- 23 Ocak 2008
- 1.968
- 53
- 42
bronşiolit var cnm ogluşumda
canım çok çok geçmiş olsun benim oğlumda 9 aylıkken bronşite yakalandı 5 gün hastanede yattık çok kötü bir şekilde tıkanmış yavrum biraz daha hastane geç getirseydiniz Allah göstermesin yoğunbakımlık imiş durumu çok kötü oldum geçtim boş odaya hıçkıra hıçkıra ağladım. Sonra 1.5 yaşındada gene tıkandı 5 gün kadarda ozaman yattık hastanede sonra aktar var sürekli alışveriş yaptığım o bana günlük sakızını tavsiye etti benim torunlarım bununla yendi bronşiti dedi ve sağolsun tarif etti bende sana yazayım yaparsan göreceksinki faydası olacak.
Tarif şu günlük sakızını kullanmadığın bir küçük tavada hafif eritilecek ve pamuk arasına konulacak bu pamuk hemen çok çabuk bir şekilde bir penye bezin içine dökülmemesi için dikilecek çoğuğun bağrını yakmayacak şekilde biraz sıcak konulması daha iyi olur ama kaş yapalım derken göz çıkarmayalım yanmasın çocuğun göğsü bu yaptığımız içi günlüklü bezi koyalım ve ertesi gün yeniden aynı uygulama yapalım yukarıdaki tarif gibi, sonraki gün yine yapılacak 3 gün dikkatli bir şekilde yapılacak bu uygulama
ve başka bir yarayan şeyde şu bal sabah akşam sütüne bal koydum ve içindeki balgamı söküyor. Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun Rabbim korusun hırıltısı ve bronşit belirtisi kalmadı gibi şuan kış olmasına rağmen ama mutlaka yapın bal uygulamasından öncede sütüne keçi boynuzu pekmezi koydum bayada onu tüketti şimdi sürekli bal takviyesi ve omnivit balık yağı kaşıkları satılıyor onu aldık onu veriyorum.
bu şekilde yapın artı sırtı terleyince bez koyun sırtına terli durmasın işte böyle daha dikkat ederseniz doktora gitmeye antibiyotik kullanmaya gerek kalmaz.