• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

75 kilodan 60 kiloya yolculuk başlasın..)

Valla bu resimler iyi oluyor insanlar ne hallerden ne halleere geliyor benim bu kadar aşırı değil allaha şükür deyip fazlalıkları da veremezsek yazık olur bize :)
aynısını şimdi bende kendime dedim yani bizim vereceğimiz en az 10 en fazla 15 kilo insanlar 100 lü rakamlardan nasıl fitt oluyorlar
 
öğlen yemeğimi 1 de yedim şimdide sporumu yapıyorum ne aç karnına ne tok karnına yapacağız sporu ortada bi yerlerde
 
öğlen yemeğimi 1 de yedim şimdide sporumu yapıyorum ne aç karnına ne tok karnına yapacağız sporu ortada bi yerlerde


Bende öğlen bire doğru yedim işte maydonaz 6 zeytin küçük kare peynir birde bir dilim kepek ekmeği yedim, akşama bişey yemicem sadece yoğurt yicem (bu arada üç kaşık yoğurt yarım limon, bir çay kaşığı pul biber karıştırıp yemek göbek yağı eritimini hızlandırıyormuş canım) akşam eve gidince spor yaparım peşine de yoğurtu yerim yeterli olur heralde bir gün için :)
 
duymuştum canım o kürü ben pul biberi iki çay kaşığı atıyorum hemde tadıda çok güzel oluyor zaten acıyı seven biriyim ya kahveyi çok seviyorum bazı yerlerde metabolizmayı hızlandırır diyo bazı yerlerde içmeyin diyo onu napcam anlayamadım
 
75 Kalorilik Yiyecekler
1 dilim ekmek
3 su bardağı yağsız patlamış mısır
1 dilim peynir (yaklaşık 3o gram)
1 orta boy elma
1 büyük ananas dilim
1 haşlanmış yumurta

50 Kalorilik Yiyecekler
1 Şeftali
1 su bardağı karpuz küpleri
Yarım su bardağı ahududu veya kiraz
1/2 papaya
1/2 mango ya da 1 kivi
115 gram. portakal suyu(1 çay bardağı)
1/2 su bardağı elma sosu
1 küçük portakal
1 dilim kavun
10 küçük kiraz veya 1 küçük elma
2 kayısı
1/2 su bardağı meyve salatası
1 büyük mandalina
1 susam galeta
2 graham kraker
3 Ritz kraker
2 Kraker
1 Oreo bisküvi

25 Kalorilik Yiyecekler
5 sap kereviz
1 su bardağı çiğ yeşil fasulye
1 büyük havuç
1 domates
1 küçük erik
1 kayısı
1 sap brokoli
1/2 su bardağı pancar
1 su bardağı rendelenmiş lahana
1/2 su bardağı ıspanak (pişmiş)
1 büyük yeşil biber
12 turp
2 salatalık
1 su bardağı karnıbahar
200 gram marul
2 büyük zeytin
 
göbeğinize yetecek miktarda Türk kahvesi telvesini biriktirin ve biraz zeytinyağı ekleyip karıştırın. Göbeğinize karışımı yedirerek sürün ve streç filmle sıkıca sarın. İki saat bekletip ılık suyla durulayın.
 
duymuştum canım o kürü ben pul biberi iki çay kaşığı atıyorum hemde tadıda çok güzel oluyor zaten acıyı seven biriyim ya kahveyi çok seviyorum bazı yerlerde metabolizmayı hızlandırır diyo bazı yerlerde içmeyin diyo onu napcam anlayamadım

valla benim kahveyle falan aram olmadığı için sıkıntım yok canım o konuda net bir bilgim de yok açıkcası :KK76:
 
göbeğinize yetecek miktarda Türk kahvesi telvesini biriktirin ve biraz zeytinyağı ekleyip karıştırın. Göbeğinize karışımı yedirerek sürün ve streç filmle sıkıca sarın. İki saat bekletip ılık suyla durulayın.


aa ne işe yarıyormuş ki bu canım
 
Yaşam boyu savaştığımız kilolar, gebelikte katlanarak artınca; özellikle doğum sonrasında problem çıkmaya başlıyor. Dr. Murat Berksoy; hamilelik kilolarından kurtulmak için diyet yerine emzirmeyi, yürüyüşü, iyi uykuyu ve 6. haftadan sonra düzenli seksi öneriyor..
Bahçeci Kliniği'nden Aile Hekimi ve Beslenme Danışmanı Dr. Murat Berksoy, hamilelik döneminde aldığınızın kilolardan doğum sonrasında kendi kendinize kurtulmanızı sağlayacak tavsiyeler verdi ve sorularımızı yanıtladı:

Doğum sonrasında, şişmanlık sorunu nasıl aşılabilir?
Emzirme dönemindeki az uyku ile çok yeme arasında bağlantı var. Uykusuzluk, hormonların salınımını artırır ve yemek yeme ihtiyacına neden olur. Cinselliğin zaten az olduğu emzirme döneminde düzenli olmayan bir uyku, düzensiz cinsel yaşama da neden oluyor. 6. haftadan itibaren cinsel hayatın da düzene girmesi, kilo vermede önemlidir. Sadece beslenme, kilo vermek için bu dönemde yeterli değildir. Ama etkin emzirme, iyi uyku, egzersiz ve düzenli cinsel hayatla 6 ayda şişmanlığı aşabilirsiniz.
EMZİRENE DİYET YOK!

Doğum sonrası, hemen diyete başlamak doğru mu?
Doğumdan 6 hafta sonra, sağlıklı kilo verebilmek için diyete ve egzersize başlanmalıdır. Diyet derken, katı bir rejim listesi uygulanmasını kastetmiyoruz.

Emziren anneler için özel bir diyet öneriyor musunuz?
Emziren annelere diyet yapmalarını kesinlikle önermiyoruz. Önerimiz; doğru, dengeli beslenme ve egzersizdir. Bunu, evde her anne kendi kendine de başarabilir. Anne sütü, bebek için en uygun besindir. Emzirme döneminde süt salgılanması; kadının normal gereksinmesinden daha fazla enerji, protein, vitamin ve mineral almasını gerektirir. Bu yüzden, katı diyetler sakıncalıdır. Başarılı bir emzirme ile anne 6 ayda normal kilosuna dönebilir. Emziren anne, kalsiyumdan zengin beslenmelidir. Bu dönemde su ihtiyacı da artan anne, günde en az 10 su bardağı sıvı almalıdır. Emziren anneler 4-6 aylık emzirme döneminde gaz oluşumunu engellemek için yemeklerini yavaş yemeli, lokmalarını ise iyi çiğnemelidir.

ÜST LİMİT 12 KİLODUR!
Doğum sonrasında, fazla kilo problemi yaşamamak için ne yapmak lazım?
Düzenli ve dengeli beslenmeyi öğrenmek için bir diyetisyene gitme şansları olmayan anne adayları, hamilelik dönemi başlar başlamaz kendi kendilerine de kilolarını kontrol altında tutabilirler. Kendilerini takip eden jinekologlarıyla da, sağlıklı beslenme konusunda fikir alışverişinde bulunabilirler. Jinekologlar, onlara doğru yönlendirmeler yapacaktır. Gebelik sırasında alınması gereken ideal kilo; 10-12 kilodur. Bu miktardan fazlası, hem gebelik boyunca birtakım sıkıntılar yaratabilir, hem de gebelik sonrasında anneye yük olacaktır.

30 dakika bebekle yürüyün

Hamilelik döneminde aldığınız kiloları vermek için bunları yapabilirsiniz: Yediklerinizi yazmak için yemek günlüğü tutun.
Kendinize zaman ayırın. Bebeğinizi pusete koyarak 30 dakika tempolu yürümek, yapacağınız en kolay egzersizdir.
Evde, sizi kışkırtan yiyecekler bulundurmayın.
Daha ekonomik seçimler yapın. Örneğin; bal yerine pekmez, muz yerine elma tüketin.
Süt, yoğurt ve peynir düzenli olarak tüketilmesi gereken besinlerdir.
Her gün bir adet yumurta ve bir porsiyon etli sebze yemeği veya nohut, mercimek gibi kurubaklagiller yenmelidir.
Maydanoz, yeşilbiber ya da taze soğan gibi C vitamininden zengin sebze ve meyveler, birlikte yenmelidir.
D vitamini besinlerde bulunmaz. Bu yüzden, anne ve bebek, uygun saatlerde güneşlenmelidir.
Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır.
Kontrollü olarak kurumeyve ve kuruyemişler de tüketilebilir.
Doğumdan sonra kiloları 9 ayda diyet yapmadan verin

Alınan kilolar, doğum sonrasında ne kadar sürede verilebilir?
Hamilelikte alınan ortalama 12-15 kilonun, 6-7 kilosu doğum sırasında atılır. En çok 5-6 kilo fazlanız kalır. Bu kiloları vermek için en az 9 ay zamanınız var. Eğer dengeli besleniyorsanız, tatlı besinlerden uzak duruyorsanız ve karbonhidrat alımınıza dikkat ediyorsanız; katı bir rejim listesine gerek yoktur. Emziren annelerin diyet yapmaması gerekir. Aslında emzirmeyen annelerin de diyet yapmaları yanlıştır. Çünkü bir bebeğin sorumluluğu yeterince büyük ve yorucudur. Bu dönemde kendinize iyi bakmanız ve sizi halsiz bırakacak diyetlerden uzak durmanız gerekir. Sağlıklı beslenme rejimini uygularken de, her besin grubundan almaya özen göstermelisiniz. Porsiyonlarınızı küçültün. Tatlı ve hamur işlerini asla tüketmeyin. Öğün atlamayın. Bunlar bile, forma girmeniz için yeterlidir.

Doğumdan sonra bölgesel alınan kilolar, sadece beslenme rejimi ile verilebilir mi?
Özellikle karın bölgesi, kalça ve üst bacak bölgesinde oluşan kiloları, tek başına beslenme rejimi ile atmak imkansızdır. Doğumun ardından zorlanan kasların toparlanması için kesinlikle egzersize ihtiyaç vardır. Hamilelik süresince fazla kilo almamış olsanız bile, bazı kaslar gevşer ve sıkılığını kaybeder. Özellikle karın kasları egzersiz olmadan eski gerginliğine kavuşamaz. Sezaryen yapan annelerin, karın kaslarının toparlanması biraz daha zordur. Göğüs kasları da, gebelik boyunca ve sonrasında süt kanallarıyla dolarak ağırlaştıkça sıkılığını kaybeder. Doğumdan sonra mutlaka karın bölgeniz için özel egzersiz programlarına başlayın. Ayrıca mutlaka emzirme sutyeni kullanın.

Örnek mönü
SABAH (08.30) 1 su bardağı şekersiz süt veya yoğurt.
1 haşlanmış yumurta. (Haftada 3 kez)
2 kibrit kutusu peynir.
1 porsiyon meyve.
2 İnce dilim kepekli ekmek.
52 gr. karbonhidrat.
18 gr. protein.
17 gr. yağ. ARA ÖĞÜN (09.30)
1-2 kibrit kutusu peynir.
1 ince dilim ekmek. (160 Kalori)
20 gr. karbonhidrat.
7.5 gr. protein.
5 gr. yağ.

ÖĞLEN (12.30) 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği.
1 çay bardağı yoğurt.
Salatalık, domates, biber, roka, nane, maydanoz, marul.
1 porsiyon meyve.
1 ince dilim ekmek. (455 kalori)
53 gr. karbonhidrat.
19.5 gr. protein.
18.3 gr. yağ

ARA ÖĞÜN (15.30) 2 kibrit kutusu peynir.
1 İnce dilim ekmek.
Salatalık, domates, biber, roka, maydanoz, marul.
20 gr. karbonhidrat.
7.5 gr. protein.
5 gr. yağ.

AKŞAM (18.30) 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği.
3 yemek kaşığı nohut, mercimek, fasulye, bezelye, barbunya ya da soya.
Salatalık, domates, biber, roka, nane, maydanoz, marul.
1 İnce dilim ekmek. (455 kalori)
19.5 gr. protein.
53 gr. karbonhidrat.
18.3 gr. yağ.

ARA ÖĞÜN (21.30) 1/2 su bardağı şekersiz süt veya yoğurt. (160 kalori)
20 gr. karbonhidrat.
7.5 gr. protein.
5 gr. yağ. benim kafam karışıktı ne yesem ne kadar yesem diye.internette araştırken bu yazıya rastladım.benim kafama yattı menüsü.hem bi uzmanın söylemesi hem de emziren anneye göre olması içimi rahatlattı.ben bu menüyü denicem.size fikir verebilir diye paylaşmak istedim......
 
göbekteki yağların gitmesine yarıyor diyor ama sporsuz bi işe yaramaz heralde tatlım yani zaten spordan önce streçliyordum ben daha çok terlesin o bölgem diye şimdi birde böyle deneriz bakalım
 
spor salonuna gitmek istemeyen bayanlar için evde fitness yapmak bence daha güzel çünkü mesala spor salonuyla ev arasında çok mesafe olabilir ya ben mesala utanıyorum orada terliyorum barış akarsu gibi oluyorum yani spor salonuna gitmeme sebeplerimden birisi
Is%C4%B1nma-Hareketleri.gif
 
Bunl
Yaşam boyu savaştığımız kilolar, gebelikte katlanarak artınca; özellikle doğum sonrasında problem çıkmaya başlıyor. Dr. Murat Berksoy; hamilelik kilolarından kurtulmak için diyet yerine emzirmeyi, yürüyüşü, iyi uykuyu ve 6. haftadan sonra düzenli seksi öneriyor..
Bahçeci Kliniği'nden Aile Hekimi ve Beslenme Danışmanı Dr. Murat Berksoy, hamilelik döneminde aldığınızın kilolardan doğum sonrasında kendi kendinize kurtulmanızı sağlayacak tavsiyeler verdi ve sorularımızı yanıtladı:

Doğum sonrasında, şişmanlık sorunu nasıl aşılabilir?
Emzirme dönemindeki az uyku ile çok yeme arasında bağlantı var. Uykusuzluk, hormonların salınımını artırır ve yemek yeme ihtiyacına neden olur. Cinselliğin zaten az olduğu emzirme döneminde düzenli olmayan bir uyku, düzensiz cinsel yaşama da neden oluyor. 6. haftadan itibaren cinsel hayatın da düzene girmesi, kilo vermede önemlidir. Sadece beslenme, kilo vermek için bu dönemde yeterli değildir. Ama etkin emzirme, iyi uyku, egzersiz ve düzenli cinsel hayatla 6 ayda şişmanlığı aşabilirsiniz.
EMZİRENE DİYET YOK!
Doğum sonrası, hemen diyete başlamak doğru mu?
Doğumdan 6 hafta sonra, sağlıklı kilo verebilmek için diyete ve egzersize başlanmalıdır. Diyet derken, katı bir rejim listesi uygulanmasını kastetmiyoruz.

Emziren anneler için özel bir diyet öneriyor musunuz?
Emziren annelere diyet yapmalarını kesinlikle önermiyoruz. Önerimiz; doğru, dengeli beslenme ve egzersizdir. Bunu, evde her anne kendi kendine de başarabilir. Anne sütü, bebek için en uygun besindir. Emzirme döneminde süt salgılanması; kadının normal gereksinmesinden daha fazla enerji, protein, vitamin ve mineral almasını gerektirir. Bu yüzden, katı diyetler sakıncalıdır. Başarılı bir emzirme ile anne 6 ayda normal kilosuna dönebilir. Emziren anne, kalsiyumdan zengin beslenmelidir. Bu dönemde su ihtiyacı da artan anne, günde en az 10 su bardağı sıvı almalıdır. Emziren anneler 4-6 aylık emzirme döneminde gaz oluşumunu engellemek için yemeklerini yavaş yemeli, lokmalarını ise iyi çiğnemelidir.

ÜST LİMİT 12 KİLODUR!
Doğum sonrasında, fazla kilo problemi yaşamamak için ne yapmak lazım?
Düzenli ve dengeli beslenmeyi öğrenmek için bir diyetisyene gitme şansları olmayan anne adayları, hamilelik dönemi başlar başlamaz kendi kendilerine de kilolarını kontrol altında tutabilirler. Kendilerini takip eden jinekologlarıyla da, sağlıklı beslenme konusunda fikir alışverişinde bulunabilirler. Jinekologlar, onlara doğru yönlendirmeler yapacaktır. Gebelik sırasında alınması gereken ideal kilo; 10-12 kilodur. Bu miktardan fazlası, hem gebelik boyunca birtakım sıkıntılar yaratabilir, hem de gebelik sonrasında anneye yük olacaktır.

30 dakika bebekle yürüyün

Hamilelik döneminde aldığınız kiloları vermek için bunları yapabilirsiniz: Yediklerinizi yazmak için yemek günlüğü tutun.
Kendinize zaman ayırın. Bebeğinizi pusete koyarak 30 dakika tempolu yürümek, yapacağınız en kolay egzersizdir.
Evde, sizi kışkırtan yiyecekler bulundurmayın.
Daha ekonomik seçimler yapın. Örneğin; bal yerine pekmez, muz yerine elma tüketin.
Süt, yoğurt ve peynir düzenli olarak tüketilmesi gereken besinlerdir.
Her gün bir adet yumurta ve bir porsiyon etli sebze yemeği veya nohut, mercimek gibi kurubaklagiller yenmelidir.
Maydanoz, yeşilbiber ya da taze soğan gibi C vitamininden zengin sebze ve meyveler, birlikte yenmelidir.
D vitamini besinlerde bulunmaz. Bu yüzden, anne ve bebek, uygun saatlerde güneşlenmelidir.
Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır.
Kontrollü olarak kurumeyve ve kuruyemişler de tüketilebilir.
Doğumdan sonra kiloları 9 ayda diyet yapmadan verin
Alınan kilolar, doğum sonrasında ne kadar sürede verilebilir?
Hamilelikte alınan ortalama 12-15 kilonun, 6-7 kilosu doğum sırasında atılır. En çok 5-6 kilo fazlanız kalır. Bu kiloları vermek için en az 9 ay zamanınız var. Eğer dengeli besleniyorsanız, tatlı besinlerden uzak duruyorsanız ve karbonhidrat alımınıza dikkat ediyorsanız; katı bir rejim listesine gerek yoktur. Emziren annelerin diyet yapmaması gerekir. Aslında emzirmeyen annelerin de diyet yapmaları yanlıştır. Çünkü bir bebeğin sorumluluğu yeterince büyük ve yorucudur. Bu dönemde kendinize iyi bakmanız ve sizi halsiz bırakacak diyetlerden uzak durmanız gerekir. Sağlıklı beslenme rejimini uygularken de, her besin grubundan almaya özen göstermelisiniz. Porsiyonlarınızı küçültün. Tatlı ve hamur işlerini asla tüketmeyin. Öğün atlamayın. Bunlar bile, forma girmeniz için yeterlidir.

Doğumdan sonra bölgesel alınan kilolar, sadece beslenme rejimi ile verilebilir mi?
Özellikle karın bölgesi, kalça ve üst bacak bölgesinde oluşan kiloları, tek başına beslenme rejimi ile atmak imkansızdır. Doğumun ardından zorlanan kasların toparlanması için kesinlikle egzersize ihtiyaç vardır. Hamilelik süresince fazla kilo almamış olsanız bile, bazı kaslar gevşer ve sıkılığını kaybeder. Özellikle karın kasları egzersiz olmadan eski gerginliğine kavuşamaz. Sezaryen yapan annelerin, karın kaslarının toparlanması biraz daha zordur. Göğüs kasları da, gebelik boyunca ve sonrasında süt kanallarıyla dolarak ağırlaştıkça sıkılığını kaybeder. Doğumdan sonra mutlaka karın bölgeniz için özel egzersiz programlarına başlayın. Ayrıca mutlaka emzirme sutyeni kullanın.

Örnek mönü
SABAH (08.30) 1 su bardağı şekersiz süt veya yoğurt.
1 haşlanmış yumurta. (Haftada 3 kez)
2 kibrit kutusu peynir.
1 porsiyon meyve.
2 İnce dilim kepekli ekmek.
52 gr. karbonhidrat.
18 gr. protein.
17 gr. yağ. ARA ÖĞÜN (09.30)
1-2 kibrit kutusu peynir.
1 ince dilim ekmek. (160 Kalori)
20 gr. karbonhidrat.
7.5 gr. protein.
5 gr. yağ.

ÖĞLEN (12.30) 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği.
1 çay bardağı yoğurt.
Salatalık, domates, biber, roka, nane, maydanoz, marul.
1 porsiyon meyve.
1 ince dilim ekmek. (455 kalori)
53 gr. karbonhidrat.
19.5 gr. protein.
18.3 gr. yağ

ARA ÖĞÜN (15.30) 2 kibrit kutusu peynir.
1 İnce dilim ekmek.
Salatalık, domates, biber, roka, maydanoz, marul.
20 gr. karbonhidrat.
7.5 gr. protein.
5 gr. yağ.

AKŞAM (18.30) 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği.
3 yemek kaşığı nohut, mercimek, fasulye, bezelye, barbunya ya da soya.
Salatalık, domates, biber, roka, nane, maydanoz, marul.
1 İnce dilim ekmek. (455 kalori)
19.5 gr. protein.
53 gr. karbonhidrat.
18.3 gr. yağ.

ARA ÖĞÜN (21.30) 1/2 su bardağı şekersiz süt veya yoğurt. (160 kalori)
20 gr. karbonhidrat.
7.5 gr. protein.
5 gr. yağ. benim kafam karışıktı ne yesem ne kadar yesem diye.internette araştırken bu yazıya rastladım.benim kafama yattı menüsü.hem bi uzmanın söylemesi hem de emziren anneye göre olması içimi rahatlattı.ben bu menüyü denicem.size fikir verebilir diye paylaşmak istedim......
bunları yapabilsek zaten incecik oluruz nimetçimm. Ama gidicek bu kilolar özgenin paylaştığı resimlere bi baksana. İnsanlar nerlerden ne olmuşlar. Biz en fazla 15 kiloyu mu veremicez. Bu arada fotoğraflar çok iyi oluyor özgecim. Çok saol
 
Zaten kilo vermeninde başka bir yolu yok heralde çünkü ben bütün sağlıksız şeyleri zamanında denemiştim 13 günde 13 kilo verme diyeti denemiştim şimdi diyorum ki ben o zamanlar salakmışmıyım acaba yani kuzenim var benim oda benim gibi 75 kiloydu 3 ayda şekeri ekmeği keserek + haftada 3 gün sporla 3 ayda 15 kilo verdi ve kalıcı verdi 1 sene geçti hala kilo almadı spor çok önemliymiş yani şu üç gündür düzenli olarak bende sabah kahvaltısından 1 saat sonra hareketler yapıyorum şöyle yapıyorum açıyorum powerturk ü her şarkıya bi hareket veriyorum şarkı başlayınca başlıyorum şarkı bitene kadar o hareketi yapıyorum hem zevkli hale getirdim artık spor yapmayı zorlama olarak değilde kendim istediğim için yapıyorum hani sizede tavsiyem olsun bayanlar
fotoğrafları hep paylaşırım canım benim çünkü beni çok motive ediyor biliyorum sizide ediyo çünkü ne kadar kilolu insanlar incecik olmuşlar bizim verecek fazlalığımız o kadar büyük mevlalar da değil
 
SADECE BİZ SABIRSIZIZ KIZLAR HEMEN GİTMESİNİ İSTİYORUZ 2 GÜN DİYET YAPINCA HEMEN GİDECEK ZANNEDİYORUZ AMA ÖYLE OLMUYOR SABRETMEMİZ LAZIM
 
SADECE BİZ SABIRSIZIZ KIZLAR HEMEN GİTMESİNİ İSTİYORUZ 2 GÜN DİYET YAPINCA HEMEN GİDECEK ZANNEDİYORUZ AMA ÖYLE OLMUYOR SABRETMEMİZ LAZIM
Evet cnm çok haklısın kesinlikle sabretmemiz gerekiyor. Benîm şişliklerim biraz indi sanki. Ama tartılmıyorum. Biraz daha beklemek istiyorum. Tartıda eksiyî görmezsem üzülüyorum moralim bozuluyor çünkü. Sen ne durumdasın baktınmı hiç kîlona tatlım?
 
Back