4 GUNDE - 0,6 KILO VERDI)(4gunde - 1 kilo verdi)
aysee1905 92,4/88,4/? ( 6 GUNDE - 4 KILO VERDI)
begumgul 77/69,9/60 ( 15 GUNDE - 7,1 KILO VERDI)
gülaygül 80/74,5/57 ( 7 GUNDE - 5,5 KILO VERDI)
Liva 85/73/55 ( 20 GUNDE - 12 KILO VERDI)
barayb 64/52/56 ( 5 GUNDE - 3KILO VERDI)(7gunde -5 kilo verdi) hedefin altina gitt kilo :)
goose 62/60/54 (3gunde -2kilo verdi)
saziye19 73/72/65 (7gunde-1kiloverdi)
guzelresim 77/76,8/65 ( ? gunde - 0,8 gram verdi)
kalyon 71/69/55 ( 12 gunde -2kilo verdi)
cachaito 99/96,4/62 ( ? gunde -2,6 kilo verdi)
selinay2002 73,5/71/60 (9 gunde-2,5kilo verdi)
TombikGuzel 110/104,5/70 ( 9gunde -5,5 kilo verdi)
asl34 74/73/70 ( 5gunde - 1 kilo verdi)

daha da bi heveslendim:66:

Günaydin canim arkadaslarim.. herkese harika gececek bir gün diliyorum...:34:
benim icin ne kadar harika olacak henüz bilemiyorum. 5 de uyudum 8 bucukda uyandim yine :61: umarim gün icinde uyumam tekrar.. :61:
bende 4 bçk gibi uyudm ve 2 de uyandım.. kahvaltı etmedim o yzden çok geç oldu çükü.. direk elmayla başladım. sen neler yedn kahvaltıda?
günaydın cnm arkadaşlarım hepinize hayırlı cumalar olsun
biz bugün urfaya gidiyoruz akşama
h.sonu ordayım
gezecem tozacam walla azcık dietide asacam gibi
:17:
olsun ya bir günlk asmaktan bişy olmaz:D arada böyle şeylerde gerekiyor. eminim urfayı yedikten sonra diyetine hız kazandırcaksın:D hem kalori hesaplamasıyla dengeleyebilirsn?
selam kizlar
elifcigim haklisin canim bugün 93.4 gösterdi tartim cok mutluyum cooooooooooook

canim cok tesekkür ederim
su call videolarini ben indiremedim canim ya varmi sende bi video ??
bana gönderebilecegin felan
ayrica ben seninle hem elma diyetini hem 21 gün cal yapmak isterim canim
haber ver ona göre :))

hayirli yolculuklar canim iyi gez toz ama fazlada kacirma
çok sevndm canım ama kilo bildirimini 94 diye mi kabl etti uruzcm? keşke 93.4 die kaydedilse.
slm hatice nasılsın ?? biraz kendinden bahsedermisin kaç kilosun boyun kaç ?? elma diyetini bende merak ediyorum ama meyveyi pek sevmediğim için zorlanırım gibime geliyo :)

bende sevmem elmayı. ama ilaçmış gibi yiyorum. sonunda beni inceck etcekse dayanırım valla:D:66:

bugün elma diyetine başlıcam diye ne hikmetse gittim pastırma lokum ne varsa yedim dün gece saat 1 bçk sularında:26: sonuç? 400 gram üzerime yapıştı.. 63 ü gördüm tekrar. allhtan bugn elma diyetine başladım bakalım göreblcekmiym sonucu. 63le başlangıç yapıyorm. ayrıca etrayla callanetics e başlıyoruz bugün. umamrm haftaya güzl sonçlar bildircem kızlar.

Gece kusu xetrax elma diyetinin eski topiclerine bakiyor :61: bir zamanlar yani 2009 yili gibi.. elma diyeti yapan arkadaslar her carsamba kilo bildiriminda bulunacak sekilde diyet yapmislar.. konu oldukca ilerlemis.. o dönemlerde yapilan bir carsamba günü sonuc listesini görünce hayretler icinde kaldim. Burada sizlerle de paylasmak istedim arkadaslar :34:

BASLANGIC-SUAN-HEDEF KILO

SEXYBEBEK 95/61/55 ( 6 HAFTADA - 38 KILO VERDI) (BU HAFTA - 2,7 KILO VERDI)
SILA55 GELINI 103/86/50 ( 3 HAFTADA - 17 KILO VERDI)
SILA55 93/83/60 (2 HAFTADA - 11 KILO VERDI ) ( BU HAFTA - 1 KILO VERDI)
ARDA-ALYA 75/70/55 ( 7GUNDE- 5KILO VERDI)
bayyz 79/76,6/65 (3GUNDE - 2,4 KILO VERDI )
MEL.GEN 91/86,5/60 ( 5 GUNDE -3 KILO VERDI)(7gunde - 0,5 gram verdi)
Hamile 61/58/50 (4 GUNDE - 0,6 KILO VERDI)(4gunde - 1 kilo verdi)
aysee1905 92,4/88,4/? ( 6 GUNDE - 4 KILO VERDI)
begumgul 77/69,9/60 ( 15 GUNDE - 7,1 KILO VERDI)
gülaygül 80/74,5/57 ( 7 GUNDE - 5,5 KILO VERDI)
Liva 85/73/55 ( 20 GUNDE - 12 KILO VERDI)
barayb 64/52/56 ( 5 GUNDE - 3KILO VERDI)(7gunde -5 kilo verdi) hedefin altina gitt kilo :)
goose 62/60/54 (3gunde -2kilo verdi)
saziye19 73/72/65 (7gunde-1kiloverdi)
guzelresim 77/76,8/65 ( ? gunde - 0,8 gram verdi)
kalyon 71/69/55 ( 12 gunde -2kilo verdi)
cachaito 99/96,4/62 ( ? gunde -2,6 kilo verdi)
selinay2002 73,5/71/60 (9 gunde-2,5kilo verdi)
TombikGuzel 110/104,5/70 ( 9gunde -5,5 kilo verdi)
asl34 74/73/70 ( 5gunde - 1 kilo verdi)

Günaydin canim arkadaslarim.. herkese harika gececek bir gün diliyorum...:34:
benim icin ne kadar harika olacak henüz bilemiyorum. 5 de uyudum 8 bucukda uyandim yine :61: umarim gün icinde uyumam tekrar.. :61:
bende 4 bçk gibi uyudm ve 2 de uyandım.. kahvaltı etmedim o yzden çok geç oldu çükü.. direk elmayla başladım. sen neler yedn kahvaltıda?
günaydın cnm arkadaşlarım hepinize hayırlı cumalar olsun
biz bugün urfaya gidiyoruz akşama
h.sonu ordayım
gezecem tozacam walla azcık dietide asacam gibi
:17:
olsun ya bir günlk asmaktan bişy olmaz:D arada böyle şeylerde gerekiyor. eminim urfayı yedikten sonra diyetine hız kazandırcaksın:D hem kalori hesaplamasıyla dengeleyebilirsn?
selam kizlar

çok sevndm canım ama kilo bildirimini 94 diye mi kabl etti uruzcm? keşke 93.4 die kaydedilse.

bende sevmem elmayı. ama ilaçmış gibi yiyorum. sonunda beni inceck etcekse dayanırım valla:D:66:

kızlar bn kaçar bugün günümüzde var ayrıca önce oraya gidecem sonra eve gelip koltukları yıkayıp
urfaya gidecem :1: kel alaka durum ama biz gelinceye kadar kurusunlar die

kilo verenleri tebrik ederim veremeyenlerede sıkmayın canınızı derim
bn kaçar görüşmek üzere

şuan kendime çok gülüyrum.. urfaya gidiyorm demişin bende urfa kebap yemeye gidiceksn sandm :9::9::9::9: hayırlı yolculuklar azrasılam. git de gel birn önce bırakma bizi

kanına girmeye geldim xetrax :9: ama sen gerçekten yaparsın ...:40:

canimsin sen benim..kanima giren faydali bakterim benim :60::54: seni seviyorum.. bu sabah yapacaktim yogayi da kolumu kaldiracak halim yoktu . yarin baslayayim dedim. ama baslayacagim ben o ise kesin :1::1:

selam kizlar

Batuhanim sende gel katil bize.. gece elife de anlattim. indirme linkleri ile yapmadim callaneticsi . Önce real player i yüklüyorsun bilgisayara , sonra callanetics videolarini google videoda aratiyorsun super callanetics 1-2-3-4-5 seklinde 5 ayri video cikiyor. hepsini tek tek indiriyorsun. indirirken ama su sekilde yapman gerek , videolarin sag üst köselerine maus ile geldiginde real player download diye mavi bir buton olusacaktir ( realplayer download özelligidir bu ) . bu butona tiklayip istedigin videoyu rahatlikla indiriyorsun sirasiyla.. videolarim kisminda realplayervideo diye bir dosya vardir oraya kaydolmustur tüm indirdigin videolar.. :34: umarim gayet acik ve net anlatabilmisimdir.. takildigin yer olursa sorabilirsin tatlim :54: ayrica verdigin kilo icin cok tebrik ederim.. takdir ederim:nazar::nazar::nazar:

bu bu gerçek mi bu :53::53::53::53:

Senaycigim 1100 küsürlü sayfalara kadar ilerlemis konu.. konuyu acan kisi hedef kilosuna ulasinca bir baska topice aktarilmis devam edenler.. 2009 yili oldugu icin sanirim o zamanlar sitenin kullanici sayisi su an ki kadar yoktu. Yine de verilen listedeki kisi sayisi ve yazilanlar ciddi manada dikkat cekici:61: biz 1 hafta yapalim.. baktik ise yariyor sende yap istersen :1::1:

Herkese tünaydın :) :66:
Bu sıralar doymak nedir bilmiyorum, tek yaptığım yemek yemek, rüyalarımda bile :1:
Bir an önce dur demezsem 90'ları tekrar görmem için çok uğraşmam gerekmeyecek...

Etrcım beni özendiriyorsun :61:

Tünaydın canım, bol bol kalori harcayacağın güzel bir gün olsun :16:

Canım bu tempoya nasıl dayanıyorsun, tebrikler vallahi :)
Ben birkaç saat eksik uyusam kendime gelemiyorum :9:
Sana da çok güzel bir gün diliyorum canım :16:

Azracım hayırlı yolculuklar, sağ salim gidip gelin inşallah :nazar::nazar::nazar:
Urfa'da da diyet olmaz ama:1:
Öyle bir yemek cennetinde hiçbir irade işe yaramaz :)

Canım tekrar tekrar teşekkür ederim :16:

Tez zamanda bekliyoruz canım, sağlıcakla :70:

Batuhancım 6 günde 5 kilo verdiğin dönemde kaç kiloydun?
Gerçekten çok güzel bir başarı, özeniyorum :)

Insallah hayatim xetra da ise yarar bu yöntem de.. seni de kandiririz :1: dur bakalim bir yapalim ne cikacak sonuc :34: elifle beraber hem elma diyetine hem callanetics e basladik bugün.. elifin masallahi var akcaagac surubunu yaparak iradesini gösterdi. elma diyetini de ayni iradeyle yapacagindan eminim.. sayesinde benimde asma imkanim olmaz.. kendime iyi partner buldum :66::66: batuhanim da olursa bu isin icinde tutmayin bizi walla :66::66::64:

canimcigim kahvaltida 1 dilim ekmek , 1 haslanmis yumurta . 1 tabak limonlu marul /roka salatasi yedim..

elma yiyerek karbonhidrat ihtiyacimizi günlük yeterince aliyoruz.. en azindan kahvaltida yogurt ,yumurta , peynir tarzi protein eklemeye özen gösterelim bence.. :61:

Azrasilam sana iyi yolculukar.. bizi de götür gittigin yere :84: ya da kal gitmeeee:84:

alemsiniz kızlar:66::66::66::1::1::1::1::1:öpüyorum hepinizi :54::54::54:ben uruzun tavsiyelerine uyarak kalorimi yükseltiyim dedim ama ben böyle verememki nerdeyse hiç aç kalmıyorum:53::53::53:
xetrax cım canm callenetics indirdim bende deniyecem ama skolyoz hastalarına bir zararı felan varmı acaba araştırdım bulamadım belki senn bilgin vardır bu arada bizim takımdaki elma diyeti seferberliği başarılı olursa bende denemek isterim elmayı çok sevmem ama yeşil elmayı yerim:1::1::1:hepinizi seviyorum kendinize çooooook iiiii bakın:69::69::69::70::71::71::71::71::71:

canimsin sen benim..kanima giren faydali bakterim benim :60::54: seni seviyorum.. bu sabah yapacaktim yogayi da kolumu kaldiracak halim yoktu . yarin baslayayim dedim. ama baslayacagim ben o ise kesin :1::1:

Batuhanim sende gel katil bize.. gece elife de anlattim. indirme linkleri ile yapmadim callaneticsi . Önce real player i yüklüyorsun bilgisayara , sonra callanetics videolarini google videoda aratiyorsun super callanetics 1-2-3-4-5 seklinde 5 ayri video cikiyor. hepsini tek tek indiriyorsun. indirirken ama su sekilde yapman gerek , videolarin sag üst köselerine maus ile geldiginde real player download diye mavi bir buton olusacaktir ( realplayer download özelligidir bu ) . bu butona tiklayip istedigin videoyu rahatlikla indiriyorsun sirasiyla.. videolarim kisminda realplayervideo diye bir dosya vardir oraya kaydolmustur tüm indirdigin videolar.. :34: umarim gayet acik ve net anlatabilmisimdir.. takildigin yer olursa sorabilirsin tatlim :54: ayrica verdigin kilo icin cok tebrik ederim.. takdir ederim:nazar::nazar::nazar:

Senaycigim 1100 küsürlü sayfalara kadar ilerlemis konu.. konuyu acan kisi hedef kilosuna ulasinca bir baska topice aktarilmis devam edenler.. 2009 yili oldugu icin sanirim o zamanlar sitenin kullanici sayisi su an ki kadar yoktu. Yine de verilen listedeki kisi sayisi ve yazilanlar ciddi manada dikkat cekici:61: biz 1 hafta yapalim.. baktik ise yariyor sende yap istersen :1::1:

Insallah hayatim xetra da ise yarar bu yöntem de.. seni de kandiririz :1: dur bakalim bir yapalim ne cikacak sonuc :34: elifle beraber hem elma diyetine hem callanetics e basladik bugün.. elifin masallahi var akcaagac surubunu yaparak iradesini gösterdi. elma diyetini de ayni iradeyle yapacagindan eminim.. sayesinde benimde asma imkanim olmaz.. kendime iyi partner buldum :66::66: batuhanim da olursa bu isin icinde tutmayin bizi walla :66::66::64:

canimcigim kahvaltida 1 dilim ekmek , 1 haslanmis yumurta . 1 tabak limonlu marul /roka salatasi yedim..

elma yiyerek karbonhidrat ihtiyacimizi günlük yeterince aliyoruz.. en azindan kahvaltida yogurt ,yumurta , peynir tarzi protein eklemeye özen gösterelim bence.. :61:

Azrasilam sana iyi yolculukar.. bizi de götür gittigin yere :84: ya da kal gitmeeee:84:

haklısın sabah proteine ağırlık vermek iyi olucak.. bende 12 den önce kalkablrsem düzene alcam kzhavltı düzenimi inşallah.:1: bugün kendime ceza veriyorum dün gecenin ardından sırf elma yicem. yarında güzl bir kahaltı ederim inşallah. senin 3. günün sanırm varmı bir değişme?

alemsiniz kızlar:66::66::66::1::1::1::1::1:öpüyorum hepinizi :54::54::54:ben uruzun tavsiyelerine uyarak kalorimi yükseltiyim dedim ama ben böyle verememki nerdeyse hiç aç kalmıyorum:53::53::53:
xetrax cım canm callenetics indirdim bende deniyecem ama skolyoz hastalarına bir zararı felan varmı acaba araştırdım bulamadım belki senn bilgin vardır bu arada bizim takımdaki elma diyeti seferberliği başarılı olursa bende denemek isterim elmayı çok sevmem ama yeşil elmayı yerim:1::1::1:hepinizi seviyorum kendinize çooooook iiiii bakın:69::69::69::70::71::71::71::71::71:

canım değişim olurmu bilmiyorm ama şimdiden tuvalete çıkmaya başladım. bağırsaklara iyi geldiği kesin:27:

canimcigim arastirdim.. callanin o dönem(1986 ) yazdigi kitabi türkceye cevrilmis sabah gazetesi okurlarina dagitmis.. o kitabi internetten .jpg formati seklinde indirdim. bir oku istersen ,skolyoz hastasinin yapmis oldugundan ve olumlu manada gelisme oldugundan bahsetmis . ekliyorum sayfanin resmini !! $00107.jpg $00108.jpg

Son düzenleme:

Merhaba Gülşen

Çok merak ettim bu elma diyetini. Boyum 1.60 63 kiloyum şuan. Diyetisyene gidiyorum 2 haftadır. 65 ile başladım. Haftada 1 kilo verdim. Ama herkes bir süre sonra duracaktır falan diyor. 2,5 yıllık evliyim ben. Evlendikten sonra aldım bütüm kilolarımı. Tam 15 kilo aldım :5: Birde doğum kontrol hapı kullanıyordum. Ama geçen ay bıraktım ve zayıflamak istiyorum. Çalışıyorum ve sürekli masa başındayım ayrıcada.Öğlenleri yürümeye çalışıyorum 1 saat kadar. Oda olmazsa veremem zaten hiç. Almaya devam ederim.Tekrar eski kiloma dönmek istiyorum. İlk hedefim 55 kilo bakalım nasıl olacak. Elma diyeti çok hoşuma gitti. Belki haftada 5-6 kilo veremesemde 3 kiloda versem 2 haftada 6 kilo yapar. Süper bişey bu. Sonra normal diyet programıma geri dönerim diye düşünüyorum.

Ben okuyabildiğim kadar tanımaya çalıştım sizleri :16: Çok güzel bir paylaşım olmuş burada. Perşembe günü bende katkıda bulunmak istiyorum

Merhaba Gülşen

Çok merak ettim bu elma diyetini. Boyum 1.60 63 kiloyum şuan. Diyetisyene gidiyorum 2 haftadır. 65 ile başladım. Haftada 1 kilo verdim. Ama herkes bir süre sonra duracaktır falan diyor. 2,5 yıllık evliyim ben. Evlendikten sonra aldım bütüm kilolarımı. Tam 15 kilo aldım :5: Birde doğum kontrol hapı kullanıyordum. Ama geçen ay bıraktım ve zayıflamak istiyorum. Çalışıyorum ve sürekli masa başındayım ayrıcada.Öğlenleri yürümeye çalışıyorum 1 saat kadar. Oda olmazsa veremem zaten hiç. Almaya devam ederim.Tekrar eski kiloma dönmek istiyorum. İlk hedefim 55 kilo bakalım nasıl olacak. Elma diyeti çok hoşuma gitti. Belki haftada 5-6 kilo veremesemde 3 kiloda versem 2 haftada 6 kilo yapar. Süper bişey bu. Sonra normal diyet programıma geri dönerim diye düşünüyorum.

Ben okuyabildiğim kadar tanımaya çalıştım sizleri :16: Çok güzel bir paylaşım olmuş burada. Perşembe günü bende katkıda bulunmak istiyorum

Haticecim bu şekilde güzel ve düzenli paylaşıma devam edersen haftaya listedesin zaten :)
Biliyorsun 1-2 haftalık mecburi deneme sürecimiz var...

Hedefinde kaç kilo olmak var?

Merhaba Gülşen

merhaba aramıza hoşgeldin haticekar:71: benmde bugn 1. günüm elma diyetinde.:8: bakalım neler olcak. paylaşımlarını bekliyoruz

Back