İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

oğlum bu sene 8. sınıf ve ben ondan daha fazla heyecanlıyım.ne yapmam gerek nasıl bir program uygulamalıyım.kafam o kadar karışık ki.her tür öneriye açığım.tecrübelerinizi ve programlarınızı paylaşırmısınız?

merhaba,benim de kızım seneye girecek teog'a.Kesinlikle son iki sene,öğrencilerin bu alanda profesyonel destek almaları gerektiğini düşünüyorum.Bu benim çevremde bu tecrubeyi yaşamış velilerden ve kendi gözlemlerimden yapmış olduğum bir yorum.Çünkü not ortalaması çok önemli,çocuğun takdir alması değil ve not ortalamasını düşüren dersi hangisi,bu çok önemli.İlk yıl bu eksikliklerin üzreine gidilip,ikinci yıl da tamamen sınava hazırlık şeklinde bir eğitim almaları gerektiğini düşünüyorum.Ortalaması 100 olan öğrencilerin bile destek aldıklarını düşünürsek,bu işi öğrencinin kendi başına halletmesi çok zor maalesef...Bu nedenle ben de bu yıl kızıma destek aldırmaya başlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba,benim de kızım seneye girecek teog'a.Kesinlikle son iki sene,öğrencilerin bu alanda profesyonel destek almaları gerektiğini düşünüyorum.Bu benim çevremde bu tecrubeyi yaşamış velilerden ve kendi gözlemlerimden yapmış olduğum bir yorum.Çünkü not ortalaması çok önemli,çocuğun takdir alması değil ve not ortalamasını düşüren dersi hangisi,bu çok önemli.İlk yıl bu eksikliklerin üzreine gidilip,ikinci yıl da tamamen sınava hazırlık şeklinde bir eğitim almaları gerektiğini düşünüyorum.Ortalaması 100 olan öğrencilerin bile destek aldıklarını düşünürsek,bu işi öğrencinin kendi başına halletmesi çok zor maalesef...Bu nedenle ben de bu yıl kızıma destek aldırmaya başlıyorum.

sanırım kızın 7 sınıf değil mi, benim de oğlum bu sene 7 ye başlıyor, destek derken neler yapıyorsunuz?

7 sınıftan bişeyler yapmaya gerek var mı arkadaşlar, siz geçen sene neler yaptırdınız nasıl yönlendirdiniz çocuğunuzu?

7 sınıftan bişeyler yapmaya gerek var mı arkadaşlar, siz geçen sene neler yaptırdınız nasıl yönlendirdiniz çocuğunuzu?
Çok şükür biz atlattık bu süreci Allah size sabır çocuklarınıza zihin açıklığı versin. Sınav soruları genelde 8. sınıf konularını kapsıyor ama 6-7 ve 8. sınıf ortalamaları sınav notunu etkileyeceği için notlarını mutlaka yüksek tutmaları gerekiyor.Oğlunu hedefini sor ve bu hedefe ulaşmanın kendi elinde olduğunu anlat diyeceğim ama sen bunu zaten yapmışsındır chess :)

Çok şükür biz atlattık bu süreci Allah size sabır çocuklarınıza zihin açıklığı versin. Sınav soruları genelde 8. sınıf konularını kapsıyor ama 6-7 ve 8. sınıf ortalamaları sınav notunu etkileyeceği için notlarını mutlaka yüksek tutmaları gerekiyor.Oğlunu hedefini sor ve bu hedefe ulaşmanın kendi elinde olduğunu anlat diyeceğim ama sen bunu zaten yapmışsındır chess :)
Deneme sinavlari iele teog sinav sonuçlari birbirine yakinmi oluyor

Deneme sinavlari iele teog sinav sonuçlari birbirine yakinmi oluyor
Genelde yakın oluyor . İlk sınavda konular az olduğu için mümkün olduğunca eksik konu bırakmamaya çalışsınlar . ilk sınavdan yüksek puan alırlarsa işleri kolaylaşır.

ilk deneme sınavı 13 yanlış çıktı. sorular çok zormuş. Dershanede 15. oldu. Genelde daha iyi olur diyorlar ama. Daha 8. sınıf ilk denemeydi.

Mesela sizin nasıldı? İlk deneme ile kıyasladığınızda. Moralimiz bozuldu.

Mesela sizin nasıldı? İlk deneme ile kıyasladığınızda. Moralimiz bozuldu.
Moral bozacak bir şey yok :) İlk denemelerde genelde yanlışlar fazla oluyor . Bir de çocuklar başarılı olduğu derslerden test çözmeyi daha çok severler çünkü yanlışları az çıkar oysa başarısız olduğu derslerden daha fazla test çözmeleri gerekir.

Merhaba arkadaşlar benim oğlumda bu sene 8 sınıf çalişmalar devam edıyoruz ama çok zorlanıyorum isteksiz okul artı dersane
Neler yapıyorsunuz paylaşirmisiniz

Merhaba arkadaşlar benim oğlumda bu sene 8 sınıf çalişmalar devam edıyoruz ama çok zorlanıyorum isteksiz okul artı dersane

Ben çalışıyorum. Fırsatım oldukça hayatını kolaylaştırmaya çalışıyorum. Ama inan çok yorucu oluyor. Zaten akşam evde oluyorum. Günlük ev işleri ve diğer çocuğumun da dersleri var. Yetişemiyorum.

Aslında ona da üzülüyorum okul sonra dersane sonra evde tkkr çalişmak zor geliyo ama bu sadece bir dönem ve geçecek ama gel de çocuğa anlat
Tüm yorumlari okuyunca anladim tek benim sorun değilmiş ama bazi çocuklar 200 soruyu nasil çozuyorlar ben onu yaptaramadim bizimkine

X