Tatlım mastürbasyon buradan bilmeyenler için söylüyorum tüm insanlar için taaa bebeklikte farkedilir.bebekken yani 3 4 yaş civarında yanlışlıkla dokunulur veya birşey değer çocuk bunu farkeder.bir koltuğa sürtünen bir çocuk görürseniz mesela onun kendini farkettiğini anlayabilirsiniz.pedagoji derslerinde geçer hatta bu konu.neyse senin konuna gelirsek o yaşta yapman normal keşfetmen normal.kesinlikle ayıp değil bir deşarj olma aracı hatta.erken ergenliğe girmene sebep bu değil.artık yediğiniz besinler hava sıcaklığı vs değiştiği için erken ergenlikler görülebiliyor.daha sıcak ülkelerde kızlar 8 9 yaşında adet oluyolar.boyunun kısa kalmasıda bunla alakalı değil spor yaptırmıyoruz kızlarımıza.basket oyna canım daha 22 23e kadar boyunun uzama ihtimali var tabi anne babanın genetiği de önemli.ailede uzun boylu yoksa seninde kısa kalman normal.ki türk kadınının boy ortalaması 1.60cm.üzülme.ay haudar dümen gibi hissettim kendimi.
.
tam ben yazacaktım ki senin yazını gördüm
çocuk gelişimiyle ilgili de mi kitap okumadı bu insanlar,niye şaşırmışlar ki bu kadar...
cinsellik maalesef sümenaltı edilen birşey bizde.Özellikle türk kadını. Hiçbirşeyi bilmiyo-muş gibi yapmayı çok seviyorlar.
Bilmemek marifet değil - öğrenmek marifet bence :)
ben o yaştayken bilmediğim b.k yoktu valla-hatta daha da küçükken.
Menepozdur adettir-bebek nasıl olur...Tüm konulara hakimdim :)
Hatta 5. sınıfta evde türkiye gazetesinin ansiklopedileri vardı-açar ondan bakardım merak ettiğim şeylere
sonrasında sağolsun annemin aklına cinsellikle ilgili - çocuklara yönelik bir kitap alıp kitaplığa koymak geldi de arada gizli gizli bakıp ne neymiş doğrusunu öğrendim.
Bence çocuğa cinsel eğitim verilmeli-böyle şeylerin utanacak şeyler olmadığını öğrenmeli.
Vücudunu tanıyorsun,ne var bunda???
pekçok kadın evlenene kadar kendi vücudundan bihaber yaşıyor,neyi sevip neyi sevmediğini -hangi noktalarının hassas olduğunu bilmeden öyle
bindik bir alamete deyip giriyorlar gerdeğe
bence öylesindense böylesi daha iyi
ayrıca neyi varmış boyunun,
bence ideal bir boy
boy takıntının tek sebebi ergenliğin bünyende yarattığı memnuniyetsizlik hissi..