7000 tl lik altın çok mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ceyl_an

Bolluk , bereket, aşk 💚
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2018
2.878
2.450
28
Merhaba arkadaşlar . Benim nişanım olacaktı aile arasında. nişanlım bana tek taşla evlenme teklifi etmedi kuyumcuya giderek beraber yüzük alınacak dedi. Kabul ettim ben tek taş sevmiyorum da damla tarzı yüzükler oluyor ya onları seviyorum tek taş yerine onlardan almak istedim . Bilen bilir zaten tek taşa nazaran da daha uygundur fiyatları.
Kuyumcuda 5 bin liralık tek taş yerine geçecek pırlanta damla yüzük bir de 2 bin liralık yarım tur yüzük almak istedim . Artı normal sarı alyanslar olacaktı.
Fakat sözlüm bu alışverişe hazır olmadığını kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağını düşündüğünü, bu nedenle üstünde o kadar para olmadığını siparişi verip yarın gelip almamız gerektiğini söyledi. Bende nişan için ekstra bilezik vs istemediğimi aile arasında olacağından en temel olanın bu olduğunu bunun zaten yapılması gereken en temel ritüel olduğunu söyledim ve kabul ettim ertesi gün gelir alırız dedim herhangi bir sorun çıkarmadım orada.
Sözlümün anne babası yok kendisi hallediyor herşeyi. Kuyumcudan çıkarken gayet iyiydi ertesi gün ne olduysa artık bilemiyorum beni aradı ve benim onu sevmediğimi düşündüğünü söyledi.
Şimdi ben anormal ve absürd bir şey mi talep ettim arkadaşlar. Anlayamadım neden böyle davrandığını. Benim bildiğim tek taş olur nişanda. Kaldı ki benim aldığım yüzük 0,30 karat tektaş fiyatında bir şey. Yani gayet uygun herkesin alabileceği cinsten.
Not olarak kendisinin durumunun bayağı iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani durumu olmasa zaten pırlantaya bile girmezdim.

Doğru veya yanlış, az veya çok bilemiyorum.
Ama bu kadar talepkar olmak size kendinizi kötü hissettirmiyor mu?
Annesi babası da yokmuş, aranızda konuşup bütçe belirleyip alışverişinizi ona göre yapsanız daha iyi olmaz mıydı?

Siz resmen siparişlerinizi hazırlayıp gitmişsiniz kuyumcuya. Maşallah

Ben bu kadar talepkar olmazdım.

yanı sızı tek tas ıcın kuyumcuya goturdugunde sız bır sundan bır bundan dıye baska seylerde mı ıstedınız
ya ben guneydoguda yasıyorum burda ceyızler altınlar cok sevılır bol bol da takılır kı dedem kuyumcu benım altını severımde ama ben bıle ya ben bıle asla bırsey ıstemedım cok cok cok ayıp bence hıc gormemıs gıbı suda olsun buda olsun demek

sıze hedıye alacak olan o nezaketen ıstedıgınız olsun dıye yanında sızı de goturmus baska seylere de bakıp talep etmek bılemedım ... ustelık kımsesı yokmus herseyı kendı yapacakmıs hayat zaten pahalı ...

alınacak olanları zaten alır sız cok ıstıyorsanız kendınız kendınıze alırsınız ?

yanı zaten bu butceyı gozden cıkarmıs barı sunu da alayım bunu da alayım dıye en bastan boyle davranırsanız daha bunun beyaz esyası var buyuk ev esyaları var düğünü var ... benımde gozum korkardı

Çok istemişsiniz bence.
Nikahta da nişanda da aynı alyansı taktım.
Önemli olan eşimle evlenmekti. Benim de eşimin annesi yok, babası da yok sayılır, her şeyi kendi yaptı
Nasıl kıyıp isteyebildiniz ki?
Ben istemedim, istemezdim de. Aklım da kalmadı.

7 bine de salon takımı aldık.

Neden sevmediğimi düşünüyorsun diye sormadınız mı?
Bana da biraz fazla geldi.

Sevgiliniz pintiymis. Kusura bakmasin ne dusunmustu, tek tas gorunumlu swarovski tasli bi yuzukle mi yapacakti nisani. Durumu iyi demeseydiniz hak verebilirdim nisanliniza ama madem durumu bunlari almaya musait, abartmasin.

Yarim tur yuzuk ne tam bilmiyorum, normalinde tek tas ve alyanslar olur. Ama 2000 tl buyuk bi para degil aslinda, alinabilir durumu varsa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…