- 6 Mayıs 2010
- 203
- 15
merhaba matematik öğretmeniyim teogla ilgili merak ettiğiniz şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım
Merhabalar 2.teogda matematikte en zor konular hangileri..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba matematik öğretmeniyim teogla ilgili merak ettiğiniz şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım
zor konu değil de zor soru oluyor hangi konudan zor hangisinden kolay gelecek bilmiyorum.ama genelde 20 sorudan 5 kolay 10 orta 5 zor soru dağılımı yapılır.üçgenler konusu çok uzun alt başlıkları var beş altı alt başlığı var üçgen ağırlıklı bir 2. teog olabilir yazdıklarımın hepsi tahmin :) kesin olan bişey varsa yanlış doğruyu götürmüyor yani çocuklar boş bırakmasınlar soruları ben 50 kere öğrencilerime söylememe rağmen yine boş bırakanlar olmuş belirtmek istedimMerhabalar 2.teogda matematikte en zor konular hangileri..
bazılarında olmayabilir özellikle istediğiniz cevaplar olursa çıkartırız cevap anahtarı kolay o :) haftasonu teog mazaret sınavı yapıldı onu da koydum dosyaya onu yaptırabilirsiniz çocuklarınıza ara ara yine paylaşım yapacağım inşallah
bende soruların çıktısını aldım.TEOG sorularını hazırlayan öğretmenmiş dedim .ya bakayım hemen diye heveslendi
Bizim şuanki en büyük sıkıntımız fen.Her bulduğu fırsatta sosyali severek çalışıyor.
Bu annelerin yalanları ne olacak böyle, bende çok yapıyorum bunu :)bende soruların çıktısını aldım.TEOG sorularını hazırlayan öğretmenmiş dedim .ya bakayım hemen diye heveslendi
Bizim şuanki en büyük sıkıntımız fen.Her bulduğu fırsatta sosyali severek çalışıyor.
iyiymiş.bende soruların çıktısını aldım.TEOG sorularını hazırlayan öğretmenmiş dedim .ya bakayım hemen diye heveslendi
Bende hiç yemedim, oğlumada hiç yedirmedim ama matematikte çok iyidir.doğru mu acaba ?
"arkadaşlar bir de bebeklerimize bol bol kereviz karnıbahar yedirmeye çalışalım. özellikle de kereviz bebeklik döneminde ve çocukluk döneminde bol yedirilirse matematik zekalarını geliştiriyor."
ben hiç kereviz yemedim bilmiyordum bile öyle bir sebzeyi.Çocuğumada yedirmedim.bu sebeple mi matematiği iyi değil acaba ?
kito bence besinlerin mutlaka faydaları vardır fakat yüksek düzeyde olduğunu sanmıyorum.mesela balık yiyen zeki olur derler.fakat hiç tüketmeyen bir çocuk ta çok zeki olabiliyor.yada karadenizde hamsi bol tüketiliyor.zeka seviyesi yüksekler orda yığılma yapmalı bu durumda.doğru mu acaba ?
"arkadaşlar bir de bebeklerimize bol bol kereviz karnıbahar yedirmeye çalışalım. özellikle de kereviz bebeklik döneminde ve çocukluk döneminde bol yedirilirse matematik zekalarını geliştiriyor."
ben hiç kereviz yemedim bilmiyordum bile öyle bir sebzeyi.Çocuğumada yedirmedim.bu sebeple mi matematiği iyi değil acaba ?
kito bence besinlerin mutlaka faydaları vardır fakat yüksek düzeyde olduğunu sanmıyorum.mesela balık yiyen zeki olur derler.fakat hiç tüketmeyen bir çocuk ta çok zeki olabiliyor.yada karadenizde hamsi bol tüketiliyor.zeka seviyesi yüksekler orda yığılma yapmalı bu durumda.
Bu annelerin yalanları ne olacak böyle, bende çok yapıyorum bunu :)
yaşasın ben kerevizi çok yedirdim:)KK da birbirine öneri verenlerde okudum kerevizi.Düzenli ve sağlıklı beslenme herşeye sebep olduğu gibi zekayada etkilidir ama tek bir gıdaya bağlı zeka ve özellikle kereviz :) biraz komik geldi bana.
Bize dün mazeret sınavını yapmışlar okulda.sınıf öğretmeni ile görüştüm.Tüm çocuklarda sınav sonrası bir boşvermişlik bir yaz tatili öncesi rahatlığı varmış.İlk hafta zor geçti diyor.Şimdi ara sınavlarını oldular ve sonuçlar hiç iç açıcı değil.Akşam evde oturup uzun bir konuşma beni bekliyor :) Aslında kendi de farketmiş sanırım2 gündür biraz daha sıkı çalışmaya gayret ediyordu ama ben sonucu görünce yine başa dönmüş gibi hissettim.
Okul veya dershanede sınav olan var mı sizde ?
Bizimki dershanede sınav olacak yarın onun dışında okulda sınav olmadı ay sonunda artık yavaş yavaş olmaya başlarlar.Bizde yeni başladık çalışmaya ama benim oğlan proje ödevlerini tamamladı. Çokta kızamıyorum onlarda çok yordu onu. Ben 15 tatilde sıkı çalıştırmayı düşünüyorum.sınıf öğretmeni ile görüştüm.Tüm çocuklarda sınav sonrası bir boşvermişlik bir yaz tatili öncesi rahatlığı varmış.İlk hafta zor geçti diyor.Şimdi ara sınavlarını oldular ve sonuçlar hiç iç açıcı değil.Akşam evde oturup uzun bir konuşma beni bekliyor :) Aslında kendi de farketmiş sanırım2 gündür biraz daha sıkı çalışmaya gayret ediyordu ama ben sonucu görünce yine başa dönmüş gibi hissettim.
Okul veya dershanede sınav olan var mı sizde ?
Bizde günlük tekrar yapıyoruz şimdilik.günlük derken konu bitimlerinde o konuyu tekrar ediyor. sonra testlere başlıyor.test sayımız azaldı çünkü yeni konular işleniyor ve konuları sindirmeden test çozmesini istemiyorum.ingilizceden de kelime ezberliyor. inş . bu sefer daha iyi olur.Arkadaşlar geçen gün bir karar verdim. Bu dönem dersleri günlük çalışsın diye oğluma bir düzen oturtmuştum. Gördüm ki günlük ders çalışıp test çözmek iyi gelmedi oğluma, soruları çözemedi. Sıkıldı sıkıldıkça da bıraktı. Sebebi konuları öğreniyorlar ama bir kaç gün, yada bir hafta geçtikten sonra soruları çözme tekniklerini öğreniyorlar. Özellikle bu matematik için geçerli. Matematikte üçgenlere geçtiler ama biz halem kombinasyondan test çözüyoruz. Daha zevkle daha anlayarak çözüyor. Bundan sonra bu tekniği uygulayacağız. Sizler nasıl yapıyorsunuz acaba !