How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

...

Bende o yaşlarda adet oldum ama yapmıyordum mastürbasyon...

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Cevaplara bakiyorum da herkes ergenlikle alakasi yok diyor rahatladim diyebilirim arkadaslar ne kadar tesekkur etsem az. Bu arada boyum 1.67 ama voleybolcu oldugum icin takimdakilere gore kisa kaliyorum bende bunu kendin yaptin diyerek kendime kiziyodum. Ve erken girmemin sebeplerine bakmistim depresyonda yaziyodu ve ben o yil farkli bi ile tasinmistim koca bir yil kimseyle konusmadim depresyondaydim galiba bunun etkisi oldu ama emin olamiyordum herkes ergenlige girmenle alakali degildir demis tesekkurler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Adet olma süreci 9 yaşından itibaren başlayabilir diye biliyorum. Sebeplerini bilemiyorum ama masturbasyondan kaynaklı erken ergenlik boy kısalması bıyık çıkması gibi saçma şeyler olmaz onda sıkıntı yapma. Bende 11 yaşımda oldum. O yüzden kafana takma böyle şeyleri.

Cevaplara bakiyorum da herkes ergenlikle alakasi yok diyor rahatladim diyebilirim arkadaslar ne kadar tesekkur etsem az. Bu arada boyum 1.67 ama voleybolcu oldugum icin takimdakilere gore kisa kaliyorum bende bunu kendin yaptin diyerek kendime kiziyodum. Ve erken girmemin sebeplerine bakmistim depresyonda yaziyodu ve ben o yil farkli bi ile tasinmistim koca bir yil kimseyle konusmadim depresyondaydim galiba bunun etkisi oldu ama emin olamiyordum herkes ergenlige girmenle alakali degildir demis tesekkurler

Kisa dedigin 167 mi hay Allah m ya. Bnmki 158 :D

Masturbasyon yaptığın için ergenliğe girmedin , ergenliğe giriş yaptığınn için masturbasyon yaptın .
Hiç ilgisi yok onunla.

Adet olmanın onunla hiçbir alakası yok rahat olabilirsin :)
Yorumlara da çok şaşırdım 11 yaşındaki bir çocuğun cinsel kimliği oluşmuştur, mastürbasyon yapması anormal değil.
Kendini tanımaya başlamış.
Bunu ayıp gibi görmekten ne zaman vazgeçicez?
Ergenliğe girmiş kişilerin bazı şeyler hissetmesi, kendilerini tanımaya çalışması normal.
Bu öcü değil yani :1:
Vajinismus konularının KK' da neden bu kadar çok olduğunu şimdi daha iyi anladım..

Son düzenleme:
Boy uzunluğu genetiktir ablacım .

Erken uyarılmak cinsel gelişimin için olumsuz .
Boyu moyu boşver şimdi , masturbasyonu alışkanlık haline getirmemeye çalış

öncelikle merhaba arkadaşlar. ben 16 yaşındayım. 11 yaşımdayken ilk mastürbasyonumu yaptım ve gerçekten böyle bir şey olduğunu bile bilmiyordum bilmeden yaptım. o zamanlar ergenliğe girmemiştim ve bu yaptığım şeyin maalesef devamını getirdim, hızla ergenlik belirtileri göstermeye başladım (göğüslerin büyümesi vs.) zaten 5-6 ay sonrada adet gördüm, ben 5 yıldır bunu kimseye söyleyemiyorum ve annem ergenliğe 7.sınıfta girmiş ben 5.sınıfta girmiş oldum 2 yıl erken girmemi mastürbasyona bağlıyorum boyumun bu yüzden olması gerekenden kısa kaldığını düşünüyorum ve yani ne zaman aklıma gelse kendime kızıyorum bugüne kadar da bu derdimi bir Allahın kuluna anlatamadım en sonunda buraya yazmayı düşündüm. arkadaşlar aranızda böyle bir şey yaşayan ver mı ya da benim gibi düşünen ya da böyle bir şey daha önce duyan? lütfen cevaplarınızı bekliyorum her ne olursa olsun okurum bununla ilgili fikirler duymaya ya da yaşamış kişilerin ne yaptığını bilmeye çok ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler..

Bu saydigin şeylerin nedeni masturbasyon olmaz... Annenle kendini kıyaslama cunku yedigimiz ictigimiz her sey cok kotu bu yuzden ergenlik yasi cok cok dustu...

Kisacasi Bos yere kendini yiyip bitirme suçlama çünkü alakasi yok...

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

öncelikle merhaba arkadaşlar. ben 16 yaşındayım. 11 yaşımdayken ilk mastürbasyonumu yaptım ve gerçekten böyle bir şey olduğunu bile bilmiyordum bilmeden yaptım. o zamanlar ergenliğe girmemiştim ve bu yaptığım şeyin maalesef devamını getirdim, hızla ergenlik belirtileri göstermeye başladım (göğüslerin büyümesi vs.) zaten 5-6 ay sonrada adet gördüm, ben 5 yıldır bunu kimseye söyleyemiyorum ve annem ergenliğe 7.sınıfta girmiş ben 5.sınıfta girmiş oldum 2 yıl erken girmemi mastürbasyona bağlıyorum boyumun bu yüzden olması gerekenden kısa kaldığını düşünüyorum ve yani ne zaman aklıma gelse kendime kızıyorum bugüne kadar da bu derdimi bir Allahın kuluna anlatamadım en sonunda buraya yazmayı düşündüm. arkadaşlar aranızda böyle bir şey yaşayan ver mı ya da benim gibi düşünen ya da böyle bir şey daha önce duyan? lütfen cevaplarınızı bekliyorum her ne olursa olsun okurum bununla ilgili fikirler duymaya ya da yaşamış kişilerin ne yaptığını bilmeye çok ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler..

ona bağlama bence

Tatlım mastürbasyon buradan bilmeyenler için söylüyorum tüm insanlar için taaa bebeklikte farkedilir.bebekken yani 3 4 yaş civarında yanlışlıkla dokunulur veya birşey değer çocuk bunu farkeder.bir koltuğa sürtünen bir çocuk görürseniz mesela onun kendini farkettiğini anlayabilirsiniz.pedagoji derslerinde geçer hatta bu konu.neyse senin konuna gelirsek o yaşta yapman normal keşfetmen normal.kesinlikle ayıp değil bir deşarj olma aracı hatta.erken ergenliğe girmene sebep bu değil.artık yediğiniz besinler hava sıcaklığı vs değiştiği için erken ergenlikler görülebiliyor.daha sıcak ülkelerde kızlar 8 9 yaşında adet oluyolar.boyunun kısa kalmasıda bunla alakalı değil spor yaptırmıyoruz kızlarımıza.basket oyna canım daha 22 23e kadar boyunun uzama ihtimali var tabi anne babanın genetiği de önemli.ailede uzun boylu yoksa seninde kısa kalman normal.ki türk kadınının boy ortalaması 1.60cm.üzülme.ay haudar dümen gibi hissettim kendimi.
.

tam ben yazacaktım ki senin yazını gördüm
çocuk gelişimiyle ilgili de mi kitap okumadı bu insanlar,niye şaşırmışlar ki bu kadar...
cinsellik maalesef sümenaltı edilen birşey bizde.Özellikle türk kadını. Hiçbirşeyi bilmiyo-muş gibi yapmayı çok seviyorlar.
Bilmemek marifet değil - öğrenmek marifet bence :)
ben o yaştayken bilmediğim b.k yoktu valla-hatta daha da küçükken.
Menepozdur adettir-bebek nasıl olur...Tüm konulara hakimdim :)
Hatta 5. sınıfta evde türkiye gazetesinin ansiklopedileri vardı-açar ondan bakardım merak ettiğim şeylere
sonrasında sağolsun annemin aklına cinsellikle ilgili - çocuklara yönelik bir kitap alıp kitaplığa koymak geldi de arada gizli gizli bakıp ne neymiş doğrusunu öğrendim.
Bence çocuğa cinsel eğitim verilmeli-böyle şeylerin utanacak şeyler olmadığını öğrenmeli.
Vücudunu tanıyorsun,ne var bunda???
pekçok kadın evlenene kadar kendi vücudundan bihaber yaşıyor,neyi sevip neyi sevmediğini -hangi noktalarının hassas olduğunu bilmeden öyle bindik bir alamete deyip giriyorlar gerdeğe
bence öylesindense böylesi daha iyi
ayrıca neyi varmış boyunun,
bence ideal bir boy
boy takıntının tek sebebi ergenliğin bünyende yarattığı memnuniyetsizlik hissi..

Annenle aynı yaşta regl olmaman çok normal çünkü o senin kadar çok hazır gıda tüketmemiştir çocukluğunda. Şimdi sadece fastfoodlarda değil evlerde pişen yemeklerin malzemelerinde bile koruyucu gıdalar, aromalar, hormonlar vs. var. Ama uzamaya devam edersin bende ilk reglimi 5.sınıftayken olmuştum, sonrasında 15 cm civarı uzadım. Uzun sayılmasam da 165'in biraz üstünde bir boyla, ailemdeki daha geç regl olmuş çoğu kadından daha uzunum ve Türkiye ortamalasının da üstündeyim.

tam ben yazacaktım ki senin yazını gördüm
çocuk gelişimiyle ilgili de mi kitap okumadı bu insanlar,niye şaşırmışlar ki bu kadar...
cinsellik maalesef sümenaltı edilen birşey bizde.Özellikle türk kadını. Hiçbirşeyi bilmiyo-muş gibi yapmayı çok seviyorlar.
Bilmemek marifet değil - öğrenmek marifet bence :)
ben o yaştayken bilmediğim b.k yoktu valla-hatta daha da küçükken.
Menepozdur adettir-bebek nasıl olur...Tüm konulara hakimdim :)
Hatta 5. sınıfta evde türkiye gazetesinin ansiklopedileri vardı-açar ondan bakardım merak ettiğim şeylere
sonrasında sağolsun annemin aklına cinsellikle ilgili - çocuklara yönelik bir kitap alıp kitaplığa koymak geldi de arada gizli gizli bakıp ne neymiş doğrusunu öğrendim.
Bence çocuğa cinsel eğitim verilmeli-böyle şeylerin utanacak şeyler olmadığını öğrenmeli.
Vücudunu tanıyorsun,ne var bunda???
pekçok kadın evlenene kadar kendi vücudundan bihaber yaşıyor,neyi sevip neyi sevmediğini -hangi noktalarının hassas olduğunu bilmeden öyle bindik bir alamete deyip giriyorlar gerdeğe
bence öylesindense böylesi daha iyi
ayrıca neyi varmış boyunun,
bence ideal bir boy
boy takıntının tek sebebi ergenliğin bünyende yarattığı memnuniyetsizlik hissi..

Ben buradaki kadınların yüzde yetmişinin mastürbasyon yaptığın a ancak o neydi gız tribine girdiklerine bahse varım.ayıp değil artık böyle yetişmesin kadınlar.bedenini tanısın herkes sonra vajinusmus patlıyor...insanlar sevişemiyor ne yani..Doğal bunlar.

Yorumlara bakıyorum da, o yaşta oyun oynuyodum bilmem ne. Bu masturbasyon denilen şey 2-3 yaşında çocuklarda bile görülebilir. Kıyafetlere sürtündüklerinden falan. 2 dk internete yazarsanız görürsünüz hatta buraya açılan konular bile var 3 yaşında kızım mastürbasyon yapıyor diye. Böyle yorum yazmakla sadece konu sahibini ötekileştirirsiniz! Bu normal bir şey ve her insan yapabilir, yapmak zorunda değil ama yapabilir, bu doğal bir şeydir.. Ki 11 yaşında bir birey cinsel kimliğini oturtma aşamasındadır, kendini vücudunu tanımaya çalışmaktadır ve bu şeye yönelebilir. Lütfen ama lütfen bu arkadaşımızı burda utandırıp anormalleştirmeyin.

Canım sana gelince, masturbasyonun hic bir sekilde ilgisi yoktur ergenlikte. Ben masturbasyon falan da yapmadım. 12 yaşıma bastığım gun adet oldum ama. Yediğimiz katkı maddeli gıdalar çok çok büyük etken erken ergenlikte... Yani kafanı takıp üzülme, bu abartılmadığı sürece normal bir şeydir.

Son düzenleme:
11 yaş bu tarz keşifler yapmak için hiç öyle erken değil.bence gayet normal kendini suçlama ergenliğe girmenlede bunun hiçbir ilgisi yok.böyle şeylere takma kafanı kendi bedenini tanımaya çalışmanda gayet doğal.

Erken ergenlige girmen yedigin gıdalarla alakalı ve genetiğinde kısa boyluluk çekinikse ondandır. Yaptıgın şeyle alakası yok yani için rahat olsun. Ayrıca erken oldugunu sanmıyorum keşfettiğin zamanın. Ötekileştirmeye gerek yok, konu sahibesi de 11 yaşındayken elbette ip atlıyordur oyun oynuyordur bunu keşfetmesine engel değil.

Ben 13 yaşımda adet oldum mahallede oyun oynarken en küçük gözüken bendim tıfıl cılız bir şey :26: Şimdi erkeklerde kızlarda çok çabuk gelişiyor o yüzden adetinin erken gelmesi normal herkesin dediği gibi mastürbasyon olayıyla ilgili bilgim olmadığı için bir şey diyemicem zaten bilgili olanlar yardımcı olmuş sana ama boyunu kafana takma şimdi boyum çok uzun olmasa da küçükken yanında kısa kaldığım arkadaşlardan uzunum :51: kiloluysan zayıfla biraz daha uzun gözükürsün egzersizler yap basketbol oyna beslenme önemlidir ona da dikkat et

Erken ergenlik tamamen hormonal bir durum canım. Mastürbasyon buna sebep olamaz. Öyle bir yetkisi yok ;)

Bende 9 yasinda adet olmuştum her halti da biliyordum valla :1:
Ha çocuğunnasil yapildigini 12 yhadim da mi ne öğrenmiştim bi :17::27:

11 yaş mı nasıl yani o.O ben kadınlardada böyle bişey olduğunu ilk kez 17 yaşında falanken öğrendim sanırım bende bi problem var onuda izlediğim yabancı dizide farketmiştim :26: valla diğer sorunlarını bilemem adetinin erken olması vs ama çok erken ve gereksiz değil mi yani ben tasvip etmedim :26:

Sizin yine iyiymis ben evlendigimde ogrendim boyle biseyin oldugunu:o

Butun masumlar, masumiyetlerinin ilani icin gelir simdi bu basliga, actigin iyi olmus tatlim. Sen normalsin, burdaki ablalarinin cogu saf, masum, temiz turk kizi :))

Back