- 17 Aralık 2015
- 26.426
- 48.115
Ben hiçbirşey istememiştim evlenme teklifinde pırlanta aldı eşim nişanımızda da sadece alyans aldık hatta onları bile ben aldım yani o dereceMerhaba arkadaşlar . Benim nişanım olacaktı aile arasında. nişanlım bana tek taşla evlenme teklifi etmedi kuyumcuya giderek beraber yüzük alınacak dedi. Kabul ettim ben tek taş sevmiyorum da damla tarzı yüzükler oluyor ya onları seviyorum tek taş yerine onlardan almak istedim . Bilen bilir zaten tek taşa nazaran da daha uygundur fiyatları.
Kuyumcuda 5 bin liralık tek taş yerine geçecek pırlanta damla yüzük bir de 2 bin liralık yarım tur yüzük almak istedim . Artı normal sarı alyanslar olacaktı.
Fakat sözlüm bu alışverişe hazır olmadığını kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağını düşündüğünü, bu nedenle üstünde o kadar para olmadığını siparişi verip yarın gelip almamız gerektiğini söyledi. Bende nişan için ekstra bilezik vs istemediğimi aile arasında olacağından en temel olanın bu olduğunu bunun zaten yapılması gereken en temel ritüel olduğunu söyledim ve kabul ettim ertesi gün gelir alırız dedim herhangi bir sorun çıkarmadım orada.
Sözlümün anne babası yok kendisi hallediyor herşeyi. Kuyumcudan çıkarken gayet iyiydi ertesi gün ne olduysa artık bilemiyorum beni aradı ve benim onu sevmediğimi düşündüğünü söyledi.
Şimdi ben anormal ve absürd bir şey mi talep ettim arkadaşlar. Anlayamadım neden böyle davrandığını. Benim bildiğim tek taş olur nişanda. Kaldı ki benim aldığım yüzük 0,30 karat tektaş fiyatında bir şey. Yani gayet uygun herkesin alabileceği cinsten.
Not olarak kendisinin durumunun bayağı iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani durumu olmasa zaten pırlantaya bile girmezdim.
Ama şimdi benim de tek taşım birazcık büyük. Ve ben hiç dilenerek falan istemedimgorgusuz falan ama en azından kımseden dılenır gıbı ıstemıyor kadın calısıp kendı kazanıp alıyor yanı :)
gozumuze sokmasa daha ıyı olur tabı o ayrı :)
yok yahu ne alakaAma şimdi benim de tek taşım birazcık büyük. Ve ben hiç dilenerek falan istemedim
Kendim de almadım. Şimdi bende mi dilenci oldum?
Bu işlere ben aslında maddiyatla lakalı olarak bakıyorum.
Kimisine 10 fazladır kimisine 60 az.Ben çok seviyorum pırlantayı. Ama altını mesela hiç sevmem.
Gerçekten bazı yorumlara çok şaşırıyorum ben.
Evet canım orada çok haklısın.yok yahu ne alaka
bunu da ısterım sunu da ısterım onuda ısterım demedıgınıze gore , adam o anda ama ustumde bu para yok ben sadece bunu alıcaz dıye dusunmustum demesıne ragmen hala ıstemeye devam etmedıgınıze gore alınacagınız durum yok alınması gereken alınmadı teeee sız ordan alındınız ne alaka
esımde bana takı aldı ona bakarsak nıye alındı neden taktın neden onu sevıyorsun demedık kı
konu sahıbının sozlusu sadece alyans alıcaz demıs kuyumcuya gıtmısler
konu sahıbı sunuda ısterım bunuda ısterım demıs o anda
adamda ya bunlar ıcın cıkmadık ustumde zaten okadar da yok sadece yuzuk alcam sanmıstım demıs
buna ragmen konu sahıbı ıstemeye devam edıyor mevzu bu . yanı burda sasırılması gereken kısı nıye boyle yaptın dıyen bızler olmamalıydık kajmerim yahu :)
hah bızde onu dedık kendısıne ama bıze kızdı sanırımEvet canım orada çok haklısın.
Bir şey talep etmek bana çok manasız geliyor. Bak bayram geliyor benim ki telde sürekli soruyor ne alayım sana diye. Ben asla sipariş etmiyorum kendisine .
Bu konular bence konuşulunca çok çirkin oluyor. Resmen kendine değer biçmek gibi
Konu sahibi bu yorumlara cevap vermek istemiyor , farkında değil sanırım ama adam da aşırı cimri geldi bana ya
E o zaman üstümde para yok sadece alyans alacağız zannettim dediğinde tamam ben yanlış anlamışım diğerleri kalsın diyebilirdin.Yok ya ben kimseye kızmadım sadece alyans alıcaz diye bir şey hiç bir zaman konuşulmadı ki. Bana benim beğendiğimi almak için nişan alışverişine çıkıldı. Bende abartmaksızın beğendiklerimi söyledim. Sonradan kendisi bana sadece yüzük alıcaz sanıyordum dedi.
E bende onun hareketine göre benim istediğim takılar alıncak sanıyordum. Çünkü o öyle ima etmişti. Söyleseydi zaten bilir ve diğer şeylere girmezdim. Ama bende aksini düşündüm düşündürdü çünkü.
Yoksa onu aldım bunu aldım değil mevzu . Ben hem bana böyle düşündürüp hem bu lafları demesi açıkçası dengesiz tavrını anlayamadım.
E o zaman üstümde para yok sadece alyans alacağız zannettim dediğinde tamam ben yanlış anlamışım diğerleri kalsın diyebilirdin.
bırlıkte tek tas almaya gıdıcez dememıs sıze zaten burda dıyorsunuz kı kuyumcuya yuzuk almaya gıdelım dedı, zaten sıze de orda belırtmıs sadece alyans alacagımızı sanmıstım dıye yanı sız yanlıs anlamıssınızMerhaba arkadaşlar . Benim nişanım olacaktı aile arasında. nişanlım bana tek taşla evlenme teklifi etmedi kuyumcuya giderek beraber yüzük alınacak dedi. Kabul ettim ben tek taş sevmiyorum da damla tarzı yüzükler oluyor ya onları seviyorum tek taş yerine onlardan almak istedim . Bilen bilir zaten tek taşa nazaran da daha uygundur fiyatları.
Kuyumcuda 5 bin liralık tek taş yerine geçecek pırlanta damla yüzük bir de 2 bin liralık yarım tur yüzük almak istedim . Artı normal sarı alyanslar olacaktı.
Fakat sözlüm bu alışverişe hazır olmadığını kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağını düşündüğünü, bu nedenle üstünde o kadar para olmadığını siparişi verip yarın gelip almamız gerektiğini söyledi. Bende nişan için ekstra bilezik vs istemediğimi aile arasında olacağından en temel olanın bu olduğunu bunun zaten yapılması gereken en temel ritüel olduğunu söyledim ve kabul ettim ertesi gün gelir alırız dedim herhangi bir sorun çıkarmadım orada.
Sözlümün anne babası yok kendisi hallediyor herşeyi. Kuyumcudan çıkarken gayet iyiydi ertesi gün ne olduysa artık bilemiyorum beni aradı ve benim onu sevmediğimi düşündüğünü söyledi.
Şimdi ben anormal ve absürd bir şey mi talep ettim arkadaşlar. Anlayamadım neden böyle davrandığını. Benim bildiğim tek taş olur nişanda. Kaldı ki benim aldığım yüzük 0,30 karat tektaş fiyatında bir şey. Yani gayet uygun herkesin alabileceği cinsten.
Not olarak kendisinin durumunun bayağı iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani durumu olmasa zaten pırlantaya bile girmezdim.
Kendisini forumdan biliyorum ve sık konu acar. mesela siz de bir sonraki konusunda hatirlarsiniz. :)))Anam ne çok şey biliyorsunuz. Kitabı vardı da biz mi okumadıkbiz de atıp tutuyoruz kendimizce