- 22 Temmuz 2019
- 11.511
- 51.855
Canım yazamadim dün.Bak benim annem kucuk yengem de kaliyor kadin ses etmiyor diye kafasina gore takiliyor.
Buyuk yengemin evine misafir bile gidemiyor.Gidince de kirk takla atiyor geline yaranmak icin.81 yasinda kadin copunu atiyor yeri siliyor yengem 13 e kadar uyuyor annem cocuklara kiziyor uyandirmayin diye.
Halbuk ablam bekar iken adet sancisi cekmesine izin vermezdi babami kiskirtip zorla yemek yaptirirdi.Evladin yani.Ablam yazik hala annemi bu yasinda 43 yasina geldi simdi annemi memnun etme çabasında(yurt disindaki olan Allah korkusu oldugu icin yani)
Adamina gore muamele iyi insan genelde ezilen taraf oluyor.Cazgir olan ezen taraf.
Ortasi olup sinirlari olan kendine saygisi olan taraf olmayi basarabilmek ve cevreye de bunu kanitlayabilmek onemli.
Ama aile kulturel yapi yetisme tarzi Allah korkusu gibi sebeplerden dolayi beceremiyoruz tam olarak.
Hayir demeyi bilmek lazim.
Gercekten cocuklar icin anne baba kavrami cok cok önemli.
Eski nesilden mi kaynakli bilmiyorum ama geneli böyle amaan doğuralım buyur gider yedirir icirir büyütürüz modunda. Hickimse düşünmüyo bu cocukta travma yaratir miyim kalbini kirar miyim gelecegine nasil yön veririm.. yedirmekle icirmekle bitmiyo keske bunun bilincinde olsalar
Ama bunda da vardir bi hayır bizim nesil daha bilincli sanki. Hala aynı zihniyet var tabiki ama azaldi sanki. Inşallah daha duyarli olur tüm ebeveynler çünkü cocugun gelecegini belirliyo cidden.