71 aylik kizimi ilkokula gondermek istemiyorum

neden hala aylık denıyor? cocuk okula gıdecek hala 71 aylık:deli:
benım minnoş yaşına girsin soranlara yaş söyleyecegım :KK70:

Konu sahibinin aylık demesinin sebebi; artık okula başlanırken yaş(yıl) hesabı değil ay hesabı yapılıyor. 6 ya da 7 yaşındaki çocuk okula başlar değil de şu kadar ayı dolduran ilkokula,şu kadar ayı dolduran anaokuluna kayıt yaptırır gibi düzenlemeler var. 2 ay 3 ay bile kayıtlarda farkettiği için konu sahibi aylık demiştir..
Bu soruyu sorup hatta dalga geçenlerin bu durum ilgi alanı dışında olduğu için bunun anlaşılamaması çok normal.

Merhabalar
Eylul ayinda 71 aylik olacak kizimi ilkokula degilde bir sene daha anaokuluna gondermek istiyorum
Nette cok arastiriyorum ancak guncel olarak bir kaynaga ulasamadim meb sitesinde 69-71 aylik cocuklar icin doktor raporu gerekli yaziyor bense o raporu almayi istemiyorum
Ogrenmek istedigim aranizda benim gibi bir durumda olupta rapor almadan cocugunu anaokuluna gonderen var mi
Simdiden tesekkurler

Çocuğunuz zorunlu ilkokula başlama çağında olduğu için rapor gerekli,1.sınıfa kayıt olacaklar arasında adrese kayıt sistemine göre çocuğunuzun ismi milli eğitim ve hangi okula kayıt olması gerekiyorsa o okulun sisteminde gözükmektedir. Kayıt ettirmezseniz cezalı duruma düşersiniz bu yüzden rapor isteniyor. Eğer çoğunuzda gerçekten gelişim geriliği varsa raporu alın ve 1.sınıfa başlamasın.Ancak hazır olduğunda verimli bir eğitim döneminden geçer.

Ama yok anaokulunda rahat etsin ders,ödev,okuma yazma stresi olmasın mantığı ile göndermek istemiyorsanız yanlış yaparsınız.
Anaokuluna gittiyse ve 71 aylık olduğu için de çocuk zaten hazırdır 1.sınıfa.

Seneye daha büyük olacak ve 4+4+4 sisteminden dolayı erkenden göndermeye hevesli aileler nedeniyle sınıflarda genelde küçük yaş çocuklar da oluyor durum böyle olunca sınıfın büyüğü
olacağı için psikolojisi olumsuz yönde etkilenebilir.

Ben özel bir okulda sınıf öğretmeniyim, 4+4+4 den dolayı küçük yaş grubunda olan 1.sınıf öğrencilerini okuttum. Bu sene ogrencilerimi 4.sınıftan mezun ettim. 1.sınıfa başlamadan öğrenciler olgunluk testine alınırlar, dusuk puan alan öğrencilerin aileleri ile gorusulur, aile ona gore yönlendirilir. Size tavsiyem çocuğunuz göndermek istemiyorsanız, göndermeyin. Bir sene geç başlayan öğrencilerim hem daha başarılı oldular, hemde aileleri yıpranmadi. Ülkemizde sınav gerçeği var, geç başlayan öğrencilerin bu sınavlarda daha başarılı olduklarını gördüm. Çevremdeki öğretmen ailelerin bazilari çocuklarını geç gönderdiler ve eğitim öğretim hayatları çok başarılı. Geç gondermenizi tavsiye ederim. Rapor almanıza da gerek yok, agustos veya eylül ayınin basinda okul idaresi ile gorusup çocuğunuzun yeniden anasınıfında gitmesini istemeyiz yeterli. Cocugunuza başarılı bir ömür diliyorum

Bu olgunluk testi nerede yapılıyor acaba? Zira ben milli eğitimde kadrolu öğretmenim de hiç rastlamadım bu olgunluk testine?? Özel okullarda öyle bir uygulama olabilir ancak devlet okullarında böyle bir uygulama yok.
Daha sırada otururken ayağı yere değmeyen,kalem tutma becerisi için ince motor kasları yeterli düzeye erişmemiş,özbakım becerilerinde yeterli olgunluk düzeyine ulaşmamış ve bilişsel anlamda da hazır olmayan çocukların 1.sınıfta telef olduğunu biliyorum. Sizin anlayacağınız böyle bir olgunluk testi yok yani..
Ayrıca isterseniz göndemeyebilirsiniz de demişsiniz ama isteğe bağlı dönemde değil çocuk, zorunlu kayıt döneminde o yüzden rapor kesinlikle gerekli.Milli eğitimde işler özel okullardaki gibi yürümüyor maalesef..

Son düzenleme:
Ben 7 yasinda okula basladim ama 6 yasinda da baslayabilecek bir cocuktum, evde bosa zaman gecirdim, canim sıkıldı boş boş. 5 yas kucuk 6 ideal bence! Yani 72 ay civari...

Ay say(a)mayan arkadaşlar hangi evrende yaşıyorlar merak ettim doğrusu :KK12:

Bence okula başlamak için yaşı uygun. Neden tekrar göndermek istiyorsunuz bilmiyorum ama bir sene daha anasınıfına devam ederse çocuğa yaşından küçüklerle birlikte eğitim almak aynı şeyleri tekrar etmek sıkıcı gelecektir ve okula karşı bıkkınlık oluşturacaktır.
Eğer hazır olmadığını düşünüyorsanız, öğretmeni de bu fikirde ise test yaptırıp sonucunu değerlendirebilirsiniz.
Bir de burdaki yorumlardan çok çocuğunuzun gelişim durumu önemli her çocuk farklıdır sonuçta. Kimisi 5 yaşında başlar sorun yaşamaz, kimi çocuk da 7 yaşında uyum problemi yaşar.. Bunlar bireysel olarak farklılık gösteren durumlar... :ıslık:

Hepinize tesekkur ederim
Bircok uzman yazisi okudum ve cogu 72 aydan kucuk cocuklarda ilkokul yerine anaokulunu oneriyor malesef bizde tam sinirda oluyoruz
Benim kizimda biraz ufak tefek bu yuzden erkenden baslatmak istemiyorum zaten omur boyu okuyor cocuklar 1 sene gec baslamasi hic bir sorun teskil etmiyor
siz bilirsiniz tabi . benim kiz da 6, 5 yasinda baslayacak bu yil 5, 5 yasinda ben de vermiyorum . kimisi ısrarla ver diyor ama vermeyecegim. ilkokul öğretmenleri de ayni sinifta 7-6-5yasinda cocuklar oldugunu en başarılı 7lerin oldugunu soyluolar ve buyujler kucukleri ezio

2010 aralık doğumlu oğlum yollamıycam çünki zaten anasınıfına bu yıl zor yolladım okulu sevmiyo resim yapmak çizgi çekmek nefret ediyo hazır değil herkes çok akıllı görüp yapar diyo ben biliyorum hazır değil bide ilk okulda sorun değilde soyut işlemlere geçince fark efiyomuş ne gerek var bi yıl daha anasıfına yollucam devlete yollamıştım şimdi özel araştırııyorum sıkılmıcağı bi yer

Ben de 70 aylikken baslamisim ilkokula simdi hesapladim da. Cok da ufak tefektim ama hic sorun yasamadim.
Simdi gonderin kizinizi cunku ilkokulda farkina varmasa bile ilerde sorun olacaktir gec baslarsa. Mesela lisede hemen hemen cogu arkadasindan 1 yas buyuk olacak gereksiz yere. Bir de universiteyi falan gec kazanirsa, hazirlik okursa 2-3 sene gecikecek bos yere. Her sey normal duzeninde gitsin kucuk diye dusunmeyin. Ne minnacik cocuklar var okula baslatinca goreceksiniz zaten :)

Ay hesabıyla dalga geçenlere arkadaşlar meb.in tablosuyla anlatmış.Okula başlarken ay hesabı yapılıyor mecburi.Ama ısrarla niye ay diyenler var mümkünse önce yazılanlara bir bakıverin.İkincisi ben de devlet okulunda öğretmenim öyle çocuğunuzu raporsuz okula gönderememezlık yapamazsınız.AY durumundan kayıt sistemine otomatik düşecek çünkü.Ayrıca gayette 1.sınıfa başlayabilir yine de fiziksel durumunu siz bilirsiniz.

bende tam hesapladım 84 aylıkmışım :KK70: 7 yaşım dolunca yazıldım sebebide şu emmim kızı 5,5 yaşında yazılmış kafası çalışmadı 1 yıl geç yazdırak demişler :KK70: ,ama hiç bi zorluk çekmedim ha eksik ha fazla ne farkeder tamam çalışkandım,72 aylıklarda çalışkandı onlarla okumayı söktüm onlarla takdir aldım hatta çok iyi yerlere gelen oldu,buna takılmayın sizin tercihiniz
ama iyicede oyun çocuğu olmasın anaokuluna alışır okula adapte olamaz,eltimin çocuğu 1 yıl anaokulunu sayıkladı,teşke :KK70: anasınıfı olsaydı dedi durdu yavrucak :KK70:

4-5 yaşındaki çocuklarda tereddüt edildiğine rastlamıştım da, koskoca 6 yaşında çocuğun okula başlatılmaması abes geldi bana. Çocukta gelişim geriliği varsa o başka, ama 20 sene önce ben ilkokula başlarken de 6-7 arası okula başlıyorduk zaten. Abartmışsınız.

Benim kızım da. 19 10 2010 doğumlu 2 yıl kreşe gitti öğretmeni kesinlikle 1.sınava başlatın derken amcası (ilkokul ögrt.)başlamasin diyor tabi uzakta amca yani gelişiminden haberdar değil öğretmeni gibi.Ben okula göndermeyi düşünüyorum boyu yasitlarina göre uzun 8 9 yaş zannediyor gören yapili da, sanki 1.sınıfa göndermezsek diğer yıl Zürafa gibi kalacak diğer miniklerin yaninda ve sanki dalga geçeçekler gibi geliyor neden bilmem:deli: Siz ne dersiniz okul öncesi ve ilkokul öğretmenleri?

6 geç bile.
Ben 5 yaşında vereceğim 1. sınıfa :KK53:
Erken erken okusun bitirsin :KK45::KK45:
Çocuğunu 5 yasinda 1. Sinifa gonderen velilere cok kızıyorum. İlkokulda rehber öğretmenim. Ve yasadiklari sorunlara birebir sahit oluyorum. Hele 5 yasinda okula başlayan çocuklarin velilerine sinif ogretmenleri daha da kızıyorlar. Krese para vermeyeyim diye kreş yerine okula yazdırıyor insanlar çocuklarını.. Sonra da uğraş ugrasabilirsen...

Benim kızım da. 19 10 2010 doğumlu 2 yıl kreşe gitti öğretmeni kesinlikle 1.sınava başlatın derken amcası (ilkokul ögrt.)başlamasin diyor tabi uzakta amca yani gelişiminden haberdar değil öğretmeni gibi.Ben okula göndermeyi düşünüyorum boyu yasitlarina göre uzun 8 9 yaş zannediyor gören yapili da, sanki 1.sınıfa göndermezsek diğer yıl Zürafa gibi kalacak diğer miniklerin yaninda ve sanki dalga geçeçekler gibi geliyor neden bilmem:deli: Siz ne dersiniz okul öncesi ve ilkokul öğretmenleri?
Eylülde 73 aylik olacak yanlis hesaplamadiysam dimi

71 aylik ne ablacim? Hosunami gidiyor beynimizdeki noronlari calistirmak? Beyin icin glukoz lazim, oda bana lazim gun asiri. Orucum ben. Hesaplamiycam kac yasinda diye.

Ama yorumum; zaten erken basladiysa olabilir. Ama tam yasinda basladiysa sakin diger cocuklardan geri kalmasin 1 sene daha tekrarlayarak. Benim bi arkdasim vardi " kcukken oynamayi cok seviyorum diye ogretmn annemin aklini celmis bi sene daha yerimde saymisim, oyunu seviyor ne demektir ya??" Diye isyan ediyordu ogretmene kufurler yagdiriyordu.
Dikkat ette o kufurler yiyen sen olma kndi yavrundan.

X